Şimdi Ara

IPHONE GPS SINYAL PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
40.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar iPad te igo ne yapsam sinyal hatası veriyor ipad2 .. Haritalarda problem yok ama igo da gps sinyal arıyor ve bulamıyor
    iPhone da problem yok!
  • quote:

Orijinalden alıntı: besiktas

Arkadaslar iPad te igo ne yapsam sinyal hatası veriyor ipad2 .. Haritalarda problem yok ama igo da gps sinyal arıyor ve bulamıyor
    iPhone da problem yok!
    selamun aleykum bu gps alalamama sorununa bir çözüm bulan varsa allah rızası için yardımcı olsun herşeyi denedim forumlardaki ama olmadi melet:((
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orijinalden alıntı: sharpsniper

iphone 3g igo my way gps sinyali sorununa kesin çözümü buldum!!!
    öncelikle şunu belirteyim iphone da dahili gps aygıtı yoktur. radyo baz istasyonlarını çakıştırarak yapar. boşuna açık havada gezip kendinizi yormayın. Ben hiç sinyal alamıyordum. Şuanda evin içerisindeyim ve çalışıyor :)
    ayarlar - genel - tarih ve saat - saat dilimi (burayı bulunduğunuz şehre göre ayarlayın)
    telefonunuzu kapatıp açın.
    ilk ateşleme için harita uygulamasını başlatın
    sol altta bulunan şuanki yerimizi belirlemeye yarayan butona basın. yerinizi bulmasını bekleyin.
    toplu iğne mavi halka yayana kadar bekleyin.
    sonra haritayı kapatıp igo uygulamasını açın.
    Üzerinizde çatı olmasına rağmen bulunduğunuz yeri tespit ettiğini göreceksiniz.
    herkese hayırlı olsun.

Bu binlerce defa yazıldı, mahsus yapıldığını düşünüyorum. Hala iphone 3g de dahili gps yoktur diyen olamaz, şaka olmalı bu...

1001 inci kez ben yazayım iphone 3g de Dahili GPS var ve uyduya bağlanıyor, ayrıca jailbreakli igo ile kullanıyorum sorunsuz hızlı bağlanıyor uyduya...

Iphone telefonlarının hepsi SkyHook denilen bir yazılım sayesinde lokasyon belirler, harmanladığı bilgiyi ise

1.Uydu
    2.Cep telefonu şebekesi (Sim karta ihtiyaç duymadan)
    3.Wireless modemler

bu üç noktadan temin eder. Uydu zaten bilindik olanı. Cep telefonu baz istasyonlarının lokasyonlarını baz istasyonunun kendisinden alıyor. Modemlerde ise ip.lokasyon tabanından alıyor. sonra bu üç bilgiyi harmanlayıp size bulunduğunuz yeri max 10-20m hatayla bildiriyor.

GPS sinyali için kesinlikle açık havada olmak zorundasınız. Sky hook sayesinde bu zorunluluk ortadan kalkıyor ancak accuracy problemi ile karşı karşıya kalıyorsunuz, çünkü baz alacağınız bilgi 2 noktaya düşüyor. Cep telefonu baz istasyonu lokasyon bilgisi sizin yerinizi 200m ila 1000m arasında hatayla tespit ediyor. Wireless modemde ise ip adresinin lokasyon bilgisinden yola çıkıyor. Skyhook ta daha önce gittiğiniz bir yerde cep telefonu baz istasyonu veya wireless modem varsa ve bir şekilde internete bağlıysanız merkezi bir sunucuda lokasyon bilgilerini toplayıp farklı kişilerin bilgisine sunuyor. Aynı zamanda cihazın hafızasında da bu bilgiler duruyor.

SkyHook'u Dünya lideri yapan kapalı alanlarda da lokasyon bilgilendirmesi yapabilmesidir.

Skyhook lokasyon bilgilendirme yazılımları içinde dünya lideridir.

Ayrıca yazılım geliştiriciler için ücretsiz SDK'sı da var. SDK ile yazılım geliştirebileceğiniz platformlar şunlar
    Android
    Linux
    Mac OS X (Apple ürünleri için ayrıca XCode lisansı almanız gerekiyor o ayrı para. Diğer ürünlerde böyle bir şart yok)
    Symbian
    Windows Mobile
    Windows 7

Kaynak :http://www.skyhookwireless.com/howitworks/ (Nasıl çalışır?)
    http://www.skyhookwireless.com/
    http://www.skyhookwireless.com/press/skyhookapple.php (iphone'larda kullanılması)
    http://www.skyhookwireless.com/developers/ (Yazılımcılar için)

Bu arada yazılım konusunda destek alabileceğiniz Google Grubu var oda buradahttp://groups.google.com/group/skyhook?pli=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trual -- 3 Haziran 2011; 9:07:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Trual

quote:

Orijinalden alıntı: Mixenon

quote:

Orijinalden alıntı: sharpsniper

iphone 3g igo my way gps sinyali sorununa kesin çözümü buldum!!!
    öncelikle şunu belirteyim iphone da dahili gps aygıtı yoktur. radyo baz istasyonlarını çakıştırarak yapar. boşuna açık havada gezip kendinizi yormayın. Ben hiç sinyal alamıyordum. Şuanda evin içerisindeyim ve çalışıyor :)
    ayarlar - genel - tarih ve saat - saat dilimi (burayı bulunduğunuz şehre göre ayarlayın)
    telefonunuzu kapatıp açın.
    ilk ateşleme için harita uygulamasını başlatın
    sol altta bulunan şuanki yerimizi belirlemeye yarayan butona basın. yerinizi bulmasını bekleyin.
    toplu iğne mavi halka yayana kadar bekleyin.
    sonra haritayı kapatıp igo uygulamasını açın.
    Üzerinizde çatı olmasına rağmen bulunduğunuz yeri tespit ettiğini göreceksiniz.
    herkese hayırlı olsun.

Bu binlerce defa yazıldı, mahsus yapıldığını düşünüyorum. Hala iphone 3g de dahili gps yoktur diyen olamaz, şaka olmalı bu...

1001 inci kez ben yazayım iphone 3g de Dahili GPS var ve uyduya bağlanıyor, ayrıca jailbreakli igo ile kullanıyorum sorunsuz hızlı bağlanıyor uyduya...

Iphone telefonlarının hepsi SkyHook denilen bir yazılım sayesinde lokasyon belirler, harmanladığı bilgiyi ise

1.Uydu
    2.Cep telefonu şebekesi (Sim karta ihtiyaç duymadan)
    3.Wireless modemler

bu üç noktadan temin eder. Uydu zaten bilindik olanı. Cep telefonu baz istasyonlarının lokasyonlarını baz istasyonunun kendisinden alıyor. Modemlerde ise ip.lokasyon tabanından alıyor. sonra bu üç bilgiyi harmanlayıp size bulunduğunuz yeri max 10-20m hatayla bildiriyor.

GPS sinyali için kesinlikle açık havada olmak zorundasınız. Sky hook sayesinde bu zorunluluk ortadan kalkıyor ancak accuracy problemi ile karşı karşıya kalıyorsunuz, çünkü baz alacağınız bilgi 2 noktaya düşüyor. Cep telefonu baz istasyonu lokasyon bilgisi sizin yerinizi 200m ila 1000m arasında hatayla tespit ediyor. Wireless modemde ise ip adresinin lokasyon bilgisinden yola çıkıyor. Skyhook ta daha önce gittiğiniz bir yerde cep telefonu baz istasyonu veya wireless modem varsa ve bir şekilde internete bağlıysanız merkezi bir sunucuda lokasyon bilgilerini toplayıp farklı kişilerin bilgisine sunuyor. Aynı zamanda cihazın hafızasında da bu bilgiler duruyor.

SkyHook'u Dünya lideri yapan kapalı alanlarda da lokasyon bilgilendirmesi yapabilmesidir.

Skyhook lokasyon bilgilendirme yazılımları içinde dünya lideridir.

Ayrıca yazılım geliştiriciler için ücretsiz SDK'sı da var. SDK ile yazılım geliştirebileceğiniz platformlar şunlar
    Android
    Linux
    Mac OS X (Apple ürünleri için ayrıca XCode lisansı almanız gerekiyor o ayrı para. Diğer ürünlerde böyle bir şart yok)
    Symbian
    Windows Mobile
    Windows 7

Kaynak :http://www.skyhookwireless.com/howitworks/ (Nasıl çalışır?)
    http://www.skyhookwireless.com/
    http://www.skyhookwireless.com/press/skyhookapple.php (iphone'larda kullanılması)
    http://www.skyhookwireless.com/developers/ (Yazılımcılar için)

Bu arada yazılım konusunda destek alabileceğiniz Google Grubu var oda buradahttp://groups.google.com/group/skyhook?pli=1

Alıntıları Göster
    beyler eger basband 06.1500 ise gps maalesef calısmıyor calısanlar elbette olabilir ancak basband dusurme islemi yapılmalı ben satın aldıgım arkadasa goturcem eger yapabilrise mukemmel olur ancak yapamazsa kendime bi navigasyon cihazı alacagım ne yapalım o da arabamda durur hep

• quote:

Orijinalden alıntı: Vatansever Müslüman Türk

beyler eger basband 06.1500 ise gps maalesef calısmıyor calısanlar elbette olabilir ancak basband dusurme islemi yapılmalı ben satın aldıgım arkadasa goturcem eger yapabilrise mukemmel olur ancak yapamazsa kendime bi navigasyon cihazı alacagım ne yapalım o da arabamda durur hep

Alıntıları Göster
    evet söylediklerini yapınca bağlandı teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tequila10

evet söylediklerini yapınca bağlandı teşekkür ederim

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar Bende iPhone 3 var Haritayı acıorum (Google Mapsı) dİYOKİ İNTERNET BAĞLANTISI YOK DİO BU NE ANLAMA GELİO YANİ GPS YOKTA İNTERNETLEMİ BAĞLANIO YOKSA GPSYİMİ BULAMIO NASI İS Bİ ANLATIN BANA (GPS İNTERNETMİ GEREKTİRİO)
  • Sorun malesef bended cozulemedi. Baz istasyonlarinin sinyallerinden yerimi buluyor. Ama arabaya binip yola ciktigimda malesef uydu gps gorevini yapamiyor. Daha once kullandigim km hiz programinda ise uydu ile haberlesemiyor ikazi cikiyor. Acaba gps moludu gibi bisey arizasi olabilirmi. Daha once cok iyi calisirken simdi neden calismaz anlayamadim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suvaribey

Sorun malesef bended cozulemedi. Baz istasyonlarinin sinyallerinden yerimi buluyor. Ama arabaya binip yola ciktigimda malesef uydu gps gorevini yapamiyor. Daha once kullandigim km hiz programinda ise uydu ile haberlesemiyor ikazi cikiyor. Acaba gps moludu gibi bisey arizasi olabilirmi. Daha once cok iyi calisirken simdi neden calismaz anlayamadim.
    iPhone 4 kullanıyorum 3 adet navigasyon programıda gps sinyalini bulmuyor yukarda yazılanları yaptım olmuyor maalesef.
  • Merhaba Arkadaşlar,

iPhone 3GS 16GB cihaz üzerinde iOS 4.3.5 kurulu, cihaz orjinal, iGO Turkey Navigation yükledim ve devamlı olarak " GPS Sinyali Aranıyor " yazısı ile dönüp duruyor ve birtürlü oluşturduğum rotayı izlemeye başlayamıyor. Rota dışında da sadece Haritayı Göster dediğimde de " GPS Sinyali Aranıyor " diyor, saatlerce hatta günlerce açık havada (bulutlu,bulutsuz,kuşlu,kuşsuz,yağmurlu,yağmursuz) da denedim sonuç yine hüsran.

Goole Maps bile konumumu 300-500 metre sapmalı gösteriyor ki büyük ihtimal en yakın baz istasyonunu konumum olarak gösteriyor.

Burada yazılanları da başka yerlerde yazılanları da denedim sonuç değişmedi.

Sorun iPhone da mı ? iOS da mı ? Uygulamada mı ? Uygulama ayarlarında mı ? Cihaz ayarlarında mı ? Havada mı ? Suda mı ? Bende mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RisKatOr

Merhaba Arkadaşlar,

iPhone 3GS 16GB cihaz üzerinde iOS 4.3.5 kurulu, cihaz orjinal, iGO Turkey Navigation yükledim ve devamlı olarak " GPS Sinyali Aranıyor " yazısı ile dönüp duruyor ve birtürlü oluşturduğum rotayı izlemeye başlayamıyor. Rota dışında da sadece Haritayı Göster dediğimde de " GPS Sinyali Aranıyor " diyor, saatlerce hatta günlerce açık havada (bulutlu,bulutsuz,kuşlu,kuşsuz,yağmurlu,yağmursuz) da denedim sonuç yine hüsran.

Goole Maps bile konumumu 300-500 metre sapmalı gösteriyor ki büyük ihtimal en yakın baz istasyonunu konumum olarak gösteriyor.

Sorun iPhone da mı ? iOS da mı ? Uygulamada mı ? Uygulama ayarlarında mı ? Cihaz ayarlarında mı ? Havada mı ? Suda mı ? Bende mi ?
    3gs bende de sorun devam ediyor. ip4 de sorun yoktu . google haritalar bağlanıyor ama igo ve sygic bağlanmıyor.

• Google Harita, GPS bilgilerine göre değil en yakın baz istasyonunu gösteriyor ki bu bilgiyi/konumu da 3G internet acikken gösterebiliyor, kapattığım zaman 3-4 km öteyi gösteriyor.

Bugün cihazı komple restore ettim (buckup tan değil, sıfırdan ) hemde Udf mode mü diyorlar ondan. Sonuc değişmedi , GPS Sinyali bulamıyor.

Aynı evde, hatta evin icinde abimin galaxy tab cihazı GPS Sinyali alabiliyor, igo sorunsuz çalışıyor.

Bu durumda (restore ye rağmen ) sorun donanimsal mıdır ?

Yada var mı başka çaresi ? Ornegin cihazı 2. Kat balkondan atsam, sonra tekrar denesem çalışır mı ... Of ya yoruldum, bıktım ...
  • Sorun yazılımdan. Dün sygic çalıştı bugün çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JOEBERT

Arkadaşlar merhaba,

Son 10 gündür GPS sinyal problemi yaşıyordum ama bir türlü çözümü bulamamıştım. IGO yu yükledim ve sinyali bir türlü bulamıyordu 30 dakika boyunca sokaklarda GPS sinyali kovaladım. Aşağıda anlatacağım yöntem ile benim sorunum çözüldü ve GPS 10 gün sonra canavar gibi çalışıyor. Umarım IPHONE 3G GPS sinyal probleminiz çözülür.

Not: Yeni konu açamadığım için buraya ekleme zorunda kaldım.
    1. Ayarlar -> Genel -> Otomatik Kilit -> Asla olarak ayarlayın
    1. Settings -> General -> Lock -> Set to Never

2. Ayarlar -> Genel -> Ağ -> 3G yi kapatın
    2. Settings -> General -> Network -> turn 3G off

3. Ayarlar -> Genel -> Konum servislerini kapatın
    3. Settings -> General -> Location services turn off

4. Ayarlar -> Genel -> Wi-Fi yi kapatın
    4. Settings -> Wi-Fi turn off

5. Iphone tam olarak kapatın ve açın
    5. Restart your iPhone (turn off and on)

6. Dışarı yada balkona çıkın tercihen ağaçlardan ve binalardan uzak biryere
    6. Go out with no trees and buildings to make GPS signal accurate

7. Konum servislerini açın
    7. Turn on Location services in Settings -> General

8. Google Map i açın ve sinyalin gelmesini bekleyin. Bende sinyal 15-20 saniyede geldi ancak bir kaç dakika da da gelebilir
    8. Start Google Maps and wait for a few minutes, be patient.

Son olarak kapattığınız Wi-Fi vs geri açın.

IGO ya girin zaten hemen sinyali daha önce google maps de aldığınız için alacak.

Umarım sizde işe yarar... Beni heberder edin yarayıp yaramadığından...

Arkadaşlar merhaba,
    Ben de çok uzun zamandır sinyal sorunu yaşıyordum. Sonunda bu problemi aşmayı başardım.
    Yukarıda yazılanları yapmama rağmen sorunu aşamamıştım. Apple forumlarında bir arkadaş wi-fi kapalıyken lokasyon servislerinin de çalışmadığını yazmış. Başka bir forumda da iphone donanımın yanı sıra 3G'yi kullanarak triangulation denen bir metoda göre hesaplama yapıldığını yazmış. Gerçekten de öyle. Yukarıdaki işlemlerde 7 ve 8. madde arasında wi-fi 'yi ve 3G'yi açın. Bir de bu şekilde deneyin. Benim telefon bilgilerim aşağıdaki gibi.

Os version: 4.2.1(8C148)
    Baseband : 05.15.04
    Redsn0w Jailbreak var.
    Navigon kullanıyorum ama igo'da yüklemiştim aynı şekilde sorun yaşıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaserhat -- 31 Ekim 2011; 14:25:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatayavuz

merhaba iphone nasıl igo yüklediniz peki

İndirdiğin programın üzerine farenin solu ile iki kez tıkla ama önce bilgisarında itunes kurulu olmalı. Tıklanınca itunes içinde gözüküyor. iphone cep telefonu ile itunes'i eşleme yaptırıyorsun ve itunes içinde gözüken programı yine farenin solu ile iki kez tıklanınca bir müddet bekleyecen ve kuruluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rdrd

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayavuz

merhaba iphone nasıl igo yüklediniz peki

İndirdiğin programın üzerine farenin solu ile iki kez tıkla ama önce bilgisarında itunes kurulu olmalı. Tıklanınca itunes içinde gözüküyor. iphone cep telefonu ile itunes'i eşleme yaptırıyorsun ve itunes içinde gözüken programı yine farenin solu ile iki kez tıklanınca bir müddet bekleyecen ve kuruluyor.

Alıntıları Göster
    jb'Lİ 3gs cihazıma cydia'dan SBSETTINGS yukledim.
    SbSettings ekranından 3G ve Wifi ve Konum'u kapatıp Respring'e tıklıyorum. Respring 10sn'de tamamlanıyor
    Sonra sadece konumu açıyorum. TomTom ya da IGO açtıgımda 10sn içinde GPS sinyal buluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: seyffullah

üstad sakın gerek yok.. Bir tane Copilot diye bir cihaz var 50-60tl civarı sahibindende var Bluettooth GPS cihası onu alıyonuz sonra google da küçük bir arştırma size 10 numara iphone için ıgo myway yazılımlı başarsoft haritalı ıphonenuz oluyor... şiddetle tavsiye edirim 150 tlye alacağınız makinayı her şey dahil 80 tl gibi bir rakama bitiriyorz..
  • quote:

Merhaba Arkadaşlar,

üstad muhtemelen sizin cihazınız da jailbreakli ve 06.15 basebandlı.. onu modem firmware denilen yerden anlarsınız.. onun çözümü yok benim makina da aynı maalesef yıllarca açık kalsa size gps sinyalı bulmaz onun tek çözüm yukarıdaki yazımda yapıln işlemdiri. co pilot chiazı buletooth ile eşleecek sonra aslanlar gibi aracınızda kullancaksınız...06.15 bb IPad bb ı oduğu için bu hata veriliyor.. SHSH kaydı alınmadığı için bu hata ile karşılayısyoruz ve çözümü yok ben sorunu böle aştım.. tavsiye ederi miyim yenidren cihaz alıp bi sürü para vereceğinez(navigasyon cihazı da olas yeni 05.14 bb li ıphone da olsa çok para9 yaklaşıkm 80 TL ye biter tavsiye ederim co pilot gps cihazı müthis başarılı bir gps cihazı aracınızda yer de kaplamıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avast_ -- 11 Aralık 2011; 19:03:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: avast_

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

üstad muhtemelen sizin cihazınız da jailbreakli ve 06.15 basebandlı.. onu modem firmware denilen yerden anlarsınız.. onun çözümü yok benim makina da aynı maalesef yıllarca açık kalsa size gps sinyalı bulmaz onun tek çözüm yukarıdaki yazımda yapıln işlemdiri. co pilot chiazı buletooth ile eşleecek sonra aslanlar gibi aracınızda kullancaksınız...06.15 bb IPad bb ı oduğu için bu hata veriliyor.. SHSH kaydı alınmadığı için bu hata ile karşılayısyoruz ve çözümü yok ben sorunu böle aştım.. tavsiye ederi miyim yenidren cihaz alıp bi sürü para vereceğinez(navigasyon cihazı da olas yeni 05.14 bb li ıphone da olsa çok para9 yaklaşıkm 80 TL ye biter tavsiye ederim co pilot gps cihazı müthis başarılı bir gps cihazı aracınızda yer de kaplamıyor...

forumda denilen herşeyi yaptım ama maalesef gps sinyali alamadım .bu 06.15 baseband olayında haklısın.kontrol ettim benim 06.15.00.artık pes ettim bu gps olayından.

bu detay çok önemli

ayarlar-genel-hakkında-modem firmware = 06.15.xx ise boşuna uğraşmayın :)

jb
    3g 16gb

• quote:

Orijinalden alıntı: ibanez130

quote:

quote:

Merhaba Arkadaşlar,

forumda denilen herşeyi yaptım ama maalesef gps sinyali alamadım .bu 06.15 baseband olayında haklısın.kontrol ettim benim 06.15.00.artık pes ettim bu gps olayından.

bu detay çok önemli

ayarlar-genel-hakkında-modem firmware = 06.15.xx ise boşuna uğraşmayın :)

jb
    3g 16gb

Alıntıları Göster
    üstad pes etme dediğimi yap bak qişman olamayacaksın makinanın ismi CoPilot... sahibindende var 10 numara bi cihaz biraz araştır ıphoneyardım diye googleda arat seni tatmin edecek şeyler çıkar forummda açık açık site ismi veremiyorum ama; sorunu kökünden halledecek çözüm gayet basit ben her şekilde bu ihazı tavsiye ederim.. çakmalkıtna da şarj edeceksin veya bilgisayayradan her türlü işini görecemk benimki görüyor... 06.15bb li bir cihaz için başka bir şey yapamazsın,,,,sadece bunun için de yeni cihaz almayşa gerek yok şimdilik tek ve süper çözüm bu ayrıca; ıpohedaki gibi zor uydu bulma olayı falan yok...evin içinde bileen 3-4 tane görüyor ve açınca anınıda uyduya bağlanıyor benim kullandığım navitech gps cihazı kaar uyduya hızlı bağlanıyor...
    şiddetlme tavsiye ederim.. bu gün bir navigasyon cihazı en az 125 TL bence vermeye gerek yok... 60-ila 80 tl arasına bu çözüm çok kmakul ve mantıklı....

• quote:

üstad pes etme dediğimi yap bak qişman olamayacaksın makinanın ismi CoPilot... sahibindende var 10 numara bi cihaz biraz araştır ıphoneyardım diye googleda arat seni tatmin edecek şeyler çıkar forummda açık açık site ismi veremiyorum ama; sorunu kökünden halledecek çözüm gayet basit ben her şekilde bu ihazı tavsiye ederim.. çakmalkıtna da şarj edeceksin veya bilgisayayradan her türlü işini görecemk benimki görüyor... 06.15bb li bir cihaz için başka bir şey yapamazsın,,,,sadece bunun için de yeni cihaz almayşa gerek yok şimdilik tek ve süper çözüm bu ayrıca; ıpohedaki gibi zor uydu bulma olayı falan yok...evin içinde bileen 3-4 tane görüyor ve açınca anınıda uyduya bağlanıyor benim kullandığım navitech gps cihazı kaar uyduya hızlı bağlanıyor...
    şiddetlme tavsiye ederim.. bu gün bir navigasyon cihazı en az 125 TL bence vermeye gerek yok... 60-ila 80 tl arasına bu çözüm çok kmakul ve mantıklı....

Alıntıları Göster
    basebandla alakalı olduğunu sanmıyorum.benim baseband 05.15.04.telefon 3g.ama bende de çalışmıyor.hemde yurtiçi genpa çıkışlı cihaz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.