Şimdi Ara

iPhone eSIM hakkında (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.312
Cevap
31
Favori
178.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam malesef SIM'e göre zil sesi ayarlamak mümkün değil sadece kişiye göre zil sesi ayarlayabilirsiniz.
  • iDoctor kullanıcısına yanıt
    İos 15’de gelmesi umudumuz o zaman:) teşekkür ederim cevap için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alltwo -- 5 Mart 2021; 13:7:28 >
  • E SIm sandiginiz kadar pratik birsey degil. Korsanlarin isine gelebilecegi gibi Telefonu resetlediginizde E Sim Profilide siliniyor, tekrardan Operatöre basvurup yeni QR Kodu almaniz gerekli.

Korsanlarin Telefonunuzu ellerine gecirmek icin dolayli yollardan adiniza QR Kod isteyip onlara göndermenizi saglayabilirler. Hem güvenlik yönünden iyi degil hemde hgece yarisi telefonu DFU olarak resetlediginizde yeni E Sim Kodu alarak aktive edebileceginiz icin ulasilamaz durumda olacaksiniz. Özellikle yurtdisinda basinizi agritabilir. Ilerleyen zamanda Firmalar sim kartli telefonlari tedavulden kaldiracaklar. Bugun Simkartiyla aslinda sansli bile sayiliriz o yuzden pekte iyi birsey olarak görmeyin. Tek avantaji Smartwatchler telefonlar icin degil.

Birazda dezavantajlarindan söz edeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 5 Mart 2021; 13:53:5 >
  • Telefonu sıfırlarken hücresel plan silinsin mi diye soruyor, silme derseniz sıfırlandıktan sonra esim planı tanımlı olarak gelmektedir. DFU modda da yükleme yaptığınızda hücresel plan geliyor, ayarlardan siz sil demedikten sonra hücresel plan silinmiyor.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Dfu modda sıfırladım cihazımı e sim silinmedi
    Ayarlar menüsü üzerinden sıfırlanacaksa size soruyor hücresel plan saklansın mı diye
    Ayrıca korsanlar neden istesinler benim qr kofumu yani niye vereyim? Normal sim kullanırken de isteyebilirler e sim için qr kod o mantıkla düşünürsek
    Çift hat olarak kullanıyorum çokta işime yarıyor gördüğüm tek dez avantaj başka cihaza geçerken yenide qr kod almak ya da fiziksel sim çıkartmak
  • covert kullanıcısına yanıt
    Dfu modda silinmedigini bilmiyordum. Telefona tanimli Esim kisiye tanimli telefonlarin ilk adimidir. Korsanlar meselesine gelince artik bu is viruslerle yapilmiyor cesitli yollari var. Nirmal birine sorsaniz Bankadan tum oarasini cekip tanimadigi birine vermez ancak Polis ariyor diye teror sucu atfedilip yapilan dolandiricigi bilirsiniz.

Telefonunuza gonderilen esimi birsekilde sizden istenebilir cesitli yollarla. Artik yapilan ele gecirmeler mail hesaplari veya Whatsaapp uzerinden oluyor. Esim fiziksel sime gore guvenlik acigidir. Cift faktorlu tanimlama gibi dusunun onu guvenli kilan fiziksel telefonunuzdur.
  • Ayrıca şunu da belirtmek gerekir e-sim barkodunun tek kullanımlık olmasının sebebi de güvenlik. Korsan dediğiniz kişiler e-sim kart barkodunu ele geçirseler bile bir işlerine yaramaz 😃
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karthus_Deathsinger

İrlanda mühendislik ekininin uzaktan çözmesi dışında bir opsiyon yok. Servis, Apple store vs hiç kimse bi şey yapamıyor. Ben dahil çözen herkes aynı şekilde çözüme ulaştı.

ben bir süre önce bununla alakalı apple desteğe başvurmuştum ve bana operatörle alakalı demişlerdi.

öyle olmadığını bilyiordum zaten.

bu çözümü nasıl uygulayabiliriz? direkt irlandaya mı mail fln atmamız lazım?

• Turktelekom e-sim ile mobil imza kullanabilen var mı?

• E-sim Turkiye yazip google da aratabilirsiniz yada asagidaki linke basarak cozumu gorebilirsiniz. Telefonu ayarlar-genel-sifirladan tum icerigi ve ayarlari sil yapip basa dondurmeniz lazim. Tabii yedek almayi unutmayin.

https://support.apple.com/tr-tr/HT211023#:~:text=eSIM'inizi%20etkinle%C5%9Ftirin,ve%20Ayarlar%C4%B1%20Sil'e%20dokunun.&text=Art%C4%B1k%20iPhone'unuzda%20veya%20iPad'inizde%20eSIM'i%20ayarlayabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilidili kullanıcısına yanıt
    Denedinizmi?
  • albat05 A kullanıcısına yanıt
    Bu ekranı kullanabilen oldu mu ki hiç? Müşteri hizmetlerini 2-3 kez aradım ama ekranı bile bilen yok.
  • Daha önceden yazan oldu mu bilmiyorum.

Telefonda sadece esim varsa telefonu kapatıp açınca sanki fiziki simi çıkarıp takmış veya sim değiştirmiş gibi facetime/imessage sms mesajı göndermek için onay istiyor her seferinde. İptal edince de sorun olmuyor. Onaylarsanız yurtdışı mesajı gönderiyor.

• eL1te kullanıcısına yanıt
    e sim olan hattı pasif hale getirip yeniden aktif ettiğimde de aynı sorun oldu
  • Arkadaşlar bilmediğim için danışmak istedim. Iphone SE 2020 alsam türkiyede satılan modellerde ikinci hattı Esim olarak tanıtıp çift sim olarak kullanabiliyor muyuz? Bu cihazda dual sim desteği var gözüküyor biri E-sim olarak.

• iPhone SE 2020’de esim kullanıyorum, sorun olmadı hiç
  • ffm64 F kullanıcısına yanıt

Denedim. Vodafone TR ilk sim (fiziksel), O2 Germany ESim. Wifi üzeri bağlantı tamam. Ancak O2nun interneti üzerinden WiFi Calling beceremedim. WiFi kapadım, bekledim, Uçak moduna aldım, yeniden başlattım. Sonuç olumsuz.

• Merhaba,

Telefonumda 1 adet normal hat ve 1 adet eSim var şuan . Kaç adet eSim hat tanımlayabilirim bilgisi olan var mı ?
  • dusunbaz kullanıcısına yanıt
    eSim desteği yok diye biliyorum
  • orliny kullanıcısına yanıt
    Cevabı Buldum sanırım

Resim olarak ektedir merak edenler için.

iPhone eSIM hakkında
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.