Şimdi Ara

iPhone eSIM hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.292
Cevap
32
Favori
153.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...

    iPhone 11 Pro sahibiyim; Türkiye'de biliyorsunuz eSIM henüz kullanılamıyor...

    Fakat yurtdışında kullanılabilen ülkelere ziyaret gerçekleştirdiğiniz zaman, yerel sim kartlar yerine eSIM kullanmak daha cazip ve pratik.

    Çeşitli uygulamalar ve sağlayıcılar mevcut.

    Mesela,https://www.airalo.com gibi.

    Fakat hali hazırda ben bir plan ekleyemedim; hücresel bölümünde "hücresel plan ekle" gibi bir kısım olması gerekiyor fakat bende yok.

    QR okuttuğunuz zaman ise eSIM aygıtınızda desteklenmiyor uyarısı vermekte...

    Sizde durum nedir?

    Acaba kullandığımız mevcut takılı olan operatörün desteği mevcut ise mi açılıyor bu seçenek?

    Mevcut ülkede eSIM olunca açılan bir seçenek olsa diyeceğim, Airalo'da Turkey seçeneği var mesela...

    Bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim...

    Teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 29 Aralık 2019; 15:57:29 >







  • Selam arkadaşlar;


    Güncel gelişmelere devam. Forum'daki ilgili konudaki "serkans." adlı kullanıcının da isteği üzerine bu Apple eSIM sorununu en üst perdeye taşıdık. Apple Türkiye Direktörü Resan Yuner hanıma doğrudan Linkedin'den ücretli Inmail ile iletişime geçtim. Sorunu doğrudan aktardım.


    Gelen cevabı size ileteceğim. (cevap gelirse tabi)


    1. Türkiye'de satılan eSIM'li iPhone modellerinin bir kısmında eSIM Hücresel Plan ekle aktif iken bir kısmında eSIM Hücresel Plan Ekle pasif. Bunun kalıcı çözümü var mıdır? Bunu Apple Mühendislik ekibine iletebilir misiniz? Bu sorun ile ilgili takvim verebilir misiniz?


    2. Apple Watch akıllı saatlerinde Türkiye'de şu an itibari ile aktif olan eSIM kullanabilecek miyiz veya Apple Watch eSIM'li olan modeller satışa çıkacak mıdır? Takvim verebilir misiniz?


    https://ercanatay.medium.com/ekim-2020-son-durum-esim-t%C3%BCrkiyeye-ne-zaman-geliyor-c1be0dda73b8

    e-Sim kullanan ancak bir hattan görüşme yaparken diğer hattın meşgule düşmesi ya da 'aradığınız kişiye şuan ulaşılamıyor' sorunu yaşayan arkadaşlar için yazıyorum.


    Yapmanız gerekenler:


    • Ayarlar - Hücresel - Hücresel Veri Değiştirmeye İzin Ver
    • Ayarlar - Hücresel - Wi-Fi ile arama (İki hatta da açık olmalı)
    • Ayarlar - Telefon - Arama Bekletme (İki hatta da açık olmalı)


    İki hatta da VoLTE açık ya da kapalı olabilir. Birinde açık birinde kapalı olabilir bunun önemi yok.


    Bu dediğim ayarları yaparsanız Wi-Fi ya da Hücresel Veri'den biri açıkken yaptığınız telefon görüşmelerinde diğer hattınızdan arama geldiğinde gelen aramayı ekranınızda görürsünüz; kapatabilir, bekletebilir ya da cevaplayabilirsiniz. Karşı taraf ise "aradığınız kişi şu anda başka bir kişiyle görüşüyor" anonsunu duyar.


    Tercihinize göre Wi-Fi'ye bağlı iken Hücresel, Hücresel'e bağlıyken Wi-Fi kapalı olabilir ya da her ikisi de açık olabilir. Eğer hem Wi-Fi hem de Hücresel Veri'yi tamamen kapatırsanız yani internet ile hiçbir bağlantınız yoksa bu özelliği kullanamazsınız.

    Selam arkadaşlar;


    Yeni gelişmeler var.


    Türk Telekom nihayet bana geri dönüş yaptı. Artık Türk Telekom ile ilgili direk benim muhattap alabileceğim, ve sorularıma yanıt verecek bir kişi var :) Sağolsun, CEO tarafından yönlendirildiğimi bilindiği için çok yardımcı oldular. Yani artık Donanimhaber'deki bu konu ile ilgili Türk Telekom kanadında sözcünüz oldum sayılır :)


    Kim dönüş yaptı?


    Lobi PR şirketinden Melih Kocagil bey. Şimdi toplantıya giriyorlar. Tüm sorularıma cevap bekliyorum dedim. Bakalım ne cevap verecekler. Türk Telekom hat kullanan arkadaşlar için iletişim anlamında çok iyi gelişmeler yaşandı. Sizlere gelişmeleri aktaracağım. Bu arada akıllı saatler konusunu da sordum. Gelen cevabı bekliyorum.


    Diğer gelişmeler:


    • Turkcell CEO tarafında dönüş yok. Bekliyorum.
    • Apple Türkiye Direktörü tarafında dönüş yok. Bekliyorum.
    Birincisi e-sim şu an fiilen Türkiye’de yurtdışından satın alınıp getirilip kaydedilen cihazlarda, yabancı e-sim tanımlaması yapılarak Türkiye’de dahil kullanılabiliyor. Ayrıca BTK tarafından e-simle ilgili yasal süreçte yürürlüğe girdi. Türk Operatörlerinde alt yapısı hazır. Yalnızca birinin Bakanlığın ya da BTK’nın ok vermesini bekliyorlar. Ayrıca e-sim kullanılması kişiden kişiye değişir. Sizin ihtiyacınız olmayabilir, ama benim gibi işi icabı sürekli Almanya-Türkiye arası gidip gelen bir kişi için e-sim bir zaruriyet. Cihaza tek fiziksel sim takılabildiği için şu an mesela alman numaramı kullanamıyorum. Dünyanın kullandığı teknolojilerden bizim istifade edemiyor oluşumuz, büyük eksiklik. Mesela ben Wallet’i dahi Alman Apple Accountumla Türkiye’de kullanabiliyorum. Türkiye’de niçin Apple Türkiye hesaplarıyla kullanamıyoruz? Dediğim gibi bunlar hayatı kolaştırıcı şeyler. Gerek yok bunlara şükredelim diyip, bu tür yeniliklerden mahrum kalmak doğru değil. Bir an önce e-sim devreye girmeli, devreye girmesi içinde çok ciddi bir şekilde ne yapmamız ya da yapılması gerekiyorsa hepimiz yapmalıyız. Apple’ın Türkiyede satılan bu cihazlarda e-sim fonksiyonunu devredışı bırakması da ayrıca başlı başına bir mağduriyet zaten, çünkü e-sim Türkiye’de yasak değil ki, sadece Türk operatörlerin alt yapısının devreye girmesi bekleniyor. Yasak olsaydı, yurtdışından getirilip kaydedilen cihazlara yabancı e-sim tanımlanıp Türkiye’de kullanılamazdı.

    Ayrıca Türkiye’de alınan cihazların e-sim imei numaraları BTK’ ya kayıtlı, kayıtlı değil diye birşey yok. Bizzat kendiminkini e-devlete girerek tespit ettim. 2. IMEI (E-Sim) numaraları da cihaz satın alınırken üzerinize otomatik kaydediliyor.

    Selam arkadaşlar;


    Beni konuyu takip edenler az çok yakından takip ediyor. Turkcell, Türk Telekom'dan konu ile ilgili resmi ağızlardan bir cevap gelmediğini konudaki bir çok kullanıcı yazmış. Bundan müzdarip olduğunu gördüm. Konuyu ekimin başından beri takip edip, güncel gelişmeleri aktaran kişi olarak sizler için direk Turkcell'in CEO'suna ve Türk Telekom'un CEO'suna Linkedin'den paralı olarak 300 TL'lik Premium Linkedin hesabı ile Inmail yöntemi ile iletişime geçtim.


    Gelen cevabı hem blogumda hem de burada sizlere aktaracağım.


    https://ercanatay.medium.com/ekim-2020-son-durum-esim-t%C3%BCrkiyeye-ne-zaman-geliyor-c1be0dda73b8


    Ortak sorularım şunlar:


    1. eSIM ne zaman canlı olarak kullanılabilir seviyede olacaktır?
    2. Akıllı saatlerde kullanım olanağı sunulacak mıdır?
    3. eSIM takvimi var mıdır? Ortalama bir takvim sunabiliyor musunuz?


    Bakalım cevap gelecek mi? Merak ediyorum. Beni şaşırtabileceklerini düşünüyorum. Cevap gelirse gerçekten büyük bir süpriz olur.

    Son güncelleme:


    1. Türk Telekom'dan yanıt bekliyoruz. Ürün ve Servis Yönetimi Direktörü Fatih bey attığım maili bir çok kişiye forward ettiğini MailTrack programı ile gördüm. Her açıldığında bildirim alıyorum :) Ayrıca mail ile durumu ilettim.
    2. Turkcell'den dönüş yok. Bekliyoruz.
    3. Apple Türkiye Direktörü'nden dönüş yok. Bekliyoruz.

    Bugün iPhone destek ile görüştüm.11 Pro Max kullanıyorum, hattım Turkcell. Bende de hücresel plan ekle görünmüyordu. Yetkili uzaktan telefonuma bağlanıp test yaptı ve sorun yok dedi. Telefonu sim kart takılıyken sıfırlamamı ve yedekten geri yüklememi önerdi yetkili. Yaptım ve artık görünüyor hücresel plan ekle kısmı. Yetkilinin ilgili işlem için bilgi amaçlı gönderdiği linki aşağıya ekliyorum. Umarım yardımı olur.

    https://support.apple.com/en-us/HT211023

  • Türkiye'den alınan iPhone'larda hücresel kısmında data planı ekleme bölümü göremedim...

    Yurtdışı cihazı olanlar kontrol edebilir mi?
  • tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Benimki yurt dışı cihazı ve o kısım var.

    iPhone eSIM hakkında
  • Türk cihazlarında yok mu acaba bu ayar?
  • Part no.su TU/A ülke koduyla biten iPhone’larda (resmi Türkiye cihazları) Add Cellular Plan menusu aktif degil. Cunku Turkiye’de eSIM mevzuati yok ve operatorler bu protokolu desteklemiyor. eSIM desteklenen bir ulkede o ulkedeki operatorun SIM kartini takarak etkinlestirebilirsiniz (Ayarlar’dan manual plan eklemek icin). Asagidaki destek makalelerinde ayrintili bilgi var. Ayrica zaten bazi eSIM saglayicilar icin App Store’dan uygulama indirerek veya direk kamera ile QR okutarak da plan eklenebiliyor, manual ekleme tek secenek degil.

    If Dual SIM with an eSIM isn't working on your iPhone
    https://support.apple.com/en-us/HT209171

    Using Dual SIM with an eSIM
    https://support.apple.com/en-us/HT209044




  • @busterr, teşekkürler...

    @Huysuz İhtiyar, bilgi için teşekkürler. Fakat manuel ekleme olmadığı gibi, QR ile eklerken hata veriyor...

    Yurtdışına çıkacağım için burada hazır profilleri ekleyip orada kullanırım diye düşünmüştüm ama mümkün olmayacak gibi duruyor..

    Yabancı bir ülkeye gidip SIM aldıktan sonra zaten ne anlamı kaldı? :)

    Yabancı operatöre ait bir SIM taksam (mesela Apple'ın listesinde yer alan O2) cihaza acaba durum değişir mi?

    App Store'da yer alan eSim sağlayıcılarda Turkey seçeneği mevcut çünkü.

    Apple'da, ne güzel şöyle bir bilgi var. Amaç zaten başka bölgeye gittiğimizde kullanabilmek; seçeneğin olmaması ne kadar saçma...

    Çift SIM’i kullanabileceğiniz çeşitli durumların bazıları şunlardır:

    Numaralardan birini iş amaçlı, diğerini kişisel aramalar için kullanma.
    Başka bir bölgeye seyahat ettiğinizde yerel bir veri planı ekleme.
    Farklı konuşma ve veri planları kullanma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 4 Ocak 2020; 23:54:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YunusPhp

    Türk cihazlarında yok mu acaba bu ayar?
    Maalesef yok; acaba bir kez aktifledikten sonra seçenek gelecek mi yoksa tekrar Turkcell vb. sim takınca seçenek tekrar pasif mi olacak?
  • Yabancı SIM kart ile denedim fakat ilgili seçenek aktif olmadı; QR ile eklemeye çalışırken yine cihaz uygun değil uyarısı vermekte...

    Artık eSIM destekleyen bir ülkede, o ülkenin SIM kartı (yada Turkcell'in anlaşmalı olduğu operatör üzerinden) ile deneyeceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 15 Ocak 2020; 20:31:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tanriseven

    Yabancı SIM kart ile denedim fakat ilgili seçenek aktif olmadı; QR ile eklemeye çalışırken yine cihaz uygun değil uyarısı vermekte...

    Artık eSIM destekleyen bir ülkede, o ülkenin SIM kartı (yada Turkcell'in anlaşmalı olduğu operatör üzerinden) ile deneyeceğim...
    Ben de bunu merak ediyorum. Iphone XS üstü Türkiye cihazımızla Avrupada eSIM açık olan bir ülkeye gittiğimizde eSIM ekleme (Hücresel Plan Ekle) sayfası açılacak mı? deneyen oldu mu acaba?
    Avrupa ülkesinde Türkiyeden alma Iphone ile deneyen oldumu açılıyor mu? ona göre Türkiyeden XS modeli almayı düşünüyorum. Cevaplarsanız sevinirim.

    Tşkler
  • Gelecek hafta Singapur’da olup deneyecektim ama malum salgın yüzünden erteledim.

    Deneyen arkadaşlar varsa bilgi vereceklerdir :)

    Ayrıca merak ettiğim; hücresel plan ekleme aktif oldu ve ekledik. Türkiye’ye geri dönünce aktif kalmaya devam edecek mi acaba?
  • Evet ben de her yerde bunu aradım iyiki yazmışsınız :(( yeni mevzuat gereği Türkiye den telefon almak zorundayız alınca da elimizde patlıyor:(( aynı durumdan muzdaripim. Birkaç aya Fransa’ya gidiyorum. Deneyince yazarım
  • Keşke daha önce mesajınızı okusaydım o kadar ağ ayarlarını sıfırladım okulun metro ethernetinin şifresi de gitti :( mac den inş çıkarırım.
  • arkadaşlar selam
    konu ile ilgili yaklaşık 2 aydır aplle ile görüşüyorum söyledikleri herşeyi denedim yurt dışında e-sim destekleyen oparatörlerin sim kartı ile defalarca cihazı sildim yükledim hiç bir şekilde
    e-sim desteğini telefonda aktif edemedim
    geçen hafta aplle kıdemli müşteri temsilcisi ile yarım saat ten fazla görüştüm ve türkiyede e-sim olmadığı için satılan telefonların bir şekilde btk tarafından kilitli olduğunu söyledi
    bende kendilerine yurt dışından getirdiğim ve türkiyde türk kartları ile aktive ettiğim telefonda neden e-sim desteği var diye sordum henüz cevap alamadım
    sonuç türkiyede satılan telefonlar apple kabul etmesede apple tarafından bir şekilde kilitli

    bence hep beraber apple destek hattına bastırmamız lazım
    nekadar çok şikayet olursa o kadar hızlı soronu çözeriz diye düşünüyorum
    konuyu çözemez iseler tüketici mahkemesinde dava açmayı düşünüyorum




  • efecanarar E kullanıcısına yanıt
    selam
    ben denedim 2 sefer telefonu farklı oparator kartı ve kullanıcısı ile resetledim
    <<hücresel plan ekle>> butonu gelmedi
    boşuna uğraşmayın
    aplle aramaya devam
  • telefon fransa dan alındı, fransız hat taktım gelmedi
  • frosty9 kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç bir bilgi, açılması ve işlem yapılması kolay mı peki?
  • İsvecten alınmış iPhone XS Max Turkcell hat ile kullaniyorum
    iPhone eSIM hakkında

    Ubigi!den denemek için aldığım e-sim eklemiştim, ancak ne olur ne olmaz diye sildim, sonuçta yurtdışına çıkışlar kapalı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbaydar76 -- 27 Nisan 2020; 19:21:19 >
  • Mart-Nisan aylarında operatörler eSim hizmetine başlayacak diye bir bilgi geçiliyordu hala ses seda yok. Çift sim özelliğinden dolayı özellikle 11 pro max tercih ettim ama hala tek simle kullanıyoruz.
  • Benim cihaz kore den alınma

    Esim aktif oluyor. İki gün önce RedteaGo esim uygulaması ile 1 dolar kampanyasından aktif ettim gayet güzel denemek isteyen 1 dolara alıp deneyebilir.

    Türkiye de satılanlarda aktif olmaması kimin engelindeyse yazık her teknolojiden mahrum kalıyoruz. Wallet ülkemizde yok esim ermenistanda bile var ülkemizde yok.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.