acaba e-sim ile çekim gücü ve sinyal kalitesi anlamında bir artış iyileşme olur mu ?? öyle ise geçmekte fayda var yoksa pek anlamı yok gibi saat e gelmediği sürece ... |
iPhone eSIM hakkında (40. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Heimdall..acaba e-sim ile
çekim gücü ve sinyal kalitesi anlamında bir artış iyileşme olur mu ??
öyle ise geçmekte fayda var yoksa pek anlamı yok gibi saat e gelmediği sürece ...
SIM: subscriber identity module. Yani abone kimlik modülü, çekim ile hiçbir alakası yok. Yalnızca şebekeye telefonun kimliğini belirtiyor. Telefonun çekmesi için sim karta ihtiyacı yok. Simsiz acil numarayı ararsanız en fazla çekim gücü aldığı herhangi bir operatöre ait baz istasyonu ile görüşebilirsiniz. E-sim in olayı sim kart kadar yer işgal etmeden sim kart işlevi görmesi, başka birşey değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani sim kart varken nerede, ne kadar bir çekim gücü alınıyorsa aynı çekim gücü geçerlidir. Sonuçta bağlandığı ve bağlı kaldığı şey yine baz istasyonu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam zaten androidli ikinci telefondan kurtulup tek iPhone taşımak için geçmeyi düşünüyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusunbaz -- 29 Aralık 2020; 19:1:18 > -
esimin avantajı tek fiziksel sim/esim desteği olan örn: xs xs max serisi 1 fiziksel + sınırsız esim kullanma olanağı (esim profilinin sınırı yok sadece 1 adet aktif olarak kullanabiliyorsun, aralarında geçiş yapılabilir) 2 numarayı aktif olarak kullanıyorsun çift sim.
dezavantajı ise, telefonun cortladı başka telefon aldın esim varsa bayiye gidip yeni kod alıp para bayılacan (vodafone para alıyor) esim desteği yoksa yeniden fiziksel sim kart çıkarmak için uğraşıcaksın. telefonu sıfırlama ya da profili sildiğin zaman tekrar bayiye gidip yeni kod alman lazım. bankacılık işlemlerinde yine sim bloke kaldırmakla uğraşacaksın
pasaport kayıtlı cihazlarda ise fiziksel sim den esime geçtiğin zaman şebeke hemen gelmiyor. btk arayıp güncelleme göndermesini bekleyeceksin. 24-48 saat içinde esim çalışır hale gelecek.
yani tek sim kullanan biri için esim kullanmasında acele etmesine gerek yok. benim gibi tek telefon kullanıp 2 numarası olan biri, bir hattı esime geçirip kullanabilir. yurt dışı hattımı fiziksel olarak cihazda kullanabilirim sök tak ile uğraşmama gerek kalıyor.
-
saolun hocam benle bi alakası yokmuş e-sim in o zaman 😂😂 saate gelmesini bekleyeceğim o olay güzel olacak ama 👍
-
Turkcell ne zaman esim hizmeti vermeye baslayacak acaba ?
Şu anda ön talep toplama aşamasındalar. Yakında başlarlar.
Selam gene ben :)
eSIM ile ilgili akıllı saatlerde bir muallak var. Ne operatörler ne BTK bir cevap vermiş değil. Direk bu konuyu BTK'ye CİMER aracılığı ile sordum. Sebebi nedir diye sordum. Diğer ülkelerde eSIM aktif olduğunda cep telefonu ve akıllı saatlerde kullanılabilirken bizde neden sadece telefonlarda aktif anlamış değilim.
-
Apple Watch ile ilgili eSIM konusu hakkında başlık açtım. Oradan gelişmeleri aktaracağım.
https://forum.donanimhaber.com/apple-watch-esim-hakkinda-2021--147222005#147222005
-
arkadaşlar 2 hattım var fiziksel turkcell, e-sim vodafone kullanıyorum, daha önce android çift hatlı telefon da kullandım.
2 gün önce birşey farkettim, turkcell üzerinden görüşme yaptığımda ekranda vodafone sinyali sıfır gösteriyordu. aldığımdan beri böyleydi ama yeni ayıktım.
turkcell tarafında görüşme yaparken başka telefondan vodafone arandığında aradığınız kişiye ulaşılamıyor diye uyarı veriyor. androidde böyle bişey yoktu, arandığımı görüyordum ve karşı tarafa arama bekletme servisi karşılık veriyordu. sim ayarlarımdan tekrar kontrol ettim arama bekletme vodafone tarafında aktif ancak sinyal tamamen sıfır gösteriyor.
tam tersini denediğimde, vodafone ile arama yaptığımda turkcell arama bekletme servisi işliyor ve karşı tarafa uyarı veriyor, ben de ekranda diğer hattan arandığımı görebiliyorum
böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
-
Saatlerde çalışmıyor mu şimdi e sim?Bence unutmuşlardır hocam
-
Verdiginiz bilgi dogru degil. esim olan ama watch desteklemeyen bircok operator var. operatorlerin apple ile anlasma imzalamasi ve ayni hatti iki esim de kullanabilme destegi vermesi gerekiyor. -
Arkadaşlar ben bugün vodafone a gittim esim yoktu izmirde alan var mı
iPhone 12 aldım. Yeni telefonumda esim özelliği açık olarak geldi. fransız hattımı online kaydettim. (bazıları tr operatörleri bu kadar basit bir işlemden ne paralar alınıyor diye yazmış) orange benden bu işlem için maalesef 10 euro para aldı. inatla yeni iphone un sim tepsisini çıkarmamak için turkcell in esim dağıtımının başlamasını bekliyorum. şu asnda her operatörün her baz istasyonunun (istanbul için konuşuyorum) aktif esim telefon-internet altyapısı var. akasya türktelekom esimi aktif olarak veriyor. vodafone stok problemi yaşıyor. turkcell ön talep topluyor. ben orange hattımı operatör seçimi yaparak istediğim operatör üzerinden kullanabiliyorum turkcell dahil. kerem enginar ...na gelecek olursak ağız bozmaya değmez o videoyu çekmeyecektin madem bilmiyorsun. esim bir kere silinince bir daha alınması gerekir. esimin tüm olayı yazılımda. daha apple watch (çoklu cihaz desteği) hazır değil. öyle bir güncelleme için çalışılıyor. ve en başa gelecek olursak apple türkiyeyi bu konuda gerçekten madur etti. iphone 11 imde hala esim desteği yok gerçekten bravo. telefonu sıfırlamaktan ve üçüncü parti ne olduğu belli olmayan pc programlarından başka çare bırakmadı. yazdığım tarihe iyi bakın 24 artalıkta cihaz geldi ve hala kurulumu bitmedi. fotoğraf arşivi analizi ve apple watch'ların entegrasyonu kaldı. üstelik daha yeni aldığım 1tb lik ipad (tüm buluttaki verilerimi indirmiştim) esim desteğine hala sahip değil gerçekten yazıklar olsun. bir özellik o bölgede yok diye onu niye blokluyorsunuz?! bi de bu sim-hücresel-imei yıllardan belli ülkemizde problem/kaos oldu. yaşadığımız sorun da bu durumun sonucu olabilir. uzun lafın özü: esim herkese (şu anlık özellikle ikinci hattı olanlara) hayırlı olsun. mutlu yıllar.
-
peki bankalar ile alakalı problem yaşayan oldu mu esim aktivasyonundan sonra?
bi de dünyada 4.yüz demek o kadar kolay olmuyor. sizin yazılımınız kullanım arttıktan sonra patlarsa (veya başka hergangi bir iş olursa) esimleri geçici süreliğine iptal ediyoruz derseniz çok bozuşuruz. btk yı bile basarız
-
quote:
Orijinalden alıntı: colakerarkadaşlar 2 hattım var fiziksel turkcell, e-sim vodafone kullanıyorum, daha önce android çift hatlı telefon da kullandım.
2 gün önce birşey farkettim, turkcell üzerinden görüşme yaptığımda ekranda vodafone sinyali sıfır gösteriyordu. aldığımdan beri böyleydi ama yeni ayıktım.
turkcell tarafında görüşme yaparken başka telefondan vodafone arandığında aradığınız kişiye ulaşılamıyor diye uyarı veriyor. androidde böyle bişey yoktu, arandığımı görüyordum ve karşı tarafa arama bekletme servisi karşılık veriyordu. sim ayarlarımdan tekrar kontrol ettim arama bekletme vodafone tarafında aktif ancak sinyal tamamen sıfır gösteriyor.
tam tersini denediğimde, vodafone ile arama yaptığımda turkcell arama bekletme servisi işliyor ve karşı tarafa uyarı veriyor, ben de ekranda diğer hattan arandığımı görebiliyorum
böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu?
E-sim de en önemli soru bu hocam .
Mevcut hatlardan birisi ile görüşme yaparken diğerine gelen çağrı ekranda gözüküyor mu ? Gözükmüyorsa arayan kişiyi hatta bekletiyor mu yoksa ulaşılmıyor mu diyor ?
Eğer dediğiniz gibiyse E-sim kullanmanın hiç bir anlamı yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hattın biriyle görüşme yaparken diğer hattın sinyali kesiliyor. Çekmiyor yani.quote:
Orijinalden alıntı: ffrisbyE-sim de en önemli soru bu hocam .
Mevcut hatlardan birisi ile görüşme yaparken diğerine gelen çağrı ekranda gözüküyor mu ? Gözükmüyorsa arayan kişiyi hatta bekletiyor mu yoksa ulaşılmıyor mu diyor ?
Eğer dediğiniz gibiyse E-sim kullanmanın hiç bir anlamı yok
Alıntıları Göster
quote:
Orijinalden alıntı: daniel_wellington
Hattın biriyle görüşme yaparken diğer hattın sinyali kesiliyor. Çekmiyor yani.
Alıntıları GösterBen mi yanlış anlıyorum bilmiyorum ama çift sim ne ise yarar ki o zaman ?
ben bu konuyu araştırdım, çift sim özeliğinin tam desteklenmesi için telefonun 2 ayrı şebeke (anten ) her neyse o olması gerekiyormuş. Bu özelliği asusun bir kaç telefonunda gördüm zenfone 5ti sanırım .
benim gibi iş ve şahsi hattı olanlar için bu fiziksel sim olayı İphone da ise yaramaz durum da .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
e-sim ile resmen kendimize takip cihazı takmış olacağız. Zaten her yerden takip ediliyoruz da, bu daha bir ekstra bir şey :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X