Şimdi Ara

iPhone'da Wi-Fi ve 3G'nin sürekli açık tutulması pilin ömrünü azaltır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bildiğiniz üzere iPhone'da ayarlardan bildirimleri açtığımız zaman MSN, facebook ya da henüz yeni bir uygulama olan Hey-Wire gibi programlar bize gelen yeni iletileri anında bildiriyor. Bu gerçekten iletişimi sürekli kılıyor ve bu tür bildirimlerden anında haberdar olmak istiyorum. Ancak tabi ki bu bildirimleri alabilmek için o anda Wi-Fİ ya da 3G vasıtasıyla interenet bağlı olmamız gerekiyor.

Benim bilmediğim ve merak ettiğim şudur; iPhone'da Wi-Fi ya da 3G'yi, ya da her ikisini de açık bıraktığımızda bu durum pilin daha çabuk tükenmesine neden olur mu? Daha doğrusu bu soruyu iki şekilde sorabilirim:

1) iPhone'da internet kullanımının pili daha hızlı tükettiği kesin. Fakat pilin daha çabuk tükenmesine neden olan şey Wi-Fi ya da 3G'nin açık tutulması mı, yoksa internetin kullanılmasıyla veri transferi yapılması mı, yoksa her ikisinin de etkisi var mı?

2) Her yerde Wi-Fi yok. Fakat ben istiyorum ki ayarlardan Wi-Fi'yi açık bırakayım ve evime her geldiğimde, iPhone'dan internete bağlanmaya her ihtiyaç duyduğumda ya da daha önce otomatik olarak bağlanmasını kabul ettiğim kablosuz ağ alanına girdiğimde otomatik bağlansın, otomatik iletileri almak için Wi-Fi'yi açmam gerektiğini hatırlamak zorunda kalmayım. Burada merak ettiğim ise şu; Eğer ki Wi-Fi'yi açık bırakarak internete her an bağlı kalmak pilin ömründen yiyorsa, bu durum Wi-Fi'nin bulunmadığı ve telefonun herhangi bir ağa bağlı olmadığı zamanlarda da geçerli mi?.. Sanırım sorunun en anlaşılır hali şu; pili azaltan telefonun bir kablosuz ağ bulmaya çalışması mı yoksa bir kablosuz ağa bağlı olması mı.. Tabi veri transferi yokken de açık bıraktığımız Wi-Fi pilin ömrünü azaltıyorsa..

Biraz karışık gibi oldu ama bilen arkadaşlardan yanıt alabilirsem çok memnun olacağım, Teşekkürler..

• Azaltır, ancak bu telefonun yapılış amacı bu. bağlı kalmak! pili bitmesin diye onu kapatayım öbürünü açayım, yok dokunmayayım ile hiç kafanızı yormayın. ilk iphone çıktığından beri ne bulduysam açtım, wi fi, 3g şu an kullandığım iphone 4 ile sürekli açık. en az 1 gün sürekli kullandığım halde şarjı dayanıyor.
  • Anlıyorum, yanıt için çok teşekkür ederim boranstabu. Telefonun yapılış amacı konusunda kesinlikle size katılıyorum; ben de iPhone'u normal bir mobil telefon gibi algılamıyor ve ne bulduysam elimden geldiğince açık tutmaya çalışıyorum. Ancak şöyle bir durum var; mesela telefonu şarj etme imkanın olmadığı ya da içindeki pile ihtiyacımız olduğu bir durumdayız. Mesela seyahatteyiz ya da onun gibi bir pozisyon ve telefonumuzun açık kalması, şarjının bitmemesi ve arayanların bize ulaşılabilmesi bizim için daha önemli o anda.. Benim merak ettiğim Wi-Fi ya da 3G'nin veri transferi yokken pilin harcanmasına etkisi ne boyutta. Veri transferi yaparkenle aynı mı, o kadar olmasa da oldukça fazla mı, ya da farkedilmeyecek kadar küçük bir etki mi?..
  • 3G daha fazla yer, bunu ben değil apple söylüyor.

iPhone'da Wi-Fi ve 3G'nin sürekli açık tutulması pilin ömrünü azaltır mı?
  • Tabiki harcar oda soru mu.
  • Evet harcar. Ben genelde 3g'yi kullanmadığım zaman kapatıyorum. edge ile bağlı kalıyor telefon. Eğer internete girmem icab ettiğinde wi-fi yada 3g ' yi açıyorum.
  • 3g kapalı wifi açık ve bağlı .
    1günde %20 götürüyor pili beklemede ikene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

3g kapalı wifi açık ve bağlı .
    1günde %20 götürüyor pili beklemede ikene.

Evet aradığım bilgiye en yakın cevap buydu. Yani Wi-Fi açıkken ama veri transferi yokken pil tüketimine etkisinin ne düzeyde olduğu.. Aceba 3G için de buna benzer söylenebilecek bir oran var mı..

Ayrıca Wi-Fi ve 3G hakkında merak ettiğim birşey daha var. Ayrıca bir başlık açmadan burada sormak istiyorum. Diyelim ki telefonda hem Wi-Fi hem de 3G açık ve her ikisi açısından da internete bağlı. Ben sörf yaptığım zaman telefon veri transferi için hangisini kullanır? Çünkü Wi-Fi bağlantısının mevcut olduğu bir yerde 3G için sınırlı olan kotamdan harcamak istemem. İkisinin de açık olduğu durumda birisini öncelikli olarak belirleme şansımız var mı? Telefonun tercihi hangisini kullanmak olacaktır ve neden? Teşekkürler..

• wifi her zaman öncelikli olarak bağlıdır.zaten dikkat etmişinizdir wifi logosu çıktığı zaman 3g edge logosu yok olur.
  • Teşekkür ederim realbrutal, bu önemli bir bilgiydi benim için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.