Şimdi Ara

Güncellendi! iPhone'da uçak modunda VoWiFi kullanımı ve pil ömrünü uzatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
5
Favori
3.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle VoWiFi hakkında bilginiz yoksa aşağıdaki bağlantıdan ne olduğu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse hücresel erişimin Wi-Fi ağı üzerinden sağlanması diyebiliriz. Özellikle hücresel erişimin zayıf ya da hiç olmadığı konumlarda hayat kurtarıcı bir özellik.

https://www.donanimhaber.com/wifi-aramasi-vowifi-nedir-nasil-yapilir--161621

Bilindiği üzere telefonlarda pil sarfiyatına en çok etki eden faktörlerden biri hücresel ağlardır. Hücresel ağların yarattığı bu pil sarfiyatını tamamen ortadan kaldırmak mümkün. Normalde telefonu uçak moduna aldığımızda hücresel ağ erişimi kapanır ve iletişim (çağrı, SMS) sağlanamaz. Fakat VoWiFi teknolojisi ile uçak modunda bile hücresel erişim mümkündür. Bu sayede hücresel erişim kendisine göre çok daha az sarfiyat yapan Wi-Fi üzerinden sağlanır ve pil tüketimi önemli seviyede azalır. Bu da daha uzun pil ömrü ve deşarj süresi demektir. Wi-Fi bulunan ev/ofis gibi kapalı ortamlarda oldukça işe yarar. Fakat dışarıya çıktığımızda her defasında ayarlara girip uçak modunu ve Wi-Fi'yi kapatıp hücreseli açmak ya da dışarıdan kapalı ortama girdiğimizde her defasında uçak modunu ve Wi-Fi'yi açmakla uğraşmak bir süre sonra can sıkıcı bir hale gelecek. İşte burada bunu tek bir hareket ile sağlayacağız. Bu işlem öncesi telefonunuzda Wi-Fi ile Arama açık olmalıdır. Ayarlar > Telefon > Wi-Fi ile Arama bölümüne girip açık yapın. Ayrıca bu servisi bağlı olduğunuz operatörden açtırmanız gerekiyor. Aksi takdirde kullanamazsınız. Zaten ücretsiz bir servis. Yıllardır kullanıyorum.

Öncelikle telefonumuzda Kestirmeler uygulaması yüklü olması gerekiyor. Yüklü değilse App Store'dan ya da aşağıdaki bağlantıdan indirip yükleyebilirsiniz.

Uygulamayı kurduktan sonra aşağıdaki bağlantıdan kestirmeyi indirip kurun.

https://www.icloud.com/shortcuts/83a026124bb1411fb5f5dcee68fd47f4

Uygulamayı açtıktan sonra kestirme üzerindeki üç noktadan kestirme içeriğini açıyoruz.

En üstteki Uçak Modu yazan yerden Ana Ekrana Ekle diyoruz.

İstediğiniz rengi ve simgeyi seçip Ekle diyerek kestirmeyi ana ekrana ekliyoruz ve işlem tamam. Artık kestirmemiz ana ekranda. Tek bir dokunuş ile uçak modunu aç/kapat diyerek hücresel ve kablosuz bağlantıyı aktif/deaktif edebiliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 1 Ekim 2024; 16:5:31 >

• Faydalı olacağını düşünüyorum. Kaydettim, deneyeceğim. Teşekkürler.

• Medeni ülkelere seyahatlerimde yerel operatörlerden sim kart almak yerine bu özelliği kullanıyorum.

Zaten her yerde bedava wifi var...

• Hocam gayet faydalı bilgiler. Ben sizin otomasyonunuzdan yola çıkarak wi-fi araması aktif haldeyken elle ayarlamayı minimuma indirmek için şu şekilde otomasyon oluşturdum ve deneyeceğim.
    1-) iphone herhangi bir wi-fi ağına katıldığında uçak modu “açık”
    2-)Uçak modu açıldığında wi-fi ayarla “açık”
    3-)iphone herhangi bir wi-fi ağından ayrıldığında uçak modu “kapalı”
    hücresel veri “açık”
  • Mazzho kullanıcısına yanıt

Bende bu şekilde ayarlı. Sadece uçak modunu açıp kapama yoluyla Wi-Fi ve hücresel erişim otomatik ayarlanıyor. Yalnız Wi-Fi ağından ayrılıp hücresele geçiş yaptığınızda Wi-Fi otomatik kapanmıyorsa ekstra pil tüketimine sebep olacaktır. Çünkü Wi-Fi açık olduğu sürece cihaz ağ taraması yapmaya devam edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 10 Ekim 2023; 14:30:50 >
  • Haklısın hocam açık wi-fi pil tüketimini etkileyecektir. Onu da resimdeki 2. Otomasyonda herhangi bir wi-fi ağından ayrıldığında wi-fi kapalı şekilde ayarladım. Deneyip bakacağım.

• Yurt dışında çok yararlı oluyor da benim yaşadığım bölgede internet hatları hep sıkıntılıdır o yüzden güvenip de açamıyor insan. Paylaşım için teşekkürler.
    Wi-Fi’den ayrılma işlemini nasıl ayarladın? Ben de bir bakayım dedim ama hep Wi-Fi’ye katılma olarak ayarlanıyor.
  • Bu şekilde ayarlayıp otomasyon ekledikten sonra “herhangi bir wi-fi ağından ayrıldığında” şeklinde oluşturuyor.

Wi-Fi’de açılma kapanma opsiyonu nedense bende çıkmıyor. İlginç bir durum.
  • Ben bu şekilde ayarlamıştım bence daha efektif.

Eve varınca > Wi-Fi Aç

Wi-Fi Ağına katılınca > Uçak modu Aç

Wi-Fi ağından çıkınca > Uçak modu Kapat > Hücresel Aç > Wi-Fi Kapat

• Mylm.56 kullanıcısına yanıt
    Burada sürekli olarak konum takibi yapılıyor sanırım.
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Konumum zaten her zaman açık , ayrıca konumum kullanıldığı zaman üstte çıkan gösterge açık. Göstergeyi takip ettiğim zaman sürekli takip yapan bir şey yok. Belli aralıklarla “System Services” adı altında konum açılıyor 2 saniye sonra kapanıyor.

• Kullandığınız iOS sürümü nedir?

17.0

Sanırım 16.7 kullandığım için Wi-Fi’de opsiyon görünmüyor.
  • Mylm.56 kullanıcısına yanıt
    Eve geldiğin anda geçiş yapmıyor o zaman. Kontrol yapıldığında geçiş sağlıyor.

Benim de aynı şekilde eve vardığımda konum otomasyonu sayesinde wifinin açılması ayarıyla birlikte otomatik gerçekleşiyor tüm işlemler. Ev internetine bağlanınca uçak moduna geçiyor.

• Uçak modunda iken, wi-fi üzerinden sms gelmeye devam edebiliyor mu?

• B H D R B kullanıcısına yanıt
    Tabi ki herşey normal çalışıyor. Yalnız Türk Telekom da çok sorunlu çalışıyor. Turkcell sorunsuz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.