Şimdi Ara

iPhone'da iOS 18.5 dönemi sona erdi: Geri dönüş artık yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone'da iOS 18.5 dönemi sona erdi: Geri dönüş artık yok
    Apple, iPhone kullanıcılarını bir kez daha güncel yazılıma yönlendiren yeni bir adım attı. Geçtiğimiz günlerde dağıtıma sunulan iOS 18.6 sürümünün ardından, şirket iOS 18.5 için imzalama desteğini durdurdu. Böylece kullanıcılar artık eski sürüme dönüş yapamayacak.

Apple sürüm düşürmeyi engelledi

Kaçıranlar için iOS'ta imzalama işlemi, indirilen yazılımın Apple sunucuları tarafından doğrulanması anlamına geliyor. Şirket, bir sürümün imzasını durdurduğunda, ilgili yazılım artık iPhone cihazlara yüklenemiyor. Bu da sürüm düşürme veya eski bir versiyona geri dönme ihtimalini tamamen ortadan kaldırıyor.

Apple genellikle yeni bir güncellemenin ardından yaklaşık bir hafta içinde önceki sürümün imzalama desteğini kesiyor. Bu politika, cihazların daha güvenli kalmasını sağlamayı hedefliyor. iOS 18.6 da bu anlayışın bir parçası olarak dağıtıma çıkmıştı ve 20'den fazla güvenlik açığını ortadan kaldırmayı amaçlıyordu.

Ayrıca Bkz.iOS 26 Beta 5 yayınlandı: İşte iPhone'lar için yeni özellikler

Bildiğiniz gibi Apple, WWDC 25 etkinliğinde teknoloji dünyasını heyecanlandıran iOS 26 sürümünü tanıttı. Halihazırda herkese açık beta süreci başlamışken, genel sürümün çok yakında hazır olması bekleniyor. Bu kapsamda iOS 26, Apple'ın geleneksel takvimine uygun olarak, yeni iPhone 17 serisinin tanıtılacağı Eylül 2025'te yayınlanacak.

Kaynak:https://www.macrumors.com/2025/08/05/apple-stops-signing-ios-18-5/

• iOS 17‘den yukseltesim gelmiyor ama 26 cikinca da muhtemelen ios 18 kadar stabil olmayacak. Sanirim gecmek icin iyi zaman.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mck94 kullanıcısına yanıt
    Sakın yükseltme iki sürüm de berbat ötesi. En stabil 17 idi. iPhone 12 kullanıyorum iOS 17’de akıyordu, 18’de %25 gitti performans, 26 ile beraber yarısı çöp oldu. Adam akıllı bir özellik de getirmiyorlar zaten birkaç özelleştirme dışında. Bırak öyle kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: mck94

iOS 17‘den yukseltesim gelmiyor ama 26 cikinca da muhtemelen ios 18 kadar stabil olmayacak. Sanirim gecmek icin iyi zaman.

18.7 sürümünü bekliyorum. Şu an 17.7'deyim. Ondan önceki yıl da 16.7'de idim. Her yıl son sürüme DFU modla geçiyorum. Sistem %99 hatalardan arınmış oluyor. Bir de DFU modla kurduğumda taş gibi stabil cihaz kullanıyorum.

• GökhanGün ZGPJC G kullanıcısına yanıt
    Sifirdan mi kurdunuz yukseltme mi yaptiniz? Bazen fark ediyor.

• mck94 kullanıcısına yanıt
    Yükselttim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.