Arkadaslar iphone almak istiyorum, modeli 16gb 3GS olacak. biraz arastırma yaptım daryde 1500 e buldum, en ucuz bu derken simdide vatan da 1400e buldum. daha ucuzunu bulabilirmiyiz.? Diyelimki aldık hangi sebekenin hangi internet paketini onerirsiniz. 1gb yada 4gb lık mesela. fiyat olarakta cok ucmasın.
Yada sadece iphone yerine vodafone yada turkcellden kontratlı almak daha mı uygun olur.
kısacası ucuz bir 16gb 3GS satan magaza, fiyatı?
intenet paketi sebekesi ve fiyatı?
kontratlı yada kontratsız?
yorumlarınızı bekliyorum.
Forumda sıfır gibi 2 . el telefonlar var bence ordan 1000 tlye al boşuna fazla para verme
hiç alma bence... temmuz gibi yenisi cıkcak iphone 4G alırsın hemen hemen aynı paraya... 1500 falan olur tahminim...
quote:
Orijinalden alıntı: [ReNoVaTiO]
hiç alma bence... temmuz gibi yenisi cıkcak iphone 4G alırsın hemen hemen aynı paraya... 1500 falan olur tahminim...
iphone 3gs 16 gb 1400 tl gibi fiyatlara düşeli daha bi kaç hafta oldu. ondan önce 1600-1700 civarlarındaydı. yenisinin minimum fiyatı 1800-1900 tl den aşağı olmaz bence.
quote:
Orijinalden alıntı: kakalov
quote:
iphone 3gs 16 gb 1400 tl gibi fiyatlara düşeli daha bi kaç hafta oldu. ondan önce 1600-1700 civarlarındaydı. yenisinin minimum fiyatı 1800-1900 tl den aşağı olmaz bence.
bencede yenisi çok pahalı olucaktır. Aslında bana göre şu anda alınacak en mantıklı iphone 3G 700 tlye garantili 2. el bulmak mümkün.3Gslede aralarında uçurum yok.
Geçen gün bir bayiye sordum 3g 8gb için 1200 dedi, kontratsız 3gs 16gb eğer 1400 ise o zaman 200 lira fark çok değil deyip 3gs almak daha mantıklı olmaz mı? Ben esasında 3g düşünüyorum ama acaba diyorum 3gs vodafone alsam mı? Ben jailbreak de düşünmüyorum şu anki mevcut hali bana yeterli, yeni çıkacak olan zaten fiyat olarak yüksek gelecektir ve düşene kadar 2 sene rahat rahat kullanırım 3g ya da 3gs i. Ne düşünürsünüz?
4g bana gelene kadar 3 sene gecer. tam almak üzereyken 4g alcam yardım edin diye baslık acarım bu seferde yok birader alma 5g cıkıyo dersiniz. neise ben bu aleti alacam en makulu sanırım vatan bilgisayarda baska alternatifi olan varsa solesin. ben aldıktan sonra sakın ucuz yollu biyer bulmayın :)
peki soru şu, internet paketi icin en iyi sebeke hangisi, fiyat / performans. ?
teknolojix diye güvenilir sayılır bi sitede 1380e var ama değmez tabi. yalnız vatanın sitesinde iphone aratınca çıkmıyor an itibariyle. şu an en hızlı şebeke vodafone bildiğim kadarıyla ama ne kadar verimlidir bilemiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.
quote:
quote:
bencede yenisi çok pahalı olucaktır. Aslında bana göre şu anda alınacak en mantıklı iphone 3G 700 tlye garantili 2. el bulmak mümkün.3Gslede aralarında uçurum yok.
2. elde 3g pıyasası bıtmıs dıyebılırım! kullandıgım 3g ıphone u arka kapakdakı cızıkler nedenı ıle deıstırmek ıstedım. Kadıkoyde gezmedıgım yer kalmadı ama temız 3g denk gelmedı bende mecburen 3gs aldım. Bence telefon ıcın ayrılan butcede ekleme yapma olanagı var ıse artık 3g alınmaz. 4g cıkınca ıyıcene dusucek sonucta 2 eskı model halıne gelıcek suan 2g ne ıse o olucak bunun yanındada 3g ıle 3gs arasındakı hız farkı kullanım keyfı olarak bence barız bır fark yaratıyor..
quote:
Orijinalden alıntı: longburak
quote:
Orijinalden alıntı: .:: NEJ@T ::.
quote:
quote:
2. elde 3g pıyasası bıtmıs dıyebılırım! kullandıgım 3g ıphone u arka kapakdakı cızıkler nedenı ıle deıstırmek ıstedım. Kadıkoyde gezmedıgım yer kalmadı ama temız 3g denk gelmedı bende mecburen 3gs aldım. Bence telefon ıcın ayrılan butcede ekleme yapma olanagı var ıse artık 3g alınmaz. 4g cıkınca ıyıcene dusucek sonucta 2 eskı model halıne gelıcek suan 2g ne ıse o olucak bunun yanındada 3g ıle 3gs arasındakı hız farkı kullanım keyfı olarak bence barız bır fark yaratıyor..
2G kullanıyorum hızından bir şikayetim yok özellikle symbian işletim sistemi kullanan telefonlara göre en az 3 kat daha hızlı gayet stabil 3G daha iyi işlemciye sahip olduğuna göre onun hızıda yeterli olucaktır.Tabi illaki 3G alınması lazım demiyorum ama 3Gs ile aralarında nerden baksan 300-400 tl fiyat farkı var bun değecek bir özellik olduğunu düşünmüyorum sonuçta 400-600 küsürlük telefondan bahsetmiyoruz 3Gs dediğimiz telefon 1400-1500 tl bana göre çok para.
quote:
teknolojix diye güvenilir sayılır bi sitede 1380e var ama değmez tabi. yalnız vatanın sitesinde iphone aratınca çıkmıyor an itibariyle. şu an en hızlı şebeke vodafone bildiğim kadarıyla ama ne kadar verimlidir bilemiyorum.
aynen cok haklısın bende denedim cıkmadı, sanırım tum iphoneler tukenmiş.
quote:
o siteden daha once alısveriş yaptım, arkadasın bursanın onde gelen holdingi var. ama bu kadar parayla o riske giremem.
tskler.
2.el temiz 3gs ler 1100 civarında bulunabiliyor, 3g ler bunun yanında oldukça yavas kalıyor, ram olcen bır program vardı,alengirli sitelerde 3g nin ram i 3-4 mb a kadar düsüyordu.o yuzden ben 3gs diyorum,kendimde alacagım zaten. 4g gelip makul bir fiyata inene kadar en az 1 yıl gecer,hem 3gs yi satsak bile iphonelarda pek fazla zarar edilmiyor.
Arkadaslar bu telefonu almaya karar verdim. Teknolojix internet magazasından. Piyasda suanda en ucuz burası.
Yanlız aklıma takılan bi soru işareti var, bu telefonun kaydını kuydunu yerede yaptırabiliyoruz? İnternetten iphone alan arkadaslar varmı yardımcı olabilirlermi? Ayrıca en ucuz internet paketi nedir ne oneriyorsunuz?
Arkadaslar bu telefonu almaya karar verdim. Teknolojix internet magazasından. Piyasda suanda en ucuz burası.
Yanlız aklıma takılan bi soru işareti var, bu telefonun kaydını kuydunu yerede yaptırabiliyoruz? İnternetten iphone alan arkadaslar varmı yardımcı olabilirlermi? Ayrıca en ucuz internet paketi nedir ne oneriyorsunuz?
cihaz için zaten garantili diyor o yüzden kayıtlık bir işin yok..sitenin güvenilirliği hakkında bi bilgim yok o yüzden bi araştır derim..internet paketi olarak da ben 100 mblık aldım ama yetmeyecek gibi bu bitince 1 gblık alacağım sen de bi 100 mblık al dene olmazsa 1 gb alırsın..operatörüm turkcell bu arada..şimdi 100 mb denedim bitince ilk üç ay bedava 1 gblık paketi var onu alacağım..
quote:
Orijinalden alıntı: kbrdy
quote:
Orijinalden alıntı: mc_karizma
cihaz için zaten garantili diyor o yüzden kayıtlık bir işin yok..sitenin güvenilirliği hakkında bi bilgim yok o yüzden bi araştır derim..internet paketi olarak da ben 100 mblık aldım ama yetmeyecek gibi bu bitince 1 gblık alacağım sen de bi 100 mblık al dene olmazsa 1 gb alırsın..operatörüm turkcell bu arada..şimdi 100 mb denedim bitince ilk üç ay bedava 1 gblık paketi var onu alacağım..
fiyat konusundada bilgi verebilirmsn?
Turkcell'in aylık 1 GB kullanımlı internet paketi 29 TL. Sözleşme yapmadan telefon ederek bu paketi almanı öneriyorum. Böylece, istediğin zaman iptal ettirme olanağına sahip olursun.
sozlesme oldugu zaman bır dezavantajı var, sozlesmeyı sahıstan sırkete veya sırketten sahısa almak ıstersen gerı kalan tum taksıtlerını senden nakıt ıstıyorlar, ozetle telefon konusmalarını yapmadan senden parasını alıyorlar. bunuda goz onunde bulundur mutlaka..
İphone kullanan arkadaslara bi sorum olacak. diyelimki internetten aldım ornegin teknolojix internet magazasından. herhangibir işlem yaptırmadan kullanabilirmiyim? jailbreak dieye bişey var ondan bahsetmıyorum sanırım o apple dısındaki app. ları kullanabilmek icin. onun haricinde hic bişey yaptırmamıza gerek yokmu?