Şimdi Ara

İphone' a nasıl oyun yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
4
Favori
29.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. app storede bıldıgınız gıbı oyun ve program sayısı her gecen gun artıyor bunların bazısı tutuyor bazısı unutlup gıdıyor,acıp oynadıgınızda kımılerı gercekten cok profesyonel oyunlar (gameloft vb..) kımılekrı ıse sankı amator grupların calısmaları...Benım merak ettıgım ıphone oyun yapım surecı mesela oyunlar hangı programla yapılıyor bu programları yapımcılara apple mı tedarık edıyor oyun yapımı bıttıkten sonra satıs ıcın neler gerekıyor? bu surec hakkında az cok bılgısı olanlar bu konuda bılgılerını paylasrlarsa sevınırım. Hepinize iyi oyunlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: shalashaska

Merhaba arkadaslar. app storede bıldıgınız gıbı oyun ve program sayısı her gecen gun artıyor bunların bazısı tutuyor bazısı unutlup gıdıyor,acıp oynadıgınızda kımılerı gercekten cok profesyonel oyunlar (gameloft vb..) kımılekrı ıse sankı amator grupların calısmaları...Benım merak ettıgım ıphone oyun yapım surecı mesela oyunlar hangı programla yapılıyor bu programları yapımcılara apple mı tedarık edıyor oyun yapımı bıttıkten sonra satıs ıcın neler gerekıyor? bu surec hakkında az cok bılgısı olanlar bu konuda bılgılerını paylasrlarsa sevınırım. Hepinize iyi oyunlar...

Selamlar hocam.Gereken 1 - 2 şey var benim bildigim....

1.APPLE MACBOOK SERİLERİNDEN BİRİ (PRO VS)
    2.APPLE İÇİN OYUN TASARIM PROGRAMI

3.APPLE'NİN OYUNA ONAY VERMESİ
    4.PATENTİNİN SİZİN ADINIZA ALINIP APP STOREDE SATIŞA SUNULMASI...SANIRIM BUNLAR GEREKİYORDU

> KOYU RENKLİ OLANLAR %1oo emin olduklarım

Not: Geçen sene çıkan iShoot adlı oyun , ufak caplı bir oyundu , yapımcı oyundan ÇOK YÜKLÜ MİKTARDA bir para kazanmıştı APP STORE'den

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Merhaba arkadaslar. app storede bıldıgınız gıbı oyun ve program sayısı her gecen gun artıyor bunların bazısı tutuyor bazısı unutlup gıdıyor,acıp oynadıgınızda kımılerı gercekten cok profesyonel oyunlar (gameloft vb..) kımılekrı ıse sankı amator grupların calısmaları...Benım merak ettıgım ıphone oyun yapım surecı mesela oyunlar hangı programla yapılıyor bu programları yapımcılara apple mı tedarık edıyor oyun yapımı bıttıkten sonra satıs ıcın neler gerekıyor? bu surec hakkında az cok bılgısı olanlar bu konuda bılgılerını paylasrlarsa sevınırım. Hepinize iyi oyunlar...

4.PATENTİNİN SİZİN ADINIZA ALINIP APP STOREDE SATIŞA SUNULMASI...SANIRIM BUNLAR GEREKİYORDU

Not: Geçen sene çıkan iShoot adlı oyun , ufak caplı bir oyundu , yapımcı oyundan ÇOK YÜKLÜ MİKTARDA bir para kazanmıştı APP STORE'den
    Appstore'da satış hesabı açmak için 100$ gibi bir ücret ödeniyordu sanırım. Böyle bir şeyler hatırlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn

Appstore'da satış hesabı açmak için 100$ gibi bir ücret ödeniyordu sanırım. Böyle bir şeyler hatırlıyorum.

Alıntıları Göster
    100 Free Courses & Tutorials for Aspiring iPhone App Developers

• quote:

Orijinalden alıntı: soberlight

100 Free Courses & Tutorials for Aspiring iPhone App Developers

Alıntıları Göster
    Bu oyunlari yapmak cok ugrasitiriyordur insanlari cok zor :/ ama kodlarini bildikten sonra 2 günde 1 tane oyun cıkartirsin piyasaya yeterki kodlari bilmek lazim

• Zengin olursun zengin:)
  • peki oyunu yapnın nasıl bi karı oluyor oyun bedelinin ne kadarı firmaya kalıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ps3 şu anda alınır mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenser

peki oyunu yapnın nasıl bi karı oluyor oyun bedelinin ne kadarı firmaya kalıyor?
    apple %30 alıyo %70 uygulama sahibine kalıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabjk

apple %30 alıyo %70 uygulama sahibine kalıyo

Alıntıları Göster
    daha cok bilgi isteriz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: TurQich

daha cok bilgi isteriz..

Alıntıları Göster
    Merhaba

Oyun yapımı konusunda deneyimli biri olarak cevap vermek düşer bana
    Kendi oyunum olan ishark yaparken oldukça deneyim kazandım.

1- Başuru süreci :

Bir firmaya 99$ vermek ne kadar zor olabileceğini anladığım zamandı. Tam 3 ay süren bu süreçte çeşitli belgeleri toplayıp apple'a faxlamaya çalışıyorsunuz. Ben başvurduğum sıralarda çok kalabalık olduğundan fax makinası sürekli meşgul veya bozuk sesi veriyor. 3-4 gün içersinde gönderdikten sonra, size olumlu-olumsuz cevap dönüyorlar.

Bu işlemden sonra resmen iphone developer olsanızda henüz program göndermeye yetkiniz yok. itunesconnect.apple.com 'dan daha çok belge gönderip 2-3 ay uğraşmanız gerekebilir.

benim için başvuru süreci 4 ay sürse de şu anda düzeldiğini duydum 2 ayda tamamlanabilir.

2- Yazılım süreci :

Yazılım yapabilmek için mutlaka mac sahibi olmanız gerekiyor. WMVare ile olmuyor. ayrıca ilerleyen aşamalarda iphone gereksede başlarda gerekmiyor.
    Dil olarak Objective-C denilen oldukça değişik bazen güzel bazense çok rahatsız edici bir dil kullanıyorsunuz. IDE olarak kullanılan X-Code eğer visual studio gibi bir programdan geldiyseniz sizi ağlatabilir.Eğer oyun yapacaksanız tek iyi tarafı cocos2d diye yardımcı envoirment. bununla 2 boyutlu çizim ve fizik gibi karmaşık işlemler oldukça kolaylaşıyor.
    Benim için programlama kısmı 6 ay kadar sürdü fakat başka işte çalıştığım için bu kadar uzadı sadece bununla uğraşsaydım 2 ayda bitebilirdi. Fakat bir arkadaşın dediği gibi 2 günde yapılamaz yapılsa bile o oyun-uygulama satamaz.

Oyunu gönderme : Eskiden çok zor olan bu süreç şu anda oldukça kolaylaştırıldı max. 2 haftada gönderdiğiniz app test edilip uygunsa app-store'a konuluyor.

Satışlar : Bu konuda çok fazla yorum yapılsada (ishoot 'un başarı hikayesini okumuşsunuzdur) birde görünmeyen tarafı var. Yüzbinlerce oyun içersinden farkedilebilmek oldukça zor bir iş çok şanslı olmak gerekiyor. Tek yol olan apple tarafından seçilmek. Apple'a günde yüzlerce uygulama geldiğinden çok ufak bir kısmı test ediliyor ve test ekibi eğer beğenirse featured olup para kazanabilirsiniz.
    uygulamaya koyduğum ufak bir modülden gördüğüm kadarı ile apple benim uygulamayı test etmeden kabul etti yani featured olma ihtimali 0 (iphone için diablo yada wow yapsaydım bile şansım yoktu)
    Buna rağmen şu anda ortalamanın çok üstünde kazanıyorum. günde ortalama 60$ 0.99$ olan oyun için %30 apple tarafından alınıyor her ülkedeki farklı vergi anlaşmalarından elime geçen para 0.49$ olan yerler de var.
    fakat günde 2$ kazanan çok uygulama var. (İlk yazdığım oyun da onlardan biriydi)

Yardımcı olabilmişimdir umarım. incelemek isterseniz oyunumu : ishark

• quote:

Orijinalden alıntı: atsd

Merhaba

Oyun yapımı konusunda deneyimli biri olarak cevap vermek düşer bana
    Kendi oyunum olan ishark yaparken oldukça deneyim kazandım.

1- Başuru süreci :

Bir firmaya 99$ vermek ne kadar zor olabileceğini anladığım zamandı. Tam 3 ay süren bu süreçte çeşitli belgeleri toplayıp apple'a faxlamaya çalışıyorsunuz. Ben başvurduğum sıralarda çok kalabalık olduğundan fax makinası sürekli meşgul veya bozuk sesi veriyor. 3-4 gün içersinde gönderdikten sonra, size olumlu-olumsuz cevap dönüyorlar.

Bu işlemden sonra resmen iphone developer olsanızda henüz program göndermeye yetkiniz yok. itunesconnect.apple.com 'dan daha çok belge gönderip 2-3 ay uğraşmanız gerekebilir.

benim için başvuru süreci 4 ay sürse de şu anda düzeldiğini duydum 2 ayda tamamlanabilir.

2- Yazılım süreci :

Yazılım yapabilmek için mutlaka mac sahibi olmanız gerekiyor. WMVare ile olmuyor. ayrıca ilerleyen aşamalarda iphone gereksede başlarda gerekmiyor.
    Dil olarak Objective-C denilen oldukça değişik bazen güzel bazense çok rahatsız edici bir dil kullanıyorsunuz. IDE olarak kullanılan X-Code eğer visual studio gibi bir programdan geldiyseniz sizi ağlatabilir.Eğer oyun yapacaksanız tek iyi tarafı cocos2d diye yardımcı envoirment. bununla 2 boyutlu çizim ve fizik gibi karmaşık işlemler oldukça kolaylaşıyor.
    Benim için programlama kısmı 6 ay kadar sürdü fakat başka işte çalıştığım için bu kadar uzadı sadece bununla uğraşsaydım 2 ayda bitebilirdi. Fakat bir arkadaşın dediği gibi 2 günde yapılamaz yapılsa bile o oyun-uygulama satamaz.

Oyunu gönderme : Eskiden çok zor olan bu süreç şu anda oldukça kolaylaştırıldı max. 2 haftada gönderdiğiniz app test edilip uygunsa app-store'a konuluyor.

Satışlar : Bu konuda çok fazla yorum yapılsada (ishoot 'un başarı hikayesini okumuşsunuzdur) birde görünmeyen tarafı var. Yüzbinlerce oyun içersinden farkedilebilmek oldukça zor bir iş çok şanslı olmak gerekiyor. Tek yol olan apple tarafından seçilmek. Apple'a günde yüzlerce uygulama geldiğinden çok ufak bir kısmı test ediliyor ve test ekibi eğer beğenirse featured olup para kazanabilirsiniz.
    uygulamaya koyduğum ufak bir modülden gördüğüm kadarı ile apple benim uygulamayı test etmeden kabul etti yani featured olma ihtimali 0 (iphone için diablo yada wow yapsaydım bile şansım yoktu)
    Buna rağmen şu anda ortalamanın çok üstünde kazanıyorum. günde ortalama 60$ 0.99$ olan oyun için %30 apple tarafından alınıyor her ülkedeki farklı vergi anlaşmalarından elime geçen para 0.49$ olan yerler de var.
    fakat günde 2$ kazanan çok uygulama var. (İlk yazdığım oyun da onlardan biriydi)

Yardımcı olabilmişimdir umarım. incelemek isterseniz oyunumu : ishark

Alıntıları Göster
    Yanlış mı okudum yoksa günde 60$ yazıyor? Günde 60$ ise mükemmel para yahu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dragonborn

Yanlış mı okudum yoksa günde 60$ yazıyor? Günde 60$ ise mükemmel para yahu

Alıntıları Göster
    Mükemmel para ama 6 ay uğraştım diyor arkadaş. Emeğinin karşılığını alabildiğine sevindim.
  • Maalesef bu gunde ortalama 60$ max 1 ay surer , ama iyi satan bir oyun su anda iphone devoloperlarin %50si gunde 5$ in altinda kazaniyor. Fakat % 1 lik bir kismi 5000 dolar kazanabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atsd

Maalesef bu gunde ortalama 60$ max 1 ay surer , ama iyi satan bir oyun su anda iphone devoloperlarin %50si gunde 5$ in altinda kazaniyor. Fakat % 1 lik bir kismi 5000 dolar kazanabiliyor.
    arkadaş 6 ay felan deyince üstüne yorum yazmamışlar :D açık kaynak kodlu diyorlar ama okadarda kolay değil tabii ki oyun yazması eğer programcılık konusunda bilginiz yoksa amatörce bence çok zor bu iş professionellere bırakmak gerekiyor (: yada gidip derslerini falan almak.
  • quote:

quote:

Windows'ta da uygulama geliştirilebiliyor bildiğim kadarıyla.

• quote:

Orijinalden alıntı: OnuR

quote:

quote:

Windows'ta da uygulama geliştirilebiliyor bildiğim kadarıyla.

Alıntıları Göster
    windowsta geliştirilemiyor. zamanında bende ilgilendim. ancak macintosh um olmadığından normal pcye macos kurmaya filan çalıştım. kurdum ancak driver sorunları çektim. neyse ki en sonunda iphone sdk yı kurabildim. biraz kurcaladım videolara filan baktım. hatta üniversiteyi yanlış hatırlamıyorsam stanford üniversitesinin itunes üzerinden sdk hakkında dersleri filan var. ordan da biraz inceledim. ancak ne yazık ki uğraşacak zamanım yok. boş zamanında ki bu büyük ihtimal ya nisan sonrası yada haziran sonrası olacak, yapılabilir çok güzel projelerim var. eğer yapabilirsem para kazanabileceğime inanıyorum.

ayrıca sorum olcak: apple, iphone veya ipod touch da 3g üzerinden veya wireless internet üzerinden application içinden veri göndermeye izin veriyor mu? eğer veriyorsa gerçekten çok güzel multiplayer oynanabilen projelerim var. bildiğim kadarıyla bu tür şeyleri yapmaya izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41040413 -- 15 Şubat 2010; 10:48:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

windowsta geliştirilemiyor. zamanında bende ilgilendim. ancak macintosh um olmadığından normal pcye macos kurmaya filan çalıştım. kurdum ancak driver sorunları çektim. neyse ki en sonunda iphone sdk yı kurabildim. biraz kurcaladım videolara filan baktım. hatta üniversiteyi yanlış hatırlamıyorsam stanford üniversitesinin itunes üzerinden sdk hakkında dersleri filan var. ordan da biraz inceledim. ancak ne yazık ki uğraşacak zamanım yok. boş zamanında ki bu büyük ihtimal ya nisan sonrası yada haziran sonrası olacak, yapılabilir çok güzel projelerim var. eğer yapabilirsem para kazanabileceğime inanıyorum.

ayrıca sorum olcak: apple, iphone veya ipod touch da 3g üzerinden veya wireless internet üzerinden application içinden veri göndermeye izin veriyor mu? eğer veriyorsa gerçekten çok güzel multiplayer oynanabilen projelerim var. bildiğim kadarıyla bu tür şeyleri yapmaya izin vermiyor.

Alıntıları Göster
    Wi-fi ile bir ağa bağlanmak gerekiyor multiplayer oyun oynamak için. Veya bluetooth ile oynanabilen oyunlar mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

Bekleriz. Türk yapımı oyun, uygulama sayısı artsın yeter ki.

• quote:

daha önce yazdığım gibi yavaş yavaş bu işe başladım. daha işin en başındayım. basit label toplama işlemleri gibi işlemler yapabiliyorum. ancak gerçekten mac olmadan çok zor oluyor. en basitinden klavyede bile sorun yaşıyorum. galiba hacintosh için tam uyumlu bir kasa toplayacağım ucuzundan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41040413

quote:

daha önce yazdığım gibi yavaş yavaş bu işe başladım. daha işin en başındayım. basit label toplama işlemleri gibi işlemler yapabiliyorum. ancak gerçekten mac olmadan çok zor oluyor. en basitinden klavyede bile sorun yaşıyorum. galiba hacintosh için tam uyumlu bir kasa toplayacağım ucuzundan.

Alıntıları Göster
    Benim de ilk uygulamam 2 gün önce kabul edildi. King oynayanlar için yazdığım bir puan tutma uygulaması. Benim için daha çok öğrenme amaçlı bir projeydi. Yaklaşık 1 ayda yaptım ama cok daha kısa sürede yapılabilir. Xcode gercekten alıştıktan sonra rahat çalışılabilen bir IDE. Objective-c dili en başta biraz karmaşık gibi görünsede mantığını yakaladığınızda aslında o kadar da karmaşık olmadığını farkediyorsunuz. Fakat yazılım geliştirmeninde profesyonel bir alan olduğunu unutmamak lazım. Hobi olarak öğrenilen bir programlama sizi çok fazla ileriye götüremeyebilir. Akademik deneyimin şart olduğunu düşünüyorum.

Hackintosh bence cok sağlıklı bir çözüm değil. Eğer bütçeye uygun bir geliştirme ortamı yaratmak istiyorsanız, bir tane mac mini ve iphone yerine de test için 3.nesil ipod touch alabilirsiniz. (2.nesil ipodlarda ve iphone 3g ve 2g de, iphone OS 4.0 la gelecek olan multi-tasking çalışmayacak. Multi-tasking yapabilen bir test cihazı istiyorsanız 3.nesil ipod touch ya da iphone 3gs almalısınız).

Ben developer üyeliğim için başvurduğumda kredi kartında sorun çıkmaması için isim ve soyadımdaki türkçe karakterleri olduğu gibi yazmıştım heryere. Siz siz olun benim yaptığımı yapmayın. Sonra abuk subuk karakterler çıktı profilde, değiştirmek için 10 kere mail atmak zorunda kaldım.

Yazdığım uygulamayı merak ediyorsanız buradan bakabilirsiniz.
    King Cetelesi

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.