Şimdi Ara

iPhone 7’nin Türkiye fiyatı belli oldu (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
2
Favori
4.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu telefonların ederi 1000 tl vergisiyle 1300 olsun gerisi apple ve devlet kazıgı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gun

Geçen sene iPhone 6s Plus 128 Gb 4300 tl İken

Bu sene iPhone 7 Plus 128 Gb 4200 tl den çıkıyor indirim olmuş haber tam gerçeği yansıtmıyor.

sakami hocam ? gecen senenin 128gb modeli bu senenin 256gb modeline esittir. Bu indirim degil apple in kullanicilara yaptigi bir hafiza yukseltme durumudur. 32gblar 16gb fiyatinda 128gblar 64gb fiyatinda 256gb lar ise 128gb fiyatinda cikmistir apple tarafindan. Yani gecen seneye gore 400 lira daha pahali IPHONE PLUS MODELININ 3. HAFIZA SECENEGI. Boyle cahil cahil yorumlar gormek o kadar sasirtiyorki beni

• Araç, telefon ve akaryakıtta %50 üzeri vergi kaldığı müddetçe bu ülke hiç bir zaman üreteni desteklemez. Kim üretirse üretsin devlet alacağını alıyor nasıl olsa.

• Bir tane TV, yanına da Playstation. Telefon olarak da 1 milyarlık iş görür. Toplasan 3000 olur. Memurlar ve asgari ücret alanlar için söylüyorum. Zaten zengin 4000 e telefon alır. Yanında apple pc alır 7000 e. Playstatin ayrı alır. Oyun oynamak için 10000 e ayrı pc alır. Zenginler için bir şey değil. Asıl mesele maaşı telefondan az olanlar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet sadece apple a yuksek vergi uyguluyormus gibi sacma yorumlar var, note 7 alsaniz farkli sanki,

Dolar 3 tl yi gecti asil darbeyi oradan yiyoruz, vergiden once yuksek kura cozum bulunmali, vergi dusurulmeli tabi ama en azindan devlete gidiyor, kur farki ise tamamen baskalarinin cebine..

• Tamam Türkiye'den almak mantıklı değil peki yurtdışında hangi ülke veya ülkelerden almak mantıklı?

• dolar 2tl de olsa bu fiyatlar değişmez çunkü Türkiye ne yazıkki vergilerle ayakta duran bir ülke,kimse ekonomi eyiye gidiyo demesin seve seve vericeksiniz iphone olur tasitlar vergisi olur emlek vergisi,çöp vergisi,eğlence vergisi....vs

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 7 Plus 256GB – 4600TL deniliyor

Amerikada 969$ karlı satış fiyatı. Buna %20 gümrük vergisi eklenince 1.162,80 $ yapıyor. TRT Bandrol vergisi %6 bununla birlikte 1.244,196$ yaptı. karlı ve gümrük vergili fiyatı $3,0 TL baz alsak 3.732,588 TL yapıyor.4.600,00 TL - 3.732,588 = 867,412 TL nereye gidiyor diye kimse sorgulamıyor bende bunu anlamış değilim.

• çok pahalı
  • iPhone fiyatları hiçbir zaman artmadı.
    iPhone 4 (2010), 4s (2011), 5 (2012), 5s (2013), 6 (2014), 6s (2015) modellerinin 16GB versiyonları her zaman $649 ile satışa çıktı. 16GB tarih oldu 32GB iPhone 7 (2016) yine $649.
    Kaynak:http://aaplinvestors.net/stats/iphone/pricing/

TL sürekli değer kaybetti. Gelirimiz artmadı. Alım gücümüz azaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi droid7399 -- 30 Eylül 2016; 16:12:15 >
  • Allahtan , böyle pahalı ve gereksiz harcamalar yapmıyorum. Alacak arkadaşlara ödemede kolaylıklar dilerim.

• Şu lüx olsun diye son modeli alanların ruh sağlığı hakkında,biri yorum yapabilir mi?

• Devlet hem ağır vergilerle hem de Türk lirasının sürekli değer kaybetmesiyle vatandaşını fakirleştiriyor.

Bakın arkadaşlar, bu gidişle birkaç sene içerisinde ucuz olmasıyla bilinen Xiaomi'nin amiral gemileri için bile (sadece) Türkiye'de 3000-4000TL'ler konuşulacak. En düşük seviyeli telefonlar ise 1000TL'yi bulacak. Bu durumda sadece bir Apple sorunu değil.

Dünyanın başka ülkelerinde reklam, kargo ve aracı payı yok sanki. Bir tek ülkemize mahsus!

Bir de fiyatlar artmadı, azaldı diyen var. Şaka gibi. Yazan olmuş zaten işin aslını, tekrar etmeye gerek yok.

Markayı savunmak için bahane üretme çabası neden? Apple'ın yaptığı kar sizin cebinize mi giriyor?

20$'lık fark olan Plus modelleri Türkiye'ye 150TL olarak yansımış. Bunu ne Türkiye'deki vergiler ne de döviz kurlarındaki artış izah edemez.

6s ile 7 arasındaki 100'er TL'lik ekstra zammı da ne vergi, ne de döviz kuru açıklayabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkbey

quote:

Orijinalden alıntı: malkockose

türkiyeden alan salaktır net

herkesin yurt dışana çıkma ya da çıkan bir arkadaşı eşi dostu yok... yaptığınız yorum ayıp. bende çıkıp şunu desem hoş mu 300-500 için garantisi eksik telefon alan salak desem hoş mu olur ayıp parası olan alır sana ne

bencede arkadaş haklı aklı olan türkiyeden bu tür telefonlar almaz benimde yurtdışına çıkan eşim dostum yok ama sahibinden aldım 500 lira kardayım kaydıda dışarda bi yerde yaptırdım (6s plus 64gb ilk çıktığında)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 30 Eylül 2016; 17:28:51 >

• *GameOver* kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam ama ben 300-500 için riske girmem kafam rahat olana bakarım. sen cihazı kullanmaya başladın ve 13.cü ayda fabrika imalatı kaynaklı bir hata oldu mesela anakart yandı. nolacak garanti yok vereceksşn cebinden 1100 tl yenisini alacaksın 600 TL zarardasın sen bildiğin gibi yap hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

quote:

Orijinalden alıntı: BlancpaiN

İnsanımızın anlamadığı şu;

Devlet bizim iPhone almamızı istemediği için öküz gibi zam koyuyor zaten, herkes iPhone alsın da ithalat açığı fırlasın istemiyor.

Param olsa acımadan iPhone 7 Plus 128 GB alıcam ama para yok

bence yanılıyorsunuz... ben açıkçası nası olsa herkes alıcak paşa paşa diye bu kadar doldurduklarını düşünüyorum çünkü o mal satıldığında hem ithalat vergisi hemde satışından yahu her telefondan 1500-2000 tl kar edilse bu telefondan milyonlarca satılıcak parayı sen düşün

E tamam işte, bir taşla iki kuş.

1- Gelecek vergiler ile devletin eline para geçecek

2- Devlet bu telefonun alınmasını engelleyerek ihracat açığını azaltacak.

yani devlet her türlü karlı... zararlı çıkan ise prestij meselesi haline gelen telefon ihtiyacımızın önüne geçemeyen bizleriz.

• Proph kullanıcısına yanıt
    ne imkanından bahsediyosun kardeş... türkiyede vericeğin parayla gidiceğinden bahsediyorum anlamadın sanırım

• Alan istediğini alır ben hayata almam Çünkü beğenmiyorum Çünkü eline alan kendini bir bok sanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Anıl Akca

Ayrıca günü birlik yurt dışına çık al gel muhabbetine uyuz oluyorum. Bizim insanımız çok çakal sanıyor kendini bunun uçak bileti var gidiş geliş yurt dışına çıkmak için havaalanına gitme yol parası var e insansın acıkıyorsun susuyorsun yemeği suyu içeçeği harcaması var. Birde bunları hesaba katmayıp uyguna geliyor diyerek savunanlar varya kıl oluyorum. Çekeceğin yol eziyeti de var e hadi uçağı kaçırdın tekrar bilet al bilet yoksa otelde kal otel parası bir telefon için bunları yaşayana şaşarım ve onun aklından fazlasıyla şaşarım.

Kesinlikle hocam, astar yüz muhabbeti yani. Bunun pasaportu var uçak bileti var. İmkanı olan insan Türkiye'den alıp fazla para vermez ki vermesin de zaten.

@malkockose Alıntıladığım mesajı okuman yeterli. Uçak bileti, vize, pasaport bunların toplamı daha uyguna nasıl gelecek? Anlatabilirsen ben de gidip alayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Proph -- 30 Eylül 2016; 18:07:45 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.