Şimdi Ara

Iphone 6 plus ekran kararması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
32.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

3 gün önce aldığım iphone 6 plus bugun durup dururken elıme alıp actıgım vakıt sag ust köşesinde bir karatı gördüm. Herhalde günesten ben goremıyorum dedım ve kapalı bır mekana gectım telefonu actım bı baktım sag ust tarafdan asağıya dogru ekran aydınlatması yok gıbı ve karanlık gorunuyor. Sol tarafı ıse olması gereken aydınlıkda. Ekran işliyor sorun yok bırden bıre boyle bısey olması garıp geldı ve apple servis hizmetlerini aradım ve fabrıka ayarlarına dondurmemız gerektıgını soyledı. yazılımsal olabilir dedi Ben pek de ıhtımal vermıyorum ne kadar da bılgım az da olsa. Başına boyle bır sorun gelmiş olan varmıdır aranızda? Sararma yok dırek karanlık sankı aydınlatma led o kısımdakıler calısmıyormus gıbı.

• quote:

Orijinalden alıntı: atsina83

Merhaba arkadaşlar,

3 gün önce aldığım iphone 6 plus bugun durup dururken elıme alıp actıgım vakıt sag ust köşesinde bir karatı gördüm. Herhalde günesten ben goremıyorum dedım ve kapalı bır mekana gectım telefonu actım bı baktım sag ust tarafdan asağıya dogru ekran aydınlatması yok gıbı ve karanlık gorunuyor. Sol tarafı ıse olması gereken aydınlıkda. Ekran işliyor sorun yok bırden bıre boyle bısey olması garıp geldı ve apple servis hizmetlerini aradım ve fabrıka ayarlarına dondurmemız gerektıgını soyledı. yazılımsal olabilir dedi Ben pek de ıhtımal vermıyorum ne kadar da bılgım az da olsa. Başına boyle bır sorun gelmiş olan varmıdır aranızda? Sararma yok dırek karanlık sankı aydınlatma led o kısımdakıler calısmıyormus gıbı.

Aynı sorun durduk yere bende de oluştu. Herhangi bir çözüm bulabildiniz mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Görüntüsünü yükleyebilir misiniz ?

• Böyle bir karaltı mı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperak

Görüntüsünü yükleyebilir misiniz ?

quote:

Orijinalden alıntı: PaşaYiğit
    Böyle bir karaltı mı?

Aşağıdaki şekilde. Telefon daha 1 aylık hiç bir darbe vs mahruz kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JumarQuadra -- 22 Haziran 2015; 19:18:16 >

• up
  • Ilginç bir durum gecmiş olsun sonuçlandırılması durumunda bilgi yazarsanız diğer arkadaşlarımıza yardımcı olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KinZhull

Ilginç bir durum gecmiş olsun sonuçlandırılması durumunda bilgi yazarsanız diğer arkadaşlarımıza yardımcı olur

Backlight sorunu var sanırım.Araştırma yaptım çoğu kişi yaşamış ama çözümüne ulaşamadım, herkes değişim yaptırmış. Garantiye vermeyi düşünüyorum ben de.

• quote:

Orijinalden alıntı: JumarQuadra

quote:

Ilginç bir durum gecmiş olsun sonuçlandırılması durumunda bilgi yazarsanız diğer arkadaşlarımıza yardımcı olur

Backlight sorunu var sanırım.Araştırma yaptım çoğu kişi yaşamış ama çözümüne ulaşamadım, herkes değişim yaptırmış. Garantiye vermeyi düşünüyorum ben de.

hocam merhaba aynı sorunu tıpa tıp benim telefonumda da oldu acaba siz değişim işini hallettiniz mi? kaç gün sürüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oGuxXx*

quote:

quote:

hocam merhaba aynı sorunu tıpa tıp benim telefonumda da oldu acaba siz değişim işini hallettiniz mi? kaç gün sürüyor?

Merhaba, telefona ihtiyacım olduğu için henüz göndermedim ama pazartesi göndermeyi düşünüyorum. İstanbul'a gidemeyeceğimden dolayı Apple ile görüşmem sonucunda, bulunduğum ilde yetkili servisleri olduğunu ve oraya teslim edebileceğimi öğrendim. Yetkili servis ile görüşmem sonucunda ise, +/- 1 hafta gibi bi sürede değişim yapıldığını belirttiler. Pazartesi vermeyi düşünüyorum bakalım. Sorun kalitesiz ekrandan kaynaklı ne yazık ki.. Bir çok kullanıcı yaşamış bu sorunu, örnek bir video paylaşıyorum aşağıda, benim telefonumda durum tamamen aynı sadece bende sağ köşede...

Video için tıklayınız.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba, telefona ihtiyacım olduğu için henüz göndermedim ama pazartesi göndermeyi düşünüyorum. İstanbul'a gidemeyeceğimden dolayı Apple ile görüşmem sonucunda, bulunduğum ilde yetkili servisleri olduğunu ve oraya teslim edebileceğimi öğrendim. Yetkili servis ile görüşmem sonucunda ise, +/- 1 hafta gibi bi sürede değişim yapıldığını belirttiler. Pazartesi vermeyi düşünüyorum bakalım. Sorun kalitesiz ekrandan kaynaklı ne yazık ki.. Bir çok kullanıcı yaşamış bu sorunu, örnek bir video paylaşıyorum aşağıda, benim telefonumda durum tamamen aynı sadece bende sağ köşede...

Video için tıklayınız.

hocam benimki de bunun tıpa tıp aynısının sağ tarafta olanı. dün garantiye yolladım bakalım ne çıkacak

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Video için tıklayınız.

hocam benimki de bunun tıpa tıp aynısının sağ tarafta olanı. dün garantiye yolladım bakalım ne çıkacak

Tamamen aynı sorun ikimizinde hocam ozaman benimde sağ taraf. Sonuc ve süreç hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. Geçmiş olsun sıkıntılı bi durum cidden o kadar para verip LCD ekranın kalitesiz olması...

• Çok can sıkıcı bi durum inşallah bi an önce hallederler
  • Cihazı bugün Konya Apple teknik servisine vermiş bulunuyorum. Giriş kaydını yapan hanımefendiye cihazı gösterip sorunu dile getirdiğimde hemen "Kullanıcı hatası" yaftasını yapıştırdı şaka gibi :) İzah ettim, aldığımdan bu yana böyleydi ekran ışığını kısıp açınca düzeliyordu sorun etmedim ama artık bu da fayda etmemeye başladı dedim. Kanıtlayabilir misiniz sizin yapmadığınızı diyo, nasıl bi tutum bu anlayamadım. iPad yanımdaydı youtube ve internetten açtım aynı sorunu yaşayanların video ve yazılarını göstermek durumunda kaldım. Yine de biz değerlendirecez dediler :) Peki, değişim istiyorum ben, siz yazmanız gereken şikayetlerimi yazın diyerek noktaladım durumu. Bakalım bu gösterdikleri tutumun sonucunda daha çizik dahi olmayan yepyeni cihaza ne kılıf uyduracaklar ya da değişim verecekler mi merak ediyorum... Umarım değişim alır, çünkü; "Apple mı siz mi karar veriyorsunuz?" dediğimde, Apple'a durumu bildiriyoruz sonra yetkiyi bize veriyo, kararı biz veriyoruz gibi bişey dediler.. Kısaca, İstanbul'da olmamanın cefasını çekeceğiz gibime geliyor...

• Bu sorun bendede var sağ üst köşe de hafif gölge ve sarılık var. Pek fark edilmese de beyazın üstünde belli ediyor. Bu sorun gün geçtikçe büyümez değil mi ? Tüm ekranı kaplamasın sonra 4 -5 ay sonra istanbula gideceğim oradan direk elden vermeyi düşünüyorum garantiye . Şimdi operatör ile falan uğraşılmaz. Sorun olur mu arkadaşlar ?
  • Telefonu bugün teslim almaya gelin diye mesaj atmışlar gittim, tabi hiç bi işlemden geçmediğini bilerek 1 günde gidip gelemezdi çünkü. Kullanıcı hatası çıkardılar :) Hem de baskı yapmışım oraya çok kuvvetli ondan olmuş :) şaka gibi bi de değişim ücreti 1250 TL çıkarmışlar yepyeni çizik dahi olmayan telefona :) Teknik servis elemanını yanıma çağırtıp nasıl karar verebildin baskı olduğuna diye sorular sordum, geçiştirici cevaplar verdi. Manyak mıyım ben niye baskı yapıyım telefonun köşesine dedim, Backlight ışığı yanmıyo ben sana sorunu söyleyim dedim, daha ne sorun olduğundan haberin yok baskı deyip geçmişsin dedim. Aç internetten bak dedim sorun yaşayan bi sürü insan var dedim. İnternete göre değil ben kendim karar veriyorum dedi, ver kardeşim telefonu tamam dedim. Apple'ı arayıp şikayet ettim, başka servise yollamamı rica ettiler. Gidip vatan bilgisayar'a teslim ettim (aldığım yer) ordaki eleman, teknik servisten daha bilgili kronik sorun bu dedi telefonu görür görmez ve bi sorun daha buldu telefonda sağ alt köşede bastırınca ses geliyor. Bir de GPS kullanmıştım yerlerini bulmak için, telefon feci ısınmıştı, eline aldıgında çok ısınmış bu da normal değil harita uygulamasında dedi. Kesin değişim verirler dedi. Aldı sorunlarımı yazdı. Bakalım ne olacak. Konya'daki arkadaşlar için GÜRGENÇLER APPLE TEKNİK SERVİSİ kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gelişmeleri yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rather

Bu sorun bendede var sağ üst köşe de hafif gölge ve sarılık var. Pek fark edilmese de beyazın üstünde belli ediyor. Bu sorun gün geçtikçe büyümez değil mi ? Tüm ekranı kaplamasın sonra 4 -5 ay sonra istanbula gideceğim oradan direk elden vermeyi düşünüyorum garantiye . Şimdi operatör ile falan uğraşılmaz. Sorun olur mu arkadaşlar ?

Ekranda bu tip şeylerin olmaması gerekli. Sorun mu diye sorarsanız, bence kesinlikle sorun. Neden sorunsuz lekesiz bir ekranla kullanmak varken, tonla para verdiğimiz cihazımızı öyle kullanalım? Gün geçtikçe yayılır mı bilemiyorum ama İstanbul'da değiştirmek çok daha iyi olur kanısındayım. Her servis aynı değil tabi ama, birebir şahit oldum aynı sorunla gelen birine kullanıcı hatası dedi Konya Gürgençler yetkili servisi, internette tonlarca bununla ilgili kronik sorun şikayeti varken üstelik :) adam sanki kendisi sarıya boyadı :) o yüzden genius aracılığıyla değiştirilmesi taraftarıyım, böyle sadece ticari kafada olan insanlarla muhattap olmak yerine.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rather

Bu sorun bendede var sağ üst köşe de hafif gölge ve sarılık var. Pek fark edilmese de beyazın üstünde belli ediyor. Bu sorun gün geçtikçe büyümez değil mi ? Tüm ekranı kaplamasın sonra 4 -5 ay sonra istanbula gideceğim oradan direk elden vermeyi düşünüyorum garantiye . Şimdi operatör ile falan uğraşılmaz. Sorun olur mu arkadaşlar ?

Ekranda bu tip şeylerin olmaması gerekli. Sorun mu diye sorarsanız, bence kesinlikle sorun. Neden sorunsuz lekesiz bir ekranla kullanmak varken, tonla para verdiğimiz cihazımızı öyle kullanalım? Gün geçtikçe yayılır mı bilemiyorum ama İstanbul'da değiştirmek çok daha iyi olur kanısındayım. Her servis aynı değil tabi ama, birebir şahit oldum aynı sorunla gelen birine kullanıcı hatası dedi Konya Gürgençler yetkili servisi, internette tonlarca bununla ilgili kronik sorun şikayeti varken üstelik :) adam sanki kendisi sarıya boyadı :) o yüzden genius aracılığıyla değiştirilmesi taraftarıyım, böyle sadece ticari kafada olan insanlarla muhattap olmak yerine.

Bugün apple sitesinden teknik servis ile konuştum bana 3 tane servis yeri verdi dilediğinizi arayın durumu anlatın anlaşmalı kargo ile yollayın telefonunuzu dedi istanbul'a gelemiyorsanız diye. Bakalım belki de daha erken olması için kargolarım çünkü daha alalı 1 hafta olmadı memleketten gelince göndereceğim . Sizin durumunuza bakınca bende bayii ile uğraşmaktan çekindim.

• Rather kullanıcısına yanıt
    Evet birebir aynı cümlelerle bana da bulunduğum ilde teknik servis olarak bikaç yer söylediler. Fakat İstanbul konusunda Appstore'lara (Zorlu vs.) gönderilmediğini söyledi. İstanbul'a yollamak istesem; yine ordaki bir teknik servise yollayabiliyormuşum sanırım. Appstore'larda değişim istiyorsanız birebir gidip randevu ile değiştirebilirsiniz dediği için, direk aldığım yer olan Vatan Bilgisayar'a vermeyi uygun gördüm. Keşke İstanbul'da olabilseydik, hiç uğraşmazdık ne beklemek ne servis safsatasıyla... Bakalım sonuç ne olacak. Umarım siz de sorununuza kolaylıkla çözüm bulur ve sorunsuz bir cihazla değişim alırsınız.Gelişmeleri paylaşın lütfen. Belki sizin yollayacağınız servis, bu gibi durumların bilincindedir ve çözüm üretir. Ona göre biz de aynı servisi kullanırız olmazsa :)
  • quote:

Evet birebir aynı cümlelerle bana da bulunduğum ilde teknik servis olarak bikaç yer söylediler. Fakat İstanbul konusunda Appstore'lara (Zorlu vs.) gönderilmediğini söyledi. İstanbul'a yollamak istesem; yine ordaki bir teknik servise yollayabiliyormuşum sanırım. Appstore'larda değişim istiyorsanız birebir gidip randevu ile değiştirebilirsiniz dediği için, direk aldığım yer olan Vatan Bilgisayar'a vermeyi uygun gördüm. Keşke İstanbul'da olabilseydik, hiç uğraşmazdık ne beklemek ne servis safsatasıyla... Bakalım sonuç ne olacak. Umarım siz de sorununuza kolaylıkla çözüm bulur ve sorunsuz bir cihazla değişim alırsınız.Gelişmeleri paylaşın lütfen. Belki sizin yollayacağınız servis, bu gibi durumların bilincindedir ve çözüm üretir. Ona göre biz de aynı servisi kullanırız olmazsa :)

Umarım duzgun bir şekilde hallolur işim çok can sıkıcı bir durum. Aynı sizin gibi olursa hiç affetmem bir yolunu bulur gider istanbula çokerim zorlunun başına memleketten gelince yollayacağım bakalım telefonu gelişmeleri yazarım dediğiniz gibi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.