Şimdi Ara

Iphone 6 Plus / 6s Plus -- Samsung Note 5 Sorunsalı Hk. Görüşlerim (resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Iphone 6 Plus / 6s Plus -- Samsung Note 5 Sorunsalı Hk. Görüşlerim (resimli)  Iphone 6 Plus / 6s Plus -- Samsung Note 5 Sorunsalı Hk. Görüşlerim (resimli)
     Iphone 6 Plus / 6s Plus -- Samsung Note 5 Sorunsalı Hk. Görüşlerim (resimli)

Forumda ve çevremde gördüğüm kadarıyla uzun süredir bu ürünler arasında tercihte bir kafa karışması var. Bu konuya istinaden kendi gözlemlerimi yazmak isterim;

Öncelikle şu ana kadar kullandığım ve kullanmakta olduğum telefonları yazarsak;

Apple Iphone 2g,3g, 3gs, 4, 4s, 5, 5s, 6, 6plus (bende var), 6s (eşimde var)
    Samsung S3, S4, S5, Note 3 ve şu anda Note 5

Öncelikle benim için telefonun yapabildikleriyle beraber en önemli gördüğüm özelliklerini yazarsak;
    1. Pil Ömrü
    2. Kullanım Kolaylığı
    3. Hızı, tepki süresi
    4. App kalitesi
    5. Mail

1.Pil ömründen başlarsak gerçekten ciddi manada telefon kullandığımı söyleyebilirim, bu birazda işimle alakalı. 6 Plus ın tam dolu şarjını 8 de başlayıp 12 ye kadar %50 nin altına indirdiğimi bilirim. Size yarım saat whatsapp, bilmemne kadar konuşma diye ayıramayacağım ancak yoğun bir mail kullanımı, yoğun bir whatsapp kullanımı, yoğun bir telefon görüşmesi, haber okuma, forumda gezme olarak sıralayabilirim. Çok seyrek candycrush harici hiç oyunda oynamadığımı da ekleyeyim.
    Bu kıstasa bakacak olursak Iphone serisi ta ki 6 plus a kadar beni canımdan bezdirdi diyebilirim, bu kadar mı rezil bir pil ömrü olur. Zaten tüm iphone kullanıcılarının bu ortak derdidir. Bu sorunlarımı Iphone 6 plus oldukça minimize etmişti, büyük ekran telefonun taşıma ve kullanım açısından sorun yaşatacağını düşünerek çok çekinerek aldım ancak burdan pil ömründen şikayet eden herkese altını çize çize öneriyorum. Note 5 ide benzer bir bataryası olduğundan tercih ettim. İkisini benzer kullanımda kıyaslarsak Note 5’in bataryasının tatmin edici olduğunu, 6 Plus ın %10 civarı daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. 5s, 6 vs. ile kıyaslamıyorum onlara göre Note 5 ciddi manada avantajlı.

2.Gelelim kullanım kolaylığına, daha önceki Android kullanımlarım Samsung ile oldu, telefonda rehbere girişteki gecikme, sık donma gibi tonla sorun yaşadığım için kaçarcasına aldığım telefonları 2 haftada satıp Iphone’a geri dönmüş idim. Şu ana kadar ne bir reset, ne bir donma en ufak bir sorunla karşılaşmadım.
    Apple’ın daha doğrusu IOS’un bildiğiniz gibi en iddialı olduğu konulardan biri kullanım kolaylığıdır. Yapmak istediğiniz şeyi size komplike de olsa size çok basit şekilde yaptırır. Zaten o yüzden bilinçli kullanıcıları bunun dışında tutuyorum çok enteresan modeldeki insanlar dahi Iphone’u sorunsuzca kullanırken Android de sıkıntı yaşar. IOS’un bu konuda hala önde olduğunu düşünüyorum, Android’e göre daha rahat ve kolay, bunda tek düze arayüzünün de etkisi var elbette. Alın Ios 6 yı, bakın Ios 9 a, aman aman bi fark yok, son zamanlarda gelen yeniliklerden en işime yarayan şey altta ve üstten ekranı çekerek getirdiğimiz bildirim çubuğudur. Üsttekinden ziyade alttaki bildirim çubuğu inanılmaz işlevsel. Androidde bunu arıyorum örnek olarak. Bunun harici Android in menüsünün albenisi, işlevselliği de IOS dan bana göre ciddi manada önde. Android’de Yaşadığım sıkıntılardan biride Samsung’un dokunma hissiyatının Iphone’dan –bana göre – oldukça geride olmasıydı. Note 5 ile Samsung’un bu konuda oldukça iyi bir seviyeye geldiğini söyleyebilirim. Fark yok denecek kadar az, normal bir kullanıcının hissetmesi mümkün değil. Note 5 son yazılımla daha sade bir yapıya kavuşmuş, şu ana kadar bana hiçbir zorluk yaşatmadı. Whatsapp ta Iphone da resim geldiğinde resmin üzerine basıp kopyalayıp, diğer sohbete gidip yapıştırıp o şekilde gönderiyordum, Android de ise ilet fonksiyonuyla bu işlem daha pratik yapılıyor. Parmak izi konusunda Iphone ile fark olmadığını söyleyebilirim, sadece daha iyi tanısın diye tek parmağımı farklı yönlerde 2 kez tanıttım bazen yan basışta sıkıntı yaratıyordu ancak bunu Iphone da yapıyor. Parmak izi konusunda 6s rakipsiz, inanılmaz hızlı. Kalem konusuna gelirsek, benim en çok kullandığım özelliklerden biri kalem oldu, not almak, gelen resim yada pdf üzerinde işaretleme yapıp geri göndermek çok basit ve rahat. Not alma konusunda zaten herkesin fikir birliğinde olduğu konu Note serisinin üstünlüğü olacaktır. Bununla birlikte usb bellek bağlayıp direk dosya transferi, disk üzerinden film izleme vs. gibi benim için çok önemli olmayan ancak bazı kullanıcılar için çok faydalı, pratik özellikleri de cabası.

3.Hız ve tepki süresine gelirsek, Iphone un senelerdir önde olduğu konulardan biride budur. “Akıcılık” Gerçekten Iphone lar bilhassa son amiral gemi telefonlarda telefon adeta siz bişeyi yapmadan anlayacak kadar akıllı, hassas ve hızlı. Note 5 bu konuda beni çok tatmin etti arkadaşlar, en ufak bir takılma, en ufak bir kasma yok. Programlardan ana menüye çıkarken, animasyonlarda bazen lag olur, note 5 te en ufak sıkıntı göremedim. Oldukça fazla program, internet ve sekme açmama rağmen arka plandaki programları kapat kısmını kullanmayı dahi unuttuğum oldu. Bu arada 6s, Ios 9 un tüm avantajını kullandığından çok akıcı ve hızlı olduğunu da ekleyeyim.

4.App kalitesine gelelim, daha önceki Android denemelerimde telefonu satmamdaki en büyük etkenlerden biri bu olaydı. Iphone daki App kalitesi tartışmasız fersah fersah öndeydi, burda kıyasladığım herkesin kullandığı standart programlar (whatsapp, facebook vb.) Android in bu konuda kendini IOS seviyesine yaklaştırdığını söyleyebilrim, Whatsapptaki bazen mesajlaşma içinde klavye açılmaması gibi ufak şeyleri saymazsak ciddi manada sorunsuz bir deneyim sundu. Ha şunu da ifade etmek isterimki Android Play ile Itunes Store – App Store arasında ciddi manada kalite farkı var. Seneler sonra bana parayla mp3 ve albüm aldırmayı ve almayı alışkanlık haline getirmeyi başardı. Apple’ın sunduğu hizmet ve çeşitlilik gerçekten inanılmaz. Android in bence bu konuya odaklanması gerekir.

5.Mail konusu kimisi için önemsizdir ama benim için hayati önemde. Gelen maillerin anında düşmesi, maile yanıt verme rahatlığı, mailin açılış hızı, gönderme hızı, ekleri görüntüleyebilme çok önemli. Iphone un mail programı bana göre şahane, mail düşme hızı olsun, cevaplama hızı olsun, maillerin açılması ve eklerin görüntülenebilmesi olsun bir kez dahi sorun yaşamadım. Note 5 in de iddialı olduğu konulardan biri mail elbette, mail düşme hızı Iphone dan farksız, gelen maillerin rahat okunması, hızı tatmin edici Iphone la fark yok diyebilirim. Iphone da ekran soldan sağa kaydırınca bir önceki sayfaya geri gelir bu mesela çok büyük işlevsellik katıyordu kullanırken Note 5 te bu olay yok onun yerine alttaki geri dönme tuşuyla aynı iş yapılıyor ama olsa güzel olabilirdi (yada varda aktif ediliyorsa ben bilmiyorum) Note 5 in asıl farkı ise ekte gönderilen dosyaların her formatta görüntülenebilmesi ve bunlar üzerinde değişiklikler yapıp geri gönderilmesinde yatıyor. Çok önemli özellik olduğunu düşünüyorum. Genel olarak yorum yapacak olursam mail konusunda iki cihazda başarılı bana kalırsa.

6.İki cihazın ekranıyla ilgili şu şekilde yorum yapabilirim. Öncelikle Note 5 in ekranı acaip güzel ve canlı. Öyle canlı ki önüne oturup izleyin sürekli, o kadar iyi, keskinliği de çok başarılı ama benim Samsung'un televizyonlarında da hiç sevmediğim bir olay vardır o da şu kontrastı basıp, renkleri olduğundan farklı gösterip yapay bir canlılık yaratmak. İşte Note 5 in ekranında tam olarak olan bu. Farklı renk modları var cihazda,Amoled Sinema modunda kullanıyorum, Iphone daki renk gamutuna en yakın modun bu olduğuna kanaat getirdim. incelemelerde ise Temel Mod tavsiye edilmiş ancak bu moddada ekranın önüne sanki sarı bir perde iniyor, özellikle beyaz renk gömlek giydiğim bir resmi açtım iki cihazda da, acaba bana mı öyle geliyor diye, hayır.. Note 5 te gömlek sarımtırak, iphone da beyaz. Hoşuma gitmediğinden bu modda kullanmıyorum. Amoled Sinema şu anda benim tatmin olacağım seviyeye yakın diyebilirim. Yinede benim nazarımda renkler gerçek değil, Iphone bu konuda çok daha iyi. İki telefondan da Facebook a girip herhangi bir resmi yakınlaştırıyorum, Note 5 bu renklerle oynamasından dolayı resimdeki netliğini kaybediyor, hafif bir bulanıklık görüyorum. Tabi bunları iki cihazıda yan yana koyup her türlü detaya baktığımda görebiliyorum yoksa diğer türlü farkedilecek şeyler değil (renk tonu konusu hariç) Bununla birlikte Note 5 siyah daha doğrusu koyu renklerde Iphone u ezip geçiyor diyebilirim. Iphone ekranı Note 5 e göre daha donuk, ben canlı ve parlak renkleri severim ancak bu kontrastla bu kadar oynamadan da yapılabilir.Genel olarak iki cihazında ekranları başarılı ama seçecek olsam Iphone ekranını seçerim.

Son kısma gelirsek Note 5 teki tek çekincem zaman içerisinde mevcut performansının düşmesi olacaktır, Iphone da 64gblık kapasitenin 60gb ını da doldursanız, 5gb dolu olsa aynı akıcılığı ve performansı veriyor size, bir kez kapatıp açmadan aylarca kullanılabiliyor, aylar sonra dahi ilk zamanki hızında oluyor, hiç şişmiyor. Bu olay Note 5 te nasıl olacak, format gerekecekmi bu konu şu anda bir soru işareti benim için. Telefonun diğer bir handikapıda hafıza kartı desteklemiyor olması. Hadi desteklemedin bari yüksek kapasiteyle gel, o da yok. Türkiye ye fiyattan dolayı 64gb lığın gelmeyeceği yönünde haberler geliyor, telefon 24-25gblık bir kullanım alanı sunuyor, kimine göre çok yeterlidir, benim için sınırda.
    Genel olarak düşünce ve yorumlarım bu şekilde arkadaşlar. Note 5’e kötü diyenleri Allah ıslah etsin, ben bu insanların bu telefonları kullanmadığını, Bimeks te Teknosa da teşhirde ekranı birkaç kez sağa sola kaydırdığını düşünüyorum. Herzaman kullanıcı yorumlarını baz alın bana kalırsa. Kullanım alanınıza göre karar verin derim, maille işiniz yoksa, siz sosyal medya kullanıcısıysanız, ios daki bazı kısıtlamalar çok problem değilse ve elbette fiyatı sorun değilse Iphone tercih edin. Iphone, kim ne derse desin daha prestijli bir cihaz (telefon insana prestij katmaz, burda sivrizekalılar gereksiz yorum yapacaktır diye aklıma geldi, benim burda demek istediğim, salt telefondaki kalite hissi) Note 5 i tercih edecek arkadaşlarında ben kesinlikle tatmin ve menun olacaklarını düşünüyorum.

Kalın sağlıcakla.

Edit: Birkaç resim ve gelen pm lere istinaden ekranlarla ilgili birkaç yorum eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 8 Ekim 2015; 19:41:37 >

• Eline sağlık hocam.. Faydalı olacaktır yazdıkların..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böylesi tarafsız ve güzel, bilgilendirici yazılara daha aık ihtiyacımız var. Teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guzel degerlendirmeler tesekkurler. Benimde Note 5 ten uzak durmama sebep o artmayan hafiza ve ne zaman gelecegi belli olmayan guncellemeler... iosta herkes ayni anda guncellemeyi alirken samsung en gec verenlerden oluyor
  • umarım bu tarafsız yorum yöntemi diğer "fanatik kullanıcılara da örnek olur. Ben de ikini bir cihaz almak düşüncesindeyim. Özetle Note 5'i tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla...
  • Ben de eşime alacağım telefon konusunda kararsız durumdayım. Sanırım en son kararı ona bırakacağım

• Note 3 sahibiyim...

Sanırım 2 sorunum var..2-3 saniye gecikmeli kasmalar, telefonu tek elimle kullanamıyor olmam..Arada sırada uygulamalardan atıyor birde..Başka problem yok.

6s düşünüyorum.Kullanıcı yorumları önemli..

Açıklama için teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DSGNRY

umarım bu tarafsız yorum yöntemi diğer "fanatik kullanıcılara da örnek olur. Ben de ikini bir cihaz almak düşüncesindeyim. Özetle Note 5'i tavsiye ediyorsunuz anladığım kadarıyla...

Kesinlikle tavsiye ederim.
  • TL;DR lazım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel yazı, elinize sağlık.
  • Birkaç gündür teknolojinin geldiği noktayı görmek istediğim için en ileri teknolojiye sahip telefonlar hakkında biraz bilgi topladım, arada videolar falan izledim ve birilerine faydalı olabilir düşüncesiyle kendimce küçük bir kıyaslama yapmak istiyorum.

Note 5- Iphone 6:

Performans karşılaştırması yapılan videolarda, oyun ve programların açılma hızında Iphone 6'dan biraz daha hızlı, browser testlerinde neredeyse eşit.
    video:
    https://www.youtube.com/watch?v=Nt9JTstCMqo

Note 5 - Iphone 6s plus:
    Note 5, Iphone 6s plus karşısında neredeyse her testte geriden geliyor. Özellikle multitasking testine programlar arası geçişlerde Iphone 6s plus fark atıyor. Bu adeta bir hezimet gibi görülse de teknoloji açısından androidin verimsizliğine bağlı ve pratikte, yani kullanım deneyimi açısından hiçbir anlam ifade etmeyecek bir fark var.

Kamera açısından pek bilgim yok ama video çekiminde ikisi de harika görünse de Note 5 çok daha hızlı odaklama yapıyor ama dynamic range ve renklerin gerçeğe yakınlığı açısından iphone 6s Plus daha iyi. Gece çekimlerinde sanki 6s Plus biraz daha iyi gibi. İşin aslı bunlar ancak teknik veri olacak düzeydeki farklar.

İş tamamen kullanıcının zevklerine kalmış durumda. Note 5 de, iphone 6 ve 6s plus da harika cihazlar. Şahsi görüşüm eğer ikisinden birini alacak olsam fiyat farkına değmeyeceği için ve Note serisinin kendine özgü özellikleri, çoklu pencere, kolay not tutma, widget gibi sebeplerden dolayı tercihimi Note 5'ten yana kullanırdım.

Son olarak Note 5'e hayran kalmanıza neden olabilecek bir video eklemek istiyorum

https://www.youtube.com/watch?v=EYRIX9YP3Lk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 25 Ekim 2015; 15:18:30 >

• Yazıyla ilgisi yok ama daha da android e para vermem.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.