Şimdi Ara

IPhone 16 Pro vs iPhone 16 hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben genelde işlerini tablet ve telefon ile yapan bir üniversite öğrencisiyim. Şu sıralar 5 senedir kullandığım Samsung telefonumu artık eskidiği için değiştirmeyi düşünüyorum. Kamerası, işlemcisi, tasarımı, hissiyatı, stabil ve güvenlikli bir sistem olması ve iPad kullandığım için Apple ekosistemi gibi gibi birçok sebepten ötürü iPhone alacağım. şu anda önümde iki seçenek var. Ya iPhone 15/16 Pro alacağım ya da iPhone 15/16 alıp aradaki fiyat farkına biraz daha koyup çok uzun süredir kullandığım laptopumu yenileyeceğim.

İlk seçenek için 15 Pro'ya vereceğim para ile 16 Pro arasında çok çok az fark olduğu için 16 Pro almayı yeğlerim. 16 Pro hem 6.3 inç olması (6.1 küçük geliyor) hem bataryası hem kamerası ile birçok konuda beni cezbediyor. Yani iPhone 16 Pro aldığım taktirde pişman olmayacağımı biliyorum. Ancak sorun şu ki gelecek olan özellikler aradaki fiyat farkına değecek mi, o fiyat farkının üzerine biraz daha koyup yeni bir laptop alsam mantıklı olmaz mı?

İkinci seçenek içinse 15 gerek RAM, işlemci, ısınma sorunu vb. donanımı ile gerekse de Apple intelligence desteği almayacak oluşu ile beni kendine çekmiyor. O yüzden de base model alırsam 16 almayı planlıyorum. 16 Pro alacağım fiyata yaklaşık 20 bin daha az verip hem telefonumu hem de bilgisayarımı yenileyeceğim. Burada da sorun şu ki bilgisayarı eskisi kadar çok kullanmıyorum. Son zamanlarda fazlaca oyun oynama/kodlama hevesim oluştu fakat mevcut bilgisayarım ile bunu yapmam mümkün değil. Aşırı fazla kullanmayacağım bir bilgisayar için telefonu yükseltmekten vazgeçmek iyi bir fikir midir?

Birkaç gündür forum forum gezip artısı eksisini düşünüyorum sizlere de sorayım dedim. Kısaca 16 Pro aldığım taktirde gelecek özellikler 16 ve 16 Pro arasındaki fiyat farkına değer midir yoksa onu laptop alarak değerlendireyim mi?

• Gelecek özellik derken halihazırdaki farkları diyorsan olay 90% yenileme hızı 10% da telefoto kamera. Buna değer mi kendin karar ver. Ekosistem dediğin de sadece ipad sanırım. Onu da çok kullanmıyorsan bir önemi yok bence. Ben iphone 16 kullanıyorum ama 55e 256lık s25+ alırdım. Bundan önceki telefonum s23tü ve boşa masraf yaptığımı düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slim Charles kullanıcısına yanıt

ipadi çokça kullanıyorum özellikle AirDrop vb. çokça kullanmam gerekiyor. iphonedan pişman olma sebebiniz nedir?

• Slim Charles kullanıcısına yanıt
    S23 ü neden değiştirdiniz hocam ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 16 pro al mükemmel 6 aydır kullanıyorum yok böyle bir telefon

• hayloft H kullanıcısına yanıt

güzel zaten aldığım taktirde pişman olmayacağıma eminim ancak aradaki fiyat farkına değer mi? 120hz ve işlemci dışında ne gibi yararını gördünüz pro olmasının?

• yourfriend Y kullanıcısına yanıt

60 hz okeyim dersen 16 da alabilirsin o da iyidir işlemciler arasında büyük bir fark yok

• yourfriend Y kullanıcısına yanıt

Dedim ya boşa masraf yaptım. Telefonun arka kamera hariç bir artısı yok s23e göre. Bu fiyat farkına değmez kesinlikle.

• J.M.Keynes_ kullanıcısına yanıt

Nostalji ağır bastı iosa dönmek istedim ama ios 9-10 zamanlarındaki gibi bir fark göremedim dönünce. iphone 16 kötü değil bu arada, sadece fiyatını haketmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.