Şimdi Ara

iPhone 6 - MacBook Reminder (Anımsatıcı) Problemi - ÇÖZÜLDÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba, garip bir sorunum var. ve bir türlü çözemedim. eminim bunu yaşayan iphone-mac kullanan arkadaşlar vardır. yabancı forumlarda falanda gördüm ama çözümünü bulamadım.

iphone um ve macbook um icloud ile birbirini senkronluyor. Anımsatıcılar notlar rehber vs.

problemim şu ki iphone dan bir anımsatıcı girdiğim zaman macbook uma düşüyor. ama macbooktan bir anımsatıcı girdiğimde iphone a düşmüyor ve o zaman geldimi telefon uyarı vermediği için hatırlamam gereken şeyi hatırlayamıyorum çok sinir bozucu bir durum. işim gereği genelde macbook un başındayım ve aklıma bişey geldiğinde hemen pc deki anımsatıcı uygulamasını kullanıyorum. ama telefon bunu hatırlatmayınca sorun çıkıyor.

eski iphone 5imde bu problem yoktu. herşey anında senkronize oluyordu. ama iphone 6 da böyle bi problem var aldığım günden beri. apple müşteri hizmetleriylede 2 defa telefonda görüştüm (istanbulda olmadığım için gitme şandım olmadı) ama onlarda çok garip dediler. ve çözüm üretemediler. zaten pek bilgilide değildi sanırım konultuğum kişiler. sürekli icloud dan ayarlar açıkmı bakın. şunu yapın bunu yapın dediler. ama zaten bütün ayarlar olması gerektiği gibi. icloud da hepsi açık vs. onlarda bi problem yok. hepsini tekrar belki aktifleşir diye kapatım açtım falan ama olmadı.

senkron olması için önce diyelim mac den girdim anımsatıcıya bişeyler, telefondan takvim uygulamasını açıp takvimlere girip ekranı aşşaya çekip sayfayı güncellemem gerekiyor. bunu yapınca anımsatıcı telefona geliyor ama yapmadan otomatik olarak gelmiyor.

çok uzun yazdım farkındayım ama derdimi tam olarak anlatabilmek için.

yardımlarınızı bekliyorum

ÇÖZÜM: tabi bunun için bir çok ayar var ama benim yapmadığım buymuş. başka ayar yanlışsa bunu yapsanızda işe yaramayabilir tabi herşeye dikkat etmek lazım tek tek.

Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > Yeni verileri al > "Anında ilet" bölümü AÇIK olmalıymış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 12 Mart 2015; 23:09:50 >

• su an bilgisayarim yanimda degil size tam olarak soyle yapiliyor diyemeyecegim fakat, macinizde hatirlaticiyi acin ve tercihlerden hesaplari yonetin. Orada varsayilan hesap diye bir secenek olmasi gerekiyor; bu mac`e kaydet gibi bir secenek secili olmali su an, onu icloud`a cevirirseniz eszamanlama problemi kalmayacaktir.
  • ddaniel kullanıcısına yanıt
    yardım ettiğiniz için teşekkür ederim ama zaten icloud seçili. dediğim gibi herşey olması gerektiği gibi ama olmuyor.

zaten icloud seçili olmasa anlattığım gibi telefondan takvimler uygulamasını açıp sayfayı aşşaya çekip güncelleyince mac te kaydettiğim şey gelmezdi. aynı şekilde telefondan girdiğim şeyde otomatik olarak mac e gelmezdi.

sorun macte kaydedilenin otomatik olarak iphone 6 ma gelmemesi.

yine dediğim gibi herşey aynı iken ve iphone 5 kullanırken hiç bir sorun yoktu. tamamen sorunsuz ve olması gerektiği gibi çalışıyordu.

bu arada mac ime format bile attım belki düzelir diye ama olmadı yine.
  • problemi çözdüm allaha şükür, çok mutluyum çok basitmiş ama işte bi türlü anlamamışım ondan dolayı olduğunu. alakasız bi yerde duruyormuş açıkcası bu ayar.

kasımdan beri kafayı yicektim. en fazla kullandığım uygulamalardan birini artık kullanmayı unutmuştum nefret etmiştim diyebilirim.

çözüm şu: (eğer benim gibi problem yaşayan varsa) bir çok ayar var ama benim yapmadığım buymuş. başka ayar yanlışsa bunu yapsanızda işe yaramayabilir tabi herşeye dikkat etmek lazım tek tek.

Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > Yeni verileri al > "Anında ilet" bölümü AÇIK olmalıymış. Ben nedense kapatmışım onu. heralde pil çabuk gitmesin diye kapattım, ya da bilmiyorum yeni telefonu aldıktan sonra hiç açmamışta olabilirim.

sonuç olarak ben bu şekilde sonunda problemimi çözdüm. umarım başkalarınada yararı olur.

apple destek forumlarında da oldukça konu var bununla ilgili. problem yaşayan çok var okumuştumda hepsini, yazılanlarıda yapmıştım ama işe yaramamıştı. Sadece bi mesajı gözden kaçırmışım o da benim derdime derman olacak mesajmış meğerse

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İos 7 takvim ve bildirim sorunu..
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.