Şimdi Ara

iPhone 6 hoparlör sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iphone 6 ve diğer cihazlarımda birkaç defa denk geldiğim sorun sürekli tekrar ediyor. Şöyle bir sorun; tuş kilidi yaptığınızda çıkan klik sesinden sonra, mesaj yazarken tuşlardan çıkan seslerden sonra hoparlörden uğultu gelmeye başlıyor ve kulağınızı yaklaştırdığınız zaman daha da iyi anlaşıyor. Kullandığım ipad mini retina ve iphone 5 de arasıra bu sorun oluyordu ancak iphone 6 da bu sorun sürekli devam ediyor. İpad de komple itunesdan sıfırlarım şuan ara sıra yine devam ediyor hatta bazen şöyle bir sorun oluyor; sessize aldıktan sonra tekrar sesliye alıyorum ve ses hiçbir şekilde gelmiyor ancak kapatıp açınca düzeliyor...
    Arkadaşlar sizde bu sorunu kendi cihazlarınızda deneyip yorum yaparsanız veya çözümünü bilem varsa paylaşırsa sevinirim..
    Not: konu 2.kez açıldıysa forum hatasından kaynaklıdır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendary! -- 17 Kasım 2014; 20:50:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 8.1.1 güncellemesi yapılmıştır sorun devam ediyor...

• Kabullenemeyenler için:
    harman kardon sound sticks wireless aldım. Isteyenler fiyatını araştırabilir. Ayrıca hoparlörler özel ilgi alanım. Bang olufsen'den tutun bow & Will'e kadar her markayla haşirneşir olmuşumdur. Bu hışırtı hepsinde var. Işin garibi hoparlör Büyüdükçe bu ses artıyor.

Şimdi işin mantığını anlayalım.
    Hepimizin bilidiği gibi hoparlörler manyetik sistem ile Çalışır. Belli frekansta verilen elektriği belli frekansta ses dalgalarına çevirir.
    Şimdi hepimiz çocukluğumuzda mıknatıslarla oynamışızdır. Mıknatısı çok hızlı hareket ettirirsek birbirini çekmeye vakti olmaz. Yakınında sabit tutarsak büyük bir ivmeyle hemen yapışacaktır. Aynı şekilde sabit duran iki mıknatısa aniden elektrik verildiğinde birbirine doğru ivmelenecektir.
    Şimdi hoparlörü ilk açtığımızdaki tık sesi mıknatısın ani elektrik gelmesiyle ivmelenmesinin sesidir. Bazı hoparlörlerde millet her video açtığımda veya saldırdığında tık tık sesinin gelmesinden bahsederler. Ses kesildiğinde hoparlör elektriğime kesmiş ve ses tekrar gelmeye başlayınca elektriği tekrar vermiştir. Bunun sonucunda birbirini aniden çeken mıknatıslardan tık sesi çıkar.
    Bunu sadece ilk Açılışta yaşamak için müyendis abiler hoparlöre belli bir zaman aşımı olmak kaydıyla çok Güçsüz bir Akım vermeye karar verdiler. Bu Akım tık sesini ortadan kaldıracaktı ama hoparlörün dibine girip acaba cızırdıyormu diyen insanları rahatsız edecekti.
    Müyendiz abilerde kıl insanların rahatsız olmasında karar kılıp yeni hoparlörleri bu teknolojiyle üretiyorlar.

Telefon hoparlörlerinde hoparlörün küçük olmasından dolayı tık sesi yaşanmaz ama ilk gelen dalgalarda çok ciddi bozulmalar olur. O Yüzden genelde videoyu açmak için tıkladığınızda sizin farkedemeyeceğiniz kadar bir süre özellikle beklenir, hoparlörler bu bekleme süresinde devreye girer ve hışırtı başlar. Ardından normal ses devam eder. Android Kullanıcıları birazdaha Şanslı çünkü zaten yarım dakika Ekranın yataya Dönme animasyonunu bekliyorlar.

Bu anlatım gerçek hoparlör sisteminin 100'de biridir. Bose'un Yankı sistemlerine falan hiç girmiyorum.

Ha bu sesi iphone 6'da ben de duyuyorum ara sıra. Bence gerekli gücü tam ayarlayamadılar. Veya zaman aşımını uzun tuttular. Ses normalden fazla iphone 6'da Haklısınız.
    Lumia 920 kullandığım Günlerde bu olayın tamamen unutulup her seste ve videoyu her sardırmada gelen tık tık sesinden bezmiş birisi olarak şükredin. Ses normal seviyenin 2 katı çıkıyordu bazen hoparlör patlayacak diye korkuyordum zaten küçücük bişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 17 Kasım 2014; 21:02:28 >

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Hocam bu açıklamanız için sağ olun, çok güzel bir şekilde anlatmışsınız... Yazınızda bahsettiğiniz gibi hoparlör büyüdükçe artıyor bu ses, örneğin ipad in uğultu sesini odanın öbür köşesinde duyuyorum. Dediğiniz gbi her cihazda olan bir şey ise ya mekanikle ilgili ya da küçük bir ayarlama güncellemesi ile düzelecektir.. Tekrardan teşekkürler iyi akşamlar dilerim..

• Yazinizi biraz gec okuyorum.İphone 6 kullanicisiyim ayni sorunla karsilastim merak ettigim konu bu hata bizim cihazi yanlis kullandigimizdanmi oldu yoksa butun iphone 6 cihazlarinda varmi??

• Emreshn123 E kullanıcısına yanıt
    İphone 4, 5, 5s telefonlarda test ettim hepsinde vardı, elimdeki cihazlar tesadüfen bu şekilde değil ise bütün telefonlarda mevcut.. Hatta ipad mini retinada da var odanın öbür ucundan sesi duyuyorum ilginç gerçekten :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPhone 7 plus şarj sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.