Şimdi Ara

İphone 6 görüşmede ses gitmeme sorunu. Yardım lütfen! (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
29.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette çok araştırdım fakat kimse sorunu net olarak çözememiş. Eğer yardım ederseniz inanıyorumki bu sayfanın birçok kişiye faydası olacaktır.
    Ben İphone 6 aldım daha 3 gündür kullanıyorum. Telefonla normal görüşürken ses gidiyor ama konuşmayı hoparlöre aldığımda karşı tarafın sesi geliyor ama benim sesim karşı tarafa gitmiyor, kulaklık takıyorum ses gidiyor. Aynı şey facetime yaparkende oluyor karşı tarafın sesini hoparlöre verdiğimde benim sesim kulaklık takmadan karşı tarafa gitmiyor. Yardımcı olabilicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melihcolak1903 -- 31 Mart 2015; 22:39:09 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone 6 Aramalarda Ses Gitmeme Sorunu: Çözüldü

iPhone 6 cihazını kullanan bazı kullanıcılar, aramalar sırasında karşı tarafa seslerinin gitmediğini bildirdiler. Bu sorunla karşılaştıysan, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:

• Mikrofonun Çalışıp Çalışmadığını Kontrol Et: Ses Kayıt uygulamasını aç ve bir kayıt yap. Sesin kaydediliyorsa, mikrofonun düzgün çalıştığı anlamına gelir.
    • Telefon Kılıfını Çıkar: Telefon kılıfının mikrofonu kapattığı durumlarda ses gitmeme sorunu yaşanabilir. Telefon kılıfını çıkararak sorunun çözülüp çözülmediğine bak.
    • Bluetooth Bağlantısını Kontrol Et: Bluetooth kulaklık veya hoparlör bağlıyken aramalar sırasında ses gitmeme sorunu oluşabilir. Mevcut Bluetooth bağlantılarını kapatarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol et.
    • Ağ Ayarlarını Sıfırla: Ağ ayarlarını sıfırlamak, iPhone'daki ağla ilgili sorunları gidermeye yardımcı olabilir. Ayarlar > Genel > Sıfırla > Ağ Ayarlarını Sıfırla yolunu izleyerek ağ ayarlarını sıfırlayabilirsin.
    • iPhone'u Yeniden Başlat: iPhone'u yeniden başlatmak, geçici yazılım sorunlarını gidermeye yardımcı olabilir. Güç düğmesini basılı tutarak cihazı kapatıp ardından tekrar aç.
    • Son Yazılım Güncellemesini Yükle: Apple, yazılım güncellemeleri aracılığıyla hataları düzeltir. Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme yolunu izleyerek en son yazılım güncellemesini yükleyebilirsin.

Yukarıdaki adımları izledikten sonra hala "{iphone karşıya ses gitmiyor}" veya "{telefon mikrofon çalışıyor ama ses gitmiyor}" sorununu yaşıyorsan, Apple Destek ile iletişime geçmen önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kardes cuhazinda donanimsal sorun var degisime yolla mikrofonun arzalanmis gecmis olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iP6 + cihazımda da bazen telefonla görüşürken sesin kesik kesik geldiğini söylüyor konuştuğum kişiler. Ben de bir ara Apple Store'a uğrayacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fotoburak

Kardes cuhazinda donanimsal sorun var degisime yolla mikrofonun arzalanmis gecmis olsun

mikrofonda arıza olduğunu düşünmüyorum çünkü sadece görüşmeyi hoparlöre aldığımda sesim gitmiyor ve sesli notlar bölümünde ses kayıtı yapabiliyorum
  • Gürültü giderici mikrofonda bir problem olabilir.
    Ayarlar > Erişebilirlik > Telefon gurultusu gider secenegini kapatip yada acip tekrar bir deneyin degisikli olacak mi . Bildigim kadariyla telefon gorusmesi yaparken konusmayi hoparlere aldiginiz zaman gurultu giderici otomatikman deaktif olur zira uzak bir alan sesini algilamasi gereklidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PesimistChe

Gürültü giderici mikrofonda bir problem olabilir.
    Ayarlar > Erişebilirlik > Telefon gurultusu gider secenegini kapatip yada acip tekrar bir deneyin degisikli olacak mi . Bildigim kadariyla telefon gorusmesi yaparken konusmayi hoparlere aldiginiz zaman gurultu giderici otomatikman deaktif olur zira uzak bir alan sesini algilamasi gereklidir.

Dediğinizi yaptım o ayarı kapatınca sesin gittiğini fakat arada kesilmeler olduğunu ve sesin çok uzaklardan geldiğini söylüyolar, gürültü giderici ayarını açınca sesin hiç gitmediğini söylüyolar.
  • Beyler sorunu çözdüm, umarım bu sorunu yaşayan arkadaşlarada faydası dokunur bu çözümün. Şimdi ben iphone 6 kullanıyorum ve telefonun arkasında camera gözüyle flaşın arasında siyah bir nokta var, eğer kullandığınız kap ve telefonun arkasında taktığınız film ordaki siyah noktayı kapatıyor yada engelliyorsa telefon sesinizi duyamıyor. Bu noktada sanırım gürültü engelleme teknolojisiyle alakalı bir kısım orasını tam bilmiyorum fakat ben arkadaki jelatini çıkartınca sesimi gayet güzel duydu telefon. Ben video çekerek test ettim düzelip düzelmediğini. Bu problemi telefonu omuzuyla kafası arasında sıkıştırarak tutup konuşanlarda yaşıyolarmış internette gördüğüm üzere. Arkadaki kamerayla flaş arasındaki o siyah noktayı engellememeniz gerekiyor. Umarım sorunu yaşayanlara bi çözüm olmuştur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melihcolak1903

Beyler sorunu çözdüm, umarım bu sorunu yaşayan arkadaşlarada faydası dokunur bu çözümün. Şimdi ben iphone 6 kullanıyorum ve telefonun arkasında camera gözüyle flaşın arasında siyah bir nokta var, eğer kullandığınız kap ve telefonun arkasında taktığınız film ordaki siyah noktayı kapatıyor yada engelliyorsa telefon sesinizi duyamıyor. Bu noktada sanırım gürültü engelleme teknolojisiyle alakalı bir kısım orasını tam bilmiyorum fakat ben arkadaki jelatini çıkartınca sesimi gayet güzel duydu telefon. Ben video çekerek test ettim düzelip düzelmediğini. Bu problemi telefonu omuzuyla kafası arasında sıkıştırarak tutup konuşanlarda yaşıyolarmış internette gördüğüm üzere. Arkadaki kamerayla flaş arasındaki o siyah noktayı engellememeniz gerekiyor. Umarım sorunu yaşayanlara bi çözüm olmuştur.

Bahsettiğin nokta cihazın hoparlöre alınınca devreye giren mikrofonu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.