Şimdi Ara

iPhone 5'ten beklentileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 4S fırtınası bile dinmeden Apple sevenlerin gelecekteki modelde ne gibi yenilikleri görmek istediklerini merak ediyorum. Çünkü Apple donanım olarak mükemmel bir ürün çıkarmış olsa da bazı insanları bazı yönlerden tatmin etmemiş gibi.Benim beklentilerim:

- 4" retina ekran. iPhone 3:2 standardını kullandığı için çözünürlük 1080*720 ya da 1440*960 olabilir. İlk çözünürlük şu anki retinayla aynı ppi iken ikinci çözünürlük 425 ppi gibi uçuk bir değere denk geliyor. Ekran teknolojisi AMOLED de olabilir AH-IPS benzeri teknolojiler de.

- Karbon-fiber malzeme kullanımı. Bu sayede telefon hem daha hafif hem daha dayanıklı olacaktır. Apple yılın başında karbon-fiber alaşımlar konusunda çok tanınmış bir uzmanı bünyesine katmıştı. Belki yeni kuşak tasarımda karbon-fiber kullanıldığını görebiliriz.

- Çift çekirdek Cortex A-15 işlemci. 1.2- 1.5 GHZ hızlarında... Açıkçası 4 çekirdek benim gözüme şu aşamada gereksiz ve güç tüketimini artıracak bir unsur olarak görünüyor. Zaten şu an kullanılan telefonlardaki işlemciler bile her iş için gayet yeterli gibi. Bir tek kişisel bilgisayarlardaki gibi daha gelişmiş oyunlar ve artırılmış ekran çözünürlüğün getireceği yük yüzünden yüzünden Rogue serisi yeni bir PowerVR grafik birimi.

- En azından 1600-1700 mAh yeni bir batarya.

- Ülkemizde de görebileceksek LTE desteği (gerçi bir sonraki modelde kesinlikle olacak)

- Yine 8 MP ama sensör boyutu büyütülmüş (Nokia'daki gibi 1/1,83 olsa süper olur) bir kamera. Böylece bas-çek tipi fotoğraf makinesi zahmetinden de kurtuluruz.

- Motorola Atrix örneğinde olduğu gibi dock olarak kullanabileceğimiz, içinde ekran ve bataryadan başka bir şey bulundurmayan yeni Air modelleri. Böylece çok az para ödeyerek aynı zamanda bir netbook sahibi de olabiliriz.

• Ekran boyutu 3.7 ' nin üzerine çıkarsa güzel olmaz.3.7 olursa iyi olur. 3.7 ideal bence.
    iPhone 5 'ten beklentilerim ;
    Daha yüksek ekran çözünürlüğü
    8 megapixel kamera şu an için iyi,mercekte çok iyi iyileştirmeler yapılmış 4s' de.Daha da geliştirilebilir.
    Daha ince ve yepyeni bir tasarım. 3 renk seçeneği (Siyah - Beyaz - Mavi )
    Batarya ömrünün çok fazla artırılmasını umuyorum :)
    NFC teknolojisi (temassız ödeme)
    3d fotoğraf çekebilirse iyi olur ama yapacaklarını sanmıyorum
    Birde şu iPhone 5 prototip videosundaki projektör teknolojisi olursa iyi olur
    Son olarak da Siri 'ye türkçe dilinin eklenmesi.
    Şimdilik bu kadar :) ama apple bunların hepsini aynı anda hayatta yapmaz :) Olsun sağlam - kaliteli yapsın yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxtugraxx2 -- 19 Ekim 2011; 6:00:04 >
  • Bu konu franco reyizin gazabina ugrayabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 ay sonra doğacak bebeğe don biçmek bu.iphone 4s çıkmadan önce de ne hayaller kurduk ne özellikler yazdılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: whtswrongstupid

Bu konu franco reyizin gazabina ugrayabilir

gazap rüzgarı gibi, neden böyle yapıyor ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperafsin

quote:

Orijinalden alıntı: whtswrongstupid

Bu konu franco reyizin gazabina ugrayabilir

gazap rüzgarı gibi, neden böyle yapıyor ki ?

bir kere başlayınca hep açılıyor çünkü konular.. çıkmasına tahmini olarak (!) en az 3 mevsim olan bir cihazın tartışması forumu çöplüğe çevirir bi süre sonra.. son 1-2 ay kala mantıklı olur böyle şeyler.. daha ortada fol yok yumurta yok
  • insanlar hakikaten kafayı yemiş.gecenin 5 inde iphone 5 düşünüp bu kadar yazı karalayıp konu açmış.git uyu be kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

insanlar hakikaten kafayı yemiş.gecenin 5 inde iphone 5 düşünüp bu kadar yazı karalayıp konu açmış.git uyu be kardeşim

adam belki sabah namazına kalkmıştır aklıma geldi yazayım demiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

insanlar hakikaten kafayı yemiş.gecenin 5 inde iphone 5 düşünüp bu kadar yazı karalayıp konu açmış.git uyu be kardeşim

hiç sanmıyorum

• gene başladık...
  • Bi rahat durun yaw. 4s geçmedi elimize daha.
    Ayrıca o beklediğiniz özellikler o telefonu 3000 tl yapar. Yapmayın etmeyin gencler!!
  • Siri ye Türkçe Dil Desteği Aradığım Tek Özellik. Artık ios 6 yla mı gelir, iphone 5 le mi gelir bilmem. Türkçe olsun canımı yesin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

hiç sanmıyorum

Bak bu konu İpone 5 den daha ilginç acaba gecenin bi yarısı iphone 5 i düşündüren ve o kadar yazı yazdıran heyecan niye bizlerde yok. İphone 5 uykusunu mu kaçırıyor acaba.... Yarın gecede aynısı olursa receteyi yazıcam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.