Şimdi Ara

İphone 5' te cok onemli ses sorunu !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
26.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi aksamlar. Ben 3gsten 5 e geçiş yaptım fakat büyük bir problem var.
    Beats solo hd kulaklık kullanıyorum. Çakma değil teknosadan aldım. Eski iphoneumda aldığım o muazzam sesi alamıyorum. Yani eskisi % 100 ise bu 75. Ama bunun nedeni iphone 5 le gelen avrupa birliği standardı ses ayarıyla ilgili değil. Yani o ayar kapalı. Ses denetimi de kapalı. İphone 4 ve 4s le karşılaştırdım onlar da süper ses veriyor 3gs gibi. Fakat sorun sadece benim iphone 5 imde değil. En az 8-9 iphone 5 te denedim onlar da benimki gibi kısık sesli. Ve bi arkadaşımda da beats var. Onunla da denedim onda da aynı durum. Anlıycağınız kulaklığı. Da bozuk değil. Acaba apple şirketi iphoneların sesini biraz daha mı azalttı. Ama öyle olsaydı hoperlörden az gelirdi. Hoperlörüm bangır bangır maaşallah.
    Bunun sebebi ne olabilir. Nasıl düzeltebilirim. Jailbreak olmadan düzelir mi ? Yada iphone 5 in ses kartı eskilerinden kötü mü yapıldı ?
    Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bunun sebebi cihazın öyle olması. kendizni zaten başka iphone 5 leride denedim diyorsanız, ee daha ne? hepsinde aynı olduğuna göre demekki durum bu.

ortada bir sorun yok. Olabilecek tek sorun sizin yüksek sesten çok yüksek beklentiniz. seinheisser kullaklığımı takıyorum sesi sona dahi getiremiyorum. kişiye göre değişmekle beraber BENCE gayet yeterli.

özetle yapılacak bir şey yok.
  • Merak ediyorum beats kulaklıkla son ses nasıl dinleyebiliyosunuz?Bendede var ama saniyelik açabiliyorum son sesi,kafam patlayacak gibi bi basınç oluyo kulaklarımda dayanamıyorum.Sizin ses eşiğiniz değişmiş olabilir yüksek sesle dinlemekten..

• Bu konuyu 1 ay önce forumda ben de açmıştım ama maalesef çözümünü bulamadık. iPhone 5' te garip bir şekilde az ve kalitesiz ses var. Hatta ben de olayımı anlatayım...

Bende Beats Solo var ve arkadaşımda da Beats Mixr, kulaklıklar kesinlikle orijinal ben Darty' den aldım arkadaşım ise D&R' dan. Ve ben iPod Touch 4G sahibiyim, iPod ile Beats soloyu kullanmaktan aşırı derecede haz alıyorum, gerek bassları gerekse ses yüksekliği kalitesi olarak mükemmel oluyor. Hele ki Beats Mixr' ı iPod'a takıp dinledikten sonra o kulaklığa aşık oldum bu sefer.

Gel gelelim Mixr sahibi arkadaşım ne zaman iPhone 5 aldı resmen hüsrana uğradı. Aldığı gün kulaklığı denemek istedi, tiksindi resmen böyle az bi ses duymadık daha önce. iPod %100 ses veriyorsa iPhone 5 sanki %75-80, ve çözümünü hâlâ deli gibi arıyoruz. Ayrıca iPhone 5'te ses yükseldikçe ses barının rengi değişiyor kırmızı falan filan oluyor, Yüksek Ses yazıyor ayrıca orada (yanlış hatırlamıyorsam)

iPhone 5 ile Beats Mixr 'ı olan arkadaşım şuan ikisini kullanmaya devam ediyor yazık, ama iPod Classic almayı düşünmüyor değil.

Benim anlamadığım tek kısım 4S 'te bile iPod kalitesinde olan ses çıkışının iP5' te niye değiştiği? Avrupa standardı falan fişman bence sallama bir olay,çünkü ayarlar'da o ayarı kapattık.

Eğer bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olursa cok seviniriz. Yoksa kulaklıklarımıza yazık oldu.. Yada telefona yazık olacak

• denon audio diye bir program var onu kullanin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

DONANIM
    #DirenApple
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

denon audio diye bir program var onu kullanin

Hocam hangi ayarlarda en çok ses vrir

Orijinalden alıntı: prank31

quote:

Settings' te EQ açık yaptım ama Limiter' ı kapatman lazım.

EQ olarak da 4 yada 5 band kullan, fazla açınca ses cızırdıyor şuan denedim iP5 ve Beats Mixr ile. Yani sol 2 bass'ı ortadan hafif yukarı al, 3. kalsın, 4 ve 5 'i de yükselt fena olmuyo gibi bu şekilde. Fotoğraf atabilirim ama şarjım yine cırtladı, biraz dolsun :)
    Bendemi Sorun var diye kendimi sorgular oldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

Bu konuyu 1 ay önce forumda ben de açmıştım ama maalesef çözümünü bulamadık. iPhone 5' te garip bir şekilde az ve kalitesiz ses var. Hatta ben de olayımı anlatayım...

Bende Beats Solo var ve arkadaşımda da Beats Mixr, kulaklıklar kesinlikle orijinal ben Darty' den aldım arkadaşım ise D&R' dan. Ve ben iPod Touch 4G sahibiyim, iPod ile Beats soloyu kullanmaktan aşırı derecede haz alıyorum, gerek bassları gerekse ses yüksekliği kalitesi olarak mükemmel oluyor. Hele ki Beats Mixr' ı iPod'a takıp dinledikten sonra o kulaklığa aşık oldum bu sefer.

Gel gelelim Mixr sahibi arkadaşım ne zaman iPhone 5 aldı resmen hüsrana uğradı. Aldığı gün kulaklığı denemek istedi, tiksindi resmen böyle az bi ses duymadık daha önce. iPod %100 ses veriyorsa iPhone 5 sanki %75-80, ve çözümünü hâlâ deli gibi arıyoruz. Ayrıca iPhone 5'te ses yükseldikçe ses barının rengi değişiyor kırmızı falan filan oluyor, Yüksek Ses yazıyor ayrıca orada (yanlış hatırlamıyorsam)

iPhone 5 ile Beats Mixr 'ı olan arkadaşım şuan ikisini kullanmaya devam ediyor yazık, ama iPod Classic almayı düşünmüyor değil.

Benim anlamadığım tek kısım 4S 'te bile iPod kalitesinde olan ses çıkışının iP5' te niye değiştiği? Avrupa standardı falan fişman bence sallama bir olay,çünkü ayarlar'da o ayarı kapattık.

Eğer bu sorunun çözümünü bilen varsa yardımcı olursa cok seviniriz. Yoksa kulaklıklarımıza yazık oldu.. Yada telefona yazık olacak

Çözüm bulunca bana da haber verirsen sevinirim. Ben de bulursam hemen buraya yazıcam.

Bir iphone servisi sitesine de mail attım. Cevap bekliyorum.

• Arkadaslar aynı sorun iphone 5 le çıkan yeni nesil ipod touch ta da var mı ??

GameCenterId: 83GÜM
  • Kardeş ses kulaklıktan az geliyor eski eski iphonelara göre. Tüm iphone 5 lerde var ve her kulaklıkta aynı şey oluyor. Yani ihtimalle apple iphone 5 lerin sesini daha kısık (kulaklıkta, çünkü dışarıya banhır bangır inleriyo) üretmiş. Ses kartıyla alakalı sanırım. Ama olması lazım bi çözümü. Yada yeni ios sürümlerinde düzelir belki. Ayarlarda her yere baktım ama bişey bulamadım.

• Benzer konuyu ben açmıştım ama bir çözüm bulamadım maalesef ses seviyesi ve kalitesi iPhone 4 e göre düşük geldi bana

• Siz neden bu durumu iphone 5 de bir sorunmus gibi duyurmaya calisiyorsunuz anlayamadim. Demekki iphone 5 de boyle ve mutlaka bazi kriterlere gore belirlenmistir bu ses olayi

DONANIM
    #DirenApple
  • eğer iphonenizde türkcell var ise ve bir arkınızdada iphone 5 ve türkcell varsa ses çok kaliteli geliyor yada arkınızda güncel bir smart telefon var ise ses mükemmel geliyor dual carier var ya türkcell de ben onu yaşadım ama bir standart telefon ile görüştüğümde sesin kalitesizliğini dual carierden sonra anlamış oluyorum. yapacak bişey yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: nahege270

quote:

Orijinalden alıntı: prank31

quote:

Settings' te EQ açık yaptım ama Limiter' ı kapatman lazım.

EQ olarak da 4 yada 5 band kullan, fazla açınca ses cızırdıyor şuan denedim iP5 ve Beats Mixr ile. Yani sol 2 bass'ı ortadan hafif yukarı al, 3. kalsın, 4 ve 5 'i de yükselt fena olmuyo gibi bu şekilde. Fotoğraf atabilirim ama şarjım yine cırtladı, biraz dolsun :)

Adam cozumu bulmus iste

• quote:

Orijinalden alıntı: cem650

eğer iphonenizde türkcell var ise ve bir arkınızdada iphone 5 ve türkcell varsa ses çok kaliteli geliyor yada arkınızda güncel bir smart telefon var ise ses mükemmel geliyor dual carier var ya türkcell de ben onu yaşadım ama bir standart telefon ile görüştüğümde sesin kalitesizliğini dual carierden sonra anlamış oluyorum. yapacak bişey yok

Ahize sesinden bahsetmiyorum. Kulaklıktan gelen ses eski iphonelara göre çok az. Ve apple bilerek böyle yapmış sanırım. Bir sorun değil yani. Ama bi yükseltme yolu mutlaka vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: cem650

eğer iphonenizde türkcell var ise ve bir arkınızdada iphone 5 ve türkcell varsa ses çok kaliteli geliyor yada arkınızda güncel bir smart telefon var ise ses mükemmel geliyor dual carier var ya türkcell de ben onu yaşadım ama bir standart telefon ile görüştüğümde sesin kalitesizliğini dual carierden sonra anlamış oluyorum. yapacak bişey yok

Viber gibi geliyor ses, basınç hissiyatı da bir süre sonra deli ediyor, forumda konusu da var hatta. Eşim ve bende iPhone 5 var ve ikimiz de Tcell kullanıyoruz, bir süre sonra işkence oluyor konuşma bu basınç yüzünden...
  • Cihazi almadan once bu cihazdan ne beklediginizi, ne icin kullanacaginizi, sizin icin neyin onemli oldugunu dusunup daha sonra arastirmadan aliyorsunuz, beklentiniz karsilanmadiginda bu cihazdaki eksiklik, bozukluk, sorun (bir de sorunsal lafi var) oluyor. iPhone 4s in verdigi sesin 5 den daha kaliteli oldugu zaten olculmus bicilmis, cihaz boyle, sorun degil...

http://m.gsmarena.com/apple_iphone_5-review-822p6.php

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.