Şimdi Ara

iphone 5 şarj sorunu (yüzde saçmalığı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
2
Favori
40.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar 1 yıldır kullanıyorum telefonumu. i5 16 gb versiyonu tayland'dan almıştım geçen sene orjinal mağazadan.

hiçbir zaman çakma şarj aletleriyle vs şarj etmedim. bugüne kadar ne donanımsal ne işlevsel bir sorunla da karşılaşmadım zaten tertemiz kullanırım iyi bakarım cihazıma.

şu sıralar tuhaf bi sorunum var.

şarj yüzdesi çok aşırı dengesizleşti. mesela 3-5 saat boyunca telefonu elime almıyorum %10 bile zar zor inmiş oluyor, ama elime alıp 10-15 dk takılıyorum bir anda %50 %60 şarj düşüyor telefon.

bugün %32 lerde şarjım vardı, 5 dk içinde %20 gösterdi, %16 ya geldiğinde de kapandı telefon. tekrar açmayı denedim şarja takın simgesi çıktı.

şimdi benim anlamadığım bataryamda vs bi sorun mu var yoksa işletim sisteminde mi? yüzde göstergesi mi yanlış gösteriyor?

telefonun bazen hiç şarjı gitmiyor gibi ama bazen de 1 saat içinde %50 gidiyor su gibi.

ios 7.1.2 son sürüm var. yardımcı olursanız sevinirim. garantiye appstore a vs götürsem bu sebeple bir şey yaparlar mı?

• hysteria_ kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal batarya sıkıntılı.
    appstore garantili ise tabikide yardımcı olurlar.
    Bir problem varsa değişim yaparlar.
    Vakit kaybetmeden göstermenizde fayda var...
  • yani yazılımsal bir şey falan yok mudur sizce? bu arada bunu nasıl kanıtlayabilirim ki adamlara?

telefon bazen normal çalışıyor öyle, her zaman olan bir şey değil.

bu arada appstore garantili mi değil mi bilmiyorum, dediğim gibi tayland'dan almıştım oranın garanti belgesi vs içinde ama.
  • garanti olması için son srüme güncelleyip, temiz restore atın.

daha sonra telefonun şarjı %100 yapın ve şarjı telefon kapanana kadar bitirin, telefon kapandığında sarja takın %100 olana kadar hiç kullanmayın kapalı kalsın, %100 olduktan sonra 1-2 saat daha sarjda kalsın yine kullanmayın. böylece batarya kalibre olmuş olacak.

bu işlemi yaptıktan sonra yine sıkıntı yaşarsanız pil arızalıdır. apple store'a götürmenizde fayda var...
  • Bataryadan kardeş ben daha yeni değiştirdim 3 -4 defa denedim %1 de kapaniyor hep,hatta direniyor kapanmiyim diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaardıç -- 17 Ağustos 2014; 21:49:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun bataryada .

• Peki benim telefonumun uluslararasi garantisi var mi simdi?

Gecen yil agustos ayinda taylanddan aldim ama apple store degil orada yetkili baska bayiden.

Zorluya gitsem garantide sayilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İphone 15 ısınma sorunu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kalibrasyon sorunu olabilir, şarjı dengesiz gösteriyor bence, servisten önce yapsan birşey kaybetmezsin.

1.3G’ye geçin

2.Ayarlar->Kilit Ekranı: Şifreli korumayı kaldırın ve ayrıca bekleme süresini maksimum yapın.

3.Parlaklık: Maksimum olarak seçin

4.Batarya koruma modunu pasif hale getirin.

5.Batarya %10 seviyesine gelene kadar oyun oynayın, internette takılın. (tavsiyem telefondan 1080p bir film açın, ama wifi üzerinden kendi yüklesin, kenarda beklesin film bitince başa sarın)

6.2G’ye geçip ardından internet bağlantısını tamamen kapatın. Telefon sadece çağrı alıp verecek moda gelsin yani.

7.Wi-Fi ağına geçin ve %5 olana kadar internet vs takılın.

8.Uçak modunu aktif hale getirin.

9.Telefonun ekranı maksimum parlaklıkta ve zaman aşımı olmadan şarjı bitene kadar ekran açık beklesin.

10. Şarjı bitip kapanınca, telefonu sarja takın. Telefon açıldıktan sonra Parlaklık ayarını Orta olarak seçin. Zaman aşımı süresini eski değeri neyse ona çevirin.

11. Ekranı kilitleyin, yani kapatın ve o şekilde %100 şarj olana kadar bekleyin. Şarj olur olmaz telefonu şarjdan alın.

12. Telefonu eskiden nasıl kullanıyorsanız tekrar o hale getirin.

Bu adımlardan sonra cihazınızdaki farkı hissedeceksiniz, kalibre olmuş batarya ile daha uzun pil ömrü :)

• sorun 7.1.2 kaynakli restore etmeni tavsiye ederim ha birde,sarj yüzdesini kapali tut psikolojik olarak
    insani etkiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: GörünmezAdam

kalibrasyon sorunu olabilir, şarjı dengesiz gösteriyor bence, servisten önce yapsan birşey kaybetmezsin.

1.3G’ye geçin

2.Ayarlar->Kilit Ekranı: Şifreli korumayı kaldırın ve ayrıca bekleme süresini maksimum yapın.

3.Parlaklık: Maksimum olarak seçin

4.Batarya koruma modunu pasif hale getirin.

5.Batarya %10 seviyesine gelene kadar oyun oynayın, internette takılın. (tavsiyem telefondan 1080p bir film açın, ama wifi üzerinden kendi yüklesin, kenarda beklesin film bitince başa sarın)

6.2G’ye geçip ardından internet bağlantısını tamamen kapatın. Telefon sadece çağrı alıp verecek moda gelsin yani.

7.Wi-Fi ağına geçin ve %5 olana kadar internet vs takılın.

8.Uçak modunu aktif hale getirin.

9.Telefonun ekranı maksimum parlaklıkta ve zaman aşımı olmadan şarjı bitene kadar ekran açık beklesin.

10. Şarjı bitip kapanınca, telefonu sarja takın. Telefon açıldıktan sonra Parlaklık ayarını Orta olarak seçin. Zaman aşımı süresini eski değeri neyse ona çevirin.

11. Ekranı kilitleyin, yani kapatın ve o şekilde %100 şarj olana kadar bekleyin. Şarj olur olmaz telefonu şarjdan alın.

12. Telefonu eskiden nasıl kullanıyorsanız tekrar o hale getirin.

Bu adımlardan sonra cihazınızdaki farkı hissedeceksiniz, kalibre olmuş batarya ile daha uzun pil ömrü :)

her şeyi anladım da batarya koruma modu nedir ki?

bu arada telefonu restore edersem hangi sürüme alıcaz? 7.1.1 mi yoksa sadece restore mi edeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hysteria_ -- 18 Ağustos 2014; 19:06:22 >

• batarya knouck out dostum bitmiş
  • yahu tamam da şunu da sorayım, telefonu alalı daha 1 yıl oldu. telefonda pek öyle oyun falan oynamam.

malum kullanımdan ibaret, whatsapp facebook twitter falan. ben bundan önce 3 yıl 3gs kullandım bana mısın demedi de, bunun batarya nasıl bitti böyle çabuk?
  • Benimde sorun aynı açıyorum 3G yi full olan batarya bir kaç saat içinde bitiyor. Saçmalık resmen.

• Boşa gitme asya cihazlarına bakmıyor zorlu

• Sorun bataryadan. Versiyon şu bu değil.

Apple bakmıyorsa güvenilir bir serviste (telefoncuda) değiştirtebilirsiniz. Ben de ABD den aldığım iPhone 5'imin tuşlarını ve bataryasını değiştirdim. İlk günkü gibi oldu.

%40'ta kapandığını biliyorum, ya da %20'de şarja takıp, taktığım anda bir saniye içinde %50 falan yazdığını biliyorum. Şimdi %1'de bile baya uzun süre gidiyor.

(Apple eğer Tayland cihazına bakıyorsa) bataryanın ölü olduğunu şu şekilde anlayabilir, ispat edebilirsiniz:

https://www.apple.com/tr/support/
    Bize Başvurun (aşağıda)
    Servis Seçenekleri
    iPhone
    Seri Numarasını gir
    Apple Destek Bölümüyle Görüşün
    Pil, Güç ve Şarj
    Pil Sorunları veya Sorun Giderme
    e-posta adresi gir

Daha sonrasında telefonunuza Apple tarafından gönderilen e-postaya yine telefondan girip quick diagnose (Türkçesi hızlı tanılama gibi birşey oluyor sanırım) yapın, telefonunuz hızlı bir teste tabi tutulup bilgisayar ekranında Power Issue (Batarya Sorunu) yazarsa bataryanızın sorunlu olduğu Apple tarafından da onaylanmış, görülmüş olur.
    O sayfada bulunan Case ID (olay kaydı numarası) sizin bu tanınızın numarası oluyor. O numara ile gidersiniz eğer Apple Store'a gidecekseniz. Ben quick diagnose yaptım ve power issue çıktı, olay kaydı numarası da budur dersiniz (gerçi onlar belki sistemden de görebiliyorlardır ama o numarayı yanınızda bulundurmanız garanti olur)

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Sorun bataryadan. Versiyon şu bu değil.

Apple bakmıyorsa güvenilir bir serviste (telefoncuda) değiştirtebilirsiniz. Ben de ABD den aldığım iPhone 5'imin tuşlarını ve bataryasını değiştirdim. İlk günkü gibi oldu.

%40'ta kapandığını biliyorum, ya da %20'de şarja takıp, taktığım anda bir saniye içinde %50 falan yazdığını biliyorum. Şimdi %1'de bile baya uzun süre gidiyor.

(Apple eğer Tayland cihazına bakıyorsa) bataryanın ölü olduğunu şu şekilde anlayabilir, ispat edebilirsiniz:

https://www.apple.com/tr/support/
    Bize Başvurun (aşağıda)
    Servis Seçenekleri
    iPhone
    Seri Numarasını gir
    Apple Destek Bölümüyle Görüşün
    Pil, Güç ve Şarj
    Pil Sorunları veya Sorun Giderme
    e-posta adresi gir

Daha sonrasında telefonunuza Apple tarafından gönderilen e-postaya yine telefondan girip quick diagnose (Türkçesi hızlı tanılama gibi birşey oluyor sanırım) yapın, telefonunuz hızlı bir teste tabi tutulup bilgisayar ekranında Power Issue (Batarya Sorunu) yazarsa bataryanızın sorunlu olduğu Apple tarafından da onaylanmış, görülmüş olur.
    O sayfada bulunan Case ID (olay kaydı numarası) sizin bu tanınızın numarası oluyor. O numara ile gidersiniz eğer Apple Store'a gidecekseniz. Ben quick diagnose yaptım ve power issue çıktı, olay kaydı numarası da budur dersiniz (gerçi onlar belki sistemden de görebiliyorlardır ama o numarayı yanınızda bulundurmanız garanti olur)

teşekkür ederim hocam, bunu bir deneyeyim en azından sorunu anlarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hysteria_

arkadaşlar 1 yıldır kullanıyorum telefonumu. i5 16 gb versiyonu tayland'dan almıştım geçen sene orjinal mağazadan.

hiçbir zaman çakma şarj aletleriyle vs şarj etmedim. bugüne kadar ne donanımsal ne işlevsel bir sorunla da karşılaşmadım zaten tertemiz kullanırım iyi bakarım cihazıma.

şarj yüzdesi çok aşırı dengesizleşti. mesela 3-5 saat boyunca telefonu elime almıyorum %10 bile zar zor inmiş oluyor, ama elime alıp 10-15 dk takılıyorum bir anda %50 %60 şarj düşüyor telefon.

bugün %32 lerde şarjım vardı, 5 dk içinde %20 gösterdi, %16 ya geldiğinde de kapandı telefon. tekrar açmayı denedim şarja takın simgesi çıktı.

şimdi benim anlamadığım bataryamda vs bi sorun mu var yoksa işletim sisteminde mi? yüzde göstergesi mi yanlış gösteriyor?

telefonun bazen hiç şarjı gitmiyor gibi ama bazen de 1 saat içinde %50 gidiyor su gibi.

ios 7.1.2 son sürüm var. yardımcı olursanız sevinirim. garantiye appstore a vs götürsem bu sebeple bir şey yaparlar mı?

Bu sıkıntıyı bende yaşıyorum acaba siz çözüme Nasıl buldunuz acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: 36

quote:

arkadaşlar 1 yıldır kullanıyorum telefonumu. i5 16 gb versiyonu tayland'dan almıştım geçen sene orjinal mağazadan.

batarya değiştirdim ama konuyu ağustos 2014 de açmışım kardeş 1.5 sene olmuş. o zamanlar aldığım batarya da yavaştan ölmeye başladı kışın soğukta %15 lerde falan kapanabiliyor telefon.

• quote:

quote:

quote:

batarya değiştirdim ama konuyu ağustos 2014 de açmışım kardeş 1.5 sene olmuş. o zamanlar aldığım batarya da yavaştan ölmeye başladı kışın soğukta %15 lerde falan kapanabiliyor telefon.

hangi-marka-pil-aldınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali25

quote:

quote:

quote:

hangi-marka-pil-aldınız.

hiçbir bilgim yok markasına bakmadım hocam. telefonda takılı malesef kapağı açamıyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.