Şimdi Ara

IPhone 4S'te Bu Şarj Kullanım Süresini Elde Ettim! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: myloo1907

quote:

Orijinalden alıntı: rocky bayboğa

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nooxn

Xiaomi 10400 Mah taşınabilir sarj aleti alın. Tasarımı oldukça güzel. Ben bundan aldım valla sarj yüzdesini bile kapattım telefondan bakmıyorum bile. Montumun iç cebinde bu alet var ince zaten şık hiç bi sıkıntı olmuyor.

IPhone 4S'te Bu Şarj Kullanım Süresini Elde Ettim!

bu harici şarj cihazlarından önceki telefonum için almıştım üstelik markası da sony olmasına rağmen çok yavaş şarj ediyordu ve bittiği zaman da 6 saatte doluyordu. o yüzden pek sıcak bakmıyorum. siz performansından memnun musunuz?

Hocam ben spada kullanıyorum fişe takmamla aynı performansı alıyorum hiç bir fark yok Iphone 6 plus kullanıyorum ama bazen babam da şarj ediyor hız gene aynı performansta ıphone 5 için de

anladım hocam bakalım biraz zaman geçsin ihtiyaç duyarsam içim rahat bir şekilde vereceğim siparişi. kapasitesi de bayağı iyiymiş ürünün.

Aynen bence de gayet iyi benimki 10.000 mah gerçekten insanın kafası rahat ediyo otobuste uzun yolda film izle oyun oyna sıkıntı yok Ben okul sebebiyle gunde baya yol çekiyorum da işime yarıyo

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• myloo1907 M kullanıcısına yanıt
    Alarm yoktu ve bildirim gelmemişti benim tahminim facebook,twitter,WhatsApp,tango,line gibi anlık iletileri ileten sürekli arka planda çalışan programlar var.Apple bunları da kullanım süresine ekliyor.Yani aslında biz 8 saat kullanım süresi görüyorsak bunun belki de 4 saati ekran süresi yani ekranın açık kalma süresi oluyor.Ben 5s de 8 saat kullanım 20 saat bekleme süresi görüyorum bunun yaklaşık 1 saati müzik dinlemek-telefon konuşması olsa bile ekranın 7 saat boyunca açık kalmadığına eminim.Android telefonlarda batarya ömrü belirtirken ekran süresi belirtilir.Ben de birçok android telefon kullandığımdan biliyorum ekran kapalı ise wifi,3g açık olsa bile veyahut ekran kapalı müzik dinlense bile şarj tüketimi çok düşük seviyelerdedir.Yani anlatmak istediğim iphone ile android telefonların batarya ömrü karşılaştırılırken iphone daki kullanım süresi ile android telefonlarda ki ekran süresini kıyaslamak büyük bir hatadır.Yani iphone ların batarya ömrü sandığımızdan daha kötü durumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uacellat_62 -- 16 Şubat 2015; 4:09:31 >

• Elinize sağlık güzel konu olmuş

• bende yapıyorum bu dediklerinizi bakalım sonuç ne olacak durum şimdilik böyle..cihaz 5 aylık iphone 4s 8gb..ios 8.1.3 yüklü..her güncellemeden sonra sıfırlıyorum cihazı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 16 Şubat 2015; 12:27:43 >
  • güzel değerler, çoğunu biliyordum ama bilmediklerim de varmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uacellat_62

Alarm yoktu ve bildirim gelmemişti benim tahminim facebook,twitter,WhatsApp,tango,line gibi anlık iletileri ileten sürekli arka planda çalışan programlar var.Apple bunları da kullanım süresine ekliyor.Yani aslında biz 8 saat kullanım süresi görüyorsak bunun belki de 4 saati ekran süresi yani ekranın açık kalma süresi oluyor.Ben 5s de 8 saat kullanım 20 saat bekleme süresi görüyorum bunun yaklaşık 1 saati müzik dinlemek-telefon konuşması olsa bile ekranın 7 saat boyunca açık kalmadığına eminim.Android telefonlarda batarya ömrü belirtirken ekran süresi belirtilir.Ben de birçok android telefon kullandığımdan biliyorum ekran kapalı ise wifi,3g açık olsa bile veyahut ekran kapalı müzik dinlense bile şarj tüketimi çok düşük seviyelerdedir.Yani anlatmak istediğim iphone ile android telefonların batarya ömrü karşılaştırılırken iphone daki kullanım süresi ile android telefonlarda ki ekran süresini kıyaslamak büyük bir hatadır.Yani iphone ların batarya ömrü sandığımızdan daha kötü durumda

Böyle bir şeyi ilk kez sizde duyuyorum. Müzik ve telefon süresini çıkarttığımızda kullanım süresi tamamen doğru süreyi veriyor. Sizde olan bir sorun bu. Hiç yaşamadım çünkü 3 yıllık iPhone kullanım hayatımda.

• myloo1907 M kullanıcısına yanıt
    Genel olarak doğru ama hatalı veya gereksiz maddeler de çoğunlukta.

Siri'yi kapatmak gereksiz. Kulağa yaklaştırınca Siri'nin açılmasını kapatmak yeterli.

Spotlight aramasını kapatmak tamamen gereksiz. Spotlight Windows'taki dizin mantığıyla çalışır. Sürekli çalışan bir şey değil, arkaplanda işlem yapmaz.

5S ve sonraki modellerde Hareketi Azalt'ı açmak bataryaya hiçbir etki yapmaz. 5S'ten sonraki cihazlarda hareket işlemcisi vardır ve sensörle ilgili her işlemi üstlenir (parlaklık sensörü hariç). Ama 5 ve altındaki cihazlarda kapatmak şarja etki edecektir.

Otomatik parlaklığı açmanın şarja kötü etki ettiği pek çok testte kanıtlanmıştı. Parlaklık sensörü sürekli çalışır halde kalıyor ve şarja olumsuz etki ediyor.

Facetime ve iMessage'ı kapatmanın etki edeceğini sanmıyorum.

Normal Fotoğrafı Tut seçeneğini kapatmanın şarja ne gibi bir etkisi olabilir anlam verebilmiş değilim.

Ve gelelim en hatalı yere. Şarjda 10 saat bırakmak nedir? Bu konu hakkında defalarca konular açıldı, yüze yakın konu açılmıştır belki. 10 saat şarjda tutmak diye bir şey yok. Bu piller lityum iyon piller. Yüzde yüzden sonra gelen akımı keser, fazla şarjda tutmak hiçbir işe yaramaz hatta uzun vadede zarar bile verme olasılığı var. Bu olay 7-8 yıl önce tarih oldu. Kalibrasyon işlemi şarjı tamamen bitirip şarja takıp yüzde yüz olduktan sonra 40 dk daha şarjda tutmaktır. Fazlası değil. Telefonları saatlerce şarjda bırakmak diye bir şey yok kesinlikle. Yeni telefon aldığınızda da sakın 10 saat şarj etmeyin.Eskiden nikel-kadyum pilli telefonlar vardı. İlk şarj süreleri 12 saatti. Bellek etkisi olurdu onlarda. Ama artık yeni telefonların hiçbirinde 8-9 senedir nikel kadyum pil kullanılmıyor. Lityum iyon pil kullanılıyor. Telefonun ilk alındığında şarj işlemi şöyle olmalı. Telefonun şarjını tamamen bitir, o şok şarjdır, sonrasında batarya dolu diyene kadar şarj et. 30-40 dk daha bekle. Ayrıca lityum iyon piller her yıl kapasitelerinin % 20 sini kaybediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 16 Şubat 2015; 16:42:59 >

• NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Nasıl bu kadar eminmisiniz ekran süresini ve kullanım süresini ayrı ayrı hesapladınız mı?Telefonu yatmadan önce %100 şarj olduktan prizden çekip hiç kullanmadan bırakın wifi veya mobil veri açık olsun.Sabah kalktığınızda pil kullanımına bakın haklı olduğumu anlayacaksınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Uacellat_62

Nasıl bu kadar eminmisiniz ekran süresini ve kullanım süresini ayrı ayrı hesapladınız mı?Telefonu yatmadan önce %100 şarj olduktan prizden çekip hiç kullanmadan bırakın wifi veya mobil veri açık olsun.Sabah kalktığınızda pil kullanımına bakın haklı olduğumu anlayacaksınız

E ben de bunu diyorum ya zaten. 3 yıllık iOS kullandığım süre zarfında hiç yaşamadım. Ve bahsettiğiniz şeyi defalarca kez yaptım zaten. Kalktığımda kullanım süresi 4 dk falan oluyor o da alarm çalarken geçen süre. Tonla da bildirim gelmiş oluyor.
  • ben uçak modunda bırakıyorum geceleri..şarjdan çekip koyuyorum ve sabah baktığımda 3 dakika kullanım süresi oluyor..1 mail hesabı tanımlı ve sadece whatsapp yüklü başka uygulamada yok..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4CF12F62C -- 16 Şubat 2015; 17:20:53 >
  • son durum bu şekilde..işe yaradı diyebiliriz..maşallah :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iPhone 4 iOS 5.1.1 cihazından aldığım batarya performansı resimdeki gibi:

Edit: Lütfen cihazı hafif kullandığımı beyan eden tahminlerde bulunmayınız. Facebook, Twitter, WhatsApp, iMessage, SMS, arama, Safari ve basit birkaç oyun dahil günlük olarak kullanıyorum. Ayrıca cihaz jailbroken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsbourneReynolds -- 16 Şubat 2015; 21:44:18 >
  • OsbourneReynolds kullanıcısına yanıt
    iPhone fişe takılmış ?

• Yanlış ss. Düzelttim.
  • hocam suan degerler boyle.wifi kullanmıyorum 3g-2g donusumlu ayar olarakta sadece arkaplanda uygulama yenileme kapalı ios 7 de iken wifi ile 7 bucuk saat gormuslugum vardı. 2 yıllık cihaz bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi club.zz -- 16 Şubat 2015; 22:23:19 >
  • hayret resim yukleyemiyorum suan mobildeyken

• Ben 4S te ios7.1.1 de kullanim süresi 4,5 -5 saat arasi degisiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Siri'yi kapatmak gereksiz. Kulağa yaklaştırınca Siri'nin açılmasını kapatmak yeterli.

Spotlight aramasını kapatmak tamamen gereksiz. Spotlight Windows'taki dizin mantığıyla çalışır. Sürekli çalışan bir şey değil, arkaplanda işlem yapmaz.

5S ve sonraki modellerde Hareketi Azalt'ı açmak bataryaya hiçbir etki yapmaz. 5S'ten sonraki cihazlarda hareket işlemcisi vardır ve sensörle ilgili her işlemi üstlenir (parlaklık sensörü hariç). Ama 5 ve altındaki cihazlarda kapatmak şarja etki edecektir.

Otomatik parlaklığı açmanın şarja kötü etki ettiği pek çok testte kanıtlanmıştı. Parlaklık sensörü sürekli çalışır halde kalıyor ve şarja olumsuz etki ediyor.

Normal Fotoğrafı Tut seçeneğini kapatmanın şarja ne gibi bir etkisi olabilir anlam verebilmiş değilim.

Ve gelelim en hatalı yere. Şarjda 10 saat bırakmak nedir? Bu konu hakkında defalarca konular açıldı, yüze yakın konu açılmıştır belki. 10 saat şarjda tutmak diye bir şey yok. Bu piller lityum iyon piller. Yüzde yüzden sonra gelen akımı keser, fazla şarjda tutmak hiçbir işe yaramaz hatta uzun vadede zarar bile verme olasılığı var. Bu olay 7-8 yıl önce tarih oldu. Kalibrasyon işlemi şarjı tamamen bitirip şarja takıp yüzde yüz olduktan sonra 40 dk daha şarjda tutmaktır. Fazlası değil. Telefonları saatlerce şarjda bırakmak diye bir şey yok kesinlikle. Yeni telefon aldığınızda da sakın 10 saat şarj etmeyin.Eskiden nikel-kadyum pilli telefonlar vardı. İlk şarj süreleri 12 saatti. Bellek etkisi olurdu onlarda. Ama artık yeni telefonların hiçbirinde 8-9 senedir nikel kadyum pil kullanılmıyor. Lityum iyon pil kullanılıyor. Telefonun ilk alındığında şarj işlemi şöyle olmalı. Telefonun şarjını tamamen bitir, o şok şarjdır, sonrasında batarya dolu diyene kadar şarj et. 30-40 dk daha bekle. Ayrıca lityum iyon piller her yıl kapasitelerinin % 20 sini kaybediyorlar.

Neden bu kadar sert çıktınız anlamıyorum. Şunu söylemeliyim ki ben de bazı arkadaşlar gibi yeni bir iphone kullanıcısıyım. Bulabildiğim ve yararını gördüğüm ne varsa tek bir konuda toplamaya çalıştım. Yararı olduğunu söyleyen arkadaşlar da yazmış zaten. Ayrıca iphone 5S'lerin kullandığı teknolojiden haberim yok ben 4S kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myloo1907 -- 17 Şubat 2015; 7:10:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OsbourneReynolds

iPhone 4 iOS 5.1.1 cihazından aldığım batarya performansı resimdeki gibi:

Edit: Lütfen cihazı hafif kullandığımı beyan eden tahminlerde bulunmayınız. Facebook, Twitter, WhatsApp, iMessage, SMS, arama, Safari ve basit birkaç oyun dahil günlük olarak kullanıyorum. Ayrıca cihaz jailbroken.

hocam senin cihaz 4 olmasına ve jailbreakli olmasına rağmen kullanım süresini ve diğer etkenleri benimkiyle karşılaştırınca benden de iyi gitmiş pil. benim yazdıklarım dışında yaptığınız özel bir şey varsa paylaşır mısınız? yoksa ios güncellemeleri giderek pil ömrünü kısaltıyor mu demeliyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myloo1907 -- 17 Şubat 2015; 7:28:11 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Neden bu kadar sert çıktınız anlamıyorum. Şunu söylemeliyim ki ben de bazı arkadaşlar gibi yeni bir iphone kullanıcısıyım. Bulabildiğim ve yararını gördüğüm ne varsa tek bir konuda toplamaya çalıştım. Yararı olduğunu söyleyen arkadaşlar da yazmış zaten. Ayrıca iphone 5S'lerin kullandığı teknolojiden haberim yok ben 4S kullanıyorum.

Ne sert çıkışması hocam ne alaka? Smiley kullanmadığım için mi öyle gözüktü bilmiyorum ama alakası yok neden sert çıkayım estağfurullah. Ben yanlışları belirtip bilgilendirmeye çalışıyorum. Tüm olay bu. Yararı var zaten çoğunun, tabi ki işe yarayacak. Ben hatalardan bahsettim. Yanlış anlaşıldık sanırım kusura bakmayın.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.