Şimdi Ara

IPhone 4S'te Bu Şarj Kullanım Süresini Elde Ettim!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, öncelikle bu konuyu açma nedenimi açıklayayım. Bu telefonu ilk aldığım gün LG G2 kullanan kardeşim benimle şarj konusunda makara yapmıştı. Sabah şarj edeceksin öğlen bitecek gibi abartılı bir şekilde dalga geçmişti telefonla. Öncelikle söylemeliyim ki aşağıda vereceğim özellikleri bilenler mutlaka vardır. Yani bunları ben kendim icat etmedim ancak bilmeyenler için iyi olacağını düşündüm. Bazı arkadaşlar belki bunları yapınca 3310'dan ne farkı kalır diyecek bunlar benim tavsiyelerim sonuçta yapmayan yapmaz ancak bence o kadar da abartmayalım son çıkan bütün cihazlarda aynı sorun var sonuçta.

En başta şarj sonrası kullanımımın ekran görüntüsünü vereyim. Belki genelde beklemede geçmiş süre ama bunu bile elde etmek zordu önceden.

Bu arada IOS sürümüm 8.1.3

Bunu nasıl elde ettiğimi açıklıyorum:

1-) İlk olarak bir telefonun şarjını en çok bitiren şey gereksiz yere hücresel verinin, 3G'nin, Bluetooth'un ve Wifi'ın açık olmasıdır. Kullanmadığımızda bunlar mutlaka kapalı olmalıdır. Hatta 3G'yi maile bakmak gibi ufak işlerde açmamak gerekir. Bunu yaptığınızda cihazınızın pilinin önemli ölçüde daha uzun gittiğini göreceksiniz çünkü 3G açıkken hücresel veri kapalı bile olsa telefon sürekli 3G ağlarını arar ve boş yere pil tüketir. Bluetooth ve Wifi için de bu geçerlidir.

2-) Bildirimler menüsünden gereksiz bildirim veren tüm uygulamalarınızı deaktif hale getirin. Çok önem verdiğiniz uygulamalar kalsın sadece.

3-) Siri'nin ayarı kulağa yaklaştırınca açılmayacak şekilde olsun. Hiç kullanmıyorsanız komple kapatabilirsiniz.

4-) Arka Planda Uygulama Yenileyi kapatın. Bu şarjın uzun gitmesini sağlayacak önemli etkenlerden biridir.

5-) 5S altı cihazlar için Ayarlar > Genel > Erişilebilirlik altından Hareketi Azalt seçeneğini açık hale getirin. Bu parallax denen efekti kapatır. Bence çok da gerekli bir şey değil. 5S ve üstünde hareket işlemcisi bulunduğundan bunu yapmanıza gerek yok.

6-) Ayarlar > Genel altındaki Otomatik Kilit süresini 1 dakika yapın.

7-) Ayarlar > Ekran ve Parlaklık bölümünden parlaklığı sorunsuz görebileceğiniz en düşük ayara getirin ve otomatik parlaklığı kapatın. Unutmayın %50 ile %75 arasında gözle görülür bir fark yok. Ancak benim tavsiyem %30 %35 arası işinizi görecektir.

8-) Duvar kağıdınız hareketli değil hareketsiz olsun. Bu şarjı çok etkiler.

9-) Sesler bölümünden Klavye Tıklamaları seçeneğini kapatın. Çok isterseniz sadece Kilit Sesi açık kalsın. Bende açık mesela.

10-) Icloud bölümünden internete yedeklenmesini istemediğimiz şeylerin eşitlenmesini kapatın. Mesela bende sadece rehber seçili. Bu bölümden Konumumu Paylaş seçeneğini de kapatalım. Unutmayın GPS en çok pil tüketen şeylerden biridir. Ayrıca Gizlilik bölümündeki Konum Servislerini de kapatın. Çok gerektiği zamanlar haricinde kapalı kalsın. Ben hiç kullanmıyorum mesela. Navigasyon uygulamalarını kullananlar için lazım olur ama.

11-) Müzik bölümünden Equalizer'ı kullanmıyorsanız kapatın.

12-) Fotoğraflar ve Kamera bölümünden Fotoğraf Yayınım seçeneği kapalı olsun.

13-) Çoğu kimsenin bilmediği bir şey olarak saatin otomatik ayarlanması pil tüketen şeylerden biridir. Cihaz sürekli saati güncellemek için sunuculara bağlanır ve pil yer. Saatinizi manuel olarak ayarlayın.

14-) Mail kullanıyorsanız Mail, Kişiler, Takvimler bölümünden Yeni Verileri Al kısmındaki Anında İlet seçeneğini kapatın.

15-) Kullanmadığınız uygulamaları silin ve uygulamaları menüde tek bir sayfada toplamaya çalışın. Bunun için bir klasör oluşturmayı ve menüde gereksiz yer işgal eden uygulamaları buraya taşımayı deneyebilirsiniz. Pili çok etkileyen bir şeydir uygulamaların dağınık olması.

16-) Itunes ve Appstore bölümünden Otomatik İndirmeler kısmını ve Hücresel Veriyi kullan kısmını gerekmiyorsa kapatın.

17-) Ayarlar > Gizlilik menüsü altındaki Tanılar ve Kullanım kısmındaki seçeneği GÖNDERME olarak seçiyoruz.

Bunların dışında pil kalibrasyonu konusuna gireceğim. Telefonun şarjı tamamen bitip kapandıktan sonra %100 olana kadar şarj edin. Daha sonra 30-40 dakika bekleyin. Bunu yaptığınız takdirde bataryanızı uzun süre verimli kullanmaya devam edeceksiniz. Ayrıca cihazınızı mümkün olduğunca USB'den şarj etmeyin. USB tam güç vermeyeceği için şarjınız çabuk bitecektir. Bunun dışında pili hızlı şarj etmeniz gerektiği durumlarda cihazı uçak moduna alırsanız şarj işlemi çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşecektir.

Son olarak aklıma gelen bir şey var. Biliyorum ki çoğu kişi home tuşu konusunda sorun yaşıyor. Bu tuş çok kullanıldığı için bir süre sonra basmamaya başlıyor. Aşağıdaki videoda söylenenleri yaparsanız bu sorunu da çözmüş olursunuz.

https://www.youtube.com/watch?v=Z5DcGliozQU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myloo1907 -- 17 Şubat 2015; 15:54:42 >

• işte bunlar hep iphone yüzünden. hem bağımlılık yapıyor hemde şarjı gitmiyor. neredeyse atomu parçalatacak şarjı gitsin diye (eski 4s şuan 5s kulanıcısıyım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: daldan_dala

işte bunlar hep iphone yüzünden. hem bağımlılık yapıyor hemde şarjı gitmiyor. neredeyse atomu parçalatacak şarjı gitsin diye (eski 4s şuan 5s kulanıcısıyım)

bunları yaptıktan sonra şarj sorununu pek dert etmiyorum artık. Yetecek kadar gidiyor. Önceki Xperia P cihazımda akşamı anca görüyordum. Şu an bir buçuk gün civarı gidiyor. Her gün şarja gerek kalmadı en azından :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: myloo1907

quote:

işte bunlar hep iphone yüzünden. hem bağımlılık yapıyor hemde şarjı gitmiyor. neredeyse atomu parçalatacak şarjı gitsin diye (eski 4s şuan 5s kulanıcısıyım)

bunları yaptıktan sonra şarj sorununu pek dert etmiyorum artık. Yetecek kadar gidiyor. Önceki Xperia P cihazımda akşamı anca görüyordum. Şu an bir buçuk gün civarı gidiyor. Her gün şarja gerek kalmadı en azından :)

tanım ve kullanım GÖNDERME seçeneğini unutmuşsun. bide şunu not düşsek fena olmaz telefonu hızlı şarj etmek isterseniz şarjda iken uçak moduna alın.

• quote:

quote:

quote:

tanım ve kullanım GÖNDERME seçeneğini unutmuşsun. bide şunu not düşsek fena olmaz telefonu hızlı şarj etmek isterseniz şarjda iken uçak moduna alın.

Dediklerinizi de ekledim hocam. Katkınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myloo1907 -- 15 Şubat 2015; 22:26:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4 saatle günü kapatırdım. İphonedonun Diren İphone Şarjı adlı videoyu izledim bugünki şarj sürem :)) Harika oldu.

Cihaz İphone 5

• quote:

Orijinalden alıntı: baroncan1

4 saatle günü kapatırdım. İphonedonun Diren İphone Şarjı adlı videoyu izledim bugünki şarj sürem :)) Harika oldu.

Cihaz İphone 5

Onu ben de izlemiştim yalnız orada benim yazdıklarımın hepsi yok hocam. Bunları yaparsan kullanım süren biraz daha uzar diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPHONE TAM ŞARJ OLMUYOR
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Xiaomi 10400 Mah taşınabilir sarj aleti alın. Tasarımı oldukça güzel. Ben bundan aldım valla sarj yüzdesini bile kapattım telefondan bakmıyorum bile. Montumun iç cebinde bu alet var ince zaten şık hiç bi sıkıntı olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aurosonic -- 15 Şubat 2015; 23:08:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nooxn

Xiaomi 10400 Mah taşınabilir sarj aleti alın. Tasarımı oldukça güzel. Ben bundan aldım valla sarj yüzdesini bile kapattım telefondan bakmıyorum bile. Montumun iç cebinde bu alet var ince zaten şık hiç bi sıkıntı olmuyor.

bu harici şarj cihazlarından önceki telefonum için almıştım üstelik markası da sony olmasına rağmen çok yavaş şarj ediyordu ve bittiği zaman da 6 saatte doluyordu. o yüzden pek sıcak bakmıyorum. siz performansından memnun musunuz?

• quote:

quote:

Xiaomi 10400 Mah taşınabilir sarj aleti alın. Tasarımı oldukça güzel. Ben bundan aldım valla sarj yüzdesini bile kapattım telefondan bakmıyorum bile. Montumun iç cebinde bu alet var ince zaten şık hiç bi sıkıntı olmuyor.

bu harici şarj cihazlarından önceki telefonum için almıştım üstelik markası da sony olmasına rağmen çok yavaş şarj ediyordu ve bittiği zaman da 6 saatte doluyordu. o yüzden pek sıcak bakmıyorum. siz performansından memnun musunuz?

Taşınabilir sarj dediğimizde zaten Xiaomi'den başka rakip göremiyorum. Ben 1 adet almıştım, şirketteki personeller o kadar beğendi ki patron ve genel müdürüm istedi 7 adet daha aldım. Telefonu tanıyıp ona göre güç çıkışı veriyor. İphone 5s imi prizeki sarj aletiyle aynı kalitede sarj veriyor. Çıkış değerleri aynı çünkü. Buradan aldım aynı gün kargo ertesi gün elimde.

http://www.n11.com/xiaomi-10400mah-tasinabilir-sarj-aleti-P31067210

• Ben de 4s kullanıcısıyım ve wifi kullanımında aynen bu değerleri alıyorum. Ancak her şeyi bu kadar pasifize etmiyorum. 3g'de ise 2.5 saat civarı görüyorum genelde. Yazdığınız kadar kasmaya gerek yok aslında. Sonuçta cihaz akıllı telefon ve işimizi kolaylaştırması için elimizde bulunuyor. Onu bunu kapatırsak ne fayda sağlayabilir ki?

• Bir kaç ss ekleyeyim mavi kılıf aldım korumak için ayrıca. Birde mini kablo siparişi verdim yolda yürürken taşınabilir sarj aletin üstüne koyup telefonda işlerimi hallediyorum hiç kalabalık etmiyor :))

• quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

Ben de 4s kullanıcısıyım ve wifi kullanımında aynen bu değerleri alıyorum. Ancak her şeyi bu kadar pasifize etmiyorum. 3g'de ise 2.5 saat civarı görüyorum genelde. Yazdığınız kadar kasmaya gerek yok aslında. Sonuçta cihaz akıllı telefon ve işimizi kolaylaştırması için elimizde bulunuyor. Onu bunu kapatırsak ne fayda sağlayabilir ki?

ben bu özelliklerin çoğunu hiç kullanmıyorum. çoğu kişide de durum bu şekildedir büyük ihtimalle. o yüzden beni pek etkilemiyor ama bu yazdıklarımın hepsini yapmak zorunda değilsiniz kendinize göre ayarlayabilirsiniz. ancak bazıları aşırı etkiliyor şarjı özellikle onları kapatmak gerekiyor bana göre.
  • quote:

Bir kaç ss ekleyeyim mavi kılıf aldım korumak için ayrıca. Birde mini kablo siparişi verdim yolda yürürken taşınabilir sarj aletin üstüne koyup telefonda işlerimi hallediyorum hiç kalabalık etmiyor :))

şu an pek gerekmiyor ama eğer ihtiyacım olursa hemen sipariş vereceğim bir tane :)

• Hocam tavsiyelerin güzel ama herşeyi kapatacaksak 300 400 liralık telefon alalım ozaman :) yanlış anlamayın size sözüm yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brkbrktgl

Hocam tavsiyelerin güzel ama herşeyi kapatacaksak 300 400 liralık telefon alalım ozaman :) yanlış anlamayın size sözüm yok.

dediğim gibi tercih meselesi hocam :) listedekileri kendinize göre özelleştirebilirsiniz orası size kalmış gereksiz gördüklerinizi kapatın o zaman :)
  • Arkadaşlar iphone da kullanım süresi ile merak ettiğim bir şey var.Gece yatarken telefonu %100 ile şarjdan çektiğimde sabah kalktığımda 8 saatlik bekleme süresinde 1.5 saatlik kullanım süresi de görülüyor.Arka planda uygulama yenile kapalı olmasına rağmen telefon beklemedeyken bu ne kullanımı oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Uacellat_62

Arkadaşlar iphone da kullanım süresi ile merak ettiğim bir şey var.Gece yatarken telefonu %100 ile şarjdan çektiğimde sabah kalktığımda 8 saatlik bekleme süresinde 1.5 saatlik kullanım süresi de görülüyor.Arka planda uygulama yenile kapalı olmasına rağmen telefon beklemedeyken bu ne kullanımı oluyor

hocam bildirimlerden ya da eğer kullanıyorsanız alarmdan falan olabilir diye düşünüyorum. diğer arkadaşlar da yardımcı olacaktır. benim aklıma başka bir şey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myloo1907 -- 16 Şubat 2015; 0:43:08 >
  • quote:

quote:

Hocam ben spada kullanıyorum fişe takmamla aynı performansı alıyorum hiç bir fark yok Iphone 6 plus kullanıyorum ama bazen babam da şarj ediyor hız gene aynı performansta ıphone 5 için de

• quote:

Orijinalden alıntı: rocky bayboğa

quote:

quote:

Hocam ben spada kullanıyorum fişe takmamla aynı performansı alıyorum hiç bir fark yok Iphone 6 plus kullanıyorum ama bazen babam da şarj ediyor hız gene aynı performansta ıphone 5 için de

anladım hocam bakalım biraz zaman geçsin ihtiyaç duyarsam içim rahat bir şekilde vereceğim siparişi. kapasitesi de bayağı iyiymiş ürünün.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.