Şimdi Ara

İphone 4s mi HTC one x mi ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
11.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: nirvanagfb

quote:

Orijinalden alıntı: _KadirşinaS_

quote:

quote:

Şimdi size fikir vermesi açısından Apple ve diğerleri arasındaki geçişlerimi anlatayım.

1-iPhone kullanırken HTC TyTN II aldım çok hoş görünüyordu. Rezilliğin daniskası çıktı.
    2-Bu HTC'den samsung i8910 HD nam-ı diğer ilk hd kameralı telefona geçtim. Rezilliğin daniskasının karesi çıktı.
    3-iPhone 3GS'e attım kendimi. 1,5 sene kadar kullandım. Huzura erdim.
    4-Yenilik iyidir dedim. Android eskikisi gibi değil artık dedim, HTC Desire'a geçtim. Ne uygulama var ortada, ne oyun var android için. Telefonun malzeme kalitesi desen yerlerde. Hele ki Android cihazların hepsinde istisnasız bir günü çıkaramadan şarj bitmesi olayı beni benden aldı.
    5-Tekrar iPhone 3GS'e döndüm, kendime geldim.
    6-Motorla'nın droid modellerine yöneldim. Android'in iğrenç yüzüyle yine karşılaştım.
    7-iPhone 4 aldım. Oh be teknoloji varmış. Rahat kullanım, stabilite buymuş dedim.
    8-Paraya ihtiyacım oldu 1700 liraya aldığım iPhone4'ümü 1 yıl 2 ay sonra 1450 liraya sattım.
    9-Sonra para ihtiyacımı giderdim ama gözüm iPhone4S'e kaydı. Fiyatı henüz pahalı olduğu için bu sefer biraz idare edeyim dedim SGS2 aldım. Şimdilik USB OTG,BT,İnternet performansı gibi konularda beni idare ediyor gerçekten. Ama Android'den bıktım artık.
    10-Fiyatı biraz daha düşsün, piyasası biraz rahatlasın, bu arada ben de biraz para kazanayım 64 gb. 4S alacağım tekrar.

Kısacası DOKUNMATİK AKILLI TELEFON ALACAKSANIZ, MACERAYA GEREK YOK. IPHONE ALIN, KAFANIZ DA CEBİNİZ DE RAHAT OLSUN. SADECE ALIRKEN DEĞİL, SATARKEN İKİNCİ ELDEKİ DEĞERİNİ DE DÜŞÜNÜN.

Abi kusura bakmada şaka gibisin. Geçenlerde arkadaşım 4s'yle benim sgs2 yi bir haftalığına değişelim dedi işte sim kartımı kesmesi gerekiyormuş sadece falan söyledi olur mu diye hayır dedim niye çünkü ios son derece sıkıcı ve basit geliyo. Yani ben bırak iphone satın almayı bi hafta bile katlanamicağımı düşünürken sen nasıl 2-3 kere android alıyorsun sevmediğin halde aklından zorun mu var :D

Aklımdan zorum yok güzel kardeşim, elimdeki telefonlar fazla değer kaybetmeden değiştirmek için sürekli al-sat yapıyorum. Niçin android diye sormuşsun. Her seferinde bir ümit diyorum bu sefer belki biraz gelişmiştir ama daha ancak bir arpa boyu yol alabilmiş ne yazık ki. Şu an hala sgs2 kullanıyorum, yaklaşık 6 ay oldu -ki android bir cihaz kullanımında benim için bir rekordur- saçma sapan hatalar veriyor telefon. Ne rom'lar kaldı denemediğim, ne kerneller ne ıvır ne zıvırlar ama hala, telefon ederken 3-4 aramada bir "çevirici beklenmeyen bir hatayla karşılaştı kapatılması gerekiyor" diyerek telefon ederken bile hata veriyor. Şarjı desen en fazla 8-9 saat dayanbiliyor bu kadar rezil olacağını da düşünmemiştim. Aynı kullanımda iphone4 bile en az 1,5 gün gidiyordu, bu konuda kesinlikle itiraz etmeyin bana, güç tasarrufu programları da denedim, her kullandığım uygulamadan çıktıktan sonra görev yöneticisinden özellikle kapatıyorum, hatta çalışan servisleri de kapattım, hatta ve hatta 3G'yi açınca H+ olarak şebeke araması yapmasın diye onu da kapattım bunlara rağmen en fazla 8 saat dayanabiliyor. Zaten şimdiye kadar ki kullandıklarım içinde hiçbir android'in pil ömründen memnun kalmamıştım. Neyse zaten yakın zamanda 4s'e geçiş yapacağım için problem yok.

Anlıyorum kardeşim seni ama bambaşka bir konuya değinmişsin ben diyorum ki ios'u sevmiyorsam gelişmesini bana göre olmasını neden bekliyeyim bidaha kullanmam olur biter. Onun dışında güç tasarruf programları fasa fiso yok wifi kapat yok ekranı kıs yok 3g kapat öyle şeyler yapıyolar sanki biz bilmiyoruz. Ben s2'yi ics nightly'nin son sürümüyle kullanıyorum birde siyah kernel. Ayrıca tasarruf olarak işlemciyi 800 mhz kullanıyorum ve daha takıldığını falan görmedim bu rom ve kernelle 800 mhz'de. Şarjımda eğer oyun oynar internete girersem 14-15 saat civarı aksi halde 30 saati buluyor ve bana yetiyor bu şekillerde. Her akşam şarja takarak birşey kaybetmemya olsa olsa batarya ölür o durumdada açarım arka kapağı yeni bi batarya alır takarım kardeşim.

Ben herhangi bir yazılımın "fanı" falan değilim ki. Teknolojiyi, özellikle mobil teknolojiyi param ve bilgim kadar takip etmeye çalışırım. IOS'u hemen hemen ilk çıktığından beri kullanıyorum, her şeyini ezberledim diyebilirim. Android'i de aralıklarla da olsa sürekli kullandım. Android'de hoşuma giden birçok şey var. Mesela sgs2'deki USB OTG özelliği, mesela kişiselleştirilebilme, mesela standart microusb pc bağlantısı, mesela sd kart kullabilme vs. vs. Bunları şöyle rahat rahat kullanabilmek istediğim her seferinde ayrı bir rezillik yaşadım. Bak şimdi günde en az bir saat 3g'den ve 30 dakika civarı da wi-fi ile internet bağlantısı, toplamda 15-20 dakika gps kullanımı, 1 saat civarı oyun oynuyorum bunlar ortalama kullanım değerleri ve sabah 8.30 full olarak şarjdan aldığım cihaz en fazla akşam 5'e kadar dayanabiliyor. Ki o da nasıl dayanmak, son 1 saat boyunca telefonla görüşme dışında hiçbir halt yapamıyorum ne yapmak istesem düşük pil uyarısı. Kamerayı açamıyorum bile. Siyah kernelle kullanıyorum ben de.

Aynı kullanımla iphone4 bir günü rahat çıkarıyor, gece şarja takmazsam bir dahaki gün saat 10:00-11:00 civarına kadar gidiyordu.

• 4S'ten şaşma dostum...
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi size fikir vermesi açısından Apple ve diğerleri arasındaki geçişlerimi anlatayım.

1-iPhone kullanırken HTC TyTN II aldım çok hoş görünüyordu. Rezilliğin daniskası çıktı.
    2-Bu HTC'den samsung i8910 HD nam-ı diğer ilk hd kameralı telefona geçtim. Rezilliğin daniskasının karesi çıktı.
    3-iPhone 3GS'e attım kendimi. 1,5 sene kadar kullandım. Huzura erdim.
    4-Yenilik iyidir dedim. Android eskikisi gibi değil artık dedim, HTC Desire'a geçtim. Ne uygulama var ortada, ne oyun var android için. Telefonun malzeme kalitesi desen yerlerde. Hele ki Android cihazların hepsinde istisnasız bir günü çıkaramadan şarj bitmesi olayı beni benden aldı.
    5-Tekrar iPhone 3GS'e döndüm, kendime geldim.
    6-Motorla'nın droid modellerine yöneldim. Android'in iğrenç yüzüyle yine karşılaştım.
    7-iPhone 4 aldım. Oh be teknoloji varmış. Rahat kullanım, stabilite buymuş dedim.
    8-Paraya ihtiyacım oldu 1700 liraya aldığım iPhone4'ümü 1 yıl 2 ay sonra 1450 liraya sattım.
    9-Sonra para ihtiyacımı giderdim ama gözüm iPhone4S'e kaydı. Fiyatı henüz pahalı olduğu için bu sefer biraz idare edeyim dedim SGS2 aldım. Şimdilik USB OTG,BT,İnternet performansı gibi konularda beni idare ediyor gerçekten. Ama Android'den bıktım artık.
    10-Fiyatı biraz daha düşsün, piyasası biraz rahatlasın, bu arada ben de biraz para kazanayım 64 gb. 4S alacağım tekrar.

Kısacası DOKUNMATİK AKILLI TELEFON ALACAKSANIZ, MACERAYA GEREK YOK. IPHONE ALIN, KAFANIZ DA CEBİNİZ DE RAHAT OLSUN. SADECE ALIRKEN DEĞİL, SATARKEN İKİNCİ ELDEKİ DEĞERİNİ DE DÜŞÜNÜN.

Abi kusura bakmada şaka gibisin. Geçenlerde arkadaşım 4s'yle benim sgs2 yi bir haftalığına değişelim dedi işte sim kartımı kesmesi gerekiyormuş sadece falan söyledi olur mu diye hayır dedim niye çünkü ios son derece sıkıcı ve basit geliyo. Yani ben bırak iphone satın almayı bi hafta bile katlanamicağımı düşünürken sen nasıl 2-3 kere android alıyorsun sevmediğin halde aklından zorun mu var :D

Aklımdan zorum yok güzel kardeşim, elimdeki telefonlar fazla değer kaybetmeden değiştirmek için sürekli al-sat yapıyorum. Niçin android diye sormuşsun. Her seferinde bir ümit diyorum bu sefer belki biraz gelişmiştir ama daha ancak bir arpa boyu yol alabilmiş ne yazık ki. Şu an hala sgs2 kullanıyorum, yaklaşık 6 ay oldu -ki android bir cihaz kullanımında benim için bir rekordur- saçma sapan hatalar veriyor telefon. Ne rom'lar kaldı denemediğim, ne kerneller ne ıvır ne zıvırlar ama hala, telefon ederken 3-4 aramada bir "çevirici beklenmeyen bir hatayla karşılaştı kapatılması gerekiyor" diyerek telefon ederken bile hata veriyor. Şarjı desen en fazla 8-9 saat dayanbiliyor bu kadar rezil olacağını da düşünmemiştim. Aynı kullanımda iphone4 bile en az 1,5 gün gidiyordu, bu konuda kesinlikle itiraz etmeyin bana, güç tasarrufu programları da denedim, her kullandığım uygulamadan çıktıktan sonra görev yöneticisinden özellikle kapatıyorum, hatta çalışan servisleri de kapattım, hatta ve hatta 3G'yi açınca H+ olarak şebeke araması yapmasın diye onu da kapattım bunlara rağmen en fazla 8 saat dayanabiliyor. Zaten şimdiye kadar ki kullandıklarım içinde hiçbir android'in pil ömründen memnun kalmamıştım. Neyse zaten yakın zamanda 4s'e geçiş yapacağım için problem yok.

Anlıyorum kardeşim seni ama bambaşka bir konuya değinmişsin ben diyorum ki ios'u sevmiyorsam gelişmesini bana göre olmasını neden bekliyeyim bidaha kullanmam olur biter. Onun dışında güç tasarruf programları fasa fiso yok wifi kapat yok ekranı kıs yok 3g kapat öyle şeyler yapıyolar sanki biz bilmiyoruz. Ben s2'yi ics nightly'nin son sürümüyle kullanıyorum birde siyah kernel. Ayrıca tasarruf olarak işlemciyi 800 mhz kullanıyorum ve daha takıldığını falan görmedim bu rom ve kernelle 800 mhz'de. Şarjımda eğer oyun oynar internete girersem 14-15 saat civarı aksi halde 30 saati buluyor ve bana yetiyor bu şekillerde. Her akşam şarja takarak birşey kaybetmemya olsa olsa batarya ölür o durumdada açarım arka kapağı yeni bi batarya alır takarım kardeşim.

Ben herhangi bir yazılımın "fanı" falan değilim ki. Teknolojiyi, özellikle mobil teknolojiyi param ve bilgim kadar takip etmeye çalışırım. IOS'u hemen hemen ilk çıktığından beri kullanıyorum, her şeyini ezberledim diyebilirim. Android'i de aralıklarla da olsa sürekli kullandım. Android'de hoşuma giden birçok şey var. Mesela sgs2'deki USB OTG özelliği, mesela kişiselleştirilebilme, mesela standart microusb pc bağlantısı, mesela sd kart kullabilme vs. vs. Bunları şöyle rahat rahat kullanabilmek istediğim her seferinde ayrı bir rezillik yaşadım. Bak şimdi günde en az bir saat 3g'den ve 30 dakika civarı da wi-fi ile internet bağlantısı, toplamda 15-20 dakika gps kullanımı, 1 saat civarı oyun oynuyorum bunlar ortalama kullanım değerleri ve sabah 8.30 full olarak şarjdan aldığım cihaz en fazla akşam 5'e kadar dayanabiliyor. Ki o da nasıl dayanmak, son 1 saat boyunca telefonla görüşme dışında hiçbir halt yapamıyorum ne yapmak istesem düşük pil uyarısı. Kamerayı açamıyorum bile. Siyah kernelle kullanıyorum ben de.

Aynı kullanımla iphone4 bir günü rahat çıkarıyor, gece şarja takmazsam bir dahaki gün saat 10:00-11:00 civarına kadar gidiyordu.

Haklısın iphone 4 şarj konusunda başarılıymış duyduklarıma göre fakat aynı başarı 4s'te yok malesef al s2'yi vur 4s'e ikiside aynı şarj konusunda. Arkadaşımda var wifide dolaşırken 2side ortalama 4-5 dkda %1 şarj harcıyo. Oyun falan oynarkende aynı. Bekleme süresini bilmiyorum ama çokta önemli değil çünkü her işimi telefondan yaparım bu yüzden tel bekleme moduna pek girmiyo benim :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: morpheus71

quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

iPhone satın aldığınızda bir ekosisteme girmiş olacaksınız.
    iTunes,iCloud,iMessage vs...

Yazılımlar önce sizin telefonunuz için tasarlanır sonra diğer 1500 marka/model için değiştirilir,kopyalanır.
    SIRI tersten yazlır IRIS diye önünüze atılır.

Bugün BMW 5.20 almak yerine 3 tane sıradan sedan otomobil alabiliyorsunuz.
    Aynı yolda aynı sürat limitleri içerisinde geziyor herkes.
    BMW alan adam mal mı? Daha fazla vergi verecek, daha fazla bakım ücreti ödeyecek, daha fazla yakıt harcayacak?
    Çoğu şeyde daha az özgür olacak? Mesela: rastgele bir yere bırakamayacak; otoparka park etmek zorunda kalacak, üzerine birşeyler damlamasın diye aracı ağacın altına bırakıp gidemeyecek, güneşte kalacak,boya korumasını yaptıracak, kırmızı ışıkta bütün dilenciler onun camına yapışacak.

Konfor sahibi olmak istiyorsan, özgürlüklerinden mahrum kalmayı göze alabileceksin.
    toros alıp kullanmak özgürlüktür. dağa taşa sürersin, yağına suyuna bile bakmazsın. A noktasından B noktasına bir şekilde götürür.

iPhone alırsın keyfine bakarsın.

.

dh da gördüğüm en iyi açıklamalardan
    Ayrıca : +1

Aynen katılıyorum çok tutarlı bir aciklama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şimdiye kadar hep üst segment telefon kullandım. Çünkü teknolojiyi seviyordum. Ancak teknolojiyi bu kadar sevmeme rağmen bütün telefonlarımdan en fazla 3 ay sonra sıkıldım. Ancak 1 yıl önce iphone 4 aldım ve hala sıkılmaktan eser yok. Hatta hergün yeni birşeyini keşfediyorum. Telefonu sadece "alo" demek için değil bütün özelliklerini kullanan birisi olarak hala sıkılmadığıma şaşırıyorum :) Bazı arkadaşlar BT, kısıtlı ios vs demişler ancak ios ve iphone tek elden çıktığı için JB de bir kere çıkıyor ve fazlasıyla yetiyor. Android gibi oradan oraya rom aramıyorsun. Bulsan bile bile "Acaba?" larla uğraşıyorsun. iPhone alana kadar günde ortalama 10-12 saat pc kullanırken bu ortalama 5-6 ya düştü. Sebebi de iphone. Çünkü işletim sistemi, JB, vs ile elim ayağım herşeyim oldu :) Android kullanmadım ama teknoloji meraklısı olduğum için kullanan arkadaşlardan alıp epey kurcalamışlığım var. Sistemin kendisi karma karışık. Store uygulamaları desen sayısı çok fazla ama işlerlik sıfıra yakın. Benim izlenimim iphone ile %90 verim alabiliyorken android ile %50-60 larda kalıyor. Kimse de flash demesin çok da büyük bir handikap değil.

Sonuç olarak; esas olan kişisel zevkin ancak iPhone her zaman bir adım önde !

• quote:

Orijinalden alıntı: DGT

quote:

Orijinalden alıntı: LegendM

Burda iphone ilemi ucmak kolay uçaklamı desen iphone denir :D

Sizede sorsak özgürüz hatta che guevara yız hepimiz dersiniz muhtemelen.

bende bir che'yim ama telefonum yok kararsız kaldım yorumlarınızı okuyorum
  • Bazı arkadaslar demiş Apple iOS ile az donanımdan çok verim alıyor diye doğrudur bu fakat jailbreak olmadan doğrudur. Niye derseniz jailbreak yapıldıktan sonra iPod um tarayıcıda bile kasıp uygulamadan atıyor. Ne zaman Safe mode a alsam düzeliyor. Kısacası işlemci çok önemli buradaki fanboylar , bak herkes için demiyorum gercekten kim ne derse desin Apple diyen de buradan çıktı , işlemci çekirdek vs önemsiz der.

Bana kalırsa galaxy s3'e bakın. Cunku htc yeni model çıkarınca eskisine destek vermiyor galaxy serisi Samsungun göz bebeği.

• 4 çekirdek işlemci koymuşlar fakat need for speed veya real racing vs uygulamaları 4s daha hızlı açıyor ?

8mp kamerası Iphonun 5 mp si ile birebir aynı kalitede.

Ios candır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ketrp

quote:

Orijinalden alıntı: morpheus71

quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

iPhone satın aldığınızda bir ekosisteme girmiş olacaksınız.
    iTunes,iCloud,iMessage vs...

Yazılımlar önce sizin telefonunuz için tasarlanır sonra diğer 1500 marka/model için değiştirilir,kopyalanır.
    SIRI tersten yazlır IRIS diye önünüze atılır.

Bugün BMW 5.20 almak yerine 3 tane sıradan sedan otomobil alabiliyorsunuz.
    Aynı yolda aynı sürat limitleri içerisinde geziyor herkes.
    BMW alan adam mal mı? Daha fazla vergi verecek, daha fazla bakım ücreti ödeyecek, daha fazla yakıt harcayacak?
    Çoğu şeyde daha az özgür olacak? Mesela: rastgele bir yere bırakamayacak; otoparka park etmek zorunda kalacak, üzerine birşeyler damlamasın diye aracı ağacın altına bırakıp gidemeyecek, güneşte kalacak,boya korumasını yaptıracak, kırmızı ışıkta bütün dilenciler onun camına yapışacak.

Konfor sahibi olmak istiyorsan, özgürlüklerinden mahrum kalmayı göze alabileceksin.
    toros alıp kullanmak özgürlüktür. dağa taşa sürersin, yağına suyuna bile bakmazsın. A noktasından B noktasına bir şekilde götürür.

iPhone alırsın keyfine bakarsın.

.

dh da gördüğüm en iyi açıklamalardan
    Ayrıca : +1

Aynen katılıyorum çok tutarlı bir aciklama

araç konusunda aynı beni tarif etmişsin dostum. arabamı avm otoparkında kesinlikle 2 araç arasına bile park etmem. yer yoksa istediğim gibi çıkar giderim başka avm ye.

dediklerine de sonuna kadar katılıyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Tranquilizer

Android kullanmayı deneyip beceremeyen ve suçu androide yükleyen, sonra da ios'a geçtim rahat ettim diyen arkadaşlarla,

web tarayıcısının adres satırına değil de google'a facebook.com yazıp giren kişiler aynı bence.

+1905
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

4 çekirdek işlemci koymuşlar fakat need for speed veya real racing vs uygulamaları 4s daha hızlı açıyor ?

8mp kamerası Iphonun 5 mp si ile birebir aynı kalitede.

Ios candır.

oyun konusunda gercekten iphone muthis calistiriyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Sébastian

Bazı arkadaslar demiş Apple iOS ile az donanımdan çok verim alıyor diye doğrudur bu fakat jailbreak olmadan doğrudur. Niye derseniz jailbreak yapıldıktan sonra iPod um tarayıcıda bile kasıp uygulamadan atıyor. Ne zaman Safe mode a alsam düzeliyor. Kısacası işlemci çok önemli buradaki fanboylar , bak herkes için demiyorum gercekten kim ne derse desin Apple diyen de buradan çıktı , işlemci çekirdek vs önemsiz der.

Bana kalırsa galaxy s3'e bakın. Cunku htc yeni model çıkarınca eskisine destek vermiyor galaxy serisi Samsungun göz bebeği.

iPhone nun hangi modelini kullanıyorsun acaba ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aralarında çok fark var iphonede 800 mhz 2 çekirdek işlemcisi ile 4 çekirdek 1,5 ghz işlemciye tur bindiriyor video linkide atam

http://www.youtube.com/watch?v=Iutd8PzRtCc

açılma hızına bakma önemli değil o

iphone tarayıcıda fln büyük fark atar iphone 4 s en iyisi gerisi yalandır bence sakın htc one x alma
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme4495

10 çekirdekli Htc yada samsungla tek çekirdekli Iphone'u üste para bile alsam satıp yine Iphone alamayacaksam ve üste bana para kalmayacaksa değişmem. :D Marka fanatizmi yada arkasında elma var diye değil. Bu sözümde gerçekten samimiyim.. Şimdi elimdeki Windows'lu PC'yi bile zoraki kullanıyorum. 4 çekirdekli AMD ama çift çekirdekli C2D Mac'e bunu değişeceğim... Bence başka bir telefon alırsan pişman olursun. Ayrıca bu sorunun yeride yanlış anlamayın ama burası değil. Çünkü burada hep Iphone kullanıcıları var ben şu zamana kadar herhangi bir Apple ürününün tadına bakıp, pişman olmuş samimi birini görmedim.

kafam bulandı gözüm karardı nasıl bi fantazin var hacı 10 çekirdekli Htc yada samsungla tek çekirdekli Iphone'u üste para bile alsam satıp yine Iphone alamayacaksam ve üste bana para kalmayacaksa değişmem.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.