Şimdi Ara

İphone 4s mi HTC one x mi ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
1
Favori
11.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kayaserkan

Arkadaşlar bende yaklaşık 3 senedir android kullanıyorum en eski sürümünden beri sony, htc, samsung, lg markaları kullandım ve bu markaların hep üst seri telefonlarını kullandım. Ios konusunda söyleyecek çok bişey yok aslında kısıtlı kullanımı flash olmaması falan derken bana çok uzak duruyo (kişisel bişey tabi).Birde yıllarca aynı arayüz hiç bi değişiklik yapamıyosun aldığın gibi kalıyo insan bir süre sonra sıkılır gibime geliyo. Androidde Htc gerçekten iyi bir cihaz ama bazı arkadaşların dedeği gibi hafıza sorunu yapabiliyor eski cihazlarında bu konuda Ios hakkatende ilerde. Yaklaşık bir haftadır One X kullanıyorum Optimus 3D satarak aldım bu cihazı şu ana kadar kullandığım en iyi Android deneyimi bu diyebilirim. Gerçekten çok hızlı ve Htc stabilliği üst seviyede. Tarayıcı olarak 4S ile kıyaslayan arkadaşlara " yapmayın gözünüzü seviyim diyesim geliyo bizim telefonlar flash yükleyecem diye uğraşıyo yok eklentisiydi bilmem neydi " bu bizim için önemli değil diyosanız benim içinde siteye 1 saniye geç bağlanmak önemli değil Yani herşey kişiye göre değişir. One x alacak arkadaş nasıl bir telefon diye soruyosa cevabım gerçekten on numara bir telefon benim için. anlatılacak çok şeyi var 5. çekirdek ile çevresel birim kontrolü sayesinde telefon uyku modunda nerdeyse hiç enerji harcamıyor. Sense 4.0 arayüzü gerçekten çok güzel olmuş.
    Düşünen arkadaşlara diyeceğim tek şey "ALIN"

Şarjı 4.5 saat anca gidiyor diyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

quote:

Arkadaşlar bende yaklaşık 3 senedir android kullanıyorum en eski sürümünden beri sony, htc, samsung, lg markaları kullandım ve bu markaların hep üst seri telefonlarını kullandım. Ios konusunda söyleyecek çok bişey yok aslında kısıtlı kullanımı flash olmaması falan derken bana çok uzak duruyo (kişisel bişey tabi).Birde yıllarca aynı arayüz hiç bi değişiklik yapamıyosun aldığın gibi kalıyo insan bir süre sonra sıkılır gibime geliyo. Androidde Htc gerçekten iyi bir cihaz ama bazı arkadaşların dedeği gibi hafıza sorunu yapabiliyor eski cihazlarında bu konuda Ios hakkatende ilerde. Yaklaşık bir haftadır One X kullanıyorum Optimus 3D satarak aldım bu cihazı şu ana kadar kullandığım en iyi Android deneyimi bu diyebilirim. Gerçekten çok hızlı ve Htc stabilliği üst seviyede. Tarayıcı olarak 4S ile kıyaslayan arkadaşlara " yapmayın gözünüzü seviyim diyesim geliyo bizim telefonlar flash yükleyecem diye uğraşıyo yok eklentisiydi bilmem neydi " bu bizim için önemli değil diyosanız benim içinde siteye 1 saniye geç bağlanmak önemli değil Yani herşey kişiye göre değişir. One x alacak arkadaş nasıl bir telefon diye soruyosa cevabım gerçekten on numara bir telefon benim için. anlatılacak çok şeyi var 5. çekirdek ile çevresel birim kontrolü sayesinde telefon uyku modunda nerdeyse hiç enerji harcamıyor. Sense 4.0 arayüzü gerçekten çok güzel olmuş.
    Düşünen arkadaşlara diyeceğim tek şey "ALIN"

Şarjı 4.5 saat anca gidiyor diyorlar.

Son güncellemeyle %30 artmış şarj süresi. Hatta bugün yeni bir güncelleme daha çıkmış galiba. Htc çalışıyor. Ayrıca ekranı inanılmaz parlak+720p+4.7 inç. Bu durumda iphone kadar gitmesini bekleyemeyiz tabi. %100 parlaklıkta 4.5 saat gidiyorsa helal olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: get_up

quote:

Orijinalden alıntı: Tranquilizer

Android kullanmayı deneyip beceremeyen ve suçu androide yükleyen, sonra da ios'a geçtim rahat ettim diyen arkadaşlarla,

web tarayıcısının adres satırına değil de google'a facebook.com yazıp giren kişiler aynı bence.

hocam kusura bakma arkadaşlar ne der ben bilmem yanlız Android - IOS kıyaslanması eskiden linux ile windows u kıyaslamak gibi bir şey oldu , hani nerde linux tüm piyasayı alcaktı açık kaynaklıydı da bilme ne de. Bu mesajımı unutma 3 yıl sonra tekrar dön bak , Andorid kullanan binlerce telefon çıkacak ama tek bir iphone çıkar çıkmaz alayını süpürecek , dünyada ömür boyunca değişmeyen kütler var mesela :

En iyi Basketbolcu : M.Jordan -- aktif değil ancak halen kimse yaklaşmadı
    En iyi Futbolcu : Maradona,Pele -- aktif değiler halen messi ile kıyaslaniyorlar
    En iyi Şarkıcı :M.Jackson -- öldü hala 1 numara
    En iyi Işlemci :Intel -- AMD bi ara işlemcileri bedavaya veriodu o da tutmadı
    En iyi Pc Işletim Sistemi : Windows -- linux , mac hikaye ,windows sildi süpürdü
    vs.....

En iyi Akıllı telefon :Iphone /IOS --Çıkar çıkmaz tüm dünyayı salladı , şu anda 100 lerce andorid sistemli telefon var ancak hepsinin satışı iphone ile eşittir , ha bir de blackberry vardı o ne oldu ya görmeyeli çok oldu :)

arkadaşım mac nerde hikaye.

sen mac kullandın mı ?.mac i alan adam oyun oynuyum diye almıyor zaten.mimari çizimlerde video fotograf işlemede vs bu tür şeylerde windows havada karada geçiyor.stabil ve hızlı.

ha oyun oynuyacam vs diyorsan zaten mac yaklaşama: ).

• Nokia 5310 xpress müzik telefon kullanıyorum, Ne Android'e benzer ne de İOS'a mis gibi işletim sistemim(symbian) o kadar akıcı bazen ben bile kaybediyorum, geçen edge ile dolaşırken bir aktı 2 saat şebeke aradık neyse

Apple fan boy falan değilim ama, Apple'ı kullanan bilir. Her sorunsala bir çözüm sunan başka bir şirket var mıdır acep
  • Telefonun sarji kesinlikle oyle cok abartili kisa degil simdiye kadar guncelleme kontrolu yapmadim ama bi bakarim belkide hakkatende iyilestirilmistir. Ayrica bilmeden Androide sallayan arkadaslar 4.0 yuklu bu cihaz bir haftadir hic kapatmamis olmama ragmen ne kitlendi ne yavasladi nede takildi. Yazilimla ugrasan biri olarak sunu diyebilirimki Android bir cok cihaza ve cpu ya destek vermek icin uygulamalari yorumlayici araciligiyla calistir. Ios da bu boyle degil direk olarak objec c ile gelistirilmis yazilimlar kullanir bundan dolayi apple uygulamalari biraz daha hizli calisabilir bu bir gercek. Ama ben parasini veripde aldigim cihazin kontrolunu elimde tutmak isterim oda Android de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Androidd

quote:

Orijinalden alıntı: get_up

quote:

Orijinalden alıntı: Tranquilizer

Android kullanmayı deneyip beceremeyen ve suçu androide yükleyen, sonra da ios'a geçtim rahat ettim diyen arkadaşlarla,

web tarayıcısının adres satırına değil de google'a facebook.com yazıp giren kişiler aynı bence.

hocam kusura bakma arkadaşlar ne der ben bilmem yanlız Android - IOS kıyaslanması eskiden linux ile windows u kıyaslamak gibi bir şey oldu , hani nerde linux tüm piyasayı alcaktı açık kaynaklıydı da bilme ne de. Bu mesajımı unutma 3 yıl sonra tekrar dön bak , Andorid kullanan binlerce telefon çıkacak ama tek bir iphone çıkar çıkmaz alayını süpürecek , dünyada ömür boyunca değişmeyen kütler var mesela :

En iyi Basketbolcu : M.Jordan -- aktif değil ancak halen kimse yaklaşmadı
    En iyi Futbolcu : Maradona,Pele -- aktif değiler halen messi ile kıyaslaniyorlar
    En iyi Şarkıcı :M.Jackson -- öldü hala 1 numara
    En iyi Işlemci :Intel -- AMD bi ara işlemcileri bedavaya veriodu o da tutmadı
    En iyi Pc Işletim Sistemi : Windows -- linux , mac hikaye ,windows sildi süpürdü
    vs.....

En iyi Akıllı telefon :Iphone /IOS --Çıkar çıkmaz tüm dünyayı salladı , şu anda 100 lerce andorid sistemli telefon var ancak hepsinin satışı iphone ile eşittir , ha bir de blackberry vardı o ne oldu ya görmeyeli çok oldu :)

arkadaşım mac nerde hikaye.

sen mac kullandın mı ?.mac i alan adam oyun oynuyum diye almıyor zaten.mimari çizimlerde video fotograf işlemede vs bu tür şeylerde windows havada karada geçiyor.stabil ve hızlı.

ha oyun oynuyacam vs diyorsan zaten mac yaklaşama: ).

bir sonraki mesajımda ne demek istediğimi yazmıştım ordan alıntı yapsaydın keşke :), söylediklerinden farksız ancak farklı yerlerden bakiyoruz.

• quote:

Telefonun sarji kesinlikle oyle cok abartili kisa degil simdiye kadar guncelleme kontrolu yapmadim ama bi bakarim belkide hakkatende iyilestirilmistir. Ayrica bilmeden Androide sallayan arkadaslar 4.0 yuklu bu cihaz bir haftadir hic kapatmamis olmama ragmen ne kitlendi ne yavasladi nede takildi. Yazilimla ugrasan biri olarak sunu diyebilirimki Android bir cok cihaza ve cpu ya destek vermek icin uygulamalari yorumlayici araciligiyla calistir. Ios da bu boyle degil direk olarak objec c ile gelistirilmis yazilimlar kullanir bundan dolayi apple uygulamalari biraz daha hizli calisabilir bu bir gercek. Ama ben parasini veripde aldigim cihazin kontrolunu elimde tutmak isterim oda Android de var.

One X ele oturuyor mu ? 4.7" çok büyük yahu. Tek elle mesaj yazılamaz onla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: s.volkan

Cok oyun oynarsan iphone ama baska seyler icin kesinlikle android..

Yanlis...

Cok oyun oynuyorsan..

Cok okuyorsan... (Gazete, dergi appleri iOS de daha kaliteli, ekrani da daha keskin)

Cok dokuman, sunum, vs hazirliyorsan... (Ofis app leri iOS de daha kaliteli)

Cok sosyal medya kullaniyorsan... (Tum sosyal medya app leri iOS de cok daha kaliteli)

iOS

Cihazla yapacagin seylerle degil, cihazla ugrasmayi seviyorsan; Android.

Android'de cok kisitlisiniz, iOS'de ise ozgursunuz.
    iOS'te ise yarar seyler yapma ozgurlugunuz var, Android de ise skin degistirme, 199x yillarinin teknolojilerini kullanma ozgurlugu var

Çok oyun diosan tegra 3 platformu iOs'u aratmıyor...

Çok okumak diosan Google Store'de stabil olarak çalışan çeşitli haber kaynakları mevcut,ayrıca kitaplık serileride mevcut..

Daha kaliteli ekran diosan...bu sözünü tekrar düşünmeni tavsiye ederim...bi tarafta 3.5'' 640x960 ekranda 330 ppi değeri olan iPhone 4s...diğer tarafta 4.7'' 720x1280 ekranda 312 ppi değeri olan HTC one X....bence dedğim gibi tekrar düşün..

Çok döküman sunum diosan senin androidde çalışan polaris office vb..uygulamalardan da haber yok galiba...yazık..

Çok medya diosan...ki o konuya girip tartışma gereksenimi bile duymuyorm ==))

Androidde kısıtlıyız...iOSta özgürüz diosunya....sadece gülüorum...=)))

ve kısaca şunu söylüorum...bence sen hiç bi şey bilmiosun =)))

Bende mesela HTC Evo 3D kullanıyorum....Ayrıca Android ve HTC'den oldukça memnunum...Fakat şunuda çekinmeden söyliyebilirim ki iOS gerçekten çok kaliteli ve büyük bi firma...sunduğu ürünler ve iOS platformu üzerinden görücüye çıkardığı uygulama, oyun vs. şeyler ortada tartışmaya bile gerek yok...her sene tek bir model çıkarıp dünyayı kuzu kuzu gibi peşinde sürmesine de hayranım...

Ama...Kimse bana ''ANDROİD KISITLILIK....İOS ÖZGÜRLÜK''tür demesin....=))))

iyi forumlar...iyi eğlenceler :DDD

• quote:

Orijinalden alıntı: a1g0rithm

iPhone satın aldığınızda bir ekosisteme girmiş olacaksınız.
    iTunes,iCloud,iMessage vs...

Yazılımlar önce sizin telefonunuz için tasarlanır sonra diğer 1500 marka/model için değiştirilir,kopyalanır.
    SIRI tersten yazlır IRIS diye önünüze atılır.

Bugün BMW 5.20 almak yerine 3 tane sıradan sedan otomobil alabiliyorsunuz.
    Aynı yolda aynı sürat limitleri içerisinde geziyor herkes.
    BMW alan adam mal mı? Daha fazla vergi verecek, daha fazla bakım ücreti ödeyecek, daha fazla yakıt harcayacak?
    Çoğu şeyde daha az özgür olacak? Mesela: rastgele bir yere bırakamayacak; otoparka park etmek zorunda kalacak, üzerine birşeyler damlamasın diye aracı ağacın altına bırakıp gidemeyecek, güneşte kalacak,boya korumasını yaptıracak, kırmızı ışıkta bütün dilenciler onun camına yapışacak.

Konfor sahibi olmak istiyorsan, özgürlüklerinden mahrum kalmayı göze alabileceksin.
    toros alıp kullanmak özgürlüktür. dağa taşa sürersin, yağına suyuna bile bakmazsın. A noktasından B noktasına bir şekilde götürür.

iPhone alırsın keyfine bakarsın.

.

oo çok sert...hatta über sert...az önce bende bi yorum yaptım...fakat bu yorumu gördükten sonra herkesten özür diliyorum...=)))) 4ewer iPhone :DDD

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcan05

quote:

Telefonun sarji kesinlikle oyle cok abartili kisa degil simdiye kadar guncelleme kontrolu yapmadim ama bi bakarim belkide hakkatende iyilestirilmistir. Ayrica bilmeden Androide sallayan arkadaslar 4.0 yuklu bu cihaz bir haftadir hic kapatmamis olmama ragmen ne kitlendi ne yavasladi nede takildi. Yazilimla ugrasan biri olarak sunu diyebilirimki Android bir cok cihaza ve cpu ya destek vermek icin uygulamalari yorumlayici araciligiyla calistir. Ios da bu boyle degil direk olarak objec c ile gelistirilmis yazilimlar kullanir bundan dolayi apple uygulamalari biraz daha hizli calisabilir bu bir gercek. Ama ben parasini veripde aldigim cihazin kontrolunu elimde tutmak isterim oda Android de var.

One X ele oturuyor mu ? 4.7" çok büyük yahu. Tek elle mesaj yazılamaz onla.

One X gercekten 4.7 inc olmasina ragmen kenar bosluklari cok fazla olmadigi icin oyle cok abartili buyuk durmuyo. Bunun yaninda cokda hafif ilk aldigimda bu kadar hafif olcagini tahmin etmemistim. Tabi telefonun ebadi ne olursa olsun alisiyosunuz arkadaslar. Ben bundan once Optimus 3d kullaniyodum almadan once o bana cok buyuk gelmisdi ama kullandikca alistim sonralari hicde oyle abartili iri bir telefon gibi gelmemeye basladi. Tabi One x cok az daha buyuk lg den ama ele cok guzel oturuyo ve tek elle mesajda yazabiliyorum ben.

• quote:

Orijinalden alıntı: oktard

Bir arkadaşıma HTC wildfire S aldırdım vodafonedan taahütlü, cihazı arada kurcalıyorum, böyle kepazelik olmaz, zırt pırt bellek doldu hatası veriyor, bunun önüne geçmek için bellek boşaltma yardımcısını çalıştırıyorsunuz oda beklenmeyen şekilde kapandı diyor :D Htc sense yazılımı anlamsız yere zırt pırt çöküyor neticesinde dokunmatik çalışmaz hale geliyor, markette yazılımlar çok sınırlı ve çoğu düzgün çalışmıyor, örneğin startv yazılımını çektim symbianlı nokialarda çalışan yazılım androidde çalışmıyor, neymiş desteklenmeyen video codeciymiş.. :)

Ayarlar menüsü içerisinde gezinirken bile inanılmaz kasıyor cihaz, birini aramak, cevap vermek, mesaj atmak bile eziyet.. O cihazdan sonra kendi 3Gs imi kullandığım zaman şahinden mercedese binmiş gibi oluyorum, o nedir diyorum kendi kendime. Yemişim öyle özelleştirmeyi, varsın zil sesi bile değişmesin ama stabil olsun, her gün lanet ettirmesin kendisine..

En nihayetinde telefonu "işini görmek" için değilde, "dert sahibi" olmak için alacak olan arkadaşlar düşünmeden android alabilirler..

Edit : Bellek dolu hatasınıda telefonun hafıza kartının 3/4ü boş ve bütün yazılımlar hafıza kartına kuruluyken veriyor. O telefonu üretmek ayıp bence, medem beceremiyorsun, uğraşma bu işlerle.. :))

bu kadar da saçmalanmaz be arkadaş. kullanmasam tamam diyeceğim

öncelikle o arkadaşın telefonu kullanmayı bilmiyor. bellek boşaltıcı diye birşey yok android'de. kimbilir ne yükledi.

root olmazsan sadece telefon hafızan kadar uygulama yükleyebiliyorsun android'de (bazı uygulamalar hafıza kartına taşınabiliyor.) telefon belleği dolduysa hafıza kartında isterse 1tb boş yerin olsun telefon belleği dolmuş demektir.

htc sense hiç de çökmüyor. ilkokul çocuğu gibi önüne geleni yükler koyarsanız belki çöker!

google play store'da appstore'da olan uygulamaların %95'inin aynısı veya muadili mevcut. sıkıntı yok. ha bence de appstore kadar kaliteli değil o ayrı olay. ama marketteki yazılımların çoğu düzgün çalışmıyor demek yalan söylemektir!

desteklenmeyen video codec'i varsa çalıştırmayabilir, her telefonda herşey çalışacak diye bir kaide mi var? wildfire s zaten alt sınıf bir telefon. arkadaşınıza 240tl ye aldırdığınız telefonla iphone'u kıyaslıyorsunuz. gidin sensation xe ile kıyaslayın bakalım kim neyi daha çok çalıştırıyor.

cihaz normal kullanımda hiç kasmıyor, takılmıyor. (ha detaylı oyunlarda batırıyor) ya yalan söylüyorsunuz çamur atmak için ya da arkadaşınız ve siz telefonu kullanmayı, konfigüre etmeyi bilmiyorsunuz (kendim de kullanıyorum oradan biliyorum)

benim kaç tane iphone sahibi arkadaşım sırf wildfire s ile yaptıklarımı görünce bile htc'ye geçme kararı aldı ve çok da memnunlar.

ya emin olmadan burada ürünleri karalamayın ya da fikrinizi kendinize saklayın

bunları ios'u android'den daha çok seven birisi olarak yazıyorum, fanatik damgası yemeyelim sonra

• Cep telefonunu, Türkiye'de test edilmeye başlandığı (sanırım 94'lü yıllar) dönemden beri kullanırım. Teknoloji meraklısı olduğum için neredeyse her çeşidini, her işletim sistemini aldım kullandım, kimbilir kaç para verdim şu telefonlara... Bir Tek, İphone hariç..
    İphone' u hep zenginlik göstergesi, hava atmak için tonla para verilen bir sosyete oyuncağı olarak gördüm.
    15-20 gün önce Samsungun Wave politikasındaki uyuzluğu yüzünden bir arkadaşımın ısrarları ile birazda zorlanarak 4S aldım..
    İphone hakkındaki düşüncelerimin tamamen önyargı olduğunu, bu düşüncede ne kadar yanıldığımı gördüm..
    Henüz JB denen şeyle tanışmadım, orjinal sürüm kullanıyorum, mevcut uygulamalar bile ne kadar stabil, ne kadar sorunsuz, ne kadar ayrıntılı yapılmış, denedikçe görüyorum..

İphone ile başka bir telefon kıyaslaması 4 yıl önce de, geçen sene de, bu yılda var. Gelecekte de olacak..
    Bakıyorum da kıyaslananların hepsinin üzerine en az 5 model daha çıktı, modeli unutuldu gitti ama İphone da ??

2008'de çıkan İphone 3G modeli hala piyasada dönüyor, alıcısı ve satıcısı var. Hemde hala 500 - 600 TL. gibi fiyatlarla... Kıyaslama yapılan diğerlerinin 4 yıl önceki modelini, bırakın almayı, hatırlayan var mı ?
    Adamlar yapmış.. Hem işletim sistemini, hem telefonu.. Üzerindeki her emeği, her detayı, her ayrıntıyı kullandıkça görüyorum.. Ne donma, ne yavaşlama, ne kilitlenme yaşamadım. Tek sorunum, şarjı memnun etmedi. Onu da bataryalı kılıfla çözerim diye düşünüyorum.
    Yanlış anlamayın, yıllardır İphone kullanıcısı değilim, bunlar daha 20 günlük izlenimim..

Kısaca...
    Kısa süreli bir ilişki yaşamak, anlık zevkler almak, kaçamaklar yapmak istersen istediğin modeli, istediğin sistemi seç..
    Ama evlenmek istersen, İphone'den başkası yalanmış ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 1 Mayıs 2012; 11:44:38 >

• kim ne derse desin iphone 4s_htc'den daha iyi_.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

Bir arkadaşıma HTC wildfire S aldırdım vodafonedan taahütlü, cihazı arada kurcalıyorum, böyle kepazelik olmaz, zırt pırt bellek doldu hatası veriyor, bunun önüne geçmek için bellek boşaltma yardımcısını çalıştırıyorsunuz oda beklenmeyen şekilde kapandı diyor :D Htc sense yazılımı anlamsız yere zırt pırt çöküyor neticesinde dokunmatik çalışmaz hale geliyor, markette yazılımlar çok sınırlı ve çoğu düzgün çalışmıyor, örneğin startv yazılımını çektim symbianlı nokialarda çalışan yazılım androidde çalışmıyor, neymiş desteklenmeyen video codeciymiş.. :)

Ayarlar menüsü içerisinde gezinirken bile inanılmaz kasıyor cihaz, birini aramak, cevap vermek, mesaj atmak bile eziyet.. O cihazdan sonra kendi 3Gs imi kullandığım zaman şahinden mercedese binmiş gibi oluyorum, o nedir diyorum kendi kendime. Yemişim öyle özelleştirmeyi, varsın zil sesi bile değişmesin ama stabil olsun, her gün lanet ettirmesin kendisine..

En nihayetinde telefonu "işini görmek" için değilde, "dert sahibi" olmak için alacak olan arkadaşlar düşünmeden android alabilirler..

Edit : Bellek dolu hatasınıda telefonun hafıza kartının 3/4ü boş ve bütün yazılımlar hafıza kartına kuruluyken veriyor. O telefonu üretmek ayıp bence, medem beceremiyorsun, uğraşma bu işlerle.. :))

öncelikle o arkadaşın telefonu kullanmayı bilmiyor. bellek boşaltıcı diye birşey yok android'de. kimbilir ne yükledi.

root olmazsan sadece telefon hafızan kadar uygulama yükleyebiliyorsun android'de (bazı uygulamalar hafıza kartına taşınabiliyor.) telefon belleği dolduysa hafıza kartında isterse 1tb boş yerin olsun telefon belleği dolmuş demektir.

htc sense hiç de çökmüyor. ilkokul çocuğu gibi önüne geleni yükler koyarsanız belki çöker!

google play store'da appstore'da olan uygulamaların %95'inin aynısı veya muadili mevcut. sıkıntı yok. ha bence de appstore kadar kaliteli değil o ayrı olay. ama marketteki yazılımların çoğu düzgün çalışmıyor demek yalan söylemektir!

desteklenmeyen video codec'i varsa çalıştırmayabilir, her telefonda herşey çalışacak diye bir kaide mi var? wildfire s zaten alt sınıf bir telefon. arkadaşınıza 240tl ye aldırdığınız telefonla iphone'u kıyaslıyorsunuz. gidin sensation xe ile kıyaslayın bakalım kim neyi daha çok çalıştırıyor.

cihaz normal kullanımda hiç kasmıyor, takılmıyor. (ha detaylı oyunlarda batırıyor) ya yalan söylüyorsunuz çamur atmak için ya da arkadaşınız ve siz telefonu kullanmayı, konfigüre etmeyi bilmiyorsunuz (kendim de kullanıyorum oradan biliyorum)

benim kaç tane iphone sahibi arkadaşım sırf wildfire s ile yaptıklarımı görünce bile htc'ye geçme kararı aldı ve çok da memnunlar.

bunları ios'u android'den daha çok seven birisi olarak yazıyorum, fanatik damgası yemeyelim sonra

Belkide biz kullanmayı beceremedik, siz haklısınız, fakat bir telefonu kullanmak bu kadar çok şey ile(root etmek vs.) uğraşmayı ve bilmeyi gerektirirmi sizce?

Apple müthiş bir işletim sistemi yaratmış iOS ile, en basit örneği ilk mesajımda bahsettiğim gibi startv veya showtv uygulamaları appstoreda var ise desteklenmeyen codec gibi birşey söz konusu değildir.Bu konudada burada neden yalan atayım anlamadım?

Ne yükledi ne sildi bilmiyorum ama, HTC Sense son updateten beri sürekli çöküyor cidden.

Ayrıca belkide dediğiniz gibi bizden kaynaklanan bir sorundur ama, cihaz aşırı kasıyor. Son update ile gelen ekran kilidi açma animasyonları dahi akıcı değil..

Durum böyle oldukça benim için tercih hiçbir zaman androidden yana olmayacak, appleın başarısının sırrıda bence cihazlar veya teknik özellikleri değil iOS un stabilitesi ve optimizasyon başarısıdır.

Edit : İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ratkow -- 1 Mayıs 2012; 13:04:54 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: VOLTA

quote:

Belkide biz kullanmayı beceremedik, siz haklısınız fakat bir telefonu kullanmak bu kadar çok şey ile(root etmek vs.) uğraşmayı ve bilmeyi gerektirirmi sizce?

Apple müthiş bir işletim sistemi yaratmış iOS ile, en basit örneği ilk mesajımda bahsettiğim gibi startv veya showtv uygulamaları appstoreda var ise desteklenmeyen codec gibi birşey söz konusu değildir.Bu konudada burada neden yalan atayım anlamadım.

Ayrıca ne yükledi ne sildi bilmiyorum ama, HTC Sense cidden çöküyor sürekli.

Ayrıca belkide dediğiniz gibi bizden kaynaklanan bir sorundur ama, cihaz aşırı kasıyor. Son update ile gelen ekran kilidi açma animasyonları dahi akıcı değil..

Durum böyle oldukça benim için tercih hiçbir zaman androidden yana olmayacak, appleın başarısının sırrıda bence cihazlar veya teknik özellikleri değil iOS un stabilitesi ve optimizasyon başarısıdır.

rootsuz da gayet rahat kullanılabiliyor android, bahsettiğiniz sorunların tamamı htc wildfire s'in alt seviye bir cihaz olmasıyla alakalı (mesela dahili hafızanın az olması ve hemen dolması). kilit ekranı herkesde kasıyor bu doğru, ama bu htc'nin suçu, android'in değil. codec desteklememesi o cihaz için normal, çünkü donanımı çok zayıf. ekran kilidi de bu yüzden kasıyor. aynı ekran kilidi desire s'te yağ gibi akıyor.

aslında başka uygulamalarla tv izlenebiliyor, her zaman bir çözüm mevcut.

ikisi arasında adil bir karşılaştırma yapmak isterseniz benzer fiyat aralığında modellere bakmanızı tavsiye ederim ben size. wildfire s şu an 650tl, iphone 4s 1800 tl. fark buradan çıkıyor.

ios'da jailbreak'siz pek birşeye benzemiyor. benim satmadan önce iphone'da kullandığım uygulamaları parayla almaya kalksam 100 doları geçerdi heralde. ayrıca cydia'da ki kullanımı kolaylaştırıcı ve özgürleştirici şeyler de cabası.

android'de pek bir stabilite sorunu yok açıkçası biliyor musunuz, ama koskoca arayüzü tamamen değiştirebilecek kadar bol seçenekli birşey olduğu için bazı durumlarda sorunlar olabiliyor. dikkatli kullanılırsa hem gayet stabil, hem de akıcı.

ama ikisi arasından ben de ios'u tercih ediyorum aslında. sırf sadelik nedeniyle. android gereksiz detaylı geliyor. ama şu an ne yazıkki bazı maddi durum sorunlarım var ve yeniden iphone alamıyorum. ama bu okjektif yaklaşmaya engel değil.

umarım yazın biraz yakayı toplayınca alabileceğim tekrar bir iphone

• Bence Iphone'u kötüleyenler başka marka alıp, gözü hala Apple'da kalmış kişiler. Kendilerini bir nevi tatmin ediyorlar... Cep telefonu ondan herşeyi yapması beklenen bir şey değildir. Bilgisayar parçası karşılaştırılıyor gibi telefon karşılaştırılmaz... Madem söylediginiz markalar çok iyiydi neden başka markalar hep Iphone dizaynını taklit etmeye çalısıyorlar? Zamanında Smartphone olayı böyle yaygın değilken piyasada 6800 Lunalar, Siroccolar vardı ve bunların fiyatları da çok yüksekti ama dizaynı ve elegant görünümü için alınıyordu... Şimdi kimi çıkmış jailbreak olmasa kullanmam diyor, kimi çıkmış o kadar para verdim app yüklemezsem olmaz diyor, kimi çıkmış ekranı ufak diyor... Başka markalarda o dizayn, eline aldıgın zaman hissettigin elegant tasarım, yağ gibi akan işletim sistemi, parmagını azıcık değmenle algılayan ekran vs. bunlar var mı? Olsa bile eline Apple aldıgın zaman yaşadıgın o hissiyatı yaşatmıyor. Core 2 Duo işlemcili bir Imac ile her tarafından kablo fışkıran kalas gibi kasalı bir I5 Windows yüklü PC'yi karşılaştırmak gibi... Biri yavaş gitsede at öbürü altın semer bile vursan eşek...

• apple virüs gibidir, siz onu bıraksanız da o sizi bırakmaz
  • Demin bir arkadas app store da olan uygulamalari %95 i google playde de var demisti hala guluyorum
  • Yıllar önce daha iPhone çıkmadan önce yani Apple'ın Macintosh'lardan iPod'lardan para kazandığı dönemlerde şirket politikasından dolayı nefret ederdim Apple'dan. Bende aynı burada okuduğum gibi ne diye millet Apple kullanıyor herşey kısıtlı vs diyordum. İşin içine girince boyut değişiyor ama. Herşeyi geçtim Apple yıllardır dev firmaların yapabileceği ama yapmadığı şeyi tek başına yaptı. Akıllı telefon piyasasını eline aldı. Belki iPhone 2G çıkmasaydı hala numerik tuş takımlı 2.5" ekranlı Nokia'lar kullanıyor olacaktık. Şimdi ise herşey iPhone taklidi olur oldu. Buna Samsung da dahil HTC de... Samsung dan nefret ettiğim kadar HTC'yi severim yanlış anlaşılmasın. Ama son politikası ile Samsung'dan aşağı kalır yani yok. İki haftada bir birbirine benzer bir model çıkarıyor. Çok gereksiz. Hal böyle olunca SAmsung gibi arkasında çok fazla durulmuyor ve 3-5 ay sonra cihaz unutuluyor. One X de donanım olarak kağıt üzerinde iyi görünse de sonuçta iPhone gibi özel bir ırk değil.. Birkaç ay sonra yenisi çıkacak ve o model artık 4s ile kıyaslanacak... Taa 5800'ların Omnia'ların iPhone ile kıyaslandığını bilirim... Apple iPhone gibi tek bir cihaz çıkarıp onu geliştirmekle ve onun üzerinde durmakla en akıllıca olan hamleyi yaptı. Böylece insanlar bir sorun yaşadıklarında arkadasında durabilecek bir firma bulabildiler. Güncelleme beklemediler aylarca. Veya uygulama optimizasyonu için sıkıntı çekmediler. Çünkü adamlar tek bir model için çalışıyorlar. Demem o ki iPhone ile bir sıkıntı yaşamazsınız. Ne sorununuz varsa mutlaka bir çözümü vardır veya yardım alabilirsiniz veya aksesuar mı arıyorsunuz milyonlarca çeşit fiyatta bulabilirsiniz... App desen o da öyle... Ayrıca iOs'un kişiselleştirilemediğine kesinlikle katılmıyorum. Zaten yazanların hiç iOs kullanmadıkları belli oluyor. Zamanında ilk iOs cihazımda bile kendim tasarlayıp değiştirmediğim yanı kalmamıştı. Üstteki bardan temasında play tuşlarına açılıştaki logosuna kadar herşeyi ps ile tasarlayıp iphonebrowser ile atabiliyordum. İnternet sitelerinde hiçbir sorun yaşamıyordum. Barlar çok stabil çalışıyordu... Bu ilk jenerasyondaydı... Düşünün şimdi 4s ve iOs 5 ile durum nasıldır... Ayrıca Galaxy denen seriiden de kullanmışlığım var androidi... Ne sorun ne söyleyeyim... Kişiselleştirme o kadar eziyete mal oluyorsa kalsın... Kıvranarak atılan romlarla yapılan işlemlerin daha fazlası jb ile iPhone'da da yapılabiliyor... Bence şu zamanda iPhone için tek eksik denebilecek şey bt'dur veya en fazla olsa olsa ekran boyutu... Yoksa az biraz akıllı telefondan anlayan adamın iPhone alıp da pişman olacağını asla sanmam. Ama aksini android için söyleyemem...

• Android ile iOS aynı yere giden iki arkadas gibi...android sehire kestirme yoldan gidiyor,mesafe kısalıyor ama yol bozuk ve dikenli,konfor biraz zayıf,,,iOS denilen arkadas ise otobandan gidiyor,yolu baya bi uzatıyor ama sarsıntınız,konforlu bir yolculuk,ayrıca iOS denilen şahsın karakteri ile android denilen şahsın karakterleri biraz farklı...mesela iOS,dediğim dedik çaldığım düdük diyor,kullanıcının güvenliğini ve devamlılığını sağlarken bir çok şeyi kısıtlıyor..android ise fazlaca alcakgonullu ve paylasimci,kullanıcı ne isterse onu yapıyor,kısıtlama yok,tabi bununda bazı handikapları var...
    iOS o kadar basit ki 3 yaşındaki bir cocuk bile rahatlıkla kullanılır,telefonla oynamayı sevenlere göre bu durum sıkıcı olabilir...
    Android o kadar karışık ki,anlamıyorsan alma bu telefonu diyor bazıları
    telefon amac mı ,araç mı ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.