Şimdi Ara

iphone 4s Gps

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, yakında iphone 4s alacağım ve telefonu aynı zamanda navigasyon cihazı olarak da kullanmak istiyorum, program seçimim ise igo primo olacak.
    Benim öğrenmek istediğim, iphone 4s'in gps çipinin ne kadar verimli ve kaliteli olduğu yönünde. İnternette ayrıntılı arama yapmama rağmen, tam olarak gps çipini kimin ürettiğini öğrenemedim. Ama sanırım iphone 4 lerde olduğu gibi broadcom yerine qualcomm üretiyor ve modeli de rtr8605 (tam emin değilim yanlış da olabilir)

Bilindiği gibi iphone 4s gps'in yanında glonass'ı da kullanıyor, böylelilikle hassasiyeti artıyor. Ben eski samsung gio telefonumda 15 dk gps açık bekledikten sonra 4 metre sapma payına kadar düşebiliyordum, fakat samsung'un kötü yanı, benim de telefonun eski ve o kadar da kaliteli olmaması dolayısıyla kullanılan gps çipinin cold start olayı vardı ve gps'i açmamla uydulara fix lenemiyordu, yaklaşık en az 10 dakika uydu arıyordu bağlanmak için.

Şimdi benim merak ettiğim iphone 4s'in içindeki gps çipi tam olarak ne, performansı nasıl, uydulara ilk bağlanıldığında bu kaç dakika veya saniye sürüyor. bağlandıktan sonra kopma oluyor mu, ağaçlık ve yüksek binaların arasında veya yağmurlu ve bulutlu havalarda ortalama kaç uyduya aynı anda bağlanabiliyor? (maksimum)

İphone 4s'i olan arkadaşlar yardımcı olursa özellikle hassasiyeti (kaç metre sapma yaşıyor) ve ilk bağlantı kurulduğunda bunun ne kadar sürdüğü ve makisumum aynı anda gördüğü uydu sayısı. Bunlar benim için çok önemli, glonass uydularına bağlanan samsung galaxy S3, Ace2 veya sony xperia serisiyle karşılaştırabilecek birileri de olursa süper olur.

• Hocam sen ne yaptin ya Sana bu konuda tek diyebileceğim, güvenlik nedenlerinden dolayı askeriye ve benzeri kurumlar dışındaki kullanıcılar, normal vatandaşlar tarafından kullanılan GPS cihazlarının tam olarak konumunuzu bulması mümkün değilmiş zaten. En az 3-5 cm sapma meydana geliyormuş. Bunun dışında kullandığım kadarıyla söylüyorum ki iPhone'lardaki stok harita uygulaması tatmin edici değil. Umarım işinize yarayacak bir şeyler bulursunuz yazdıklarımdan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ios6'yı bekleyıp navigasyonun keyfini çıkartırsınız bence 20küsür dolar vermeye gerek yok
  • iPhone GPS i basarilidir, en gec 1 dk. icinde buluyor genelde. GPS ABD savunma bakanligina ait bir sistem oldugundan hassesiyeti onlar belirliyor, butun GPS alicilarinda 6 m gibi bir sapma vardir bu yuzden, askeri araclar disinda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

iPhone GPS i basarilidir, en gec 1 dk. icinde buluyor genelde. GPS ABD savunma bakanligina ait bir sistem oldugundan hassesiyeti onlar belirliyor, butun GPS alicilarinda 6 m gibi bir sapma vardir bu yuzden, askeri araclar disinda.

Sapma payının tam olarak (ya da zorunlu olarak) ne kadar olduğunu bilemiyorum, fakat kullandığım yazılım (gps donation) 4 metre olarak gösteriyordu, ne kadar doğrudur tartışılır ama igo yazılımıyla açıp baktığımda bunun doğru değerler olduğunu söyleyebilirim, 4 metre diyorsa, gerçekten sokağın 4-5 metre gerisinde gösteriyordu. tabi göz kararı söylüyorum bunu, metreyle ölçmedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert_Allen

Hocam sen ne yaptin ya Sana bu konuda tek diyebileceğim, güvenlik nedenlerinden dolayı askeriye ve benzeri kurumlar dışındaki kullanıcılar, normal vatandaşlar tarafından kullanılan GPS cihazlarının tam olarak konumunuzu bulması mümkün değilmiş zaten. En az 3-5 cm sapma meydana geliyormuş. Bunun dışında kullandığım kadarıyla söylüyorum ki iPhone'lardaki stok harita uygulaması tatmin edici değil. Umarım işinize yarayacak bir şeyler bulursunuz yazdıklarımdan.

Askeri kısıtlama, konumlandırmayla alakalı değil. Benim bildiğim, askeri bölgelerin; kışla olur, ordu evi olur, bunların haritalara işlenmesi yasak.
    Başarsoft'da TSK'dan gelen uyarılar doğrultusunda haritalarından askeri bölgeleri çıkardı.
    Yoksa cm hassasiyetinde ölçüm yapan cihazlara ulaşmak gibi bir kısıtlama yok (inşaat ve tarım sektöründe olanlar bu aletleri kullanıyor) zaten benim öyle bir şeye ihtiyacım da yok. Neyse konu dağılmasın devam :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Leon S. Kenndy

quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

iPhone GPS i basarilidir, en gec 1 dk. icinde buluyor genelde. GPS ABD savunma bakanligina ait bir sistem oldugundan hassesiyeti onlar belirliyor, butun GPS alicilarinda 6 m gibi bir sapma vardir bu yuzden, askeri araclar disinda.

Sapma payının tam olarak (ya da zorunlu olarak) ne kadar olduğunu bilemiyorum, fakat kullandığım yazılım (gps donation) 4 metre olarak gösteriyordu, ne kadar doğrudur tartışılır ama igo yazılımıyla açıp baktığımda bunun doğru değerler olduğunu söyleyebilirim, 4 metre diyorsa, gerçekten sokağın 4-5 metre gerisinde gösteriyordu. tabi göz kararı söylüyorum bunu, metreyle ölçmedim :)

Tamam o kisma girmeye gerek yok. iPhone un GPS i gayet basarili, bunu bilmeniz yeterli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.