Şimdi Ara

İphone 4s Gece Flaşlı Çekim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
3.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.youtube.com/watch?v=gcgLoAxiu3s&feature=player_embedded

37. Saniyede olduğu gibi gece Flaş patlamasıyla yaptığım çekim aşırı derecede bulanık çıkıyor. Normal ışıklı ortamda dahi olsa flaş patladığında sanki olduğundan fazla aydınlatıyor..
    Telefondan kaynaklanan bir sıkıntımı yoksa Yazılımdanmıdır anlamadım İOS 6 sürümünü kullanmaktayım.

Yardımcı olacak hocalarıma Teşekkürler :)

• bu sorun iphone kullanırken bendede vardı flaşlı ortamda netleme yapmadan direk flaşı patlatıp çekiyor önce flaşı açıp netlemesi lazım cihazınızda sıkıntı yok
  • Netleyemediği için bulanık çıkıyor maalesef...
  • Flaş fotoğrafa giriyor. O yüzden bu sorun oluyor. Bende siyah var ve oldukça karanlık çekimlerde bende de buna benzer bir efekt oluyor ama az miktarda... Bu videodakinin ise sorunu başka sanırsam:

Bunun sebebi muhtemelen flaşın patlayacağı yerde arka koruyucu bir kapak/kılıf/jelatin olmasıdır. Eğer bunlardan birisi yoksa yanlışlıkla fotoğraf çekerken flaşın olduğu bölüme parmak yaklaşmış olabilir. Bu videoda netleme sorunundan önce flaşın fotoğrafa girmesi sorunu vardırki flaş fotoğrafa girdiği için netleyemiyor. Gece zifiri karanlık alanların çekimlerinde, çekim öncesi kısa bir süre flaşın yanıp (klavuz ışık) sonra netleme yapıp fotoğraf çekilmesi makbuldür. Burada zaten netleme için yeterli ışık koşulları sağlanmış.
  • Benimki ise fotoğrafı çekmeden flaşı patlatıyor, fotoğraf kapkaranlık çıkıyor. Flaş kapalı çektiğimde daha aydınlık yani. Restore etmek lazım da üşeniyorum.
  • Kap vardı bende de çıkardım gece beyaz cekme sorunu düzeldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapak üzerinde çekince sorun yaratıyor. Gece resim çekeceksiniz kapağı çıkartın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı (silinebilir)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: stronger06

Flaş fotoğrafa giriyor. O yüzden bu sorun oluyor. Bende siyah var ve oldukça karanlık çekimlerde bende de buna benzer bir efekt oluyor ama az miktarda... Bu videodakinin ise sorunu başka sanırsam:

Bunun sebebi muhtemelen flaşın patlayacağı yerde arka koruyucu bir kapak/kılıf/jelatin olmasıdır. Eğer bunlardan birisi yoksa yanlışlıkla fotoğraf çekerken flaşın olduğu bölüme parmak yaklaşmış olabilir. Bu videoda netleme sorunundan önce flaşın fotoğrafa girmesi sorunu vardırki flaş fotoğrafa girdiği için netleyemiyor. Gece zifiri karanlık alanların çekimlerinde, çekim öncesi kısa bir süre flaşın yanıp (klavuz ışık) sonra netleme yapıp fotoğraf çekilmesi makbuldür. Burada zaten netleme için yeterli ışık koşulları sağlanmış.

telefonun arkasında jelatin var fakat kamera ve flaş kısımı açık etkileyeceğini pek sanmıyorum ama nedense çok bulanık çıkıyor flaşta :(

• Arkadaşlar bu sorunun çözümü yok sanırım. Bende flashla çektim gece. Daha sonra bilgisayara attığımda face attığımda çözünürlükleri berbat çıktı. Utandım resmen. Sanki iphone la çektik. Nedir bu sorun böyle. Yeni iphone sahibiyim çok canım sıkıldı. Alıntı yaparak cevaplarsanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Çekim tuşuna basılı tut 1-2 smn sonra bırak

• Aynı sorun bende de var jilatin kapak v.s kullanmıyorum çözümü var mı bu problemin

• Çekim yapmadan önce ekrana bir dokunun, odaklama yaptığı zaman + tuşuna basılı tutarak fotoğraf çekerseniz sorun olmuyor.. Ayrıca kapak, kılıf vb. ürünler var ise patlayan ışık kameraya yansıyor bu da bozuk görüntüye sebep oluyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.