Şimdi Ara

iPhone 4 Home Tuşu Basmıyor :S (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
19.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Blanchimont

accelerometre ile oynanan araba yarışlarında telefonu sağa sola eğiyoruz mesela, salladık sanıp ana menüye dönmesi gibi bir durum olur mu ki?

Hayır, hiç bir sorun yok...
    Zaman zaman Asphalt 6 oynuyorum gayet güzel
  • Sırf şu iş için jb yapma kararı aldım.Ne geri zekalı bir firmaymış bu apple.Ulan insan,düzgün bir tuş koyar oraya.O b.ku yiyemedin,bari sbs-actv'yi al,storene koy.Ama sitiv akıllı,tuşunu yapamıyor,o yüzden storesinde program satıyor dedirtirir mi hiç.
  • Merhaba. Bütün forumlarda iPhone 4 home tuşu sorunu başlığında arama yaparken sürekli başka bir tavsiyenin çıkması gerçekten de forum kullanma kültürünün daha oturmadığını gösteriyor. Yazık. Ben düğme çalışmıyor diyorum adam bana ACTİVATOR, CYDİA diyor. Be Apple diyorum, o bana 3. şahıs yazılım diyor. Neyse. Tavsiye edilen RESTORE olayları ve HARD RESET olaylarından sonra bunlarla ilgisi olmadığını gördüm. Arkadaşlar HOME tuşuna daha sert, daha hızlı ve daha çabuk basarsanız, yani, güçlü bir bas- bırak yaparsanız bu sorunu yaşamazsınız. Aslında ne cihazda ne de yazılımda bir sorun yok. Adamların HOME tuşunu sadece HANZO-SAFE yapmışlar. Ben ve benim gibiler cihazını üzmemek istediği için yavaş basıyoruz bu da altındaki, aslında güzel olan HOME tuşu PAD'ine tam baskı uygulamadığı için basmıyor veya çift basıyor. Tuşa basarken duyduğumuz ÇIT sesi o PAD'in sesi, yani birazcık sert olan yumuşak lastiğin çıkardığı sestir. Zaten bu sesin çıkması onun ne kadar dayanıklı bir malzemeden üretildiğini ıspatlar. Korkmayın. HOME tuşu, iP3 ve iP3 GS göre biraz daha oynak gibi, ancak oynaklığı basma derinliğinin biraz daha yüksek olmasından. Yani bir eksi değil, hatta belki artı. Kısacası, düğmeye alışkın olduğumuzdan daha sert,yani tatlı sert bir şekilde BAS-ÇEK yaparsak veya ÇİFT basarken de aynı şekilde arka arkaya, HOME TUŞUNUN aslında sağlıklı işlediğine şahit olacağız.

• Denedım oldu arkadasım sert basıyorum bencede sacma geldı.. Apple gıbı bır fırma bukjadar basıt bırsey yaparak herhalde 3. sahıs program kullandırmaz mıllete- Cıhazı uzmemek ıcın yavascana basıyoruz ! Bozulursa bozulsun umrumda deghıl artık Basıcam sonuna kadar ^^
  • Home tuşu arızasında cihaz teleservice garantili ise ve sıvı teması darbe kırık vb. yoksa değişim yapıyorlar. Bilginiz olsun.
  • aynı problem bende de vardı. orta tus 10 basmadan 2 3ünü algılamıyodu yada ilk basta ser basmam falan gerekiyordu

basit bir çözümle sorundan kurtuldum. internette aynı problemi yaşayan biri kompresörle şarj portundan hava üfleyerek orada biriken tozlardan kurtulunca sorunun kalmadığını yazmış. bende evdeki sackurutma makinasının soğuk üfleme moduyla şarj yerinden biraz hafa üflettim. simdi hic bir sorun kalmadı cok rahat ve sorunsuz bir şekilde home tusu çalısıyor. bu sorunu yasayanlara yardımcı olursa ne mutlu.
  • arkadaşlar selam,bu sorundan ben de müzdarip idim.Bir forumda okudum paylaşmak istedim.
    Aşağıdaki yazdıklarımı sırası ile uygularsanız;home tuşu kalibrasyonunu sağlıyormuşsunuz.
    ben denedim,bir süredir sorun yok.

1.) Open any application(HERHANGİ BİR PROGRAM YA DA UYGULAMA AÇIYORUZ.)
    (
    2.) Press and hold the power button until the slide to shutdown swipe bar appears.(TELEFONUN ÜST KISMINMDAKİ GÜÇ DÜĞMESİNE
    EKRANDA,TÜRKÇE KULLANMADIĞIM İÇİN TAM NE YAZDIĞINI BİLMİYORUM ,FAKAT İNGİLİZCE SLİDE TO SHOTDOWN YAZISI BELİRENE KADAR
    BASIYORUZ.)

3.) Release Power button(PARMAĞIMIZI DÜĞME ÜZERİNDEN ÇEKİYORUZ.)

4.) Press and hold Home button Lightly
    until screen returns to icon screen(HOME TUŞUNA;PROGRAMDAN ÇIKIP,ANA EKRANA DÖNENE KADAR BASIYORUZ.

5.) Enjoy your functioning home button!!(KALİBRE OLMUŞ HOME TUŞUMUZUN KEYFİNE VARIYORUZ.)

• Bilgisayara takılıyken home tuşu su gibi akıyor öyle güzel ve kolay alıyorki, amma ve lakin kabloyu sökünce tam bir pislik haline geliyor, yani arpa çok olunca çalışıyor.

home tuşuna basarak yani home tuşu aktifken kabloyu söktüm şu an hala güzel çalışıyor, deneyin bakalım neolacak görelim tele restart attım hala iyi çalışıyor home tuşu.

yüklediğim uygulamalar neden aktif olmuyor kaldırıp kurmaktan usandım yav.
  • bende de home tuşu deli eder hale geldi beni.. acaba yeni iphone verirlerse eski uygulamalarımı yukleyebilirmym hemen :D ya da beyaz verirler mi :))
  • http://www.youtube.com/watch?v=zNwr_mxgs9Q

iPod touch 4ümde aynı sorun vardı,10 basıştan 3tanesini falan algılıyordu.Bu yöntemi denedim alkolle gerçekten işe yaradı yeni gibi oldu home tuşu

Biraz geç oldu sanırım ama aynı sorunu yaşayıp forumu araştıran arkadaşlara yardımcı olur en azından
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

iPhone 4 ün home tuşu artık basmamaya başladı. 10 basıştan 6 sını algılamıyor :S güncelledim ama hala aynı sorun. jb yok. :S
    neden böyle? bunla ilgili bir kaç başlığada baktım ama kesin birşey dememiş kimse :S

herkes kafasına göre bılıp bilmeden bi cozum ortaya koymus ama birde benim dediklerimi yapın olacağından eminim
    1- Borsa ya da hava durumu uygulamasını açın. 2- Uygulama açıkken kilit tuşuna basılı tutarak cihazın kapanma öncesinde ekrana gelmesini bekleyin. 3- Bu ekrandayken Home tuşuna uzun süre basılı tutun. Kapanma ekranı kaybolup ana ekrana geri dönecektir. 4- Tebrikler, Home tuşunu kalibre ettiniz. Şimdi bir fark olup olmadığını test etme zamanı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • home tuşunu düzeltmenin tek yolu servise vermektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayaydin

arkadaşlar selam,bu sorundan ben de müzdarip idim.Bir forumda okudum paylaşmak istedim.
    Aşağıdaki yazdıklarımı sırası ile uygularsanız;home tuşu kalibrasyonunu sağlıyormuşsunuz.

(
    2.) Press and hold the power button until the slide to shutdown swipe bar appears.(TELEFONUN ÜST KISMINMDAKİ GÜÇ DÜĞMESİNE
    EKRANDA,TÜRKÇE KULLANMADIĞIM İÇİN TAM NE YAZDIĞINI BİLMİYORUM ,FAKAT İNGİLİZCE SLİDE TO SHOTDOWN YAZISI BELİRENE KADAR
    BASIYORUZ.)

until screen returns to icon screen(HOME TUŞUNA;PROGRAMDAN ÇIKIP,ANA EKRANA DÖNENE KADAR BASIYORUZ.

5.) Enjoy your functioning home button!!(KALİBRE OLMUŞ HOME TUŞUMUZUN KEYFİNE VARIYORUZ.)

bende bunu apple support forumda görmüştüm artık iphone um için yanımda bir de çekiç taşımaya razı olacak kadar hissizdi home tuşum,hesap makinesini açtım telefonu kapama düğmesine uzun uzun bastım,kapama ekranı geldiğinde home tuşuna yüklendim kapama tuşunu bırakıp biraz öyle bastım birkaç saniye baktım değişiklik yok vazgeç dedim ekrandan ana menüye döndüğümde home tuşum tıkır tıkırdı ilk günkü gibi...tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan3547

quote:

Orijinalden alıntı: pcdaly

iPhone 4 ün home tuşu artık basmamaya başladı. 10 basıştan 6 sını algılamıyor :S güncelledim ama hala aynı sorun. jb yok. :S
    neden böyle? bunla ilgili bir kaç başlığada baktım ama kesin birşey dememiş kimse :S

herkes kafasına göre bılıp bilmeden bi cozum ortaya koymus ama birde benim dediklerimi yapın olacağından eminim
    1- Borsa ya da hava durumu uygulamasını açın. 2- Uygulama açıkken kilit tuşuna basılı tutarak cihazın kapanma öncesinde ekrana gelmesini bekleyin. 3- Bu ekrandayken Home tuşuna uzun süre basılı tutun. Kapanma ekranı kaybolup ana ekrana geri dönecektir. 4- Tebrikler, Home tuşunu kalibre ettiniz. Şimdi bir fark olup olmadığını test etme zamanı

Ben hiç ümitli olmadan denedim.
    İşe yaradı...
    Teşekkürler..

Genpa'nın bu sebeple sıfır telefon vermesi de ilginç..:)

• quote:

Orijinalden alıntı: hidrocu

quote:

arkadaşlar selam,bu sorundan ben de müzdarip idim.Bir forumda okudum paylaşmak istedim.

(
    BASIYORUZ.)

bende bunu apple support forumda görmüştüm artık iphone um için yanımda bir de çekiç taşımaya razı olacak kadar hissizdi home tuşum,hesap makinesini açtım telefonu kapama düğmesine uzun uzun bastım,kapama ekranı geldiğinde home tuşuna yüklendim kapama tuşunu bırakıp biraz öyle bastım birkaç saniye baktım değişiklik yok vazgeç dedim ekrandan ana menüye döndüğümde home tuşum tıkır tıkırdı ilk günkü gibi...tavsiye ederim...

inanılmazsın işe yarıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Waltz

quote:

Orijinalden alıntı: hidrocu

quote:

(
    BASIYORUZ.)

inanılmazsın işe yarıyor

dostum 6 ay sonra bozuk bozuk home tuşu ile gezerken,senin hissettiklerini işe yaradığında ben de hissettim:):)senin adına da sevindim..:)

• az önce yukarıdaki yöntemi yaptım. İyileşme oldu. Temmuzda tuşu genpa değişmişti.
    Acaba boşuna mı değiştik biz bu tuşu
  • aynen bosuna vermissin ayrica genpaya garanti adi altinda telefon verecegime o telefonu cope atarim daha iyi..icinden parca mi aliyorlar yeni parca dedikleri nerden geliyor belli degil,bir de sifirla degistirme hikayesi var kutusuz evraksiz sozum ona sifir.benim bozuk teli aliyor tamir edip bi kasa cakip baskasina baskasininkini tamir edip sana,apple a gidiyosun hadi yavrucum genpaya diyo...o yuzden yeni i phone alacak arkadaslara sesleniyorum,genpa disinda tr de kim garanti veriyor bilmiyorum ama imkani olan yirtdisi cihaz alsin en azindan uluslararasi apple garantisi olur...
  • activator + notification center sayesinde 0 (sıfır) home tuşu kullanımı
  • Birazcık hort olucak sanırım ama umarım bu sorunu ileride yaşayıcak arkadaşlar bu mesajımda çare bulabilcekler :) Bu sorunun geneli yazılımsal oluyor.Bunu çözmek içinde Home tuşunu kalibre etmeniz gerek,zira az öncede belirttiğim gibi tüm bu arada sıraba basıp basmama olayları home tuşunun düzgün olarak görevini yapamamasından kaynaklanıyor.Gelelim nasıl düzelteceğiz,4 adımda ! 4 adımda home tuşumuzu kalivre edeceğiz :) İlk olarak

1.Adım : Borsa veya Havadurumu programlarından birini açıyoruz
    2.Adım : Program açıldıktan sonra power tuşuna kapatma ekranı gelene kadar basıyoruz
    3.Adım : Kapatma ekranı geldikten sonra elimizi kapatma ekranından çekip home tuşuna basılı tutuyoruz
    4.Adım : Home tuşuna basılı tutmaya devam ederken iphone işlemi bitiriyor ve ana menüye dönüyor.

İşte bu kadar,home tuşunu başarı ile kalibre ettik.Deneyen yaklaış 80%-90% kişi olumlu sonuç alıyor(Sorununuz Yazilimsal İse)

Edit : Zaten üst mesajlarda verilmiş , birde benim elimden okumuş oldunuz fenamı ? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G.R.I.M.S.O.N888 -- 22 Şubat 2012; 20:21:38 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.