Şimdi Ara

****Iphone 4 02.10.04 ve 03.10.01 Unlock Başlığı**** (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
889
Cevap
2
Favori
90.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • apple stratejik hareket ediyor bence ilgiyi uzerlerine çekiyor sonucta bu gune kadar sim kilitli telefon kullandim en son 3.1.3 de bu sikinti olmustu ve internet te bir cok site türemişti unlock yaptiğini söyleyen ozaman 3 ay beklemistim satis sitratejisi 7 ay bekliyenlerimiz oldugunu biliyorum ben yeni aldim simkilitli telefonu suan hicbirsey yok bu adamlar ve apple bir arada calisiyorlar benim dusuncem unlock cikacak illaki bu siralar cikmasa bile hazirana kadar bir umut var cydia surumunu 3 saat te 130000 kisi guncellemis mesela apple in satisi yari yariya duser bu yuzden devtime verecektir açiği
  • @kadir952 Dostum bu haberin neresinde unlock mevzusu geçiyor? ih8sn0w zaten jb çalışır unlockla ilgisi yok. Lütfen alakasız şeyler paylaşmayın arkadaşlar. Haberde ipad2'nin şifresi demiş sen kalk bunu iphone 4 unlock topici altında paylaş, hay Allahm ya
  • Jjailbreak ve ipad2..., konumuzla ve bekledigimizle alakasiz gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgunkutay -- 27 Mart 2011; 17:20:50 >
  • Twitter hesabı olan arkadaşlar, Dev-Team'den bir haber yok mu hala ? Tweet falan atmıyorlar mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majestixxc

Twitter hesabı olan arkadaşlar, Dev-Team'den bir haber yok mu hala ? Tweet falan atmıyorlar mı ?

Musclenerd 112 yi aramanın zararlarından bahsediyor, ona karşı çıkanlara laf yetiştiriyor, onda birşey yok.
    Sherif hashim den de 15 marttan beri ses yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samtual -- 27 Mart 2011; 17:38:01 >
  • iPhone 4 NCK Unlock Baseband 2.10.04 And 3.10.01 Progress Update - GreenPois0n.Us

boyle bır sey yazıyor ama tweet larında
  • Veence paylaşmış burada ne diyorhttp://hermanbanken.nl/2011/03/27/iphone-nck-unlock/
  • Alin birer gevey devam edin boyle insanlar daha cok stres oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cturna

Alin birer gevey devam edin boyle insanlar daha cok stres oluyor

Dostum Gevey kesin çözüm değil ayrıcada 2 dolarlık şeye 100 dolar vermekte insanın zoruna gidiyor bakalım çıkmazsa mecburen gevey alıcaz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bird-hunter

Veence paylaşmış burada ne diyorhttp://hermanbanken.nl/2011/03/27/iphone-nck-unlock/

kısaca özetleyelim musclenerde kendi t-mobile simkartını kullanırken iphoneda tesadüfen bir açık bulmuş baseband yükseltse bile cihaz kilitlenmemiş
    şuan sadece kendi telefonunda çalışıyormuş bundan seneler önce nck olayını gehot keşfetmiş ve mudclenerd bu tesadüf olayfan yola çıkarak bruteforce uygulamaya karar veriyor
    şuan nck olayında bu işin sonuna yaklaşıldıgı ve 2 hafta veya 1ay içinde nete salınacagı müjdesini vermiş
    cihazı satmalımıyım diyenlere
    size tavsiyem satmamayın devteam ile sürekli görüştüklerini tahminince en geç 1ay içinde çıkıcagını yazmış ve basebandlarını 4.2.1 den yükseltmelimiyim diyenlere tavsiye etmiyor

• quote:

kısaca özetleyelim musclenerde kendi t-mobile simkartını kullanırken iphoneda tesadüfen bir açık bulmuş baseband yükseltse bile cihaz kilitlenmemiş
    şuan sadece kendi telefonunda çalışıyormuş bundan seneler önce nck olayını gehot keşfetmiş ve mudclenerd bu tesadüf olayfan yola çıkarak bruteforce uygulamaya karar veriyor
    şuan nck olayında bu işin sonuna yaklaşıldıgı ve 2 hafta veya 1ay içinde nete salınacagı müjdesini vermiş
    size tavsiyem satmamayın devteam ile sürekli görüştüklerini tahminince en geç 1ay içinde çıkıcagını yazmış ve basebandlarını 4.2.1 den yükseltmelimiyim diyenlere tavsiye etmiyor

E bu çok iyi bir haber .. Neden kimseyi heyecanlandırmıyor :S Beyler ben daha 1 aydır bekliyorum..Daha önceden de böyle açıklamalar yapıp fos çıktığı oldu mu ? Bu bana çok iyi bir haber gibi geldi ??

• Aylardır hep böyle diyorlar ama ortada hiçbirşey yok :)
    Hatta unlock hazır bekliyordu 4.3 ü bekliyorlardı. 4.3 çıktı ve herkesle dalga geçtiler unlock yok diye.
    Bunların sözüne güven olmaz
  • Haberler ümit kırıcı :(

quote:

Veence paylaşmış burada ne diyorhttp://hermanbanken.nl/2011/03/27/iphone-nck-unlock/

Adamlar söz vermiştiler ya 4.3 çıkınca unlock da çıkacak diye, meger yanlış düşünmüşler. Unlock yaptıklarını düşünüyorlarmış o sözü verdiklerinde. Ama şimdi fark etmişler ki meger sadece musclenerd'in SIM inde geçerli bir unlock imiş bu. Bu unlock u da kazayla yapmışlar, yani başka SIMlerde tekrarlanamıyormuş. Şimdi yeni bir metod deniyorlar. O metod başarılı olacak mı olamayacak mı belli degil. Eger başarılı olursa birkaç gun ya d ahaftada bu iş biter diyor. Ama eğer bu metod başarılı olmazsa hiçbir şekilde zaman tahmininde bulunmak mümkün değil diyor.
    Sonra şu soru ve cevaplar var:
    - şimdi ne yapayım, kilitli ip4 ü satayım mı?
    Ben olsam bu metodun başarılı olup olmayacağı hakkında haberleri takip ederdim. Eğer Dvteamin bu metodu başarılı olursa durum ümit verici. Eğer bu metod işe yaramazsa kilitli ip4 ü satıp bir factory unlocked ip5 alırdım
    - Sizce hiç unlock olacak mı?
    Tabii ki olacak. Fakat kısa zamanda olması mümkün değil (KIsa zaman derken 1 aydan kısa bir zamanı kast ediyorum)
    - Eğer bu metod çuvallarsa, Dev Team software unlock unu ne kadar zamanda yapabilir?
    Hiçbir tahmini süre verilemez. Birkaç hafta da olabilir, birkaç ay da olabilir...

• Bu haberleri araliktan beri veri zaten
  • quote:

UPDATE II 

It looks like the iPhone Dev-Team successfully dumped the seczone to do the brute force NCK cracking offline. It also looks like they were able to capture the official NCK key from their carrier which they needed to “decode” the encryption algorithms that are used to generate the NCK key. That way, in combination with the NORID and CHIPID (and likely some additional information from the baseband), they will be able to generate the the NCK for every unique device out there.
    deviceKey = SHA1_hash(norID+chipID)
    nckKey = custom_hash(norID, chipID, SHA1_hash(NCK), deviceKey)
    (the nckKey is the key that eventually gives the seczone (and so the baseband) the unlocked state).

Right now they are brute force cracking the encryption, which is going to take a few days (if not weeks). If they succeed, progress may be made fast. In the meanwhile they are working on a software unlock. Please note that both are not said to success.

burda bahsettiği olay da şu,
    Görünüşe gere Dev-Team offline olarak NCK yı kırmak için seczone denen birşeyi başarıyla dump etmiş. Aynı zamanda öyle görünüyor ki kendi carrier (anladığım karıyla bizim türkcell avea gibi servisler) larından resmi NCK anahtarını alabilirlermiş. Bu NCK anahtarını üreten algoritma kırılmalıymış (decode). Bunu yaptıktan sonra NORID ve CHIPID (ve büyük itimalle baseband hakkında ki bazı ek bilgiler) i kullanarak her bir cihaz için kendileri NCK anahtarını üretebileceklermiş.
    şuan şifrelemeye brute force uyguluyorlarmış. birkaç güne olur (haftalar almazsa). eğer başarırlarsa, süreç hızlanabilir. Yazılımsal unlock ile uğraşıyorlar. Lütfen dikkat edin ikiside başarı hakkında birşey dememedi

yazıyor anladığım kadarıyla.. Tercüme için kusura bakmayın iphone terminolojisine birazcık uzağım. Henüz ulaştı elime iphone 4 o yüzden araştırmaya başladım bende :(

• quote:

quote:

E bu çok iyi bir haber .. Neden kimseyi heyecanlandırmıyor :S Beyler ben daha 1 aydır bekliyorum..Daha önceden de böyle açıklamalar yapıp fos çıktığı oldu mu ? Bu bana çok iyi bir haber gibi geldi ??

bu iyi bir haber değil, bu bir gelişme sadece. patlayabilir de bu nck olayı. eğer öyle olursa ellerinde unlock için hiçbir şey kalmayacak. o zaman unlock çıkma ihtimali baya düşecek. yeni açıklar bulmaya kasacaklar falan filan. şu an nck olayı tamamen teorik olarak olabilitesi var. ama pratikte ne olur ona bakıcaklar şimdi. şimdilik fena gitmiyorlar. seczone'u geçmişler offline olarak bu programı çalıştırabilmek için.

yani bekleyeceğiz, bi kaç haftaya kesinleşir durum.

• quote:

quote:

bu tarz acıklamalar yapılıp fos cıktıgına onlarca defa sahit olundu artık insanlar itibar etmiyor.unlock olayı artık bir sektör oldu uzun zaman daha unlock cıkacagını zannetmıyorum

• Şuana kadar ne bir jailbreaksiz ne de uncloksuz bir versiyon kalmadı..Hepsine er ya da geç çıktı. Hiç olmazsa geçici de olsa Gevey gibi bir çözümümüz var. Onunda Software U. çıkana kadar sabredebiliriz. Gevey şu an için tavan rakamlarda ama piyasaya düştükçe inecek fiyatları.Bence hiç yoktan iyidir..
  • şifreleri decode yapmışlar seczonu atlamayı başardılar be kardeşim nedemek iyi haber degil
    adam diyor seczone da bulunan emsali olamayan nck koda ulaşmaışlar şuan nasıl bu adımları tek tek atladılarsa kodu bulmaya yarayan programı yapacaklar 2-3günde bilgisyar kendi bulcak program sonsuza kadar unlock olucak şuan 2 hafta veya enge. 1ayda tastamam elimizde bir sorun çıkmadıkça zaten şu aşamaya çok başaralı geldiler
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.