Şimdi Ara

iPhone 4 (02.10.04 - 3.10.01 Baseband) 4.1 ve 4.2.1 Unlock bekleyenler (293. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.354
Cevap
8
Favori
754.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler bugun ruyamda unlock nisanın 1 inde çıkıyordu şaka gibi dimi ama gerçekten böle gördüm rüyada nasıl küfrediyorum içimden sonra bi cinet geçirip teli satıyorum iphone 5 i beklicem diyorum. o kadar forumlarda dolanmaktan artık rüyalarıma girmeye basladı
  • 1 nisan olmasın.... bu hafta çıksın.... ne nisanı ya...
  • ios 4.3 ün çıkması çok gecikmez çünkü beta 3 çıktı nisan a kadar bekleteceklerini sanmiyorum şubat içinde 4.3 çıkar ve yayımcı arkadaşlar sözlerini yemezlerse ben hala umutluyum şubat bitmeden çıkacağına..

saygılar
  • Merhaba sayın unlock çilekeşleri,

Hava biraz dağılsın diye ufak bir tecrübemi sizlerle paylaşmak istiyorum. (Ne de olsa 4.3 çıkana kadar pek bi gelişme olmayacak sanırım). Yazacaklarım biraz ibreti alemliktir o yüzden pür dikkat tamam mı?

Şimdi benimle aynı anda (5 sene önce miydi neydi hatırlamıyorum) gidip çalışan Turkcell 3GS'ini yakında unlock çıkıyor nasıl olsa diye satıp AT&T sim kilitli iphone 4 alan çok yakın bir arkadaşım var. Bunca zaman beraber beklerken, ha çıktı ha çıkıyor derken bu arkadaşımın geçenlerde canına tak etti ve artık bekleyemicem ben yetti dedi.

Bu arada ayrıca belirtmek istiyorum bildiğiniz üzere iphone 4ler ilk çıktığında mevcut bir takım hataları nedeniyle (anten sorunu, ekranda ve kamerada lekelenme vs.) Apple yavaş yavaş sonraki hafta üretimlerinde bu sorunları sessiz bir şekilde gidermeye başladı. Bizde bu olayı dibine kadar araştırdıktan sonra hatasız olduğu anlaşılan hafta üretimi (bu kısım seri numarasından anlaşılıyor) iphone 4leri aldık.

Nerde kalmıştık? evet arkadaşım dedi yeter ben bekleyemem artık hacı canıma tak etti, millet artık dalga geçiyo benimle vs. diyerekten sim kilitliyi satıp aradaki farkı verip sim free alacağını söyledi. Dedim bu kadar bekledik zaten bekle biraz daha, ama hayır kararlıydı.

İki gün sonra bir baktım elinde başka bir iphone 4 ve surat beş karış. Dedim ne yaptın? Böyle böyle sattım benimkini 300 gibi bir fark vermiş sanırım ve sim free almış. İyi ne güzel dedim istediğin bu değil miydi? Evet buydu dedi fakat daha sonra fark etmiş ki aldığı sim free iphone ilk üretim haftalarından yani milletin şikayet ettiği sorunların hepsi mevcut. Yok dedim şaka mısın ver bi bakiim, hakkaten ekranın sağ alt köşesinde yeşil yeşil silik yuvarlakımsı lekeler oluşuyor telefon bi süre açık kaldıktan sonra, florasan altında çekilen resimlerde ortada mor lekeler, yeşil izli falan. Anten olayını sormadım artık ama dinine imanına pişman yani bu maceradan sonra.

Eeeee bununla kafanızı şişirmemdeki amaç neydi? Kıssadan hisse Biraz sabırlı olacaksın ve elindekiyle yetineceksin. IP4 lerini satmaya veya simfree almaya çalışan arkadaşlar bir daha düşünsün. Piyasadaki IP4lerin hatırı sayılır bir kısmında bu hatalar var, elinizdeki cihaz sağlamsa ve böyle sorunlarınız yoksa hiç karıştırmayın, bekleyin acık daha. Şimdi de 28 Şubat 4.3 - Mart ortası gibi unlock ümitlerimiz var baktık olmuyo, hepimiz gider NOKIA 5110 alır çatır çatır ararız sağı solu.

Hepinizin günü güzel olsun, gelişme duyarsanız sağdan soldan hemen yapıştırın buraya heyecan yapalım ...

• Arkadaşlar saçma sapan şeylere kanmayın , Unlock yapabilen tek bir grup var dünyada o da DEV_TEAM , bi de uğraşan Chronicle dev_team(onlar daha çok jailbreak yapiorlar) , Başka grup YOK , burda anlaşalım , olamaz zaten , yok fotoymuş yok hazır olcakmış , bilmem ne, bunlar boş işler , bunları bir kere böle kafamıza sokalım artık.

haberlere gelince :
    Dün Dev_team 4.2.1 jailbreaki açıkladı , chronicle dev_team in yaptığını düzeltmiş haliyle pwnage tool olarak piyasaya sürdü , unlock de büyük ihtimale hazırdır , beklenen YENI IOS 4.3 , tek umudumuz o , diğerleri boş haberler boşu boşuna sayfayı kirletmeyin ..
    saygılar
  • @karmateque
    sana katılıyorum. Ama bir konuda hem fikir değiliz. Ben 5110 almam.
    BB kardeşliğine saygılar.
  • Aslında bizim şu anki durumumuzun örneğini şu video kısaca özetliyor.
    Elemanlar altınları bozdurmak için sap sap ali rızayı 5 gün su içerek bekliyorlar =)
    http://www.youtube.com/watch?v=ZMAEy4iISOY&feature=related
    Sonunda ali rıza gelince de inanmıyorlar. Unlock çıkınca millet yok ya daha çıkmamıştır, bizi kandırıyorlar deme ihtimalleri yüksek. =)
  • quote:

Orijinalden alıntı: get_up

Arkadaşlar saçma sapan şeylere kanmayın , Unlock yapabilen tek bir grup var dünyada o da DEV_TEAM , bi de uğraşan Chronicle dev_team(onlar daha çok jailbreak yapiorlar) , Başka grup YOK , burda anlaşalım , olamaz zaten , yok fotoymuş yok hazır olcakmış , bilmem ne, bunlar boş işler , bunları bir kere böle kafamıza sokalım artık.

haberlere gelince :
    Dün Dev_team 4.2.1 jailbreaki açıkladı , chronicle dev_team in yaptığını düzeltmiş haliyle pwnage tool olarak piyasaya sürdü , unlock de büyük ihtimale hazırdır , beklenen YENI IOS 4.3 , tek umudumuz o , diğerleri boş haberler boşu boşuna sayfayı kirletmeyin ..
    saygılar

Apple in yerinde olsaydim ve de unlocku engellemek isteseydim cok zor durumda kalmadikca 4.3 u cikarmazdim.
  • Bu apple turk deki unlock u buldugunu idda eden arkadas dun gece, önce hattin geldigini sonrada " no service" hatasi aldigini soyledi. Ama yolladigi screenshot a bakarsak telefonunun türkce menulu oldugunu goruyoruz :) yani "servis yok" hatasi almasi gerekiyordu :) umarim bi yanlis anlasilma olmusturda ben yaniliyorumdur :) yorum sizlerin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: amantessunt
    http://www.milliyet.com.tr/onunde-sadece-haftalar-kaldi-/dunya/sondakika/17.02.2011/1353459/default.htm

4.3 cikmadan olmeseydi bari :) cenaze isi felan.... Cok beklerdik. Saka bi yana cok fazla bekledik ama degecegini dusunuyorum. İphone 5 neler getirir bilmem cift cekirdek filan deniyor ama ellerimizdeki cihazlar muhtesem. Daha once 5800 im vardi. Bugun bi arkadasta gordum ve kurcalayim dedim. Dokunmatigi tam iskence gibi geldi iphone 4 um den sonra ;) az kaldi. Unlock cikacak eminim. İyi forumlar

• Sevgili arkadaşlar.

Bende elinde AT&T çıkışlı 2 adet iphone 4 ü bulunan ve unlock bekleyen iphone kullanıcısıyım yada
    kullanamayanlardanım diyelim.Daha önce bu cihazlarla ilgili yani simlock cihazlarla ilgili bir soru
    sormuştum forumda,acaba hiç bu konuda apple ile yazışan oldumu,resmi ağızdan hiç bir cevap alındımı diye.
    Konuyla pek ilgilenen olmamıştı.Zaten kısa bir dip not olur diye söylüyorum unlock bekleyenler genelde hazır
    bekliyorlar gibigeldi çaba sarfeden araştıranlarda var tabiiki görüyorum fakat "nerde kaldı bu unlock" diye
    hergün mesajlar atan arkadaşlar unlock çıktığında bi daha buraya pek uğramayacaklardır büyük çoğunluk bu
    şekilde maalesef.Bende sadece seyirci kalmamak için işe yarar veya yaramaz birşey yapmak istedim.Amerika da
    yaşayan bir türk yakınım vasıtası ile apple a bir yazı yollattım bu unlock cihazlar ile ilgili olarak.

Yazının içeriğinde cihazları amerikadan eşim ve kendim için aldığımı fakat bir süre sonra ülkeme geldiğimi
    ve şimdi türkiye de cihazlarımı kullanamayıp magdur olduğumu belirttim,bu cihaların farklı yazılımlar yoluyla
    çalıştırılabildiğini , sim kilitlerinin kaldırılabildiğini,apple ın bu konuda bir hizmeti olup olmadığını
    fakat tercihimin legal yollardan ürünümü kullanmak olduğunu ve sadık bir apple ürünleri kullanıcısı olduğumu
    belirttim ve apple olarak bu mağduriyetimi gidermek için ne yapabilirsiniz dedim.Müşteri hizmetlerinden
    "Blaire Came" isimli hn.tarafından verilen ayrıntılı cevap türkçe olarak aşağıda yer almaktadır.

" Sayın müşterimiz.Öncelikle apple ürünlerini tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.Ürünümüz ile bu şekilde
    bir sorun yaşadığınız için gerçekten üzgünüz.Fakat satış politikalırımız dolayısı ile bölgesel olarak ürünlerimizde
    farklılıklar bulunmaktadır.Bazı bölgeler için (örnek USA gsm operatörü AT&T ile olan) anlaşmamız gereği cihazlarımız
    sadece belirli operatörler ile uyumlu olarak satılmaktadır ve bu özellik satış koşullarında ayrıntılı olarak belirtilir
    kullanıcı ürünü farklı gsm operatörleri ile kullanamayacağını kabul eder.Bu anlaşma sonrasında doğacak sorunlardan
    müşteri sorumludur.Fakat bazı durumlarda müşterinin cihazını diğer ülke operatörlerinde kullanım hakkı bulunmaktadırapple müşteri hizmetlerine başvuruda bulunarak konu ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
    Bunun dışında ürünlerimizin illegal yollarla kullanıma açılması,yazılımsal değişiklikler yapılması,müşterilerimizin
    çıkarları açısından onayladığımız yollar değildir,apple olarak öncelikli hedefimiz müşterilerimizin ürünlerini en yeni
    teklojilerle en güvenli şekilde kullanmalarını sağlamaktır.Sorduğunuz üzere bu şekilde illegal yazlımlar ve bu yazılımlar
    üzerinde çalışan şahış/firmalar ile ilgili apple olarak hiçbir bağımız bulunmamakla beraber tüm illegal yazılımlarla olan
    mücadelemiz devam etmektedir.Ürünlerinizi sürekli güncel tutmak yeniliklerden faydalanmak ve sürekli apple güvencesinde
    olmak için lütfen yasal apple ürünlerini tercih ediniz. "

Bu cevapta genel olarak bildik seylerden bahsedilmiş enteresan olan "Fakat bazı durumlarda müşterinin cihazını diğer
    ülke operatörlerinde kullanım hakkı bulunmaktadır" kısmı bununla ilgili yeni yazışma yaptıracağım veya bizzat basvuruda
    bulunmasını isteyeceğim.Ama benim tahmin ettiğim kalıcı ikamet değişiklikleri gibi bazı hallerde belki belgeli falan sunulursa
    belki yardımcı olurlar.Ayrıca zaten bende bu ürünleri oradan bi yakınıma getirttim demedim oradan aldım dedim bakalım tepki ne olacak
    diye zaten oyle desem kafadan hiçbişey yapamayız diyeceklerdi demekki.Bi sonuca ulaşmasada denedim Herkeze saygılar.

• versiyon 4.3 çıktıktan sonra unlock çıkmazsa piyasa simlock'lu iphone 4'den geçilmez.
  • Azizdost : suna emin ol eger cihazin att olmasaydi ve faturan olsaydi ben bile actirabilirdim. Unlock u sadece geohot veya sherif ten bekleyenlerden degilim. Uk vodafone benim sim lock. Yazismalari yaptim tek istedikleri 15£ du ama fatura olmadigi icin ve aldigim serefli (!) cep tlf cu madem bu kadar kolaydi kendim yapardim dedigi icin ki benim dusuncem, benim isim yatti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfman_1 -- 17 Şubat 2011; 14:30:47 >
  • aslında forum yönetimi bu topic'i kilitlemeli çünkü burada aylardır unlock bekleyen arkadaşlar var ister istemez bu unlock olayı sinirleri gerdi..zaman zaman elde olmasada kırıcı mesajlarında önü alınmaz olabiliyor..onun için taki yeni başlık olarak..MÜJDEEEEE UNLOCK ÇIKTI...ibareli konu başlığı görülene dek konu kilitlene..
  • 100% kafama koydum Mayıs 3. haftasında sahibinden 'e koyacağım satıcam i4 'ün üst modelini aldıracağım İngiltere'ye giden arkadaşımdan... Telefondan zevk vs alamadım tertemizde kullandım. Kutu, fatura herşeyide duruyor. Satacağım 1100 TL İng. aldırırım hem UL derdim olmaz hem de yeni tlf olur. Koydum kafama yemişim UL'sini çocuk oyununa döndü ya bu.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-cep-akilli-telefonlar-italya-dan-avrupa-iphone-4-16gb-simkilitli-42902019/detay
    Bu fiyata satılırmı bu cihaz arkadaşım ya? İyice öldürdüler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isacc -- 17 Şubat 2011; 15:55:02 >

• @azizdost

Bravo, yaklaşımınızı kutluyorum.

İllegal şahış yada şirketlerle hiç bir bağımız yok diye yazılmasıda insanın kafasını karıştırmıyor değil !
    Birde kendi operatörlerimizden biri ile '' yurt dışından aldığım IMEI kaydını yaptırdığım telefonumu kullanamıyorum '' tarzında bir iletişimi olan oldumu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolfman_1

Azizdost : suna emin ol eger cihazin att olmasaydi ve faturan olsaydi ben bile actirabilirdim. Unlock u sadece geohot veya sherif ten bekleyenlerden degilim. Uk vodafone benim sim lock. Yazismalari yaptim tek istedikleri 15£ du ama fatura olmadigi icin ve aldigim serefli (!) cep tlf cu madem bu kadar kolaydi kendim yapardim dedigi icin ki benim dusuncem, benim isim yatti.

nasıl olucaktı arkadasım bu , benım kı att dııl ve faturalı fransadan.. nasıl actırabılırım varsa bılgın yardımcı olurmusun ..
  • appleturk forumundaki gelişmelere noldu arkadaşlar tırtmı oldu
  • 
Sayfa: önceki 291292293294295
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.