Şu an 700 tl nakit param var. İlk başta bir mp3 almakdan yola çıktım ve en sonunda İpod touch da karar kıldım. 16 gb , 32 gb derken en iyisi alıp 5-6 yıl kullanayım 64 gb alayım dedim. Araştırırken sıfırını 750 tl nakit paraya buldum. 1 hafta içerisinde de almaya karar verdim.
Bunun yanında bir de telefon almam gerekiyor. Yaza doğru da Nokia e6 alırım diye karar verdim. Hem q klavye hem de görüntülü görüşme olduğundan gayet uygun geldi.
Ancak sonradan farkettim 3gs alabilirim. 800 tl civarına sıfır 3gs bulunabiliyor. Hem 2 cihaz taşımakdan kurtulurum. Ayrıca iphone 3gs in ekranının touch 4 den iyi olduğunu öğrendim.
Siz ne dersiniz. Bu yıl üniversiteye gideceğim. Touch çok güzel. İphone da çok güzel. 700 tl de param var. Yazın alacağım telefon parasının bir kısmını verip iphone 3gs de alabilirim. Toplamda maksimum 900 tlye kadar çıkabilirim. (Borç alıp). Siz ne dersiniz? 64 gb yerine 16 gb almış olacağım. Ama aynı zamanda iphone almış olacağım. 16 gb ile de idare edebilirim.
İphone 4 alma durumum malesef yok. Apple iphone 3 den desteğini çekecekmiş gibi yazılar da gördüm. Siz ne dersiniz. Ne alırsam alayım üniversite bitene kadari hatta olursa master bitene kadar kullanmalıyım. Yani 6-7 yıl alacağım cihazlarla idare edeceğim. Zaten bu sebeple apple da karar kıldım.
Bir fikir verirseniz sevinirim. Araştırdım ancak doğru dürüst bilgi bulamadım. Yani bir karara varılamamış. Kimisi telefon almış kimisi ipod. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
100 TL daha bulup temiz ikinci el iPhone 4 alsan tadından yenmez
Kullanacağım alanların başında müzik dinlemek geliyor. Yaklaşık 8-9 gb müzik için ayırmam gerekli. Çünkü zaten ilk başta ki amacım kaliteli müzik dinlemekdi.
Ayrıca video-film de izlemek isterim.
Ve tabiki oyunda oynamak isterim. Gerçekten kaliteli oyunlar oynamak isterim. Yani bir oyunun 1 gb civarında olduğunu düşünürsek 16 gb biraz sıkışık olabilir. Ama yine de iphone iphonedur :) Ve en unutulmaması gereken nokta ne alırsam alayım 6-7 yıl kullanmak durumunda olmam. Yani 3-4 yıl geçtikten sonra hiçbir uygulama-oyun bulamayacaksam sorun olur.
İki cihaz taşımak da çok sorun değil. Kısmetse elektrik elektronik mühendisliği okuyacağım. Pantolon cebine telefonu, mont cebine de ipodu koyabilirim.
Bir de iphone dan müzik dinlemek tehlikeli olabilir. Malum çevre kötü, o kadar paralık cihazı çaldırmak istemem. :)
quote:
Orijinalden alıntı: 0tyldrm0
100 TL daha bulup temiz ikinci el iPhone 4 alsan tadından yenmez
:) İkinci el alışveriş yaparım. Ancak teknoloji ürünlerinde hiç yapmadım.
1. si ilk sahibi nasıl kullandı. Bu benim için çok önemli. Adam belki wc de iken kullandı :)
2. si ilk açılış ayrı bir zevk. Yani ilk açacağım, yanlış bilmiyorsam itunes e bağlanacak, hoşgeldiniz diyecek vs. vs.
Bir de sıfırı 1.600 civarı olan cihazın ikinci elinin 1.000 lira olanı nasıl olur ki. Yani muhtemelen yıpranmıştır ki o fiyattır herhalde .
Yurtdışı simfree bir cihaz bulabilirsiniz 1000 TL ye. Zaten Türkiye'de garanti o kadarda geçerli birşey değil. Cihazlarda kolay kolay donanımla ilgili bir sorun olmuyor, diğer sorunlarda da garanti kullanıcı hatası diyip geri yolluyor zaten
Fikir için teşekkür ederim.
Başka tavsiyede bulunmak isteyen olursa sevinirim. İkinci el telefon şu ana kadar hiç almadım. Ve açıkcası ipod da da aklım kaldı. 64 gb, ayrıca konuşma hariç herşey yapılabiliyor yanlış bilmiyorsam.
Bir yerde okumuştum touch 4 de ajandaya kayıt yapılamıyormuş. Doğru mu bu?
Bir mp3 den iphone 4e geldim bu da ilginç tabi :) Ama mantıklı da. İphone u hep sevmişimdir. Ama ikinci el de çok farklı. Mesela yavaşlama gibi bir şey olabilir mi?
Ve 3gs nasıl? Kullanıcıların çoğu memnun ancak yazılım desteği çekilecekmiş giib birşey okumuştum, öyle olursa kötü olur.
Bi yanlisin var : 3Gs in ekrani daha iyi degil. İtouch 4 un ekrani iki kat daha iyi. İpod da retina ekran var. Yani iphone 4 le ayni ekran. Muziklerin senin icin onemliyse ve buyuk alan kapliyorsa 3gs asla yetmeyecektir demedi deme :D ayrica 3gs biraz eksidigi icin arada kasilmalar galan oluyor. İpod su gibi akar :D bildigim kadariyla ipod da kamera daha iyi. Son nesil oyunlarin da boyutlari acayip artti. Oyunlar yuzunden hafiza sorunu yasayabilirsin. Ama en onemli etken ekran bence. İpod da 4 kat fazla pixel, iki kat net ekran var! Tabi secim senin
bu saatten sonra "SIFIR" iphone 3gs almak çok büyük yanlış olur ha durumun iphone 4 e yetmez 600 lira civarı 2.el 3gs alırsın gayet iyi olur ama 900 liraya iphone 3gs almak enayilik olur hocam sakın yapmayın.
siz 2.el temiz bir iphone 4 alın 1000 tl civarı yurtdışı simfree bulabilirsiniz. 1000 tl çıkamam diyorsanız. ipod touch 4 alın.
Teşekkür ederim.
İpod da karar kıldım. Sonuçda uzun bir süre kullanacağım ve asıl amacım kaliteli müzik dinlemekti. 64 gb gerçekten de çok iyi. Oyunda oynamak isterim. Ekranı da iyi ise ipod alacağım.
Herkese teşekkür ederim. İpod Touch 4. Nesil 64 gb Siyah modelinden alacağım. 750 tl vereciğim. Teknosa reklamlarında bilgisayarlar 750 tl ama olsun :) Yaza doğru da duruma göre e6 yada başka bir telefon alırım.
Tekrar teşekkür ederim, iyi günler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme