Şimdi Ara

iphone 3gs fotoğraf çekimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bende iphone 3gs 8gb var.ios 5(5.01) yüklü.Bugün ilk defa dışarıda günlük güneşlik havada fotoğraflar çekme fırsatı buldum.birkaç tane çekim yaptım ama beni hiç tatmin etmedi.fotoğraflarda böyle canlı renkler yok.mat gibi.mesela hava güneşli fakat görüntü o güneşin hakkını vermiyor.güneşe göre daha karanlık çıkıyor.iphone 4 te aynı pozlamaları yaptım onda renkler canlı.sizde bu durum nasıl?

• Bana göre de renk doğruluğu baya iyi ama biraz karanlık düşüyor fotoğraflar. Fotoğrafı çektikten sonra menüden otamatik düzeltmeyi uygularsan biraz açıyor parlaklığı. Veya geçenlerde yüklemiştim ve bedavaydı, adobe photoshop express programını yükleyip istediğin gibi parlaklık, kontrast, keskinlik vs. vs. gibi onlarca değişiklik yapıp istediğin hale fotoğrafı getirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Bana göre de renk doğruluğu baya iyi ama biraz karanlık düşüyor fotoğraflar. Fotoğrafı çektikten sonra menüden otamatik düzeltmeyi uygularsan biraz açıyor parlaklığı. Veya geçenlerde yüklemiştim ve bedavaydı, adobe photoshop express programını yükleyip istediğin gibi parlaklık, kontrast, keskinlik vs. vs. gibi onlarca değişiklik yapıp istediğin hale fotoğrafı getirebilirsin.

keşke imkanım olsa da fotoğrafları buraya koyabilsem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ejderooo

quote:

Bana göre de renk doğruluğu baya iyi ama biraz karanlık düşüyor fotoğraflar. Fotoğrafı çektikten sonra menüden otamatik düzeltmeyi uygularsan biraz açıyor parlaklığı. Veya geçenlerde yüklemiştim ve bedavaydı, adobe photoshop express programını yükleyip istediğin gibi parlaklık, kontrast, keskinlik vs. vs. gibi onlarca değişiklik yapıp istediğin hale fotoğrafı getirebilirsin.

keşke imkanım olsa da fotoğrafları buraya koyabilsem...

Sorun karanlık düşmesi değil mi? Ne derecededir sendeki tabi bilemiyorum ama aynı durum benim 3gs'de de var.

• Yukarıdaki orijinal...Bu alttaki birazcık o bahsettiğim photoshop express ile oynanmış hali...

• Ben 3gs'in kamerasından aşırı memnunum. Hatta şu dandik N97'nin 5mp'lik kamerasına taş çıkartıyor. Hatta ve hatta çoğu 5mp lik Carl Zeiss lensli Nokia telefonunu solluyor kalitesi. Açık havada biraz koyu fotoğraf çektiği doğru ama onlarca app var fotoğraf düzenlemeyle ilgili. İstediğiniz şekilde ayarlarsınız.
  • fotoğrafı çekerken kare içerisinde karanlık olan bir yere dokunun, ışığı biraz daha açacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cholonya -- 10 Aralık 2011; 20:01:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Iphone 4s ön kamera sorunu
    12 yıl önce açıldı
    iPhone 5S Ekran Çıkması
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bazilari inanmicak ama ipod touch 4 ile 3 Gs den ayni anda foto cektim ve hicbir fark yok bnce 3gs in kamerasi gayet tatmin edici
  • quote:

Orijinalden alıntı: cholonya

fotoğrafı çerken kare içerisinde karanlık olan bir yere dokunun, ışığı biraz daha açacaktır.

Deneyeceğim, teşekkürler güzel bilgi...
  • quote:

quote:

fotoğrafı çerken kare içerisinde karanlık olan bir yere dokunun, ışığı biraz daha açacaktır.

Zaten otofokusu kendi yapıyor. Biz dokunursak başka yere odaklanır tek fark bu. Biz dokunmasakta fotoğraftaki odaklanması gereken yere odaklanıyor zaten. Gerek yok ille her defasında dokanmaya.
  • Sonuçta bu bir telefon ve bir kaç sene önce çıkmış bir model. Beklentileri çok yüksek tutmamak lazım. Yine de fena değil. İş görüyor. Geçenlerde t20 almıştım eşime. Onun fotoğraflarını görseniz bunlara şapka çıkarırsınız. Ama yıllar öncesinin Canon a520 fotoğraf makinesi de var bende. Şimdinin bilmem kaç megapiksellik kamerası ile donatılmış telefonları onun çektiği fotoğrafları çekemez. Her işi ehline bırakmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awesome

quote:

quote:

Zaten otofokusu kendi yapıyor. Biz dokunursak başka yere odaklanır tek fark bu. Biz dokunmasakta fotoğraftaki odaklanması gereken yere odaklanıyor zaten. Gerek yok ille her defasında dokanmaya.

ekrana dokunma sadece odaklama için değil ayrıca exposure ayarı yani pozlama ölçümü için de yapılır. ekranda çok karanlık bir yere dokunarak ya da çok aydınlık bir yere dokunarak pozlamanın nasıl değiştiğini kendiniz de görebilirsiniz.

• mesela manzara çekimlerinde kenarlar hafif bulanık gibi çıkıyor.eşimde e72 var aynı pozlamaları çekip karşılaştırıyorum e72 daha net.sizde de böyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejderooo -- 25 Aralık 2011; 2:46:58 >
  • güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.