Şimdi Ara

iPhone 3GS/3G iOS 4.1 UNLOCK ÇIKTI!!! iPhone 4 sahipleri biraz daha bekleyecek! (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.952
Cevap
2
Favori
264.500
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iphoneci35

sıfırla derken....tüm ayarları sıfırlıyayım ondan sonra kurmada bi sorun çıkmaz dimi... kitlenme falan oluyor deniliyor.. kurma işlemini nasıl yapabilirim...baya acemiyim bu konularda da... aşama aşama yardımcı olabilecek birileri varmı?

Arkadaşım,

Ayarlar bölümünden (nerede tam hatırlamıyorum) fabrika ayarlarına dön, bütün hafızayı sıfırla gibi birşey var. Yani telefonu tamamen sıfırlayıp, yeniden boot bölümüne yazlılımı yüklüyor. Telefonu tamamen Sıfırla. Telefon açılsın. jailbreak yapmadan eğer telefon açılıyor ise wifi'yı gene dene. Eğer telefon açılmıyorsa mecburen jailbreak yapman lazım. Onuda tavsiyem yapabilirsen yeni çıkan sn0wbreeze 2.1 ile yapman.Limrea1n ile de olur. Jailbreak'den sonra dene. wifi gene sorunlu ise o zaman geçmiş olsun. wifi anteninde ya da donanımında sorum vardır. Iphone'nun takdir ettiğim özelliklerinden biri wifi bağlantısını çok stabil ve hızlı yapması. O yüzden onda sorun var ise telefon sadece wifi'da değil başka yerlerinde de sorun olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: neos11

wifi sorunun için telefonu sıfırla ve yeniden yazılım kur dene yine olmaz ise donanımsal sorun .

yukarıda bir htc ile ilgili bir kaç bir şey söylenmiş.

htc hd2 leo kullanıyordum. uygulama vs çok kötü idi hiç bu şekilde iphone store vs gibi sürekli yararlanamadım. ekranı büyük diye beni cezbetti fakat işetim sistemi vs memnun kalmadım. pil süresi bir günde bitiyordu beklemede 3. gün kesinlkle bir şarj istiyordu.

ben nokia kullancıısı olarak nokianın tüm en iyi modellerini almış kullanmış biri olarak iphone 3g dende geçmiştim fakat eksik özellikler için garipsedim fakat şimdi yine iphone 4 aldım bu model içime sindi. kasa olarak birazdaha oval olsa idi daha iyi olcaktı.

bu konu başlığı yeri değildi fakat su anda hepimizin takip ettiği tek başlık bu.

Benim bahsettiğim yeni jenerasyon HTC'ler. HD leo hiçbir zaman kullanmadım. Bildiğim kadarı ile işletim sistemi de windows mobile'dır ki bence rezil bir işletim sistemidir.Android ve yeni HTC'ler veya Andeoid yeni jenerasyon telefon kullananlar (işi bilenler) çok memnunlar. Daha memnun olmayanına rastlamadım ki bizim ekipteki herkes android kullanıyor (nedense??)

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinaka

arkadaşlar dünyanın sayılı dergilerinden biriside T3'dür.Bi zahmet oraya bakarsanız anlarsınız yıllarca kimin birinci olduğunu. Kıyaslama da eksi ve artılar üzerinedir ve herzaman iphone artıları yüksek gelerek birinci olmuştur...
    hani eski çağ ve yeni çağ vardır ya
    telefon denince de
    iphone'dan önce iphone'dan sonra...

sabredip beklemeye devam ediyoruz problem yok...

Iphone 2g ile bir devrim yapmıştır DOĞRU. ama İnanın bu devrim iphone olsa da olmasada zaten oluyordu. Tek farkı apple firmasının herkesten önce 2g ile bu devrimi gerçekleştirmesi. Neticede şu anda iphone seviyesinde satılan android işletim sistemli çoğu telefon donanımsal olarak da, yazılım olarak da iphone'dan çok üstün.Bu microsoft ile linux'un karşılaştırılması gibi bir olay. Linux her zaman microsofttan ÇOK daha üstündür ama Microsoft her zaman gerek testlerde, gerek satışta birincidir. bu Microsoft ÇOK mu iyi bir işletim sistemi oluyor demek midir?? Sorarım size??Iphone'da işte aynısı. Bu tip karşılaştırmalar tarafsız olarak yapılamaz.Yapılsa da yayınlamaz. Reklam gelirleri, kara listeye alınma korkuları yüzünden. O yüzden o yazılanların bri kısmı doğru bir kısmı da halka asla açıklanamayacak olanlardan oluşur. Bunu gayet iyi biliyoruz görüyoruz.

Tamam bir devrim yapmış olabilir ama : Touch screen ve pinch to zoom gibi özellikler zaten DEBIAN'ının standart özellikleri içinde. Apple sadece bunu iphone'a uyarladı. Neden Andorid kullanan bütün telefonlarda (yeni jenerasyon tabii) iphone'unun özellikleri var ve Apple buna birşey yapamıyor peki?? patenti ona ait ise?? DEĞİL open source bir prog. alıp kendine uyarladı o kadar. Buna da sadece iphone kullanımı için patent alabildi.Yani sadece IOS için. Asla android için patent alamaz çünkü zaten çekirdeğinde (kernel) buna izin veriyor DEBIAN (linux)

İstediğin dergiye bak. tabii ki Iphone her zaman satış rakkamları bu kadar yüksek olduğu sürece ve reklama ve pazarlamaya bu kadar para akıttığı sürece de birinci olacaktır. DOĞAL...Siz ttnet hakkında tek kötü bir yazı okudunuz mu?? dergilerde??? Her zaman parayı veren düdüğü çalar. Bence normal. Kapitalist düzende yaşıyoruz. Para herşeyin anahtarı ve bin ayıbı örter ki doğrudur. O okudunuz dergilerin hangisinde (ben daha göremedim de) Iphone'nun özelliklerinden bahsederken kötü taraflarının ağırlıklı olarak yazdığını???Hep artıları fazla çıkar. Halbuki işletim sistemini ve çalışan modülleri test etseler? daha böyle bir test göremedim?? ya siz??
    Ama bizim gibi bu işle gerçek manada uğraşanlara test ettirsinler bir de?? Ettirmezler..Çünkü hedef kitle doğru. Test edenler belli. Sadece elma ile armut karşılaştırması. O test yazılarını okudukça HTC için bile inanın bazen gülüyorum.Biz bile bazen test ettiriyoruz yazılımlarımızı firma olarak. Ama NEDENSE hiçbir zaman kötü tarafları yazılamıyor??? NEDEN acaba??? merak ettiniz mi??

• quote:

Orijinalden alıntı: krycc

ya hangi telefonun iyi olduğu konusunda net bir cevap olsaydı bugün herkes gider ondan alırdı zaten. Her telefonunun kullanıcılara hitab eden başka bir yönü var. Bu ne kadar anlamsız bir tartışmadır. Şu iphone çıktı çıkalı her tür forumda zaman zaman yaşanan kült bir tartışma oldu yani bu iş. Yani iphone mu diğer telefonları döver, diğer telefonlar mı iphonu!! tartışması. Adamlar ne telefon yapmış be..

Neyse izninizle bir sorum olacak. Başarılı bir jailbreak işleminden sonra telefon fıstık gibi oldu. Unlock beklemek dışında rantabl bir ipod olarak kullanabiliyorum. Gayet memnunum :) Ancak arada bir ekranda "etkinleştirme bekleniyor bu biraz zaman alabilir" şeklinde bir uyarı çıkıyor. Yani cydia ile ilgili olmalı jailbreakten sonra çıkmaya başladı. altında sadece kapat diye bir seçenek çıkıyor. Kapata da bastım, basmadan bekledim de değişen bir şey yok. Bu uyarı neden çıkar, çıkmaması için ne yapmak lazım bu konuda bilgisi olan var mı?

Arkadaşım,
    Sanırım iphone amerikadan gelme. Sim kartı da üzerinde takılı değil ya da itunes'a bağlasan bile at&t sim kart olmadığı için bu uyarıyı veriyor. Ben fazla uğraşmadım ama bende de ara sıra çıkıyordu. Sn0wbreeze 2.1 ile
    http://ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow
    jailbreak yaptıktan sonra bir daha çıkmadı. Ama senin iphone aktivasyon istiyor ve itunes'da çözebilirsin gibi geliyor ya da HACTIVATE IPHONE diye google'da bak sanırım sorununu çözersin ama Snowbreeze en basit ve kolay çözümü. Başka bir yol bilen varsa yazsın. Ben bukadarını biliyorum. Uğraşmadım da açıkçası..

• Hocam gözünüzü seveyim artık kapatın şu konuyu. Htc uzay mekiğide üretiyo olsa şuan elimde iphone var ve ben bu konuya her unlockla ilgili haber çikti diye baktığımda konuyla alakasız mesajlarınızı görmekten bıktım. Forumumuzda ilginizi çekebilecek çok güzel bölümler var. Bu konu içinde yazdiğiniz yazıların konu dışındaki yazilar kadar kadar önemsendiğini düşünmüyorum çunku kimsenin şuan umrunda olan bir konu değil bu.
  • arkadaşlar bende 3g 16gb iphone var 4.1 olan versiyonu bir arkadaşımın sayesinde 4.0.1 e çevirdik fakat şu anda baseband 05.14.02 ve hattı taktığımda aranıyor yazıyor şebekenin olduğu yerde nasıl düşürebilrim baseband ı ama iphoneden hiç anlamam cydia adlı program yüklü bana açıklamı olarak yardımcı olabilecek kimse varmı?
  • Arkadaşlar bilindiği üzere apple Aralık sonu Ocak başı gibi iphone 4'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tahminlerime göre Apple yetkililleride bizler gibi unlocakun kırıldığını fakat 4.2 sürümünün piyasaya çıktıktan sonra unlock'un yayınlanacağından haberdarlar ve kanımca Aralık sonu Ocak başı çıkacak olan beyaz iphonelarda 4.2 sürümünü uygulayacaklar ve böylecede iphone 4 4.1 sürümüne sahip olanların telefondan soğuyup beyaz iphone 'a yönelmelerini isteyecekler. Tabiki unlocklu yüksek fiyatlı şeklinde satılanlarına.

Yani biz nasıl unlock'u bekliyorsak, apple'da 4.2 yi çıkartmamayı yada olabildiğince geç çıkartmayı bekliyor.Çünkü oda biliyor ki 4.2 piyasaya çıktığı an 4.1 unlock edilmiş olacak. hal böyle oluncada 4.2 telefonlar ellerinde kalıcak çünkü daha hala 4.1 telefonları kullanamayan milyolarca insan var.

Böyle bir kötü haberi sizlere vermek istemezdim ama bence Apple uyanıklık yapıp Aralık sonu yada Ocak başını bekleyecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cemcapar

Arkadaşlar bilindiği üzere apple Aralık sonu Ocak başı gibi iphone 4'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tahminlerime göre Apple yetkililleride bizler gibi unlocakun kırıldığını fakat 4.2 sürümünün piyasaya çıktıktan sonra unlock'un yayınlanacağından haberdarlar ve kanımca Aralık sonu Ocak başı çıkacak olan beyaz iphonelarda 4.2 sürümünü uygulayacaklar ve böylecede iphone 4 4.1 sürümüne sahip olanların telefondan soğuyup beyaz iphone 'a yönelmelerini isteyecekler. Tabiki unlocklu yüksek fiyatlı şeklinde satılanlarına.

Yani biz nasıl unlock'u bekliyorsak, apple'da 4.2 yi çıkartmamayı yada olabildiğince geç çıkartmayı bekliyor.Çünkü oda biliyor ki 4.2 piyasaya çıktığı an 4.1 unlock edilmiş olacak. hal böyle oluncada 4.2 telefonlar ellerinde kalıcak çünkü daha hala 4.1 telefonları kullanamayan milyolarca insan var.

Böyle bir kötü haberi sizlere vermek istemezdim ama bence Apple uyanıklık yapıp Aralık sonu yada Ocak başını bekleyecektir.

Yok artık koskoca resmi sayfada kasım ayı içerisinde çıkacağı duyuruldu böyle bir seviyesizlik yapıcaklarını düşünmüyorum

• ayarlardan telefonu sıfırla tüm içeriği sil erek olanı seç fakat telefonun şarjı iyi durumda olsun %50 üstünde telefon açılır eğer kilitlenme vs olursa korkma telefonu pc ye bağla itunesi aç bekle o açar .

Not: Bu mesajı wifi problemi yaşayıp mesaj yazan arkadaş için yazdım.

Baseband düşürme için bazı sorular geliyor baseband düşürmek mümkün değil.3g de bir ara fuzz .... Baseband düşürmek yok olsa idi unlock için bu kadar beklemezdik.

Mesajlarda atışmalar oluyor arkadaşlar bırakın sakin olun .

tecrübeli ve gsm mobil konularındada hem kullanıcı olarakta tecrübeli biri olarak şunu söylemk isterim nokia dada iphone dada kucalamak benim gibi bir şeyel rkarıştırıp yeni yeni şeyler öğrenmek için iyi telefon markaları .

htc hd 2 de rom vs olayları beni sarmadı.

birde su konuya cevap vermek isterim kendini güvenlik konusunda uzman diye nitelendiren biri var.Sözüm unlock olayında verdiği cevap yapabiliyormuşta imei üzerinden vs 2*3 saat sonra apple iptal ediyormuş ne alaka YOK BÖYLE BİR ŞEY.

gÜVENLİK UZMANI OLABİLİRSİN.BENDE ETİK HACKERIM bu bana herşeyi bilmeyi gerektirmiyor.iphone unlock zor iş zaten team grubu aylarca saalerce uğraşıyorlar tek kişi değil bir kaç kişi ve grup işi çözmek için paylaşım şart dosyaları tek kişi olarakta yapıyorsunda zaman uzuyor.

Bilmedğiniz yapamadığınzı durumları yapyormuş gibi söylemde bulunmak zavallılıktır.Şirketlerin iki güvenlik yazılımı uzman olmakla güvenlikçi olunmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 18 Kasım 2010; 13:28:57 >

• boş boş konuşmalar devam ediyor unlock konusunda.. idrak yolları enfeksiyonu olmuş iphone kullanıcıları iphone'a telefon demekten utanç duyuyorlar sanırım. htc samsung filan bunların kilidi için kim uğraşmış ? demek ki arz talep meselesi.. kilitli olduğunu bilerek iphone alacak kadar telefonu seven insanların olduğu yerde vay htc vay samsung.. bi s... g.. ya :)
  • geohot`in web sitesinde soylendigine gore 24 kasimda iphone 4.2 cikicak ve 2 gun sonrada 26sinda tamamen unlock edebilicez cihazlari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PolatA

geohot`in web sitesinde soylendigine gore 24 kasimda iphone 4.2 cikicak ve 2 gun sonrada 26sinda tamamen unlock edebilicez cihazlari.

bundan önce defalarca kere tarih verildi bir çok kere sabahlara kadar bekledi insanlar ama tahminime göre Apple yaş tahtaya basmayacaktır, bile bile lades demeyecektir.
  • quote:

Arkadaşlar bilindiği üzere apple Aralık sonu Ocak başı gibi iphone 4'ü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Tahminlerime göre Apple yetkililleride bizler gibi unlocakun kırıldığını fakat 4.2 sürümünün piyasaya çıktıktan sonra unlock'un yayınlanacağından haberdarlar ve kanımca Aralık sonu Ocak başı çıkacak olan beyaz iphonelarda 4.2 sürümünü uygulayacaklar ve böylecede iphone 4 4.1 sürümüne sahip olanların telefondan soğuyup beyaz iphone 'a yönelmelerini isteyecekler. Tabiki unlocklu yüksek fiyatlı şeklinde satılanlarına.

Niye biryerlerinizden element uydurup boyle asli astari olmayan mesajlar yaziyorsunyz ki? Anlayamiyorum gercekten.
    Amacin medir kardes? Nerden boyle bir mesaj yaziyorsun ki.
    Ayrica cok sacma bir mesaj.

• quote:

ayarlardan telefonu sıfırla tüm içeriği sil erek olanı seç fakat telefonun şarjı iyi durumda olsun %50 üstünde telefon açılır eğer kilitlenme vs olursa korkma telefonu pc ye bağla itunesi aç bekle o açar .

Baseband düşürme için bazı sorular geliyor baseband düşürmek mümkün değil.3g de bir ara fuzz .... Baseband düşürmek yok olsa idi unlock için bu kadar beklemezdik.

tecrübeli ve gsm mobil konularındada hem kullanıcı olarakta tecrübeli biri olarak şunu söylemk isterim nokia dada iphone dada kucalamak benim gibi bir şeyel rkarıştırıp yeni yeni şeyler öğrenmek için iyi telefon markaları .

birde su konuya cevap vermek isterim kendini güvenlik konusunda uzman diye nitelendiren biri var.Sözüm unlock olayında verdiği cevap yapabiliyormuşta imei üzerinden vs 2*3 saat sonra apple iptal ediyormuş ne alaka YOK BÖYLE BİR ŞEY.

gÜVENLİK UZMANI OLABİLİRSİN.BENDE ETİK HACKERIM bu bana herşeyi bilmeyi gerektirmiyor.iphone unlock zor iş zaten team grubu aylarca saalerce uğraşıyorlar tek kişi değil bir kaç kişi ve grup işi çözmek için paylaşım şart dosyaları tek kişi olarakta yapıyorsunda zaman uzuyor.

Bilmedğiniz yapamadığınzı durumları yapyormuş gibi söylemde bulunmak zavallılıktır.Şirketlerin iki güvenlik yazılımı uzman olmakla güvenlikçi olunmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mutluhayri

quote:

Niye biryerlerinizden element uydurup boyle asli astari olmayan mesajlar yaziyorsunyz ki? Anlayamiyorum gercekten.
    Amacin medir kardes? Nerden boyle bir mesaj yaziyorsun ki.
    Ayrica cok sacma bir mesaj.

Ya arkadaşlar kasım sonu itibariyle haftaya cuma 4.2 çıkıp unlockta hemen ertesi gün çıkacak bu en son şekli apple 4.2 bu günde çıkarsa yarın unlock çıkacak.Ben 3 senedir iphone içindeyim hep böyle oldu.merak etmeyin 4.2 de çıkacak unlockta çıktığı an burada sizlerle ayrıntılı olarak paylaşırım.

• İphone4 icin unlock biraz zaman alacak deniyor ya' ne kadarlik bir zaman olabilir? ya da hic cikmama ihtimali varmi. Boyle bir ihtimal varsa bir an once tel leri elden cikarmak lazim
  • quote:

ayarlardan telefonu sıfırla tüm içeriği sil erek olanı seç fakat telefonun şarjı iyi durumda olsun %50 üstünde telefon açılır eğer kilitlenme vs olursa korkma telefonu pc ye bağla itunesi aç bekle o açar .

Valla arkadaşım YOK böyle şeyler DERKEN?? hangi bilgin ve hangi uzmanlık ilgin ile söyledin bilemiyorum ama tek bir konuda haklısın. Iphone'u unlock etmek zor. Açıkça günlerce uğraşmak lazım ki buna da vakit emek ve para lazım ki bemde ne vakit, ne verecek emek, ne de uğraşacak zaman var. Yapbilirmiyim?? açıkça bilemiyorum ama YOK BÖYLE BİRŞEY derken ben yaptımda yanımdamıydın ki?? söyleyebiliyorsun böyle birşeyi yoksa benden daha fazla bigi sahinimsin anlayamadım? Eğer bu konuda bende fazla bilgi sahibi isen saygı duyarım. Ama bilmeden okuduğun 2-3 yazıya göre söylüyorsan?? işimiz zor demektir.

CEVAP vermek zorunda hissettiğim için cevap yazdım bende artık sıkıldım buradan ve bu konudan. UNLOCK çıkınca zaten hepimiz bir şekilde öğreneceğiz. KONU KAPANMIŞTIR. Ben bu konu hakkında bilgi sahibi değilim. OK. Sizler daha iyi biliyorsunz. Bence mahsuru yok. Zaten sıkıldım bu iphone olayından yeterince bende herkes de gergin sanırım. Birbirimize garip laflar edip de karşımızdakinin kim olduğunu ne yaptığını bilmeden yazıp çizme işleri de bana göre değil....
    Size kolay gelsin. Bana direk bir soru veya cevaplamam gereken bir yazı görmedikçe ben çıktım. Artık ne yazı ne de fikir vermeyeceğim. Bu ana kadar yazdıklarımın hepsinin amacı farklı idi..ama bu yazdıklarımı tamamen farklı yorumlayan arkadaşlar oldu. Yorumdur saygı duyarım. Ama kimse hakkında da ben ne yaptığını bilmeden yazıp çizmem.
    Size iyi unlock beklemeler.

• kasım ayı içinde çıkacak arkadaşlar... ama bu gün yarın belli değil...
  • Insallah elimde cok satacak iphone 4 var
  • Larry nekadara satiyorsun.

YOK BOYLE SEY derken sistemciyim,programciyim,donanimciyim etik guvenlik uzmaniyim.

Bu arada sinirlenmeye gonul koymaya gerek yok konusuyoruz .unlock bekliyoruz fakat ben gayet sakinim apple 4.2 yayinladiginda gelecek unlock bu hep boyle idi boylede olacak.

Bir haftamiz kaldi zaten unlockcular yakinda diyerek lanselere basladilar

ICINIZ RAHAT OLSUN iphone 4 icin unlock cikmama ve olamaz asil 4 icin cikmasi gerekiyor yeni telefon satilmali eldeki stoklarin erimesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neos11 -- 18 Kasım 2010; 19:27:45 >
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.