Turkcell bir teklif yaptı iphone almayı düşünüyuorum. n95 8gb var bende ve çok memnunum. ...eğer sizelerden olumsuz yanıtlar gelirse sadece ticaret amaçlı alacağımç.
Benim için önemli olan,
-Şarz süresi (minimum 2 gün olmalı-standart teklefon gibi kullanırken)
-Çok hassas ve nazik mi? ufak tefek darbelerde falan nasıl reaksiyon veriyor?
-Artırılmış pil ve geniş aksesuarları varmı?
-Telefon hızlı çalışıyormu?
-Excel ve word desteği varmı?
Şimdiden teşekkürler.
ya forumdaki başlıkları okuyunca iphone değil işkence-phone olduğunu farettim.Telefonun her herinden bir problem fışkırıyor? gerçekten hepsi problemlimi?
sen iphone falan alma n95 inle gul gibi gecin. sana yaramaz iphone.
quote:
Orjinalden alıntı: yessalih
Arkadaşlar,,
Turkcell bir teklif yaptı iphone almayı düşünüyuorum. n95 8gb var bende ve çok memnunum. ...eğer sizelerden olumsuz yanıtlar gelirse sadece ticaret amaçlı alacağımç.
Benim için önemli olan,
-Şarz süresi (minimum 2 gün olmalı-standart teklefon gibi kullanırken)
evet 2 gün gider ama elinden düşmeden wireless veya oyun oynarsan 1 gün gider...
-Kamerası nasıl? baskı alan oldumu?
kamerası bildiğin gibi 2mp. ama bende ayrı olarak N81 var o da 2mb, eğer n81 2mp ise iphone 12mp...
kullanımı çok kolay, diğer soruların cevabı sürüsüne bereket...
-Çok hassas ve nazik mi? ufak tefek darbelerde falan nasıl reaksiyon veriyor?
alırsan bir tane kılıf alacaksın ve öyle kullanacaksın...
-Artırılmış pil ve geniş aksesuarları varmı?
sürüsüne bereket...
-Telefon hızlı çalışıyormu?
evet
-Excel ve word desteği varmı?
yok ama eklenti programla sorun aşılıyor...
Şimdiden teşekkürler.
ayrıca, işkence falan demişsin; kim işkence çekiyor bu telefondan???
kim çekiyor diyorsunuz ama forumlarda da yok şöyle oldu yok böyle oldu gibisinden çok topik var.
kenarı çatladı, uygulama yükleyemiyorum gibi. açıkçası bizde kullanmadık ama bilmediğimiz ve etrafta çok olmadığı için bu tip sorulara kim yaşamış gibi cevap vermek çokmantıklı değil.
yere düşürürsün kenarıda çatlar etrafıda patlar kusura bakma durup dururken çatlamadı herhalde...
program yükleyememek anlık sorun 2. denemede yüklenir büyük bir sorun değil...
ama önyargılı bakanlar için iphone yaramaz...
-öncelikle hassas bir cihaz olduğu doğrudur her cihaz gibi düşmelere gelmez -program seçeneği oldukça bol araştırırısan bulabilirsin -kullanımı çok kolay ve aşırı zevkli -şarj süresi ilk gün kurcalamaktan 4-5 saate biter ama normalde en az 2 en fazla 3 gün gidiyor kullanıma bağlı olarak -kamerası gayet yeterli ben çıktı aldım çokta güzel çıktısı var -excel word dökümanlarını sadece görüntüleyebiliyor,değiştirme imkanı yok -telefon mükemmel bir hızda çalışıyor dokunmanız yeterli seriliği süper
eğer telefonu sadece konuşmak,sms göndermek/almak için kullanacaksanız hiç boşa almayın..bu telefonu alacaksanız forumları takip etmeli,iphone ile ilgili sitelere girip yeni ve güzel program/uygulamaları,yeni versiyonları,güncellemeleri takip etmelisiniz..yani en iyi ihtimalle haftada en az birkaç saatinizi forumlarda harcamalısınız.bunları yaparsanız bir cep telefonundan keyif almanın ne olduğunu ve dünyada neden iphone çılgınlığı olduğunu anlarsınız
-Şarz süresi (minimum 2 gün olmalı-standart teklefon gibi kullanırken) ŞarJJJ süresi ne kadar kullandığın ile alakalı. Devamlı kurcaladığında bir günde bitiyor. Standart kullanımda ve doğru ayarları yaptığında 3 gün rahatlıkla gidiyor.
-Kamerası nasıl? baskı alan oldumu? Kamerası ne yazık ki berbat. Işık az ise çekmek oldukça zor. Grenli.
-Kullanım zorluğu varmı? bedava programlar varmı? bulunabiliyormu? Kullanımı ikiye ayıralım. 1). Telefonu çözmek son derece kolay. Hemen hakim olacaksın cihaza. 2). Telefonu kullanmak için iki eline de ihtiyacın olacak. Bakmadan SMS yazmak tarih oldu mesela. Tüm programları AppStore'dan bulacaksın bedavası da var paralısı da var.
-Çok hassas ve nazik mi? ufak tefek darbelerde falan nasıl reaksiyon veriyor? iPhone 3G oldukça hassas arka kapağı, kullanıcı hatası olmadan, kendi kendine çatlayabiliyor. Düşürürsen ekranın kırılma olasılığı yüksek. Ama o kadar çok seveceksin ki, düşürmen imkansız gibi olacak.
-Artırılmış pil ve geniş aksesuarları varmı? iPhone'un arka kapağını açarsan garanti dışı kalırsın. Farklı pil seçeneği yok. Aksesuarlar binlerce çeşit kılıf, kulaklık olarak var.
Ha bir de iPhone'da süs takma oyuğu yok. ;)
-Telefon hızlı çalışıyormu? Oldukça hızlı. Eskiden çok daha hızlıydı. Şimdi de fena değil. Diğer telefonlarla kıyasladığında tabii ki oldukça hızlı.
-Excel ve word desteği varmı? Var. Excel, Word ve Powerpoint dosyalarını görebiliyorsun. Düzenlemek için başka programa ihtiyacın var.
quote:
Orjinalden alıntı: oktayakgoz
kim çekiyor diyorsunuz ama forumlarda da yok şöyle oldu yok böyle oldu gibisinden çok topik var.
kenarı çatladı, uygulama yükleyemiyorum gibi. açıkçası bizde kullanmadık ama bilmediğimiz ve etrafta çok olmadığı için bu tip sorulara kim yaşamış gibi cevap vermek çokmantıklı değil.
Bence kullan, sonra konuşalım. iPhone kullanıpda sana "Sakın alma!" diyecek insanı bulmak çok zor. Evet, çok topic var ama bir çoğu orasını burasını kurcalarken acemi kullanıcıların karşılaştığı aslında sorun bile olmayan şeyler. Gerçek sorunlarla karşılaşanlar ise zaten iPhone'un cılkını çıkarmış, bilmem kaçkere restore yapmış, 2g-3g, pwn, bootneuter, fakeimei, jailbreak, openSSH kelimelerine aşina ve sorunla karşılaşmamaları imkansız olan fazla meraklı kullanıcılar. Ama iPhone'un tadını bu tür kullanıcılar çıkarıyor tabii o ayrı :)
quote:
Orjinalden alıntı: gokhankoc_brood Bence kullan, sonra konuşalım. iPhone kullanıpda sana "Sakın alma!" diyecek insanı bulmak çok zor. Evet, çok topic var ama bir çoğu orasını burasını kurcalarken acemi kullanıcıların karşılaştığı aslında sorun bile olmayan şeyler. Gerçek sorunlarla karşılaşanlar ise zaten iPhone'un cılkını çıkarmış, bilmem kaçkere restore yapmış, 2g-3g, pwn, bootneuter, fakeimei, jailbreak, openSSH kelimelerine aşina ve sorunla karşılaşmamaları imkansız olan fazla meraklı kullanıcılar. Ama iPhone'un tadını bu tür kullanıcılar çıkarıyor tabii o ayrı :)
Bir an düşündüm de bu terimlere ve olaylara yabancı biri için ne korkunç bir dünya esasında.
zaten olay orda bu telefonu inceleme sansimiz yok. en azindan suan
kirik derken dusurerek degil kendi kendine oluyor diyorlar. dedik ya biz bilmiyoruz diyorlar onun icin bizde size soruyoruz
bu arada el yazisi taniyormu bu meret
ne olursa olsun kendjni sorunsuzlukla ozlestirmis bir markada bu kadar sorun fazla
Sayın Oktayakgoz,
Iphone bir çok ozelligi acısından alınmayı kesınlıkle hakeden bır telefondur ancak!!!!
Şuan Turkcell yada Vodofone un yapmış oldugu kampanyalar ile alınmasını kesinlikle ve kesinlikle size önermem. Zira bu kampanyaların tek amacı numara tasınırlıgı cıkmadan once ( yani olusacak rekabetten dogacak ve birim ucretlere yansıyacak tuketıcının lehıne olacak ındırımler olusmadan ) olabıldıgınce garantı musterıyı kendılerıne baglamaktır. Ustelık kampanyanın ılerleyen bır asamasında cıkmak istedıgınız takdırde cayma bedelı olarak sızden talep edeceklerı rakam, kalan ay X yaptıgınız anlasma paketi geregi olan minimum bedeldır ( DIKKAT: Bu bedel USA de 175$ olarak bir kereye mahsus alınır. Oysa orta paketi secmis bır Turk vatandası egerki 5. ay da paketten vazgecmek isterse odemekle mukellef oldugu bedel 13 x 115 ytl yani 1495 ytl + ÖTV olacaktır)
Butun bu durumları dusunurseniz elinizdeki gul gibi N95 i kullanmaya devam etmeniz sizin için en hayırlısı olacaktır. Öte yandan belirtmeliyim ki Iphone la ilgili okudugunuz bilgiler gozunuzu korkutmasın zira arastıma ile ogrenebılecegınız butun bılgılere donanımhaber forumlarından rahatlıkla ulasabılırsınız.
herkese teşekkürler.
Tebii yazdıklarımdan gücenmiş bir iki arkadaş olmuş ama ben hiç bir yeni telefonda kapağın kendi kendine çatlaması(bu forumda çok topik var-benim düşüncem değil) gibi bir olay duymedım.
Ses soketine kulaklık fişi sokup çıkarırken hoparlör kesilebiliyormuş yada yanıyormuş...
iphonu tenımayan biri değilim. gayet iyide teknolojiyi kullanırım.
iphonla ilgilenmemdeki sesas amaç çok seyahat ettiğimden laptoptan beni kurtarabilecek olarak görülmesi.
yanlış anlamayın benim için laptop seyahat halindeyken e-mail almak göndermek ve fiyat listelerini taşımaktan ibaret.
Yinede son yazan arkadaşlara katılıyorum,fiyatları düşürecek kampanyalar olacak.
bekleyelim, bu arada iphone la n95 8gb hiç kıyaslamadım kıyaslamamda çünkü APPLE ÇOK AYRI DİR DÜNYA....
bunu arkadaşım ingilterede 4 sene önce g5 veya g4 17" laptopı paraya kıyıp ilk çıktığında 3000 sterline almıştı ozaman teyit etmiştim. o cihazın tasarımı, hızı ve yaptıkları inanılmazdı...
iphone da bence kamerası ve kasası (tamamen yorumlara dayalı konuşuyorum) geliştirilirse piyasada en değerli ve rakipsiz telefon olabilir.
selamlar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme