Zor iş yapılırsa ama büyük iş olur |
iPhone 13 hat olmadan da konuşma imkânı sunabilir (2. sayfa)

-
-
Şu donanım haberine düzgün başlık atmayı ne zaman başaracak merak ediyorum. Hayatınız İngilizce haber sitelerinden haber çevirmeyle geçiyor sonunda saçma başlık atmaya başlıyorsunuz.
iPhone 13 alçak uydu ile haberleşmeyi sağlayabilir
iPhone 13 uydu ile haberleşme iddası
Bak ne güzel başlıklar.
Neyse iddalar doğru olsa bile şu anda 2 şirket var bunların fiyatıda gerçekten yüksek bizim için neredeyse kapsam dışı
Globalstar plans start at $8.95/month for a single text message per day, rising to $34.95/month for unlimited messages. Adding voice calls starts at $79.99/month for 150 minutes, and maxes out at $199.99/month for unlimited calls. Note that you’d still need a separate data plan even if you planned to use iPhone 13 satellite capabilities for voice and texts.
iPhone nun içindeki radyo çipi bulunmakta ama yazılımla kapalıydı. Belki bunu kullanacaklar ama fiyatlara bakınca kimse bu kadar zahmete girmez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xenix -- 30 Ağustos 2021; 16:25:20 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
bunları biliyorum elektrik elektronik mühendisiyim. ayrıca internet bağlantısı demiyor telefon ile görüşme. yani daha az bir data aktarımı yeterli olacaktır. tam olarak nasıl olacağı zihnimde canlanmasa da muhakkak çözüm bulunacaktır. ayrıca uydu telefonları diye bir şey vardı demek ki bu teknoloji var sadece daha da ufaltılıp normal bir telefona sığdırılması gerek.
-
evet bir ara iridium uydu telefonu vardi, batmisti simdi ne durumda bilmiyorum. ama onun antenide su borusundan halliceydi. butun elde tasinan bir cihaz icin uygun bir ekleme degil. yanlis hatirlamiyorsam oda daha dusuk frekansli mikrodalga kullaniyordu. yeni gene mikrodalga. teknoloji ilerledikce bugun mumkun olmayan seyler illaki bir sekilde mumkun olur ama su anin teknolojisi ile cok cok zor, hatta imkansiz.
-
Ahahhaahhahaahahahahaa:D
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O kadarda olmaz
Sadece gsm 900 varken gsm 1800 çıkacağında “telefonlar heryerden çekecekmiş, çekmeyen yer kalmayacakmış” diye bir hurafe çıkmıştı ortaya. 20 yıl geçmiş aynı tip gereksiz haberler çıkıyor 😄
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Konuşma yapmak mümkün olmayabilir ama byte düzeyinde veri ileterek mesaj göndermenin bir yolunu bulmuşlardır belki.
-
off vurdu gol oldu.quote:
Orijinalden alıntı: .BUTTERS STOTCH.z harfi diye bir şey duydun mu ? olmaZ
Alıntıları Göster
sazan.avi
-
90lı yılların sonunda uydu telefonları vardı o zamanki cep telefonlarının 2-3 katı büyüklükte
-
Hocam yanlışım varsa düzeltin ama starlink antenleri içinde yüzlerce ve her yöne bakan küçük antenlerden oluşuyor bu şekilde ince ayar istemeden gökyüzüne bakması yeterli oluyor diye biliyorum. Youtube'da bir incelemesini izlemiştim iç yapısının.
-
Hat olmadan nasıl konuşacak, herhalde sen soru soracan o cevap verecek galiba
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ok
-
iphone 13 de gelecek bir özellik olacağını sanmıyorum
-
Uydu iletişimini destekliyorum.Baz istasyonları mahallelere , sokaklara kadar indi de halen çekemeyen noktalar var,birde insan sağlığına olan etkisi yadsınamaz.Uydular umarım yaygınlaşır ama zannedersem internet erişimininde sıkıntı oluyor.sizden giden data yine normal bazdan olacak gelen data uydudan oluyor.
-
kusura bakma tdkhaber.com sitesinde yazdığımı fark etmemişim...
-
uydu telefonu görüp kullanmasak inanacağız
navigasyon için uyduya bağlı kaç saat çalışabildiğini aşağı yukarı kestirirsiniz.ses iletmek için harici anten ve çok daha büyük pil lazım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 31 Ağustos 2021; 9:19:47 > -
phased array anten. elektronik olarak yonunu degistirip farkli noktalara odaklanabiliyor, uydunun konumunu bu sekilde takip ediyor. bu kadar hizli hareket eden uydulari mekanik duzenekle takip etmek zor olurdu. mekanik sistemi ilk kurulumda konum ayarlarken kullaniyormus. evet canak anten demek hatali bir tabir oldu. ama konunun ana fikrini etkilemiyor. bir noktaya odaklanan, takip yapan buyuk bir anten var.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X