Uydu üzerinden görüşme olayı bana teknik olarak imkansız geliyor, sadece cep telefonunun çekmediği bir bölgede kısıtlı sayıda harf kullanarak acil durum mesajı bildirilebileceğini okudum. Kısacası sesi uyduya aktarabilecek ve karşı tarafın sesini uydudan alabilecek bir anten tertibatı ve yeterli güce sahip olması gerek ki mobil bir cihaz ile yapılabilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Ha starlink gibi yer yüzüne nispeten daha yakın bir uydu ağı kurulursa çok sağlıklı olmamakla birlikte mümkün olabilir diye düşünüyorum. |
iPhone 13 hat olmadan da konuşma imkânı sunabilir (3. sayfa)

-
-
Chirp modülasyonu denilen bir modülasyon tekniği var çok düşük güçlerle uzun mesafelere düşük boyutlu veri aktarımı sağlıyor buna benzer bir teknoloji olabilir fakat dediğiniz gibi ses iletimi yapmak bence de imkansız ancak bir kaç kelimeden oluşan text mesajını 1 dakikada gibi bir sürede uyduya gönderme işi olabilir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: darkaura
baz istasyonunun sinyalini 10kilometre yukardaki ucakdan alamiyorsun. leo alcak yorundge 200km ile 2000km arasi, su an starlink uydulari 550km de calisiyor ilerde 300km yorungesine uydular atacaklar yada atmislardir. bunlar mikrodalga data iletisimi icin cok buyuk mesafeler, ayrica bu uydularin cok buyuk hizlarla hareket ettiginide unutmamak gerek. 400km alcak yorungedeki iss'in uluslararasi uzay istasyonunun uzerinizden gececegi saati zamani internetten yada uygulamadan bulup ciplak gozle gecisini izliyebilirsiniz. hareket eden bir yildiz gibi gozukuyor. butun gokyuzunu bir kac dakikada gecip gidiyor. bu kadar uzakda boyle hareketli bir hedefe ufacik telefon anteni ile ulasilabilecegini hic sanmiyorum. keza starlink bu is icin 60cm capinda hareketli, uydunun konumuna otomatik kitlenen ve takip eden canak anten kullaniyor. bence fake haber. bugunun teknolojisiyle pek olasi degil. olasiysa bile ancak cok dusuk bitratede acil durum sinyalleri olabilir.Starlink 100-1000+ mbps data rateler için tasarlanmış sistem, burada 10-64 kbps data ratelerden bahsediyoruz, globalstarın son jenerasyon mini terminallerinin antenlerine bakarsanız büyük telefonlara sığabileceğini görürsünüz.
Ha bu haber gerçeği yansıtmıyor o ayrı. globalstar 5G n53/b53 bantlarında lisans almış karasal servis verecek backhaulunu uydularıyla yapacak, son jenerasyon qualcomm x65 modemi bu bantları destekleyecek bu modem de iphoneda kullanılacak. Bunu gören anewlistciler (✍️✍️) durmamış yapıştırmış olabilir edebilir diye haberleri, bizim çeviri haberde almış direk.
-
Evet me3akla bekliyoruz bakalımquote:
Orijinalden alıntı: por favorVahiy yoluyla mı konuşulacakmış ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aşırı pahalı abd satış fiyatı bile
-
Bu haber sadece palavradan ibaret …
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Apple ın bedava reklam taktikleri.Ayıfon 14 Aydan taksitle satış imkanı sunmassa şaşırmam
-
ben yakın zamanda sim kart diye bir şeyin kalacağına inanmıyorum ,
şu an iphone kullanıyorum ve telefonumda 3 operatörün numarasını kullanıyorum.
apple uydu üzerinden iletişimi sağlayabilir mi, sağlayamaz diyemiyorum .
ayrıca uçakta internet kullanılıyor .
hatta okyanusun ortasında dahi internet kullanılıyor.
biz niye inanmıyoruz böyle haberlere çünkü hem internet fakiri hemde gerçekten fakir bir ülkeyiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cptposeidon -- 1 Eylül 2021; 23:22:42 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok komiksiniz ya.
NOKIA N95 8GB varken (ki sigara paketi büyüklüğündeydi) GPS uydularına nasıl bağlandığını görebileceğimiz ve kaç uyduya kilitlendiğini görebildiğimiz bir menüsü dahi olan bir cep telefonuydu. O telefon yüksek irtifa GPS uydularına bağlanıyordu da iPhone 13 mü yapamayacak bu işi? Kafalar pırıl pırıl...
Yani sizin o fok attığınız ve StarLink'in 60 cm'lik çanağıyla yapacağı işi diye tabir ettiğiniz iletişimi hangi düşünce ve mantıkla karşılaştırdınız bilmiyorum ama yüksek irtifadaki GPS uydusuna bundan 14 sene önce bağlanabilen bir teknoloji vardı.
Alçak irtifa uydularıyla S.O.S sinyalinden tutun mesaja kadar birçok şey zaten yapılıyor.
Yani bizim klasik olarak her yenilikte inanmadığımızı adamlar bir şekilde gerçekleştirip bize satıyorlar.
Ha bu özellik iPhone 13 ile gelmez 15 ile gelir onu bilemem ama yapılamayacak bir şey değil.
Biri de çıkmış demişki hat olmadan nasıl olacak? Çıkart sim kartını iCloud girişi yapıp mailini tanımladıktan sonra FaceTime ile ABD'ki bir kişiyi internet aracılığıyla arayabiliyor ve konuşabilir musun? Evet. İşte burada internetin yapacağı işi alçak irtifa uydularına yaptırırsın yine hatsız ve internetsiz dünyanın öbür ucundaki başka birine iMessage ile mesajda yazarsın, Facetime ile görüntülü aramadan yaparsın. Yeterki o işi yapacak olan uydu bu iş için donatılsın ya da halihazırdaki sistemlerinden faydalanabilecek bir şekilde kendisini uyduya entegre edebilecek donanım ve yazılımı üretsin Apple.
Ya düşünmeden konuşuyorsunuz ya da teknolojiden ya da yapılabileceklerden haberiniz yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 2 Eylül 2021; 16:32:13 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İyi sallamış bu haberi yapan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X