< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
iphone 13 aldım iade etmek istiyorum acil (2. sayfa)

-
-
Hocam kanunu biliyorum ama mesela vatandan bir tane modem aldım kurdum kullandım ama memnun kalmadım iade istedim. Olmaz kurulum yapılmış dediler. Arkadaş ben kullanmadan anlayamam ki memnun kalcammı kalmıcammı.
Benim merak ettiğim olay vatan sitesinde yazmış şu şu ürünleri kurarsanız geri iade alamayız diye. Önceden bunu belirtmesi vatanı haklı çıkarır mı yoksa her halükarda 14 günlük iade hakkım duruyor mu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla bu ülkede ürün satilana kadar hele hele cep telefonunda keyfi iade hiç sanmiyorum olsun şansınızı deneyin olumlu olacagini düşünmüyorum ne yazık ki saygılar....
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vatan'ın öyle bir şey yazmış olması, kanunları çiğner anlamı taşımaz. ✅
Haklarınızı bilin, sonuna kadar da kullanın.
Bir arkadaşım vardı. Saat alır, 1 hafta kullanır, iade ederdi. Hak yemek bu. Türkiye'de iade konusunu kötüye kullananlar yüzünden, firmalar iade almamaya çalışıyor. Düşününce firmaları da haklı görüyorum.
14 gün iade hakkın var almak zorundalar ben hepsiburadadan iPhone 12 almıştım sim kart taktım 10 gün kullandım sonra da iade ettim bu yasal cayma hakkıdır. Amazon da bu süre 1 aydır.
Çok güzel yapmışsın birde gelip pişkin pişkin anlatıyorsun ya ayar oluyorum buna haklıymış gibi 10 gün kullan sonra iade et örnek ben sıfır parası verip alayim sonra senin 10 gün boyunca parmaklamis olduğun cihaz bana gelsin valla güzel iş herşeyden önce ahlak önemli bunu unutmayın yıllardir alışveriş yaparım online sitelerden ürün bozuk olmadıkça iadesini sağlamam beğenmiş olayım veya olmayayim geri iade etmem gider piyasaya satarım işte sizin gibi örnekler yüzünden iade alinmamaya çalışıyorsa çok da haklı firmalar kurunun yanında yaş ta yanıyor çünki....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haktan24 -- 16 Ağustos 2022; 11:33:6 >
13 Ağustos 2024 e kadar garantisi var. Daha önce aktifleştirilmemiş yani. Sorunsuz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Almazlar diye bir şey yok mecbur alacaklar kanunlar böyle diyor. Almayız derlerse hiç tartışmaya girmeyin hakem heyetine başvurun
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hakem heyetinin parasal sınırı var. Muhtemelen 20 bin üstüdür aldığı cihaz. Direk tüketici mahkemesine dava açmak gerekiyor. Kesin kazanır, 6 ayda sonuçlanıyor ama uğraşmalı biraz.
-
Oraya ne yazarsa yazsın. Tüketici kanununda iade edilemez ürünler açıkça ifade edilmiş. Telefon bunlardan biri değil yada modem de değil hatta arttırayım Tv de değil. Siz istediğiniz cep telefonunu internetten almak kaydı ile alıp, içine sim kart takıp, aktif edip daha sonra iade edebilirsiniz, tv nin kurulumunu yaptırdınız diyelim, panel berbat çıktı, iade edebilirsiniz. Firmalar kurulum yapılmış, iade almam diyecektir ama bu erkeklikleri hakem heyeti yada tüketici mahkemesine başvurasıya kadar sürüyor. Bunu da şundan dolayı yapıyorlar zira hakem heyeti kararının yada tüketici mahkemesi kararı sonucu firmaya ayrıca bir ceza çıkmıyor.
Yani kısa bir örnekle açıklayayım;
Vatan'dan S20 Ultra aldım, ben aldıktan 1 gün sonra 4 bin TL indirim yaptı telefona. Bende durumu bildirdim, bakın internetten aldım, iade etmek istemiyorum, bana da aynı oranda indirim yapın yada hediye çeki verin dedim, kabul etmediler. Aynı cihazı tekrar satın aldım. Bendeki cihazı da iade ettim. Paket açıldığı için reddettiler. Hakem heyetine başvurdum, sanırım 3 ay civarı sürmüştü. O karar çıkar çıkmaz Vatan bana ulaştı, getirin ödemenizi yapalım diye, gittim ödemeyi yaptılar, iade aldılar. İşte aslında bu aşamadan sonra olması gereken Ticaret bakanlığının, "sen benim koyduğum kanunu açıkça çiğnemişsin, bundan dolayı sana fatura tutarının 10 katı kadar ceza kesiyorum" . Bunu yapsa ve bu tip her karara yapsa, firmalarda bir yerden sonra bu kafasına göre koyduğu kuralları bırakıp, kanunun yazdığı kuralları uygularlar ama örnekte görüldüğü üzere hakem heyeti yada mahkemesine kaç kişi başvurur, ne kadar kişiyi bu şekilde zorlayıp caydırırsam o kadar iyi zira ekstra bir cezası yok diye düşünüp böyle uydurmasyon kurallar koyuyorlar.
Olay bu.
Burda dikkat edilmesi gereken şey, hakem heyetinin parasal sınırı olduğu. 15 bin TL gibi bişeydi yanlış hatırlamıyorsam, her sene de güncelleniyor. Bu rakamın altı hakem heyeti oluyor, üstünde direk dava açmak gerekiyor. Dava ortalama 6 ay sürüyor. Tüm masraflar karşıya yıkılıyor.
-
Konu sahibi gibi müşteriler yüzünden web'den gerçek sıfır ürün almak her geçen gün daha da zorlaşıyor.
Ayrıca @-BraveHeart- adamdan niye özür filan diliyorsun gayet doğru ve yerinde yazmışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skylik -- 16 Ağustos 2022; 13:43:49 > -
Özür dilemedim. Arkadaşa azarlayıcı bir şekilde yazmadığımı söyledim sadece. Maalesef bu arkadaşlar gibi müşteriler yüzünden satıcılar artık hiçbir şekilde müşterileri önemsemiyor. Hakkı suistimal ediyorlar. Umarım bu kanun bir an önce son bulur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
iPhone 13'ünüze helalinden 10.000 tl veririm :)
-
Ah Hocam ah Ticaret Bakanı olacak adamsın keşke dediğiniz gibi devletin koyduğu ticaret kanunlarına uymayan şirketlere her haklı başvuruda kallavi bir ceza koysalar hem devlet hazinesi bayram eder hemde şirketler ayağını denk alır.
Hiçbir sözleşme kanunlara aykırı olamaz. Sana telefonu iade etmeyeceğim diye kağıt imzalatsa bile yine de iade hakkını elinden alamaz. Bu kanuni bir haktır ve iade edebilirsin.
-
Dünyada ancak bizim ülkemizde olur verilmiş bir hakkın elinden alınması için hak sahibinin gönüllü olması.
Komiksiniz gerçekten.
-
kardes hatan var ama, isteyen alir iadesini de eder
satan firma sana sifir cihaz diye satamaz orda hata var. ahlak sorunu ordan cikiyor ben istedigimi alirim begenmezsem de iade ederim, onu acik kutu diye geri satacaksa satar degilse cope atar hepsiburada apple vs. amazon amerika mesela urune gore ya direk cope yolluyor ya da acik kutu olarak satiyor daha ucuza.
buradaki ayip acik kutu urunu sifir diye sana bana baskasina kakalayan firmanin yaptigi ayiptir, benim iade etmemde bir sorun yoktur
-
Sana mi soracağım ne yapacağımı ? Benim böyle bir yasal hakkım var ben de bu yüzden Online alıyorum olur da begenmezsem iade ederim diye , senelerdir yurtdışında olan bir hak , Amazon 1 ay iade seçeneği sunuyor Ve dünyanın en çok kar eden 3 şirketinden biri , ister alırım 1 gün kullanırım ister 2 hafta kullanıp iade ederdim , geçen de de airpods aldım Amazon’dan baktım bana göre değil 1 gün sonra iade ettim , gelir buraya da yazarım canimin istediği gibi.
Sim kart takılmadıysa iade olur eskiden süreç böyleydi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X