Şimdi Ara

İphone 11 pil sağlığı 87

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 yıl oldu daha pil sağlığı 87ye düştü. Niye böyle oldu cidden anlamadım. Götürsem değişim yaparlar mı ücretsiz




  • Merhabalar,

    Ücretsiz değişim yapacaklarını zannetmiyorum çünkü kullanım sonucunda oluşan bir deformasyon oluyor genelde.

  • Neden ücretsiz değişim yapsınlar anlamadım? Piller zamanla fiziksel kapasitelerini kaybederler. iPhone’da bulunan pili %20 ile %80 arasında gün içerisinde sürekli şarj ederek uzun yıllar kullanabilirsin. Hatta bu şekilde kullanıp 2-3 yılın sonunda %95 üstü pil sağlığı olanlar var. Ama bence bu işe bu kadar kafa yormak insan sağlığına zararlı. %20’nin altına düşürmeden iyileştirilmiş pil şarjı özelliği ile kullanarak günde 1 kez tam şarj ettiğini düşünürsek 1 yıllık kullanımın sonunda ortalama %5 gibi bir kayıp yaşarsın ki bu gayet normal. Sen muhtemelen %20’nin altını çok sık görüyorsun o yüzden pil sürekli döngü kaybediyor.
  • crsnrnld0307 C kullanıcısına yanıt
    80 altina dusunce degisim yapiliyor ucretsiz
  • Hocam yukarıda yazılmış zaten, muhtemelen pili şarj ederken 20'in altına düşmesini bekliyorsunuz ve tam şarj ediyorsunuz. Pil ömründe bir rejim tutturmak önemli. 20'nin altına düşürmeden 90 veya 80'e kadar şarj ederek ömrünün uzadığı kanaatindeyim.


    Bir de yüzde 87 bir yıl içerisinde çok tuhaf bir oran değil. Sanırım garantisi 500 döngü. 500 döngüden evvel yüzde 80 altına düşerse ücretsiz değiştiriyorlardı diye hatırlıyorum. Araştırın bir isterseniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

    Hocam yukarıda yazılmış zaten, muhtemelen pili şarj ederken 20'in altına düşmesini bekliyorsunuz ve tam şarj ediyorsunuz. Pil ömründe bir rejim tutturmak önemli. 20'nin altına düşürmeden 90 veya 80'e kadar şarj ederek ömrünün uzadığı kanaatindeyim.


    Bir de yüzde 87 bir yıl içerisinde çok tuhaf bir oran değil. Sanırım garantisi 500 döngü. 500 döngüden evvel yüzde 80 altına düşerse ücretsiz değiştiriyorlardı diye hatırlıyorum. Araştırın bir isterseniz.

    Döngüye nerden bakıcaz hocam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: lionessciri

    Neden ücretsiz değişim yapsınlar anlamadım? Piller zamanla fiziksel kapasitelerini kaybederler. iPhone’da bulunan pili %20 ile %80 arasında gün içerisinde sürekli şarj ederek uzun yıllar kullanabilirsin. Hatta bu şekilde kullanıp 2-3 yılın sonunda %95 üstü pil sağlığı olanlar var. Ama bence bu işe bu kadar kafa yormak insan sağlığına zararlı. %20’nin altına düşürmeden iyileştirilmiş pil şarjı özelliği ile kullanarak günde 1 kez tam şarj ettiğini düşünürsek 1 yıllık kullanımın sonunda ortalama %5 gibi bir kayıp yaşarsın ki bu gayet normal. Sen muhtemelen %20’nin altını çok sık görüyorsun o yüzden pil sürekli döngü kaybediyor.

    Kanka dediğin gibi pil azalmasın diye onu kafaya takmak mantıklı bişey değil. Akışına kullanıyoruz normal bi şekilde. Bu kadar düşmesi normal birşey mi ki değiştirmesinler





  • crsnrnld0307 C kullanıcısına yanıt

    Harici uygulama lazım diye biliyorum ya da Mac kullanıyorsanız coconutbattery'yi Mac'e indirip iPhone'u bağlayarak görebilirsiniz.

  • 500 kere şarja takmadıysan değişim yaparlar diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lexco

    500 kere şarja takmadıysan değişim yaparlar diye düşünüyorum.

    415 kere taktım kanka sayıyorum ben her taktıgımda hey yarabbim ya

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.