Şimdi Ara

İphone 11 mi Xiaomi 10T Pro mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. 4 yıldır kullandığım Xiaomi telefonum artık miadını dodurmak üzere. Bu sebeple yeni telefon alma arifesindeyim. Bu zamana kadar hep android kullandığım için yine android sistemli telefonlara bakıyordum. ancak etrafımdaki bazı arkadaşlarımın baskısıyla iphone'lara da bakmaya başladım :) sonucunda 2 seçenek var karşımda. Iphone 11 ve Xiaomi 10T pro.


    Şimdi bu konuyu neden buraya açtın diyenler olacaktır mutlaka. Şöyle cevap vereyim; bu vakte kadar hep android kulladığım için İos sistemine geçiş yaparsam adaptasyon sıkıntısını çok yaşar mıyım bunu merak ediyorum. bir de yukarıda bahsettiğim iki cihazdan hangisini almalıyım? veya neden 1500 TL civarı fazla verip Iphone 11 almalıyım ? Lütfen cevap verirken dalga geçmeyin zira Iphone ve ios konusunda cahilliğim var, ancak bir şey anlatırken de afedersiniz "aptala anlatır gibi" anlatmanızı istiyorum :)


    Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler








  • Ios öğrenmesi kolay bir işletim sistemi. Taş çatlasa 1 haftaya alışırsın.
  • 99-2011 arası WM, 2011-2021 arası android kullandım. 40 gündür de iPhone X kullanıyorum, biraz da metazori. Android tarafında da Atrix, RAZR, Droid Turbo ve Moto Z kullandım, yani hep Motorola’nın en tepe makinelerini. Kesinlikle android çok daha pratik ve flexible bir kullanıma sahip, oynanmaya daha müsait. Tek sorun marka gamının genişliği ve markaların raf payı kapma yüzünden her cihazına eşit oranda yetişememesi. Zurnanın zırt dediği yer de burası. Geliştiricilerin işlemcilere uygun yazılımlara zamanında uyum sağlayamaması daha da çok problem. Apple, geliştiriciler üzerinde resmen saltanat kurmuş, uygulamalar tıkır tıkır çalışıyor. Kararsızlık, çakışma, çökme yok. Google gibi bir bela yok sürekli izleyen, batarya ve RAM i gizli gizli düdükleyen.

    TR’de Motorola Edge+ gibi bir canavar olsaydı kesin android de kalırdım şahsen, ama eliyüzü düzgün firmaların hepsi ülkemizden çıktıkları için görünürde en iyi seçenek bence Apple.




  • Yaklaşık 6 aydır mi 10 t pro 256 gb kullanıyorum. Iphone 7 plustan geçtim. Telefon tam anlamıyla bir canavar. 144 hz ekran ve nova launcer ile muazzam seri bir cihaz oluyor. Ama tabi ki üstteki arkadaşın yazdığı gibi androide özgü ufak tefek problemler oluyor. Çünkü adamlar 3 ayda bir cihaz çıkartıyor. Beni en çok rahatsız eden sorun konuşma esnasında ekranın kendi kendine açılması. Konuşurken yanağım değince farkında olmadan telefon başka yerlere giriyor yada sesi kapatıyor vs. ilk aldığımda baya sıkıntı çekmiştim ama kulağımdan hafif uzaklaştırıp tekrar yaklaştırınca düzeliyor. Ama bunu neden yapmak zorunda olayım ki :) mi 10 t ana konusuna bakarsınız görürsünüz bu sorunu. Yanlız onun dışında aşırı memnunum. Bana soracak olursanız tr den 6k vermek yerine uygun fiyata yurtdışı cihazı bakabilirsiniz. Çünkü servisi apple gibi değil biliyorsunuz. Kim ilgileniyor belli değil cihazla. Ama genel performans olarak kıyaslayacak olursam kesinlikle iphone 11 den iyi bir cihaz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.