Şimdi Ara

iPhone 11 256GB 7849₺ Türkcell

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
4.940
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone 11 256GB 7849₺ Türkcell

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende şu tarz alışveriş yapanları, eleştirenlere çok şaşırıyorum. Adam bi şekilde bütçesini ayarlayıp/ayarlayacağını düşünüp alıyor, sonra bu tarz adamlar çıkıp aylık şu kadar gelirin yoksa alman çok saçma, yok tüketim çılgınlığı, yok özentilik, yok 3-5 maaş gömülür mü ona, aç kalınca telefonu kemir vs vs diyor. Sanane kardeşim sanane. Madem bu adamı ve bütçesini düşünüyorsan sistemi eleştirsene sen. Herşeye köpek gibi zam geldi hadi bu uyuşmuş sen ne yaptın. Oh ne güzel ülke, herkes gücü en rahat kime yeterse ona sallıyor.
  • escape0121 kullanıcısına yanıt
    Aldık Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JacquesC -- 27 Kasım 2019; 12:19:37 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JacquesC kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın😎👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2000 liranın üzerinde telefon alanın aylık geliri 10000 değilse çok şaşırıyorum. kişisel söylemiyorum türkiye genelinde, 6000 liraya cep telefonu satacağız diyorlar kapıda izdiham oluyor gerçekten çok büyük bir zihin uyuşukluğu yaşıyor toplumumuz...
  • Hardwired kullanıcısına yanıt
    Aylık gelirim 10.000 TL iki çocuklu bir aile babasıyım, ancak ben bir cep telefonuna 6-7 bin TL ayırabilecek bütçeye sahip değilim sevgili dostum.
  • İyi fırsat aslında ama 128 7000 e düşse daha mantıklı seçenek gibi. Cumaya kadar bekleyelim artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel fırsat alabilen için, paylaşım için teşekkürler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hardwired

    2000 liranın üzerinde telefon alanın aylık geliri 10000 değilse çok şaşırıyorum. kişisel söylemiyorum türkiye genelinde, 6000 liraya cep telefonu satacağız diyorlar kapıda izdiham oluyor gerçekten çok büyük bir zihin uyuşukluğu yaşıyor toplumumuz...
    Bende şu tarz alışveriş yapanları, eleştirenlere çok şaşırıyorum. Adam bi şekilde bütçesini ayarlayıp/ayarlayacağını düşünüp alıyor, sonra bu tarz adamlar çıkıp aylık şu kadar gelirin yoksa alman çok saçma, yok tüketim çılgınlığı, yok özentilik, yok 3-5 maaş gömülür mü ona, aç kalınca telefonu kemir vs vs diyor. Sanane kardeşim sanane. Madem bu adamı ve bütçesini düşünüyorsan sistemi eleştirsene sen. Herşeye köpek gibi zam geldi hadi bu uyuşmuş sen ne yaptın. Oh ne güzel ülke, herkes gücü en rahat kime yeterse ona sallıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T. Soprano -- 26 Kasım 2019; 23:59:4 >




  • yeter artık yok asgari ücret alıp telefona şu kadar para veriyor yok aylık geliri şöyleyse şunu alabilir alamaz yazdığınız. Size ne kim ne yaparsa yapar alan alır almayan almaz. Her yüksek telefonlu konuda aynı tartışma ayna muhabbet, gerçekten yeter..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8bine hd ekranlı telefon. vay be
    sanki 6 sıfır atılmamış gibi
  • Fiyatları oynaya oynaya Samsung'u geçtiler.

  • Hayatımda ilk defa tartışılan bir konuda iki tarafa da hak verdim.
    Gerçekten markası ne olursa olsun bir telefona 7-8 bin lira verilmez diyorum, sonra sana ne oğlum alırken sana mı hesap verecek elin adamı diyorum.

    Kısacası herkes kendince haklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bu durumdayım bende.2000tllik telefonda aynı işi görüyo 7000lik telefonda.Ama şu gerçek var ki Alan razı veren razı oldukça bu ülke daha da kötüye gidecek.Ve buna bi dur diyen de olamayacak..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben bi telefonda

    1) batarya
    2) kamera
    3) ekran hz durumuna bakarim.

    Bu fiyata pahali.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasreddin hoca fıkrası geldi aklıma. Sen de haklısın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • harubate H kullanıcısına yanıt
    Hocam valla bu konuda hükümete kızıyorum paramızın dolar karşısında değeri düşük olduğu için hemde elektronik ürünlerdeki aşırı yüksek vergiler için.

    Millete de kızıyorum tasarrufu öğrenemediği ve ithalat ürünlerine bazen gereksiz de olsa para harcayarak cari açığı büyüttükleri için.

    Sonuç olarak yukarıda yazdıklarım benim şahsi düşüncelerim, kimseyi kırmak veya yargılamak haddime değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada iphone 11 256gb normalde 849$ imiş.Bu da yaklaşık 4.890tl eder.Bilmem anlatabiliyo muyum sayın ayfoncu arkadaşlara.5999tl olunca migrosun önünde yatanlara.Kapısı açılınca olmayan stoklara koşan ayfoncu arkadaşlara.Yapmayın etmeyin yazık günah..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • papaz mapaz olayı olmayaydı da dolar 3.5 civarında olaydı 4,500 olacaktı bu fiyat
    o zaman paracıklarımız amerikalılara gidecekti , bakın satılmıyo şimdi saatlerdir duruyo orda , paracıklar cepte
  • yazık verilen verilecek olan paralara. hadi 2-3k anlarım da 5-6bin hatta 8-10 bin telefona nasıl kıyılıp da verilir.

    bu kadar mı bir insan geleceğini planlamaz. bu kadar mı müsrif olur bir toplum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 11 256gb max 4000 tl bandına düşerse ancak o zaman alınabilir şuan iphone 11 fiyat/performans açısından çok zayıf bu fiyatlara pro max ların satılması gerekirdi, ben 7 yıldır kullandığım telefonum bozulunca ve taşınabilir bir kameraya ihtiyaç duyduğumdan 2017 de sıfır apple garantili iphone 7 almıştım 256gb modeline 3150tl vermiştim o günün amiral gemisi telefonu ve en yüksek hafıza seçeneğiydi ve çok rahat satın almıştım nakit trink çıkarıp vermiştim ve bu parayı vermek beni hiç zorlamamıştı ve o günün şartlarında verdiğim paranın karşılığını fazlasıyla almıştım bu telefonla çektiğim video ve fotoğraflarla çok fazla proje ürettim ve telefonun parasını bir kaç haftada amorti etmiştim ama bugün iphone 11 in 256gb modeline ki (ucuz iphone modeli xr benzeri) 7850tl vermek gerçekten fiyat/performans açısından çok çok kötü, iphone 11 pro modeline kıyasla gerçekten kalite olarak düşük kalıyor bunu uzun kullanımdan sonra daha iyi anlıyorsunuz, hatta bu seriye neden pro dendiğini de, velhasılkelam şuan satıştaki iphone ların hiç biri fiyat/performans olarak tatminkar değiller. (türkiye için böyle abd de çok kolay alınabiliyor hatta 11 modeli abd de pek tercih edilmiyor çoğu kişi 11 pro tercih ediyor çünkü arada dişe dokunur fark yok fiyat olarak ki abd de ortalama telefon kullanım yılı 5 yıl) buna rağmen abd deki fiyatıyla tl ye bile çevrilerek satılsa yine bir ihtimal alınabilir fakat bu fiyatlarla asla ! birde 300-500 tl düştü diye sıcak fırsatlara başlık giriliyor ben en çok buna üzülüyorum. üniversitemizdeki hocaların bir çoğu gerçekten kullandığı telefonun modelini bile sorsan bilmiyor o kadar ilgisiz 90 lı yılların arabalarına biniyor ve ya metro ile ulaşım sağlıyorlar çünkü maddeperest değiller. fakat üniversitedeki güvenlik görevlisinin elinde son model telefon ve işe yeni model bir arabayla gidip geliyor. madde vizyonsuz basit cahil insanları tatmin etmek için vardır. eğitim kültür bilgi ahlak görgü ve entelektüel seviye arttıkça insanların cep telefonu araba veya özel mülkiyet merakı ortadan kalkar hakikati aramaya başlarlar, çünkü bilirler ki hayatta ya üreten olursun ya tüketen (daha doğrusu tükettikçe tükenen) çünkü bu tür ürünleri almak için insanlar ömürlerini feda edecekler ve tüm bu ürünler alışveriş vitrinlerindeki gibi görünen parıltılı şeyler bize köle olduğumuz gerçeğini unutturmak için bir ilüzyondan başka birşey değil. çünkü eğer gereksiz tüketmezsek borçlanmayacağız borçlandığımız içinde sevmediğimiz bir işte gönüllü köle olarak kendimizi satmayacağız. bu kapitalist sistemin o...p su olmadan daha huzurlu ve ahlaklı yaşayacağız, tüketim toplumu kitabının yazarı Jean Baudrillard şunu söylüyor "modern tüketim çağında tüm bu etrafımızdaki sihirli şeyler önce toplumun en aptal tabakası tarafından rağbet görecektir. çünkü onlar ne istediklerini bilmeyen bir sürüden ibarettir, onlara ne dayatılırsa onu yaparlar ve modern kapitalist kölelik düzeni böylece devam eder"

    herkese Jean Baudrillard ın tüketim toplumu isimli kitabını tavsiye ederim belkide hayatınızı değiştirir ve sizlere yeni bir vizyon katar bir telefona bu kadar para vermenizi engellemez tabiki sadece elimizdekileri en verimli nasıl kullanırız onu idrak etmenizi sağlar (eğer bir insan iphone 11 pro yu gerçekten o işten profesyonel olarak para kazanmak ve üretmek için kullanıyorsa buna itiraz etmiyorum yanlış anlaşılmasın)

    "Gerçek ihtiyaçlar ile sahte ihtiyaçlar arasındaki ayrımın ortadan kalktığı tüketim toplumunda birey tüketim mallarını satın almanın ve bunları sergilemenin toplumsal bir ayrıcalık ve prestij getirdiğine inanır. Böylece genel bir toplumsal farklılaşma mantığı ortaya çıkar. İhtiyaç artık bir nesneye duyulan ihtiyaçtan çok, bir farklılaşma ihtiyacıdır. Tüketici tek tek nesnelere değil, mal ve hizmetler sistemini bütünüyle satın almaya yönlendirilir;(apple ekosistemi de bunun bir parçası steve jobs un değimiyle bir cemaat elitist bir oluşum ilizyonu sağlamak) bu süreçte bir yandan kendini toplumsal olarak diğerlerinden ayırt ettiğine inanırken, bir yandan da tüketim toplumuyla bütünleşir. Dolayısıyla tüketmek birey için bir zorunluğa dönüşür. Bu anlamda tüketim bireyin özgür bir etkinliği değildir." Çağımızın önemli filozoflarından Baudrillard bu kitabında, çarpık tüketim anlayışını ele alıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dost..:) -- 27 Kasım 2019; 5:16:6 >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.