Şimdi Ara

Ipad ve GPS konusu hakkında uyarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şu konuya açıklama getirelim. Cihazda GPS yok, Asisted GPS var.
    Yani uydudan değil baz istasyonlarından bilgi alarak konumunuzu belirliyor.
    belirteyim dedim.

• Asisted GPS olan cihazlarda, GPS çipi de vardır. Iphone gibi.
    Asisted GPS demek, GPS ten gelen verilerin baz istasyonlarından gelen bilgilerle birleştirilerek daha iyi sonuç alınması demek.
  • Cihazın wifi versiyonunda GPS yok.
    3g versiyonunda ise aynı cep telefonlarındaki gibi GPS desteği ve gps çipi var.
  • nasıl gps çipi var

3 gli modelinde ,iphone 3gs deki gb navigasyon programlarını kullanamıyacakmıyız :( eğerki öyle olursa tüm hayallerim suya düşer
  • ipad de de agps turu bırseymı var ,yoksa harbi harbi gps olarak kullanabılecekmıyız , cok önemli de ??
  • yorum yokmu arkadaslar ??
  • apple sitesinden alıntıdır..

Wi-Fi
    Digital compass
    Assisted GPS (Wi-Fi + 3G model)
    Cellular (Wi-Fi + 3G model)

3g li modelde aGPS var...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aGPS iPhone daki gps ile aynı. büyük ihtimal iphone daki navigasyon programları ipad de çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxiabit

aGPS iPhone daki gps ile aynı. büyük ihtimal iphone daki navigasyon programları ipad de çalışır

peki iphone 3g ile 3 g S arasında fark varmı gps bakımından, sadece 3gS de pusula var dıye bılıyorum, donanımsal fark , yada kısa yoldan şu şekilde sorayım , profosyonel gps lerdeki kadar olmasada iphone 3gs teki kadar navıgasyon yapabılecekmıyım acaba.bırde agps baz ıstasyonlarını kullanarak konum belırlıyor dıye bılıyorum, ben genellıkle dagbasında oalcagımdan :) geneldede tek bır baz ıstasyonunun gordugu bır konumda olacagımdan tam olark net gosteremez dıye tahmın edıyorum, tabıı yanılıyorda olabılırım ?
  • Arkadaşlar mantıklı olalım kocaman ipad ile navigasyon mu yapacaksınız. Herşeye de kymasalar bişey eksilmez
  • Daha önce de tartışılmıştı a-gps olayı. Centauri arkadaşımız doğru bilgi vermiş.

Şöyle ki: a-gps = a + gps

Bu da demek oluyor ki normal gps zaten var, dağda kırda bayırda çölde uzayda uçakta gps iş görecektir. o "a" dediğimiz kısım assisted anlamına geliyor ve gps'in ilk bağlantı zamanını ve aralarda kopmalarda (tünel, köprü) tekrar bağlanma zamanını kısaltmada yardımcı bir sistem.

Saygılarımla.
  • Arabamda bulunan Garmin Nuvi cihazımdan söyleyim:

aGPS olmadığı durumlarda cihaz yüksek binaların arasındayken, üstü kapalı bir alandayken yani gökyüzü görüşü sınırlı iken ilk açılışta konumunu bulmakta zorlanabiliyor hatta şehir içinde ecden çıktığımda 10 dakikaya kadar süren sürelerde uydudan yerimi belirlemem zorlaşabiliyor.

iphone gibi aGPS cihazlarında uydu iletişimi varsa çok daha hızlı bir şekilde konum belirlemesi başarılıyor, hatta aGPS olmayan piyasadaki navigasyon cihazlarında ev içi gibi kapalı mekanlarda konumunuzu bulmanız imkansızken aGPS sayesinde ev içindeyken bile (tabi açık alana göre birkaç metre daha hata payıyla) konumunuzu bulaiblirsiniz.

sanki aGPS çok kötü ve yarım birşeymiş gibi anlatılmış ama durum öyle değil..
  • Şimdi iPad için konuşacak olursak 3G+wifi modellerinden herhangi birini aldığımda internet kapalı durumdayken harita çalışacak mı?
  • Eski konu, guzel hort, bolum de yanlis ancak aciklayim, evet kullanilir. iPad'in konum belirlemesi icin internete ihtiyaci yok. Icinde GPS alicisi var. Ancak 3G'li model almaniz lazim, WiFi modellerinde GPS bulunmaz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.