Şimdi Ara

İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
4
Favori
7.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün 3. cihaz elime ulaştı ve testte tahmin ettiğim gibi takıldı ve ilginçtir ki 45. hafta ürününü göndermişler (!)
    Bunaldım artık aldık kullanamıyoruz ...
    Edit: Bu arada dikkatimi çeken diğer şey ilk geri iade ettiğim cihazdan sonra gelen cihaz ile birlikte kutunun içinden çıkan faturada W ile başlayan sipariş nodan sonra /REP01 ibaresi vardı. Bu ibarenin anlamı büyük ihtimal değişimi simgeliyor çünkü ilk aldığım cihazın faturasında W...../REP01 ibaresi yoktu. Ben üçüncü cihazımın faturasında W.../REP02 bekliyordum fakat öyle olmadı W.../REP01 olarak yazmışlar. Buradan kaçıncı iade edilen ürün olduğunu apple store deki hesabımıza bakmadan anlayamıyorlar sanırım.
    Bir de kutunun üstünde normalde (ipad mini kutusunu kaplayan ve ondan büyük olan kutu) ipad mini cihazını tanıdan seri, imei ve part nolarını yazan bir yapışkan bildiri zımbırtısı bulunuyordu fakat ilk aldığım cihazdan bir hafta önce üretilen bu ürünün kutusunda bu zımbırtıdan göremeyince şaşırdım (şuana kadar bu ürün hariç hepsinde o bildiri zımbırtısı vardı) bunu göz önünde alırsak sanırım sonradan başlamışlar bunları kutunun üstüne yapıştırmaya.
    Son olarak ellerindeki stoğun bitmekte olduğuna inanmak istiyorum. Normalde 46. hafta ürünlerini görmekteydik şuan elime 45. hafta ürünü geldi sanırım depoyu aramak zorunda kaldılar ürünlerinin stoğu bitiyor mu ne ?
    Nice Name: iPad mini Retina (Gen 2 WiFi-Cellular)
    Family name:
    Group1: iPadMini
    Group2:
    Generation:
    CPU speed: 1.3GHz
    Screen size: 7.9 inch
    Screen resolution: 2046x1536 pixels
    Colour: Space Gray
    Production year: 2013
    Production week: 45 (November)
    Model introduced: 2013
    Capacity: 64GB
    Memory - flavour: xx
    Factory: DL (China - Foxconn)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 11 Ocak 2014; 23:01:19 >

• Nice Name: iPad mini Retina (2nd Gen - Cellular)
    Machine Model: iPad4,5
    Family name: A1490
    Model Number: ME824
    Group1: iPadMini
    Group2: WiFi-Cellular
    Generation: 2
    CPU speed: 1.3GHz
    Screen size: 7.9 inch
    Screen resolution: 2046x1536 pixels
    Colour: Silver
    Production year: 2013
    Production week: 47 (November)
    Model introduced: 2013
    Capacity: 32GB
    Memory - flavour: xx
    Factory: DL (China - Foxconn)

İşte ghosting olmayan iPad mini retina.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphys -- 12 Ocak 2014; 2:39:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • graphys G kullanıcısına yanıt
    Öncelikle senin adına çok sevindim
    Sende bizim gibi değiştire değiştire arayanlardan mısın ? ve buraya bulan bir kişi olarak mı yazıyorsun yoksa ilk aldığında mı şansa geldi ?
    Şanslı biri olarak maceranı biraz anlatır mısın ?
  • RoadSing3r kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.

Sizinle daha önce de konuşmuştuk hatırlarsanız. Değişe değişe bugünlere geldik diyebiliriz. Ama benim yöntemim sizden farklıydı biraz. 5 tane al kontrol et sorunluysa iade şeklinde yaptım. Tabi ne kartlarda limit kaldı ne de bende sabır. Bu son partide de olmasaydı artık rastgele kullanacaktım birini.

Şimdi ekran koruyucu arayışındayım. Milimetrik uyumlu olacak ve parlak olacak. Fiyatı vs. hiç önemli değil. Var mı tavsiye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi graphys -- 12 Ocak 2014; 3:07:23 >
  • graphys G kullanıcısına yanıt
    60 Liraya kaliteli ve sağlam bir tane vardı yere düşse bile cama iyi bir şekilde tampon olduğu için kırılmasını önlüyormuş* fakat zaman geçtikte sarardığını öğrenince vazgeçtim ben eğer kafana yatan bir tane bulursan beni de haberdar et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoadSing3r -- 12 Ocak 2014; 4:01:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: graphys

Teşekkür ederim.

Sizinle daha önce de konuşmuştuk hatırlarsanız. Değişe değişe bugünlere geldik diyebiliriz. Ama benim yöntemim sizden farklıydı biraz. 5 tane al kontrol et sorunluysa iade şeklinde yaptım. Tabi ne kartlarda limit kaldı ne de bende sabır. Bu son partide de olmasaydı artık rastgele kullanacaktım birini.

Şimdi ekran koruyucu arayışındayım. Milimetrik uyumlu olacak ve parlak olacak. Fiyatı vs. hiç önemli değil. Var mı tavsiye?

Vaaaaaay, hayırlı olsun:) 47 Foxconn geçmişti sanırsam benim de elime de ghosting vardı yine. Bu arada ekran altı toz, ışık sızması ve ekrandaki homojen ışık dağılımını da kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ghosting yok diye sevinirken daha beteri olmasın aman.

Ben ekran koruyucuya biraz soğuk bakıyorum açıkçası. iPhone da kesin kullanıyorum, cebe koyarken falan sürekli bir sürtünme halinde ama iPad için smart case kullandığım için aletin her yeri kapalı. Evde çoluk çocuk varsa bilemem tabii de benim cihazı %99 hanım ve ben kullanıyoruz. Tırnakları düzenli keserseniz:) sorun çıkmıyor aslında. Tozları mutlaka üfleyip veya silip ekranı kapatıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeliTeknik

quote:

Teşekkür ederim.

Vaaaaaay, hayırlı olsun:) 47 Foxconn geçmişti sanırsam benim de elime de ghosting vardı yine. Bu arada ekran altı toz, ışık sızması ve ekrandaki homojen ışık dağılımını da kontrol etmenizi tavsiye ederim. Ghosting yok diye sevinirken daha beteri olmasın aman.

Ben ekran koruyucuya biraz soğuk bakıyorum açıkçası. iPhone da kesin kullanıyorum, cebe koyarken falan sürekli bir sürtünme halinde ama iPad için smart case kullandığım için aletin her yeri kapalı. Evde çoluk çocuk varsa bilemem tabii de benim cihazı %99 hanım ve ben kullanıyoruz. Tırnakları düzenli keserseniz:) sorun çıkmıyor aslında. Tozları mutlaka üfleyip veya silip ekranı kapatıyorum.

Teşekkürler. En kısa sürede sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

Hepsini kontrol ettim. Hiç biri yok. Tek fark ghostingli panellere göre en düşük parlaklık seviyesinde ekran hafif derecede daha sarı.

Aslında söyledikleriniz aklımı çelmeye başladı. Biraz düşüneyim. Ekran koruyucular 1 e 1 olmadımı sinir ediyor beni.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Teşekkürler. En kısa sürede sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız.

Hepsini kontrol ettim. Hiç biri yok. Tek fark ghostingli panellere göre en düşük parlaklık seviyesinde ekran hafif derecede daha sarı.

Aslında söyledikleriniz aklımı çelmeye başladı. Biraz düşüneyim. Ekran koruyucular 1 e 1 olmadımı sinir ediyor beni.

Dediğim gibi case gerçekten yeterli ama illa koruyucu lazım derseniz de iPhone' da denediğim farklı çeşitlerden sonra en memnun kaldığım koruyucuyu önereyim:

Yeşil olan Ultra Optics i tavsiye ederim. Ultra Crystal kullanmadım o yüzden yorum yapmıyorum. spigen.com.tr de bunun ipad mini versiyonu var ama mini retina versiyonunu göremedim.

http://www.spigen.com/brands/apple/ipad/ipad-mini-with-retina-display/ipad-mini-with-retina-screen-protector-steinheil.html

İpad Mini Reitna Ekran Ghosting Ve Dead Pixel Testleri

• HeliTeknik kullanıcısına yanıt
    Ultra Optics mat mı parlak mı? Matlara karşı bir antipatim var kullanamıyorum.

Bir de glass.t olan var cammış. Fiyatı baya yüksek ama çok kaliteli diyorlar hiç kullanabildiniz mi?

• quote:

Bir de glass.t olan var cammış. Fiyatı baya yüksek ama çok kaliteli diyorlar hiç kullanabildiniz mi?

Mat değil, mat olan Ultra Fine. Optics olan mat değil ama nasıl desem biraz petekli gibi. Işık geçirgenliği süper, parmak izi de bırakmıyor. Sesi başlarda gıcık edebilir.
    Glass olan gereksiz kalın bir tabaka yapıyor ekranda. Aletin ekranı açıkken tepesine bir şey düşme riskine karşı işe yarar. Gerçek hayatta iPad üzerine onlarca çivinin düşmesi ne kadar mümkün tartışılır tabii. En kritik şey aleti yere düşürme. Smart case biraz etli bir şey. Deneme durumum inşallah olmaz gibi ama makul yüksekliklerden parke veya halılı bir zemine düşse korur gibi geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeliTeknik -- 12 Ocak 2014; 15:12:58 >

• quote:

quote:

Mat değil, mat olan Ultra Fine. Optics olan mat değil ama nasıl desem biraz petekli gibi. Işık geçirgenliği süper, parmak izi de bırakmıyor. Sesi başlarda gıcık edebilir.
    Glass olan gereksiz kalın bir tabaka yapıyor ekranda. Aletin ekranı açıkken tepesine bir şey düşme riskine karşı işe yarar. Gerçek hayatta iPad üzerine onlarca çivinin düşmesi ne kadar mümkün tartışılır tabii. En kritik şey aleti yere düşürme. Smart case biraz etli bir şey. Deneme durumum inşallah olmaz gibi ama makul yüksekliklerden parke veya halılı bir zemine düşse korur gibi geliyor.

Zaten smart case banko. Ilk günden almıştım onu. Hatta değişim furyasından o da 2 defa değişerek nasibini ve son halini aldı.

Peki bunların cihaza uyumları nasıl tecrübe şansınız oldu mu? Ben ilk nesilden itibaren iPad kullanıyorum. Hatta 4. Nesili satıp aire geçtim bile. Artık iPad için ezberledim hangi koruyucu nasıldır diye.

Ama ilk mini deneyimim. O yüzden 1 e 1 oturan kenarda köşede boşluk kalmayacak bir ekran koruyucusu arıyorum.

Ultra crystal olan sanırım tam parlak olanı. Spigen ürünlerini daha önce çok duydum ama bir türlü tecrübe şansım olmamıştı.

Şimdi bu ipadi bu kadar aramışken gözünden sakınıyor insan. ;)

• ghost ne oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Götterfunken -- 12 Ocak 2014; 15:18:40 >
  • Bu ghosting, sarılaşma vs olayları sadece Türkiye'deki ürünlerde mi var acaba? Biz birkaç gün önce Hong Kong Apple Store'dan ısmarladık Mini 2 arkadaş getircek 1 haftaya ama onda çıkar mı böyle birşey acaba?
  • busterr kullanıcısına yanıt
    Hayır, ne kadar Allah'ın ukala İngiliz vatandaşı da olsan bu değişmez. Türkiye'ye özel bir uygulama olduğunu düşünmeniz de ilginç açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: busterr

Bu ghosting, sarılaşma vs olayları sadece Türkiye'deki ürünlerde mi var acaba? Biz birkaç gün önce Hong Kong Apple Store'dan ısmarladık Mini 2 arkadaş getircek 1 haftaya ama onda çıkar mı böyle birşey acaba?

google a "ipad mini retina image retention" yazıp ararsan, filistin üzerinden getirsende aynı problemi yaşama ihtimalin olduğunu görürsün.
  • Bugun iPad mini retina wifi aldim, daha aktive ederlen ekran kendi kendine kilitlendi. Sonra belki bikerelik biseydirdedim ve photobbotu actim ekran yan cevriliyken ilk acilisinda Photobbotun ekran karariyor bazen kilitleniyor bazen kilitlenmiyor, daha sonra bir oyun yukledim ilk acilisinda ekran siyah olan oyunlardada kilitleniyor yani ekran kilidi giriyor acarken yine sifremle acmam gerekiyor. Harbiden bunlarin hepsinde sorun varmis yarin ilk is degisim

• Arkadaşlar bu konuda düşüncemi paylaşmak isterim.
    İpad mini retina 16gb + 4g uzay grisi almaya karar verdim ve forumda yorumları okurken herkesin bu ghosting onlayını diline doladığının farkına vardım. İlk başta vazgeçecek gibi oldum sonra evdeki emektar ipad 3.nesil 32gb +3g model tableti kaptım ve bende bu testleri yaptım. Ölü piksel yok ama 10dk bekleyince ekranda damalar kalıyor. Yani ghosting olayı bende de varmış. Peki ben bunu şimdi öğrendim ama iki yıla yakındır bu cihazı kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım :) yani demem o ki bu test mest işleri şahsi düşüncem tırıvırı işler :)) cihazda günlük kullanımı engelleyecek bir sorun olursa tabiki sonuna kadar hakkımı ararım bende ama bu mesele için cihaz değişmek bana pek mantıklı gelmedi. Meğerse 2 yıldır her türlü ortam şartlarında kullandığım cihazımda da bu sorun varmış. sizin test sayesinde öğrendim :) yayında yapımda emeği geçen arkadaşlara teşekkür ederim.Ayırca düşüncelerimi ister desteklesin ister karşı çıksın saygıyla karşılayan herkese minnettar olduğumu beyan ederim.
    Bu arada korkum o ki apple türkiyeye yeni girdi şuanda kusursuz müşteri memnuniyeti veriyor ama bu gidişle mecburen türk sistemine ayak uydurmak zorunda kalacak. Bununla ilgilenenlerde insan sonuçta değiş değiş bi sınırı var değilmi :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adf__ -- 13 Ocak 2014; 23:21:56 >

• adf__ kullanıcısına yanıt
    Anlatmak istediğini anladım, olayın su ihtimal edilmesi açıkçası hiç işten bile değil
    Teorik olarak dediğiniz doğru olabilir, yani günlük kullanımda fark edilmemesi ...
    Fakat doğruluğundan emin olmamakla birlikte göz panellerin oyunlarda tam anlamıyla performans alınamıyormuş (?) LG Display'in panellerine oran ile ...
    Ne söyleyeyim habire kutu açmak bir süre sonra yahu ben ne yapıyorum acaba yanlış bir iş mi ediyorum burada, mesela Apple'yi kazıklamak gibi (!) Fakat İnan zevkli bir şey değil çektiğimiz, para verip bir süre başında bulunmam gereken ve benim için önemli olan süreli premium account almak istediğim uygulamak var ve ben bunları şuan bekletmek zorundayım.

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ayarlar,Genel,Otomatik kilit ardından süreyi değiştir işe yaramaz ise tamamen cihazı sıfırla olmadı MHP ile görüş en son çare olanakta değişim yapmanı tavsiye ederim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.