Şimdi Ara

IPAD KALEM YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
13.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ipad air için kalem almayı düşünüyorum derste not tutabilmek için önerdiğiniz kalem var mı ? Adonit jot script , wacom intuos creative, ipen bunlardan hangisi en iyi acaba bu ürünlerden herhangi birini kullanan var mı ? Düşük fiyatlı iş gören bir kalem tavsiyesi varsa o da olur şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güncel ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeljko Obradovic

Güncel ..
    Araştırmalarım sonucu kendi sitesinden adonit jot script aldım elime geçmesini bekliyorum. Bu kalemin özelliği bluetooth 4le üzerinden cihaza bağlantı sağlaması ve
    çok daha yüksek isabetlilik, eğim algılama ve ekrana avuç içinden kaynaklanan dokunmaları önlemesi(uyumlu uygulamalarda). Üstelik sanırım en ince uçlu ipad kalemi şu an bu. Bu model çizim yapmak için uygun değil, yazı yazmak ve not almak için
    samsung'un s-pen i gibi kullanım amacı olan bir ürün. Eğer baskı duyarlı, çizim amaçlı ve daha detaylı darbe efektleri olan bir model istiyorsan jot touch 4.0 modeline yönelmelisin.
    Fakat onla da yazı yazmak daha zor olur sanırım.
  • Hocam bem iPad 4 için bir den çok kalemi denedim ama içlerinde en iyi çalışanı Tarsus. In dokunmayın kalemi oldu. Senin bahsettiğin kalemi internetten inceledim ve gerçekten on numara gözüküyor. En büyük artısı kalemin ucu S-pen gibi ince Buda iPad de yazı ve çizim işini maximize edecektir. Yorumları bekliyorum Türkiye'den nereden alabiliriz bu kalemi.

• Daha çok yazı yazmak için kullanacağım hocam kalem ne zaman geçer elinize acaba , mümkünse burada detaylica incelemesini yazarsanız çok memnun olurum. Bu kalemde spen gibi direkt el temasını iptal etme var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: beşkazalı48

Hocam bem iPad 4 için bir den çok kalemi denedim ama içlerinde en iyi çalışanı Tarsus. In dokunmayın kalemi oldu. Senin bahsettiğin kalemi internetten inceledim ve gerçekten on numara gözüküyor. En büyük artısı kalemin ucu S-pen gibi ince Buda iPad de yazı ve çizim işini maximize edecektir. Yorumları bekliyorum Türkiye'den nereden alabiliriz bu kalemi.
    Adonit turkiye den alabiliyoruz hocam kalemi. Sizin dediğiniz tarsus kalem hangisi link verebilir misiniz ? Konuyu güncel tutalım eminim ki çoğu arkadaşın ihtiyacı olan bir konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beşkazalı48

Hocam bem iPad 4 için bir den çok kalemi denedim ama içlerinde en iyi çalışanı Tarsus. In dokunmayın kalemi oldu. Senin bahsettiğin kalemi internetten inceledim ve gerçekten on numara gözüküyor. En büyük artısı kalemin ucu S-pen gibi ince Buda iPad de yazı ve çizim işini maximize edecektir. Yorumları bekliyorum Türkiye'den nereden alabiliriz bu kalemi.

Türkiye'de adonit türkiye diye bir site getirecekmiş galiba google'da aramada çıkmıştı fakat firma nedir necidir, güvenilirmidir bilmiyorum. Bir de kendi sitesinden daha pahalıya satacaklar gibi.
    Yazı yazmak için araştırdığım kadarıyla en ideali şu an script modeli. Pilli ve bluetooth teknolojisi ile çalışıyor, diğer basit styluslar gibi değil. S-pen olayına benziyor. Bir de 1.9mm ucu var,
    sanırım kaliteli modellerden en ince uçlusu bu şu an, bu da yazı için önemli. Ama aynı firmanın jot touch modeli var, bu modelin ise baskı duyarlılığı var dediğim gibi, resim portre vs. çalışmalar için
    çok mantıklı bir model o da. Ama yazı amaçlı değil, uç yapısından da anlaşılıyor zaten. Araştırdığım kadarıyla tüm ipad uygulamalarında stylus olarak çalışıyor, fakat eğim algılama(accelerometer), avuç içi dokunma engelleme
    gibi bluetooth ile iletilen gelişmiş özellikler için adonit'in sdk sını kullanan uygulamalar kullanılmalı. Orada listesi de var, listedekiler zaten çok iyi uygulamalar, sdk olmayanları da geliştiricileriyle iletişime girip ekletiyorlar.
    Benim aklıma en yatan model bu oldu, hatta sırf kalem olayı için ipad i satıp samsung note 10.1 2014 modelini almayı bile düşündüm fakat klasik android sorunları hala yaşandığından ipad ile en iyi note sistemini nasıl yaparım araştırdım ve bunu buldum.
    Cihaz bluetooth 4LE destekleyen ipad modelleri ile uyumlu(ipad3 ve üstü tüm modeller) Alternatif olarak bir de ipen var, fakat stokları bitmiş 2. modeli üretilecekmiş. Yazılım desteği de adonit kadar iyi değil gördüğüm kadarıyla.
    Ama yazı için rakibi yine de ipen 2. Onu da bir inceleyip karşılaştırmak lazım ama piyasaya çıkışına var henüz, benim üniversitede ihtiyacım olduğu için pek beklemedim.

https://adonit.net/jot/script/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iPad Klavyeli Kılıf Tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    İpad telefon olarak kullanmak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Daha çok yazı yazmak için kullanacağım hocam kalem ne zaman geçer elinize acaba , mümkünse burada detaylica incelemesini yazarsanız çok memnun olurum. Bu kalemde spen gibi direkt el temasını iptal etme var mı?

Evet var, bu özelliğin adı palm rejection olarak geçiyor. Diğer mesajımda bahsettiğim gibi orada listedeki uygulamalar tarafından destekleniyor ve kalemin bluetoothtan bağlı olması gerekiyor.
    Bağlı olmazsa veya uygun uygulama kullanılmazsa o özellik çalışmaz normal bir stylus olarak kullanılır. Ki zaten gördüğüm kadarıyla upad hariç kaliteli tüm yazılımlar var, upad'e de mail attım bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 5 Ocak 2014; 22:21:55 >
  • Çok teşekkürler hocam ben de en kısa sürede almayı düşünüyorum üniversitede kullanacağım aynı şekilde kaç tlye sipariş verdiniz ?Bir de şey soracağım youtubeda bir kalem videosu izlerken gördüm adamın biri penultimate adlı uygulamayı kullanırken alttan şerit gibi bir şeyi yukarı çekiyordu o bölgeye de elini koyuyordu yanılmıyorsam şerit çektikten sonra seritin altındaki ekran soluklaşıyor anlatabildim mi bilmiyorum ama uygulamanın kendisinde el algisini kapatma mı var acaba diye düşündüm .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeljko Obradovic -- 5 Ocak 2014; 22:28:17 >
  • quote:

Çok teşekkürler hocam ben de en kısa sürede almayı düşünüyorum üniversitede kullanacağım aynı şekilde kaç tlye sipariş verdiniz ?Bir de şey soracağım youtubeda bir kalem videosu izlerken gördüm adamın biri penultimate adlı uygulamayı kullanırken alttan şerit gibi bir şeyi yukarı çekiyordu o bölgeye de elini koyuyordu yanılmıyorsam şerit çektikten sonra seritin altındaki ekran soluklaşıyor anlatabildim mi bilmiyorum ama uygulamanın kendisinde el algisini kapatma mı var acaba diye düşündüm .

Uygulamanın ayarlarından açılıp kapatılabiliyor, ayarlardan açılmazsa ek özellikler çalışmıyor. Noteshelf uygulaması var mesela bende, orada o şekilde. Good notes da çok iyi denediklerim arasında.
    Tl olarak 200 civarı tuttu. 75 ürün +16 dolar kargo.

Ayrıca şöyle bir karşılaştırma buldum, tükenmez kalemle karşılaştırılmış. Bence yazı için gayet makul duruyor. Bağlantısının bluetooth olması ile gelecekteki ipad modellerince de desteklenecek olması daha mantıklı kılıyor.
    Cihaza ekstra aparat takılmıyor bazı modellerdeki gibi. Fakat bazı incelemelerde şundan bahsedilmiş, yazmayı kestikten sonra bazı uygulamalar otomatikman 2sn sonra palm rejection olayını devre dışı bırakıyormuş sadece yazarken devreye giriyormuş.
    Dolayısıyla yazmadığınız zaman bileğinizi çekin deniyor, bunu bilmek de önemli. Bileği çok dayayanlar için yine de sorun olabilir. Ama mesela upad gibi uygulamalarda wristguard özelliği var, dediğiniz gibi çekmece gibi çekiyorsunuz bileğinizi oraya koyuyorsunuz
    dolayısıyla ekrana değip çizgi çekmiyor.

IPAD KALEM YARDIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 5 Ocak 2014; 22:39:16 >

• Teşekkürler dostum verdiğin bilgiler için kısa süre içinde vereceğim siparişi ben de.

• Hocam para sizin beni kesinlikle ilgilendirmez de 200 lira biraz fahiş bir fiyat değil mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: gokceonur

Hocam para sizin beni kesinlikle ilgilendirmez de 200 lira biraz fahiş bir fiyat değil mi ?
    Hocam ama şöyle bir durum var samsung note 2014 1349 tl ipad air 1187 (iki cihazın da en uygun fiyatı buydu bir ara ) 200 tl bunu alınca fiyatlar aynı oluyor hem note deneyimi yaşıyorsunuz ( hatta app store uygulamaları ile s note dan çok daha kaliteli) hem de ipad kullanıyorsunuz yani her türlü samsungtan üstün bir cihaz oluyor, samsung 2014 ile bu cihaz arasında kalmıştım sadece spen yüzünden samsung aklımı çeliyordu bu kalem sayesinde ipad çok komple bir cihaz oluyor ve her işi görüyor bu yüzden ben de alacağım 200 tl biraz pahalı olsa da alternatif yok malesef.
  • Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Peki şey benim tek sevdiğim notelarda el yazını metne çeviriyor ama gerçekten kaliteli bir seviyede onu yapan bir uygulama var mı ?

• quote:

Peki şey benim tek sevdiğim notelarda el yazını metne çeviriyor ama gerçekten kaliteli bir seviyede onu yapan bir uygulama var mı ?
    Var: MyScript-Memo
  • quote:

Noteshelf yapıyordu sanki hocam emin olmamakla birlikte uygulamanın adını hatırlayamadım izlediğim videoda adam metne çeviriyordu ve gayet başarılıydı yarın size uygulamanın adını bulup söylerim .
  • quote:

Noteshelf yapıyordu sanki hocam emin olmamakla birlikte uygulamanın adını hatırlayamadım izlediğim videoda adam metne çeviriyordu ve gayet başarılıydı yarın size uygulamanın adını bulup söylerim .

Alıntıları Göster
    Çabanızı anlıyor ve saygı duyuyorum arkadaşlar ama iPad not alma cihazı değil pek. Rahatça not almak istiyorsanız adı üstünde ''Note'' almak lazım.

Samsung fanı değilim yanlış olmasın iPad Mini kullanıyorum ama keşke Note 8 alsaydım diyorum.

• quote:

Hocam para sizin beni kesinlikle ilgilendirmez de 200 lira biraz fahiş bir fiyat değil mi ?

Üst seviye styluslar 50$ civarından başlıyor, ipen 2 mesela kargo hariç 136$. Böyle birşeye gerçekten ihtiyacınız varsa, biraz da keyfinize düşkünseniz tabi(teknolojiden vazgeçemem diyorsanız), malesef gözden çıkarmak gerekiyor. Şahsen düşününce gidip elimdeki garantili cihazı zararına satıp 1350 tlye yeniden galaxy note 10.1 almaktan daha uygun bence yine. Sıfırdan alacak kişi elbette kullanım amacına uyuyorsa, android seviyorsa direkt note 2014 almayı detaylıca düşünebilir. Fakat ios kullanmanın avantajlarını biliyorsunuz zaten tekrardan bahsetmeye gerek yok. Androidde samsung'un s-note uygulaması harici doğru düzgün uyumlu pek yazılım çeşidi yok deniyor kullananların yorumuna göre, ios/ipad için ise keyfinize göre tonla yazı ve not uygulaması var. Bu kalemi tamamen destekleyen uygulama sayısı bile daha fazladır belki. Elbette kabul etmek gerekir ki note'un s-pen teknolojisi ap ayrı, wacom tarafından geliştirilen bir teknoloji kendi yazılımıyla en mükemmel not tutma deneyimini veren cihaz. Yukarıda bahsettiğim gibi palm rejection olayı bu aksesuarlarda s-pen kadar mükemmel değildir de muhtemelen. Fakat bu ürünler de android tercih etmek istemeyenler için alternatif. Üniversitede ise tablet kullanımı gerçekten büyük kolaylık, kitaplar defterler herşey tek cihazda yedekleri anında dropboxda, google docs, icloudda her pcden ulaşıyorsunuz. Beni şu an bile hergün ayakta 5kg ekstra taşımaktan kurtarıyor. Şimdilik klavyeden yazıyorum fakat şemaları tabloları çizmek stylus olmadan mümkün olmuyor. Kalın uçluları da biliyorsunuz malum, parmağı kullanmak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 6 Ocak 2014; 1:59:34 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Cok doğru hocam haklısınız, degerli yorumunuz için teşekkür ederim, belki ben bile alırım

• Zeljko Obradovic Z kullanıcısına yanıt
    Sa?olasyn karde?im

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.