Şimdi Ara

Ipad air -- Ipad pro (Aradaki farka değer mi ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yeni üniversiteye geçtim. Bir tablet ya da bilgisayar lazım şu anda. Diş okuyacağım için öyle güçlü bir bilgisayara ihtiyacım yok ayrıca ipadin kalemini aşırı beğendim. Düz ipadin işlemcisi biraz eski olduğu için ipad air uygun geldi bana. Oyun oynayan birisi değilim. Zaten büyük oranda not tutmaktır zoomdur youtubetur netflixtir bunları kullanırım. Bu yüzden ipad air almayı düşünüyorum. Ama Pro almadığım için pişman olur muyum acaba ? Yani air beni uzun süre götürür mü ? Pronun aire göre avantajları nelerdir ? Hani maddi açıdan zorlayıp ipad proyu alabilirim ancak boşuna da para vermek istemiyorum. Çünkü ikisinde de aynı şeyleri yapacağım gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fenool -- 29 Ağustos 2020; 15:49:54 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fenool

Air size yeterli gelecektir. İşlemci olarak birbirine çok yakın iki cihaz. Pro'da 120 Hz ekran 2.nesil kalem desteği gibi farklılıklar var. Karşılaştırma için buraya da bakabilirsiniz;
    https://www.apple.com/tr/ipad/compare/?device1=ipad-pro-11&device2=ipad-air&device3=ipad
    Pro almaya param olsa da israfın lüzmu yok air alacağım sanırım. İşimi görüyor sonuçta.

• Benim için tasarım, 4 hoparlör ve 120hz ekran öne çıkıyordu. Aradaki fark yerine eğitim kampanyasından gelen Airpodsu kullanarak hoparlör kısmını büyük oranda çözdüm. Bilgisayarda dahi 72hz kullandığım için ProMotion farkı da hissetmiyorum. Tasarım olarak da yeni modeller çıktıkça satar değiştiririm daha mantıklı diye düşündüm. Benzer kullanım senaryosunda 2000-2500 seviyesinde bir fark ödemek bana mantıklı gözükmedi.
    Tabi lidar sensör, daha iyi kamera, double tap destekli kalem gibi şeyler de gerekliyse ya da bütçe sıkıntısı yoksa gönül rahatlığıyla Pro tercih edilebilir.

• bu ikilemden ben çıkamadım.
    12.9 inçlik ipad pro çok çok güzel.
    ama air 3 ile kıyaslıyorum. nerdeyse aradaki fark bi air 3 kadar....
    şimdi kalemiydi. kılıfıydı veya klavyasıydı 10 bin lirayı geçecek.
    e böyle olunca da mac e kayıyor insan.
    hatta i3 mac air. pro 12.9 dan ucuz.
    valla bu işten kurtulamadım.

Yeni Air'lerin Pro çerçevesi ile geleceği ve 11" olarak çıkacağı konuşuluyor. (Ayrıca pencil 2 desteği ile geleceği söyleniyor)

Detaylar için biraz araştırın ve bekleyin derim. Böylece Pro da hiç aklınızda kalmayacaktır.
    İpad air mi ipad mini mi ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Universia kullanıcısına yanıt
    Hocam biraz pahalıya çıkar gibi ama..

Orijinalden alıntı: bişey

Hocam biraz pahalıya çıkar gibi ama..
    Çıkabilir tabi ancak bu sefer de air 3'leri Apple harici diğer satıcılardan indirimli bulma ihtimaliniz de olabilir.
    Önemli olan bütçeniz ve sizin kararınız tabi sonuç olarak.
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Kampanya 29 Ekim'e kadar sürüyor hocam, aklınızda bulunsun.
  • Bende düz iPad 2017 var, aşağı yukarı sizin kullandığınız gibi kullanıyorum kalem desteği olmadığı için kalemim yok, onun dışında maşallah yağ gibi akıyor her uygulamada. Sizin kullanımınız için Air her türlü yeter de artar bile.
  • Air 5 sene götürür

• Universia kullanıcısına yanıt
    iPad 8th tanıtımı olacak deniliyordu hocam Air 4 mü tanıtılacak ?

• DonaLdChampzZ D kullanıcısına yanıt
    Çoğu kaynak, bu sonbahar air 4 geleceği ile ilgili tahminler belirtiyor hocam. Bir tanesini aşağıda paylaşıyorum.

https://www.macworld.co.uk/news/ipad/new-ipad-air-release-date-3696145/

• quote:

Orijinalden alıntı: DonaLdChampzZ

Bende tanıtımı bekliyorum iPad Air 3 alacaktım beklemeye geçmiştim. Sizce tahmini çıkış fiyatı ne olur ?
    Ne desek boş hocam. Hele Türkiye’de yarını bile tahmin etmek zor. Ancak cihazda büyük değişiklikler olacak. Ben yurt dışı fiyatının 3’ten daha pahalı olacağını düşünüyorum. Ancak yüksek ihtimal giriş seviyesinin depolama alanını pro gibi 128 yaparlar, bu da bir nebze fiyat farkını karşılar.

Ancak dediğim gibi bunlar sadece farklı sitelerden analist görüşleri ve kendi tahminim. Bizim ülke için hiçbir şeyin garantisi yok.
    Ben birkaç foruma göz attım tahmini çıkış fiyatı 499$ deniliyor. Çıkışa kadar dolar 7.5 olsa 3.750 den vergisiz giriş yapar vergilerle beraber 5200 civarını bulur. Bu ay iPad 8 ve Air 4 tanıtımı olacakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: DonaLdChampzZ

Ben birkaç foruma göz attım tahmini çıkış fiyatı 499$ deniliyor. Çıkışa kadar dolar 7.5 olsa 3.750 den vergisiz giriş yapar vergilerle beraber 5200 civarını bulur. Bu ay iPad 8 ve Air 4 tanıtımı olacakmış
    İkisini birlikte tanıtmazlar. Ağırlık air 4’ün tanıtılacağı yönünde. 500 USD olursa ne ala. Pro’ya epey yaklaşık özelliklerle geleceğini tahmin ediyorlar. Hatta miniled ile geleceği konuşuluyor. Bu olursa, yeni pro’dan da önce miniledi alacak demektir ki ciddi bir tercih sebebi olur bence.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.