Şimdi Ara

ip numaram hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu ip numasamız modemi yeniden başlatınca değişiyor mu? yani bu rapidde modemi yeniden başlatınca nasıl tekrar indirme yapabiliyoruz?

e modemi yeniden başlatınca değişiyorsa örneğin forumlarda verilen ip ban cezaları nasıl oluyor? her açıp kapattığımızda numara değişiyorsa bir siteden ip ban yediğinizde de numaranın değişmesi gerekmez mi?

ya da bu ip numarası telefon hattıyla mı alakalı? sanki adsl'de de statik ip falan birşeyler duydum ama ne işe yaradığını bilmiyorum. bu olayları bana anlatabilir misiniz? modemin falan ip'si olmuyor değil mi?

gerçekten bu bilgilere ihtiyacım var. ip numarası nasıl değişiyor yani? değişiyorsa örneğin polis suçluları bilgisayarın ip nosundan nasıl yakalıyor? eğer değişmiyorsa da bizim modemi resetleme olayımız rapidde tam olarak ne iş yapıyor? ne oluyor da tekrar indirebiliyoruz?

o siteyi örnek gösterdim sakın yanlış anlaşılmasın. aklıma bu tür başka bir yer gelmedi kusura bakmayın.

saygılarımla...

• ip adresi sabit değilse her modemi açıp kapamada değişir.

ban cezalarına gelince...senin ip adresine değilde ip adres aralığına veriliyor garanti olsun diye..
  • Arkadaşım bir statik ip ler vardır, yani durağan, modeme reset atsan bile değişmeyen. Bunlar daha çok webden radyo yayını,web sunucusu gibi işler için kullanılırlar. Türkiyede genellikle dinamik yani değişken ip ler vardır. Modemi resetlersen, ya da USB ise modemin , bağlantını kopartıp,tekrar kurarsan değişir ip nosu. Yurt dışında çoğunlukla statik ip kullanılıyor. Eğer bir statik ip ban yerse , çok kötü gerçekten Ama dinamik de pek sorun olmaz. Ama arkadaşın dediği gibi belli bir adres aralığına ban koyulabilir ki, bu da aynı ülkeden olan sorun çıkartmayan kişileri de etkileyeceği için, pek de kullanılmaz. Ya da kullanılırsa, kurunun yanında yaş da yanar

• öncelikle yardımlarınız için teşekkürler

ben size durumu özetleyeyim, bu sorunun nereden geldiğini anlatayım, o zaman daha fazla soru işaretini gidermiş olacağım.

---evimizde 2 bilgisayar var. ama tek modem var. yani aynı anda nete bağlanamıyoruz. modemi birinden çıkarıp diğerine taktığımızda nete bağlanabiliyoruz.

---bunun yanında, nette online oynanan bite fight gibi bir oyun oynuyoruz ev arkadaşımla. o kendi bilgisayarından giriyor, ben kendi bilgisayarımdan. saatli olarak modemi takıyoruz bilgisayarlarımıza

---şimdi 2 farklı bilgisayar ama aynı tel hattı ve aynı modem olunca oyunda 2 hesap açmış gibi ceza alma ihtimalimiz nedir? hiçbir zaman aynı anda online olamıyoruz zaten. çıkarttığımızda doğal olarak modem de sıfırlanıyor. bu durumda örneğin fake hesap açmış gibi yakalanma imkanımız var mı?

---oyunda hileyi önlemek için katı kurallar var. örneğin bir kullanıcı aynı bilgisayardan 2 hesapla oyun oynadığında anlaşılıyor sanırım bu.

-------yani kısaca, 2 bilgisayarı olan (ama aynı anda nete bağlanamıyoruz,modemi söküp diğerine takmak gerekiyor) bir evde bu tip bir muamele görme imkanımız var mı?

ayrıca statik mi dinamik mi olduğumu nasıl öğrenebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalemtraş -- 12 Mayıs 2006; 17:26:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kalemtraş

öncelikle yardımlarınız için teşekkürler

ben size durumu özetleyeyim, bu sorunun nereden geldiğini anlatayım, o zaman daha fazla soru işaretini gidermiş olacağım.

---evimizde 2 bilgisayar var. ama tek modem var. yani aynı anda nete bağlanamıyoruz. modemi birinden çıkarıp diğerine taktığımızda nete bağlanabiliyoruz.

---bunun yanında, nette online oynanan bite fight gibi bir oyun oynuyoruz ev arkadaşımla. o kendi bilgisayarından giriyor, ben kendi bilgisayarımdan. saatli olarak modemi takıyoruz bilgisayarlarımıza

---şimdi 2 farklı bilgisayar ama aynı tel hattı ve aynı modem olunca oyunda 2 hesap açmış gibi ceza alma ihtimalimiz nedir? hiçbir zaman aynı anda online olamıyoruz zaten. çıkarttığımızda doğal olarak modem de sıfırlanıyor. bu durumda örneğin fake hesap açmış gibi yakalanma imkanımız var mı?

---oyunda hileyi önlemek için katı kurallar var. örneğin bir kullanıcı aynı bilgisayardan 2 hesapla oyun oynadığında anlaşılıyor sanırım bu.

-------yani kısaca, 2 bilgisayarı olan (ama aynı anda nete bağlanamıyoruz,modemi söküp diğerine takmak gerekiyor) bir evde bu tip bir muamele görme imkanımız var mı?

ayrıca statik mi dinamik mi olduğumu nasıl öğrenebilirim?

Oyun hakkında çok fazla bilgim yok ama bu tür bir cezanın olması imkansız gibi. Ağ üzerinden bağlanan pc leri, internet cafeleri, aynı bilgisayarı paylaşan kardeş ve arkadaşları vs vs etkiliyor bu ki oyun yöneticileri bu nedenden ötürü bu tür bir ceza veremezler. Aynı anda online olmaya gelince işte asıl fake hesap olmadığının en büyük delilidir bence bu ...

• yardımınız için tekrar teşekkürler.

peki arkadaşlar statik mi dinamik mi olduğumu nereden öğrenebilirim?

ya da bu girdiğim sitelerden bu iki kullanıcının farklı zamanlarda da olsa aynı tel hattını kullandığı anlaşılır mı?

yani atıyorum, .... numaralı telefon hattı üzerinden bağlanıldığı öğrenilebilir mi acaba?hat ya da modem üzerinde sürekli aynı kodu gönderen bir sistem var mı? o hattan girildiğine dair?

kusura bakmayın bu konularda bilgisizim. eğer yanlış birşeyer yazdıysam düzeltilmesi dileğiyle...

saygılarımla...
  • Kardeş eğer muhatabın telekom personelinden değilse veya adli makamlarla özel ilişkileri yoksa ip adresini bilse de telefon numaranı öğrenemez. Bu servis sağlayıcının veritabanında kayıtlıdır.

Statik olup olmadığını 2 yolla öğrenebilirsin.

1) bağlantınıkes sonra tekrar bağlan. Eğer ip adresin değişmişse dinamik tir.
    2)www.whois.sc adresinden ip adresini sorgula. Orada dinamic veya static diye belirtir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Slm IP adresi sorunum var yardım
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.