Şimdi Ara

İp Atlamanın Faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar bununla ilgili daha önce açılmış konularda pek dişe dokunur bir malumata rastlamadım.

Aramızda profesyonel ve amatör olarak spor yapan arkadaşlarımız var, ip atlama ile ilgili bildiklerimizi ve daha da önemlisi tecrübelerimizi burada paylaşırsak faydalı bir konu olur kanaatindeyim.

İp atlamak gerçekten faydalı mı ?
    İp atlayarak zayıflamak mümkün mü ?
    Dövüşçûler niçin ip atlar ?
    İp atlamak hangi kas gruplarını çalıştırır ?

Bu konu ile ilgili muhtemel merak edilen sorular bunlar (benim aklıma geldiği kadarıyla) bu sorular doğrultusunda ip atlama konusunu tartışalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OKTAW -- 14 Nisan 2014; 17:17:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• takip ediyorum,inşallah iyi cevaplar gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: T.Edison

takip ediyorum,inşallah iyi cevaplar gelir.

Henüz pek ilgilenen yok : )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OKTAW -- 15 Nisan 2014; 22:45:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Takipteyim lakin burasi ölmüs

• quote:

Orijinalden alıntı: I'm-uzi

Takipteyim lakin burasi ölmüs

Aynen hocam ölü valla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından ben bir şeyler yazayım bari kendi konuma, mesele bir yerde ip atlamanın fiziksel olarak faydalarının yanında insanda mutluluk hormonu salgılanmasını sağladığını okumuştum.

Ayrıca askerde spor salonumuz vardı her gün akşamları en az 2 saat çalışırdık o zaman çok ip atlardım ve çok faydasını gördüm çokta hoşuma giderdi.

• Yalnız ben konunun başında da belirttiğim gibi ciddi anlamda sporla uğraşan arkadaşların bilgilerini paylaşmalarını istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Statik ip kaç ile başlar ?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ip bacaktaki kalf kasını geliştirir... benim bildiğim gerçek olarak tek bu :) ip atladığımdan beri kalflerim gelişti
  • Ben dengeyi arttiriyor diye biliyordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: OKTAW

Evet arkadaşlar bununla ilgili daha önce açılmış konularda pek dişe dokunur bir malumata rastlamadım.

Aramızda profesyonel ve amatör olarak spor yapan arkadaşlarımız var, ip atlama ile ilgili bildiklerimizi ve daha da önemlisi tecrübelerimizi burada paylaşırsak faydalı bir konu olur kanaatindeyim.

Bu konu ile ilgili muhtemel merak edilen sorular bunlar (benim aklıma geldiği kadarıyla) bu sorular doğrultusunda ip atlama konusunu tartışalım.

1 - ip atlamak koşuya alternatif gibidir ve çok iyi ısınmayı sağlar.
    2 - düzenli ve doğru yapıldığında yürüyüş bile kilo verdirir hocam
    3 - dövüşçüler genellikle kondisyon adına bunu yaparlar. çünkü ip atlanıldığı zaman vücudu etkileyerek kondisyon ve hız sağlanır. (yanlış hatırlamıyorsam)
    4 - ip parmak ucunda atlandığı için genellikle bacaklarda arka kas gruplarını çalıştırır. ipi bilekten çevirdiğimiz için de bilekleri çalıştırmaktadır

• quote:

Orijinalden alıntı: general_skyx

quote:

Orijinalden alıntı: OKTAW

Evet arkadaşlar bununla ilgili daha önce açılmış konularda pek dişe dokunur bir malumata rastlamadım.

1 - ip atlamak koşuya alternatif gibidir ve çok iyi ısınmayı sağlar.
    2 - düzenli ve doğru yapıldığında yürüyüş bile kilo verdirir hocam
    3 - dövüşçüler genellikle kondisyon adına bunu yaparlar. çünkü ip atlanıldığı zaman vücudu etkileyerek kondisyon ve hız sağlanır. (yanlış hatırlamıyorsam)
    4 - ip parmak ucunda atlandığı için genellikle bacaklarda arka kas gruplarını çalıştırır. ipi bilekten çevirdiğimiz için de bilekleri çalıştırmaktadır

Arkadaşın dediği her şeye katılıyorum.Bunlara ek olarak ip atlama bütün vücudu çalıştırır,etki etmediği yer yoktur.Dövüşçüler için yararı ise özellikle boksörlerin adımlama,dans olayını hızlandırır,refleksleri güçlendirir

• gercekten faudali
    Zayiflamak mumkun
    Kondusyon icin
    Neredeyse hepsini baldirlar bilekler omuzlar karin kaslari.
    Muhammed aliyi ornek vermem abes olmaz kendisi cok fazla ip atlardi ve ayak hareketleriyle de dikkat ceker

• Bende 1 aydır atlıyorum. Zor bir şey değil çabuk oğreniliyor. Yararlarını bilmiyorum ama gayet zevkli. İp seçerken rulmanlı olmasına diklat edin. Çunku çevirdikçe duğum olur ve ip kısalmaya başlar, ipten soğursunuz. İpin siciminin plastik, çelik veya kalın örgü olmasına dikkat edin. Yani ağır olsun yoksa ip dönmüyor hafif olduğu için buda ipten soğutuyor. Son olarak ipi internetten getirmenizde fayda var. Mağazalarda 10-20 liraya satılan iplerin daha kalitelileri internette 3-5 lira. Kolay gelsin.

• yağ yakmakta etkili
    refleks geliştirmede çok etkili
    kondisyonda çok etkili
    ayrıca esnemeden önce ısınmaya üşenenler için çok güzel bir ısıtıcı (örnek ben bazen çok üşenirim koşmaya falan direk ipe sarılırım)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.