Şimdi Ara

Ios Vs Android Kafasi Karisan Arkadaslar Buraya!!!! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
337
Cevap
5
Favori
5.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işim gücüm yok da bir de yalan mı söyleyeceğim.Ama yine de içiniz rahat etmiyorsa fotoğrafını çekip atacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18Yusuf720 -- 20 Ağustos 2013; 23:13:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sucuklukahve

quote:

Orijinalden alıntı: 18Yusuf720

quote:

Orijinalden alıntı: sucuklukahve

Bakın beyler Android'in tek eksiği yazılım, benim bilgisayardan daha iyi telefonlar üretiliyor, Android 5 veya 6'da yazılımı oturtular mı Android uçar gider. Androidde istemediğin kadar seçenek var. Kendine uygun olanı al kullan.

Evet teknik ozellikleri iyi ama stabilite sorunu var.Ayrica guvenlik eksigi, uygulama kalitesizligi, ve telefonu cesitliliginden kaunaklanan uyumluluk sorunlari, telefonu ureten markalarin urettigi telefona yeterli destegi verememesi ve en onemlisi donanim kalitesinin kotu olmasi ve tasarim ve arayuzun kotu olmasi androidi gozumden dusuruyor.

Güvelik eksiği kullanıcıyla alakalıdır, uygulama yetersizliği olabilir ama kalitesizlik yok. Iphone'dan daha iyi grafikler elde edebilirsiniz. Uyumluluk sorunu ile karşılaşmadım ne tür bir şeyden bahsediyorsun? Veren firmalar var onları tercih edebilirdin Samsung yerine? Donanım kalitesi gayet iyi biraz daha açabilir misin? Tasarımın kötü olması mı ? Sony xperia z, motorola razr, (motorola"nın tüm telefonlarına bakabilirsin), o kadar çok çeşit var ki,tasarımı kötü demek çok yanlış olur! Arayüz şu haliyle daha iyi ve bir sürü lancher, CM grafikleri varken bu dediğn de mantıksız.

Güvenlik eksiğini kullanıcıya nasıl bağlayabiliyorsun anlamadım.Google Playin içindeki bazı uygulamalarda bile var güvenlik eksikliği.Adamların kendi appstore una güvenemeyeceğizde nereden indirme yapacağız?Ama ios'da öyle değil.İphonedan daha iyi grafikler de elde edemezsin.İphone, bir programı açtığında kendini o programa odaklıyor ve hiç donma kasma yapmadan hd çözünürlüklerde bi oyunu rahatça oynayabiliyorsun.İstiyosan bi galaxy s3te real racing oyna bir de iphone 5te oyna farkı gör!
    Uyumluluk sorununuda mı bilmiyorsun?Telefon ve android sürümü fazlalığından kaynaklanan sorunlar bunlar.Ve çoğu uygulamada mevcut.Ayrıca android dünyasında samsung kadar testlerde öne çıkan bir telefon firması da yok!Donanım kalitesi de berbat.Allahaşkına kafayı mı yedin s4 gibi 2013ün amiral gemisinin böyle plastikten bi kaplamayla kaplanıp 600 tllik telefon hissi vermesinin neresi kaliteli gösteriyor telefonu?Ve motorola ve sony tasarımda iyi diye onları mı alacağız?Tasarım iyi stabilite, performans kötü.Bütün benchmark testlerinde s4ün gerisinde kalıyorlar(hem de büyük bir farkla).Sonra sonynin güncelleme desteği sıkıntısı felan ayrı bir sorun.Arayüz şu haliyle hiç de iyi değil ayrıca, hiç beğenmiyorum, neresini beğeniyorsuni anlamadım.CM grafikleri dediğin cynanogenmod ise ayrıca root isteyen bi özellik.Şarj yer.Stabillik bırakmaz.Garantiyi yer.Eğer garantiyi yemesi sıkıntı değilse iphone da alınabilir aynı mantıkla.

• quote:

Orijinalden alıntı: LawLess437

Ben telefonları android ios diye ayırmıyorum artık.Ama ios , androidden görmezden gelemeyeceğim kadar iyi.
    Ben telefonları marka , tasarım , fiyat/performans , boyut olarak değerlendiriyorum.Sonuçta her telefonda artık rahatça internete girebiliyor , oyun oynayabiliyor , müzik dinleyebiliyoruz.Gerisi benim için çok önemli değil.

Çok haklısın.Herşeyi onda da yapabiliyorsun.Ben benle ilgilenen bi firma istiyorum.Telefonum uzun bir süre güncel kalacak, stabillikten ve güvenlikten ödün vermeyecek, ve uygulama kalitesi mükemmel olacak.Başka ne kalıyor androide?Bütün bunlar iphoneda varken bi nfc için android mi alınır?Git işini bluetooth ile hallet sen de kardeşim, androidin o kadar eksiğini görmezden geliyorsun da bi iphoneun nfc özelliğine mi takılıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: marslan1999

Arkadaşımda 3gs ya da 3 tam hatırlamıyorum bende de s3 mini var. Menüyü açarken bile kasım kasım kasılıyor s3 mini de tık yok. İphone nin kasa çizik içinde benim telefon yeni bir şey diyemem. Android garanti dahilinde özelleştirilebilir İphone garanti dışı kalır. Ama tartışılmaz bir şey var ki İphone 4 ve sonrası çok havalı

Yorumunun başını okunurken bi sinir bastı, sonunu okuyunca doğru sonuca vardığını anladım.Doğru söylüyosun.(Ama şunu bil yeni alınan s3 mini ile kötü iphone 3gyi kıyaslayamazsın, ama yine de iphone 3g şimdiki çoğu android telefondan daha güncel daha stabil, özelleştirme iphoneyi garanti dışı bırakır, ta ki sen silene kadar, sildiğin zaman hiç bir şey anlaşılmaz, zaten telefonun garantiye gönderilecek kadar büyük soruna sahip olacağını düşünmüyorum.Ama tartışılmaz ki son cümlende tamamen haklısın(iphone 4 ve 4sin dış tasarımı ayrı bir güzel))
    Ayrıca burada aklıma geldi bu yorumuma yazayım şimdi piyasada olan 2-3 telefonun dışında HİÇBİR telefonda siri benzeri robot-konuşma programı yok, google nowdan bahsetmeyin, internetten bulabileceği bilgileri kullanıyor, siz birini ara, şu notu kaydet, şurayı bul, alarm kur, mesaj gönder gibi komutlar veremiyorsunuz, zaten google chrome olan bütün pclerde ve cihazlarda çıkan bir özellik bu, yani androide özel bi yanı yok, zaten konuşarak aramadan başka da hiç bir özelliği yok, s-voice ise s4te nasıl bilmiyorum ama s3te tam bi mallık yani sözüm buradan dışarı.Ama siriyi teknoloji marketlerinde denedim, ayrıca araştırıyorum da siri genel olarak beğeniliyor ve bence telefonlarda bir devrim bu programlar....

Sakin olun biraz ve kusura bakmayin ama tam bir fanboysun.

Evet, kabul ediyorum, bu saatten sonra bir fanboyum, ve bunun da hiç utanılacak sıkınılacak bir yanı yok!Elime iphone 3g geçince iosun değerini anladım.Şimdi diyorum ki ah bu s3ü alırken aklım neredeymiş.Ve git gide iphonea daha çok bağlanıyorum.
    Unutma ki fanboyluk kötü bir şey değildir.En azından körü körüne bağlı bir fanboy değilim.2 tür telefonu da kullanıyorum, ve farkı anlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyduck17

Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz

Alıntıları Göster
    Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir. Sebebi; 15'ten fazla alıntı yapılamaz. Bunun bir hata olduğunu düşünüyorsanız forum destekten geri bildirimde bulununuz
  • Arkadaşlar sayfa sayfa alıntı yapmışsınız. İnsaf. +1 ekle özelliğiyle cevap verseniz, gözümüz bozulmaz.

Android almış başını gitmiş. Millet hâlâ bloatware dolu telefonları kullanıp, Android çok kasıyor muhabbeti yapıyor. Artık Nexus kullanın da demiyorum, Cyanogenmod kurun telefonlarınıza. Bloatware'lerden kurtulduktan sonra bakın bakalım Android nasılmış.

Android ile uğraşmayacak adam Android almasın. Bir Apple ürünü gibi fabrikadan çıktığı gibi kullanmak istiyorsanız Android'i, sizi tatmin etmez. Bu Android'in suçu değil, sizin seçiminizdir.

3 senedir Android'li telefon kullanıyorum, bu sürede 3 tane telefon değiştim. Apple da kullansam yine 3 telefon değişirdim, değer kaybetmeden satıp yeni bir modele geçiyorum genelde. Bir kere bile aklımdan iPhone geçmedi. Niye geçmedi, çünkü Android her yönüyle benim isteklerime cevap veriyor.

Tamamen özgürüm. Google beni kilitlemiş durumda değil. En hoşuma giden yanı da bu zaten. Üniversitede Ara projemi android uygulama geliştirerek yapmıştım. Şimdi Bitirme projemi de Android ile yapacağım. Bağlandım resmen.

• ufukcoskun kullanıcısına yanıt
    Valla kusura bakma da gidip de tasarımı için orjinalliğini bozamam.Bildiğim kadarıyla rootla yapılıyor o dediğin.Hem tel kasar, hem şarjın içine eder, hem garantisi gider.Bunları yapana kadar aynı işlemi iosta yaparım, iosun da önünü açarım.
  • quote:

Valla kusura bakma da gidip de tasarımı için orjinalliğini bozamam.Bildiğim kadarıyla rootla yapılıyor o dediğin.Hem tel kasar, hem şarjın içine eder, hem garantisi gider.Bunları yapana kadar aynı işlemi iosta yaparım, iosun da önünü açarım.

kastığı filan yok iftira atma kullanmasını bilmiyorsun çamur atma...
  • quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

quote:

ya şarj sorunu, güvenlik sorunu, garanti kalkması?Bunlarda mı yalan.Kullanmadım ama kasar diye tahmin ettim, kesin konuşmadım, iftira atmıyorum ama şarjı çok yiyefceği garantisi kalkacağı kesin!

• Siz bu konuda tam anlamıyla bir şey bilmiyorsunuz sanırım.

Root garantiyi götürmez. Root edilmiş bir cihazın şarjının içine edilmiş olmaz zira root demek kök dizine erişim izni demek. Kök dizine erişim ile şarj arasında bir bağ mevcut değil. Hatta aksine, kök dizine erişim yaptıktan sonra yapılacak birkaç ayarlama ile şarjın daha uzun gitmesi sağlanabilir.

Telefon kasması gibi bir şey de mevcut değildir. Root tahmin ettiğiniz gibi bir şey değil.

Ayrıca orjinalliği bozan biz değiliz, teleofn üreticileri. Zira o bloatware'ler ile Android'i rezil bir şeye çeviriyorlar. iOS'ta Android kadar özgür değilsiniz. Android'de yapılan şeylerin çoğunu iOS'ta yapamazsınız. Apple size ne verdiyse o kadarını kullanırsınız.
  • quote:

quote:

quote:

ya şarj sorunu, güvenlik sorunu, garanti kalkması?Bunlarda mı yalan.Kullanmadım ama kasar diye tahmin ettim, kesin konuşmadım, iftira atmıyorum ama şarjı çok yiyefceği garantisi kalkacağı kesin!

gereksiz servisleri kaldırmak garantiyi bozmaz... batarya süresinide uzatır...

• İpadde internette dolasirken oyun oynayamiyorum. Her oyunu actigimda internet sitesini bastan yukluyor, interbet sitesinden oyuna donunce oyunu bastan aciyor. Bunlari yaparken birde facebookdan mesajlasiyorsam uygulama gecisleri surunuyor ama telefonumda oyle degil.. Hatta su anda bile oyle.. Resim ekliyorum yardimci olur ;) ayni anda whatsapp messenger, kik ve facebook messengerdan konusurken kimse yazmazken oyun oynuyoRum. Hatta su an arama bile geldi yazim bolundu ama internet sayfam kaldigi yerdeydi..
     Ios Vs Android Kafasi Karisan Arkadaslar Buraya!!!!

Edit: simdi girince gordum oyunda kaldigi yerden devam etti..

Edit2: yusuf isimli arkadastan bahsetneyi unuttum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 21 Ağustos 2013; 0:11:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ali_0017

İpadde internette dolasirken oyun oynayamiyorum. Her oyunu actigimda internet sitesini bastan yukluyor, interbet sitesinden oyuna donunce oyunu bastan aciyor. Bunlari yaparken birde facebookdan mesajlasiyorsam uygulama gecisleri surunuyor ama telefonumda oyle degil.. Hatta su anda bile oyle.. Resim ekliyorum yardimci olur ;) ayni anda whatsapp messenger, kik ve facebook messengerdan konusurken kimse yazmazken oyun oynuyoRum. Hatta su an arama bile geldi yazim bolundu ama internet sayfam kaldigi yerdeydi..

bak multi tasking olayı androidde tam onda öyle durum yok...

• quote:

quote:

İpadde internette dolasirken oyun oynayamiyorum. Her oyunu actigimda internet sitesini bastan yukluyor, interbet sitesinden oyuna donunce oyunu bastan aciyor. Bunlari yaparken birde facebookdan mesajlasiyorsam uygulama gecisleri surunuyor ama telefonumda oyle degil.. Hatta su anda bile oyle.. Resim ekliyorum yardimci olur ;) ayni anda whatsapp messenger, kik ve facebook messengerdan konusurken kimse yazmazken oyun oynuyoRum. Hatta su an arama bile geldi yazim bolundu ama internet sayfam kaldigi yerdeydi..

Sen bi de simdi applecinin yorumunu gor :D aman ne gerek var kik messenger icin ayri iphone, facebook icin bilgisayar, whatsap icin bi baska iphone oyun icin ipad, internet icin windows surface tablet alsak da ayni isi gorur.. Arama icinde 3310 yeter zaten :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun

Siz bu konuda tam anlamıyla bir şey bilmiyorsunuz sanırım.

Root garantiyi götürmez. Root edilmiş bir cihazın şarjının içine edilmiş olmaz zira root demek kök dizine erişim izni demek. Kök dizine erişim ile şarj arasında bir bağ mevcut değil. Hatta aksine, kök dizine erişim yaptıktan sonra yapılacak birkaç ayarlama ile şarjın daha uzun gitmesi sağlanabilir.

Telefon kasması gibi bir şey de mevcut değildir. Root tahmin ettiğiniz gibi bir şey değil.

Ayrıca orjinalliği bozan biz değiliz, teleofn üreticileri. Zira o bloatware'ler ile Android'i rezil bir şeye çeviriyorlar. iOS'ta Android kadar özgür değilsiniz. Android'de yapılan şeylerin çoğunu iOS'ta yapamazsınız. Apple size ne verdiyse o kadarını kullanırsınız.

Rootun garantiyi goturmedigine dair bana bi kanit gosterir misin?Root sarjin icine eder demiyorum cyanogen mod sarjin icine eder diyorum, bakin yanlis anlamissiniz.Ben kasmayi da cyanogen mod icin soyledim.Zira root yapip hizlandirmak icin overclock yaparsaniz sarjin icine edilir, sarj fazla sure gitsin diye islemci hizini veya birseyleri kapatip, etkisini dusururseniz hizin icine edersiniz.Yok ben birseye ellemem diyorsanz da root yapmanin bir anlami kalmiyor.Iosa gelince,nasil rootun androidin onunu actigini dusunuyorsaniz iosta da jailbreak iphone unuzun onunu aciyor.Ve iosun tasarimi da o begenmediginiz bloodwarler gibi degil, saf ve guzel bir tasarim sunuyor.Ve jailbreak iosun onunu androidden kat kat fazla aciyor her turlu ihtiyaca gore bir seyler var cydiada arastirmanizi oneririm.O efektler ozellikler ayri bi mukemmel yani denemelisiniz.

• Allah Askina gereksiz servis ne oluyor

• Ey gozunu sevdigim, o s3te de oyle.O dedigin yeni bi teknoloji.Sadece s4te var.Sen onu ipad 2 gibi eski bi cihazla degil 5s cikinca onda denersin

• quote:

quote:

quote:

Sen bi de simdi applecinin yorumunu gor :D aman ne gerek var kik messenger icin ayri iphone, facebook icin bilgisayar, whatsap icin bi baska iphone oyun icin ipad, internet icin windows surface tablet alsak da ayni isi gorur.. Arama icinde 3310 yeter zaten :D

Evet gercekten hic gereksiz bir sey.Yapilacaksa tam yapilsin ya da hic yapilmasin.Sen durmadan iosu kotule androidci.O begendigin android telefonlarinin %100unun multitasking durumu iostaki tlfonlarla ayni.Hatta daha berbat!Bi ondan ona geciste kaldigi yerden devam eden s4 var.Digerlerinde yok ama.Ama senin icin androidin lehine bir sey olsun yeter ki.Abartmayi ne de cok seviyorsun.Biraz vicdanli ol be.Kalmis s4 ile ipad 2nin multitaskingini kiyasliyorsun.Ki yine ayni yilda cikan cep ve tabletlere gore ipad 2 superin otesinde bi cihaz.Sen o havalara ucurdugun androidli s4unle ipad5 cikinca onla karsilastir.

• Cyanogenmod da şarjı Stock Rom'dan daha fazla götürmez. Zaten şarjı en çok etkileyen kısım kerneldir ve CM geliştiricileri kaliteli kerneller yazıyor.

Root'un garantiyi götürmediğini ise, şu anda Teleservice'de garantide olan Root'lu Motorola Atrix'ten biliyorum. Root yanlış bir şey değil, Android'in doğasında olan bir şeydir. Root yüzünden garanti dışı derlerse eğer, şikayet edersiniz ve garanti kapsamında işlem yaptırabilirsiniz. (Cihazı HardBrick etmişseniz, o zaman garanti dışıdır ki bu da Android'in sorunu değil kullanıcının bilgisizliğinden dolayıdır)

"Ve jailbreak iosun onunu androidden kat kat fazla aciyor her turlu ihtiyaca gore bir seyler var cydiada arastirmanizi oneririm."

Cydia'da yapabildikleriniz, Android ile yapabileceklerinizin yanında devede kulaktır. Biliyorum çünkü 2011 yılına kadar iOS'lu bir cihaz kullandım, şu anda ailemde iPhone5'inden iPad'ine kadar her cihazı kullanıyorlar. iOS'un başka yönlerde üstünlüğü olabilir, örneğin daha hızlı çalışıyor diyebilirsiniz. Bunun teknik bir sebebi vardır. Haklı olduğunuz yönler olur lakin hiçbir iOS kişiselleştirme konusunda, serbestlik konusunda Android ile yarışamaz. Zaten iOS geliştiricilerinin amacı kişiselleştirmek değil, hızdır. O yüzden donanıma özel kodlarlar sistemi.

Ayrıca hiçbir Android'in saf halinde bloatware(Bloodware değil) yoktur. Bloatware'lerin sebebi Samsung gibi, LG gibi firmalardır. Bu Android'in problemi değildir. Hiçbir Nexus kullanıcısı Bloatware'ler ile boğuşmaz.

Biraz sakinleşip, iki işletim sistemlerinin de iyi kötü yönlerini değerlendirin lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukcoskun -- 21 Ağustos 2013; 6:15:10 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet gercekten hic gereksiz bir sey.Yapilacaksa tam yapilsin ya da hic yapilmasin.Sen durmadan iosu kotule androidci.O begendigin android telefonlarinin %100unun multitasking durumu iostaki tlfonlarla ayni.Hatta daha berbat!Bi ondan ona geciste kaldigi yerden devam eden s4 var.Digerlerinde yok ama.Ama senin icin androidin lehine bir sey olsun yeter ki.Abartmayi ne de cok seviyorsun.Biraz vicdanli ol be.Kalmis s4 ile ipad 2nin multitaskingini kiyasliyorsun.Ki yine ayni yilda cikan cep ve tabletlere gore ipad 2 superin otesinde bi cihaz.Sen o havalara ucurdugun androidli s4unle ipad5 cikinca onla karsilastir.

Ekran goruntusunden telefonumun s4 oldugunumu cikardin?? Touchwiz arayuzu gormeyeli degismis yahu.. Bravo sana telefon dahisi.. Kasim 2012 cikisli bi telefon kullaniyorum bilgine..

Edit: iphoneda kullandim. Hizina diyecek yok ama apple oyle guncelleme destegi sunan bir firma olarak gozukuyor ya. İsin asli su. İpad ios5 ile geldi ios6 ya guncellendi 6.1,6.1.1,6.1.2 aldi ve 6.1.3 te yavasladi.. Hic ettiler ipadimi.. Bir daha ipad almam ama soyle bisey var bir daha tablette almam.. İpadden baska yablet kullanilmaz..

Zamaninda ipadi aldigim parayla laptop alsaydim beni 4-5 sene daha gotururdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psyduck17 -- 21 Ağustos 2013; 6:53:53 >

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.