Bildirim
iOS'ta olup Android'e sonra gelenler
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Özelliğin gelmesi önemli değil, kullanılabilmesi önemli. Androidde işe yaramayan silsen silinmeyen durdursan durdurulmayan tonla uygulama var
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ . -
quote:
Orijinalden alıntı: GörünmezAdam
Özelliğin gelmesi önemli değil, kullanılabilmesi önemli. Androidde işe yaramayan silsen silinmeyen durdursan durdurulmayan tonla uygulama var
+1
İşime yaramayan operatör uygulamaları ve Samsung'un kendi uygulamaları var, silemiyorum root yetkisi gerekiyor, root yaparsan Samsung garanti dışı bırakacağım diyo :)._____________________________ 
-
quote:
Orijinalden alıntı: 1megabayt
quote:
+1
İşime yaramayan operatör uygulamaları ve Samsung'un kendi uygulamaları var, silemiyorum root yetkisi gerekiyor, root yaparsan Samsung garanti dışı bırakacağım diyo :).
Zaten 1 samsung 2 asus
Yatıp kalkıp game Center yapan 2 şirket.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 15 Eylül 2014; 22:29:45 >
< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >_____________________________ . -
quote:
quote:
+1
İşime yaramayan operatör uygulamaları ve Samsung'un kendi uygulamaları var, silemiyorum root yetkisi gerekiyor, root yaparsan Samsung garanti dışı bırakacağım diyo :).
Yahu zaten garantili telefon almak bile saçma ki artık.
Şuan bahsi geçen durumda telefonu unroot edip ondan sonra stock rom a döndürebilirseniz zaten garantiye almak zorunda kalıyorlar.
Android in yazılımsal olarak çözülemeyecek hiçbir sorunu yok.Brick olmuş cihazı geri getirdim zamanında.
Garantinin tek anlamı donanımsal durumlar._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Grimmjow JeagerJaques
Şuan bahsi geçen durumda telefonu unroot edip ondan sonra stock rom a döndürebilirseniz zaten garantiye almak zorunda kalıyorlar.
Android in yazılımsal olarak çözülemeyecek hiçbir sorunu yok.Brick olmuş cihazı geri getirdim zamanında.
Garantinin tek anlamı donanımsal durumlar.
Garantili telefonun faydasını, Apple mağazasında değişim yaptıklarında gördüm, dediğiniz gibi donanım sorununa çare oldu :) yani garanti ilk defa işime yaradı. Çok büyük bir kazanç elde edecekseniz katılıyorum, aradaki farkla telefonu yaptırmak bir seçenek olabilir, ama yazılımsal sorunlar için garanti Türkiye'de cihazın daha fazla zarar görmesi ile eşit neredeyse.
Kişiselleştirilmiş ROM yüklemeye kalkarsanız KNOX sayacı tetikleniyor ve 0x1 = garanti dışı maalesef. KNOX sayacını sıfırlayan bir araç çıktı mı bilmiyorum ama sıfırlamadığınız sürece garanti dışı. Brick olduysa zaten dediğiniz gibi bakma ihtimalleri yüksek ama bu da aslında Android cihazların kötü yanlarından birisi, Apple cihazlarını brick hale getirmek ciddi emek gerektiriyor, yani sıradan bir kullanıcının bozması pek mümkün değil, bu da bence iyi yanlarından birisi sanırım._____________________________ 
-
quote:
quote:
Garantinin tek anlamı donanımsal durumlar.
Garantili telefonun faydasını, Apple mağazasında değişim yaptıklarında gördüm, dediğiniz gibi donanım sorununa çare oldu :) yani garanti ilk defa işime yaradı. Çok büyük bir kazanç elde edecekseniz katılıyorum, aradaki farkla telefonu yaptırmak bir seçenek olabilir, ama yazılımsal sorunlar için garanti Türkiye'de cihazın daha fazla zarar görmesi ile eşit neredeyse.
Kişiselleştirilmiş ROM yüklemeye kalkarsanız KNOX sayacı tetikleniyor ve 0x1 = garanti dışı maalesef. KNOX sayacını sıfırlayan bir araç çıktı mı bilmiyorum ama sıfırlamadığınız sürece garanti dışı. Brick olduysa zaten dediğiniz gibi bakma ihtimalleri yüksek ama bu da aslında Android cihazların kötü yanlarından birisi, Apple cihazlarını brick hale getirmek ciddi emek gerektiriyor, yani sıradan bir kullanıcının bozması pek mümkün değil, bu da bence iyi yanlarından birisi sanırım.
Yok dostum bu dediklerim zaten android için geçerli.Apple da yazılımsal sorunları çözmek gayet zor._____________________________
-
bence bu kadar on yargili olmayin. suan ciddi anlamda onceye gore stabilitesi artmis durumda. ios 7.1.2 kullaniyorum ipadte ve safaride ciddi derece fps dusmesi, menu aralarinda gecislerde nadirde olsa takilmalar oluyor.
bir arkadas yazmisti gecenlerde, ios stabilite kaybediyor, android stabilite kazaniyor diye. bu cok dogru bana gore.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ ... -
quote:
quote:
+1
Bizde ios ta jb yapıyoruz. Esasında pekde bir farkı yok ios ta jb androidde root yapacaksın. Yoksa ios a geçtiğinde jb yapmadan şunlar olmuyo vs. die şikayetlenirsin. Bu artık Teknolojinin kanunu oldu örneğin linuxlu uydu cihazlarındada enigma yazılımı atacaksın cihaza garantisi gitsede._____________________________
-
Ulan Samsung'un Note serilerinde olan özellikleri ortaya koysanız, asla iPhone'de göremeyeceğimiz birsürü özellik var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Sanırım iphone da olupda androide sonradan gelen tek şey kapasitif dokunmatik ekran ve stabilite başkada bir şey yok. 6 yıl iphone kullandıktan sonra mecburiyetten androide geçtim ve inanılmaz memnunum çok stabil olmuş son çıkan androidler ve inanılmaz özgür ve pratik özelliklerle dolu. Jb li iphonla nile yapamadıklarım vardı şimdi 5.7 inc ekranda doyasıyo akıllı telefon deneyimi yaşıyorum.
Stabilite diye bıdı bıdı yapanlar hala android 2.3 ya da Samsung'un berbat touchwiz arayüzünü referans alıyor. _____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Stabilite arıyorsanız z2 yi deneyin derim 4 senedir iphone kullandıktan sonra 2 gün önce şarjı az gitmesi ve şarjlı kılıfın kabak gibi durması yüzünden sony z2 aldım sabah 7 den beri non stop nette Video vs izliyorum şarjım %72 de :) bilmem Size bir şey anlstabildimmi?
quote:
Orijinalden alıntı: portalkal
Stabilite arıyorsanız z2 yi deneyin derim 4 senedir iphone kullandıktan sonra 2 gün önce şarjı az gitmesi ve şarjlı kılıfın kabak gibi durması yüzünden sony z2 aldım sabah 7 den beri non stop nette Video vs izliyorum şarjım %72 de :) bilmem Size bir şey anlstabildimmi?
Ben Androide geçersem popcorn time uygulaması için geçerim. Muhteşem bir şey arkadaşın android cihazında gördüm 1080p görüntü kalitesindeki filmi 8 mbit internet hızında takılmadan oynattı. Arkadaşımın dediğine göre mantık şu imiş bu popcorn time da filmi son hızda çekiyor torrentden aynı zamanda oynatıyor._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: KemalAkman
quote:
quote:
+1
Bizde ios ta jb yapıyoruz. Esasında pekde bir farkı yok ios ta jb androidde root yapacaksın. Yoksa ios a geçtiğinde jb yapmadan şunlar olmuyo vs. die şikayetlenirsin. Bu artık Teknolojinin kanunu oldu örneğin linuxlu uydu cihazlarındada enigma yazılımı atacaksın cihaza garantisi gitsede.
Bu sefer katılmıyorum dediğinize, çünkü iOS'da geri yükleme ile iz bırakmadan cihazı fabrika çıkışı haline döndürebiliyorsunuz, garanti dışı kalmaması diye bir durum söz konu değil eğer yasal garanti sürenizi aşmadıysanız.
Samsung'un KNOX dayatması ile mümkün değil. KNOX sayacı 0x1 olduktan sonra KNOX devredışı kalıyor, bu ikincisini root yapmadığım için hurafe olup olmadığını bilmiyorum, ve güncelleme alamıyorsunuz.
Yani teknolojinin kanunu değil. Uydu cihazları ise bambaşka bir sistem olduğu için tartışmaya dahil olması bence doğru değil.
Ayrıca ülkemizdeki tüketici açısından hukuki durumu nedir bilmiyorum ama Amerika'da mahkeme kararı ile jb yapmak yasallık kazandı. Çünkü donanım sizin ve sistemine müdahale etme hakkınız var ancak jb yapılmış donanıma korsan uygulama yüklemek kişinin kendi tercihi ve yasal olmayan durum bu kısmı. Samsung'da ise müdahale ettiğiniz anda garanti dışı bırakıyor. KNOX sayacını işletmeden Towelroot ile yapılıyor ama akılsız akıllı Note 3 kendi yaptığı (kapatılabiliyor biliyorum) güncelleme ile o da mümkün değil benim durumumda kullanıcılar için. Odin de bir seçenek sayacı işletmiyor ama özelleştirilmiş bir yazılım yüklediğiniz de her şey bitiyor ve henüz bu sayacı sıfırlayan bir araç da yayınlanmadı.
Aynı olan durum her iki ortamda da, sadece kullanıcının yönetici yetkisine erişim, adı farklı olsa bile. Geri kalanlar da maalesef Samsung hem acımasız hem de tavrı ortada.
Özetle, iOS'da seçenek size kalmış, jb yapar denersiniz, en fazla kaybınız bilgileri geri yüklemekle kaybedilen vakit olur (temiz bir kurulum istenirse), geri yükleme ile, eğer imzalar kapalı değilse, mevcut sürümünüze sorunsuzca dönersiniz. Samsung'da ise towelroot ve odin seçeneği yüklü sürümünüze bağlı olarak KNOX'a bulaşmadan root denersiniz o kadar. Ama misal X rom kullanmak istiyorum dediğiniz de evet o zaman garantiyi gözden çıkartmak mecburi şu an için._____________________________ 
-
quote:
Yok dostum bu dediklerim zaten android için geçerli.Apple da yazılımsal sorunları çözmek gayet zor.
Göreceli olarak, Apple cihazlarında yazılım sorunlarının çözülmesinin zor olduğuna katılıyorum. Şu anda örneğin, kamera uygulaması video kaydı yapmıyor, daha doğrusu kayıt başladıktan sonra durduramıyorum, algılamıyor dokunmayı ve çözemedim (uygulama geliştiriciliğim var geçmişte, yabancı olmadığım bir durum). Bu durumda dediğiniz gibi sorunun tespiti benim için zor, doğal olarak çözemedim de, ancak diğer çözüm geri yükleme ama uğraşmak ve vakit kaybetmek istemiyorum, malum jbli cihazda ayarların tekrar yapılandırılması vs. bir ton baş ağrısı :). Ama tek tıklama ile çözülecek kadar da basit bir sorun :)._____________________________ 
-
quote:
Orijinalden alıntı: portalkal
Z2 nin akıclık acısından ios dan farkı yok ios u seven 5s ipad i olan bırı olarak soyluyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Kesinlikle doğru.
binden wieder, was die Mode streng geteilt, alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
European Movement ★ Mouvement Européen
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- iphone satın alınan zil sesi gözükmüyor
- iphone kilit sesi az çıkıyor
- iphone model numarası ülke kodları
- saat dilimi aygıt sınırlamaları yüzünden elle ayarlanamıyor
- airpods pro cızırtı sorunu çözümü
- distribütör garantili ne demek
- 16 pro max özellikleri
- iphone 15 kaç watt destekliyor
- telefonu webcam olarak kullanma
- iphone 13 kılıfı 15 e olur mu
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler