Şimdi Ara

iOS İçin Gmail Uygulaması Geri Döndü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Google'ın 2 Kasım'da App Store üzerinden iOS kullanıcılarına sunduğu fakat sonra kaldırdığı Gmail uygulaması dün akşam itibariyle tekrar App Store'da ki yerini aldı. Ay başında yayınlanan uygulama, kullanıcıların yoğun hata geri bildirimleri yüzünden elden geçirilmek üzere App Store'dan kaldırılmıştı.

Hataların hepsini gideren Google, web tabanlı çalışan uygulamaya birçok da yenilik eklemiş. Eğer Gmail hesabınız varsa muhtemelen iOS'un kendi mail uygulamasını kullanıyorsunuzdur. Fakat bedava indirilebilen Gmail uygulamasını da denemenizi tavsiye ediyoruz.
    Uygulama iOS 4 ve üzeri kullanan tüm iPad, iPhone ve iPod Touch sahipleri için bedava olarak App Store üzerinden indirilebilir.

http://itunes.apple.com/us/app/gmail/id422689480?mt=8

Alıntıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C9B32AF -- 17 Kasım 2011; 10:51:22 >

• Çok stabil çalışıyor kendi mail programı buna neden ihtiyaç duyalım ki..
  • arkadaşa katılıyorum gerek yok ayrı bir programa
  • kullanmış birisi inceleme yapıp + ve - lerini yazarsa daha anlaşılır olabilir..

evet iOS5 in kendi uygulaması gayet stabil, fakat Gmail uygulaması nasıl bilmiyoruz.. belki daha avantajlı ?
  • Bence sadece tek mail hesabı için app kullanmaya gerek yok, kendi mail programı çok güzel ve kullanışlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Korsan

Çok stabil çalışıyor kendi mail programı buna neden ihtiyaç duyalım ki..

kendi mail programı gmail e push desteği sunmuyor...google bunun için bir exchange server trick i geliştirdi ama buda çok dandik işliyor gelen mailleri silemiyorsunuz silmek istediğinizde arşivliyor..

bu uygulama ilk çıktığı zaman çok problemli idi şimdi problemlerin çözülmüş versiyonunu sürmüşler ama hala epey yetersiz.
    kilit ekranındayken mail geldiği zaman cihazdan bir ses çıkıyor ve titriyor ama ekran ışığı yanmıyor ve ekranda herhangi bir uyarı görüntülenmiyor dolayısı ile bu ses ve titreşim efektinin neden oluştuğu hakkında bilgi sahibi olamıyorsunuz..ekran kilidiniz açtığınızda gmail ikonunun üzerinde (1) ibaresini görüyorsunuz ve buradan yeni bir mail geldiğini anlayabiliyorsunuz bunun handikapı ise eğer gmail uygulaması ilk sayfada gözünüzün önünde biryerde değilse size mail geldiğinden haberiniz bile olmayacaktır uzun bir süre..

ayrıca gelen mailler notification centerdada görüntülenmiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 17 Kasım 2011; 13:13:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TuffkiLLe

kullanmış birisi inceleme yapıp + ve - lerini yazarsa daha anlaşılır olabilir..

evet iOS5 in kendi uygulaması gayet stabil, fakat Gmail uygulaması nasıl bilmiyoruz.. belki daha avantajlı ?

Mail uygulamasında bulunmayan birkaç önemli özellik mevcut.

Gmail uygulamasının Bildirim desteği olduğu için yeni mesaj sayısı ikonun köşesinde gösteriliyor.

Gmail uygulamasının, Mail uygulamasına göre en büyük avantajı mesaj yazarken yazıya fotoğraf ekleme ihtiyacımız olursa uygulamadan çıkmak zorunda kalmamamız. Açıkçası iPhone’daki Mail uygulamasında halen böyle bir özellik niye yok anlayamıyorum. Gmail uygulamasında yeni bir mesaj yazarken üst kısımdaki “Ataş” ikonuna tıklayarak kolayca Fotoğraf Albümlerimizden bir resim ekleyebiliyoruz.

Ayrıca Gmail uygulamasında Alıcı seçmek çok kolay oluyor çünkü birkaç harfe tıkladığımızda, çok hızlı bir şekilde potansiyel alıcıların listesi otomatik olarak listeleniyor. Açıkçası Mail uygulaması bu kadar hızlı değil.
    mail uygulamasının diğer bir artısı da eğer Etiketler’i (Labels) çok sık kullanıyorsak ortaya çıkıyor. Çünkü iPhone’un Mail uygulaması Gmail’e özel bu tip özellikleri desteklemiyor. Fakat Gmail uygulamasında bu tip tüm özellikleri kolayca kullanabiliyoruz.

Tüm bu artılarına rağmen Gmail uygulaması birden fazla hesap (multiple accounts) desteklemiyor. Yani eğer aktif olarak kullandığınız 2 ayrı Gmail hesabınız varsa bu uygulamayla sadece bir tanesini kullanabiliyorsunuz
    Uzun lafın kısası eğer Gmail hesabınız varsa bu uygulamaya mutlaka bir gözatın derim. Açıkçası ben henüz Gmail uygulamasını cihazımdan silsem mi yoksa bir süre daha kullanıp öyle mi karar versem bilemedim Gmail iOS uygulamasını aşağıdaki linki kullanarak App Store’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulama universal olduğu için iPad’e özel bir arayüzü de bulunuyor.

İphoneturkey.biz Sitesinden Alınmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46C9B32AF -- 17 Kasım 2011; 13:28:35 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaedHrOS

quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Korsan

Çok stabil çalışıyor kendi mail programı buna neden ihtiyaç duyalım ki..

kendi mail programı gmail e push desteği sunmuyor...google bunun için bir exchange server trick i geliştirdi ama buda çok dandik işliyor gelen mailleri silemiyorsunuz silmek istediğinizde arşivliyor..

bu uygulama ilk çıktığı zaman çok problemli idi şimdi problemlerin çözülmüş versiyonunu sürmüşler ama hala epey yetersiz.
    kilit ekranındayken mail geldiği zaman cihazdan bir ses çıkıyor ve titriyor ama ekran ışığı yanmıyor ve ekranda herhangi bir uyarı görüntülenmiyor dolayısı ile bu ses ve titreşim efektinin neden oluştuğu hakkında bilgi sahibi olamıyorsunuz..ekran kilidiniz açtığınızda gmail ikonunun üzerinde (1) ibaresini görüyorsunuz ve buradan yeni bir mail geldiğini anlayabiliyorsunuz bunun handikapı ise eğer gmail uygulaması ilk sayfada gözünüzün önünde biryerde değilse size mail geldiğinden haberiniz bile olmayacaktır uzun bir süre..

ayrıca gelen mailler notification centerdada görüntülenmiyor..

nasıl yani hocam iPhone maile gmail hesabımızı eklersek push olarak mailler gelmiyor mu ?

• iphone'un mail uygulamasına gmail i eklerseniz mailler push olarak gelmez, yukarıda söylediğim gibi gmail'in push için kullandığı bir exchange server yöntemi var onu kullanırsanız gelir..bu yöntemde çok uyduruk silinen mailleri otomatik olarak arşive gönderiyor silmiyor.
  • quote:

iphone'un mail uygulamasına gmail i eklerseniz mailler push olarak gelmez, yukarıda söylediğim gibi gmail'in push için kullandığı bir exchange server yöntemi var onu kullanırsanız gelir..bu yöntemde çok uyduruk silinen mailleri otomatik olarak arşive gönderiyor silmiyor.

arşive gönderilme konusunu ayarlayabiliyorsunuz.. öntanımlı olarak o şekilde oluyor, bende de öyleydi başlarda sonradan ayarlardan kurcaladım biraz ( şu an hatırlamıyorum malesef), şu an direk olarak siliyorum mailleri.. arşivleme olayı yok.
  • quote:

quote:

iphone'un mail uygulamasına gmail i eklerseniz mailler push olarak gelmez, yukarıda söylediğim gibi gmail'in push için kullandığı bir exchange server yöntemi var onu kullanırsanız gelir..bu yöntemde çok uyduruk silinen mailleri otomatik olarak arşive gönderiyor silmiyor.

arşive gönderilme konusunu ayarlayabiliyorsunuz.. öntanımlı olarak o şekilde oluyor, bende de öyleydi başlarda sonradan ayarlardan kurcaladım biraz ( şu an hatırlamıyorum malesef), şu an direk olarak siliyorum mailleri.. arşivleme olayı yok.

ben epey bir kurcalamıştım çözememiştim öyle bir ayar olmadığına inandım dolayısı ile, hatırladığınızda paylaşırsanız çok makbule geçer

• quote:

quote:

quote:

ben epey bir kurcalamıştım çözememiştim öyle bir ayar olmadığına inandım dolayısı ile, hatırladığınızda paylaşırsanız çok makbule geçer

Ayarlar > Mail, Kişiler, Takvimler > ""Gmail hesabınız"" > buradaki seçeneklerde "iletileri arşivle" diye bir seçenek var.. onu kapalı konuma getirin, sorununuz çözülecektir sanıyorum

• iyi ama exchange server olarak kurduğu için oradaki gmail ile bir ilgisi olmuyor bu durumun, push mail alabilmek aşağıdaki gibi ayarları düzenlemeniz gerekli o şekilde yapıncada silinen iletiler arşivleniyor bunun yolu yok

http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740
  • inanılmaz gereksiz... öyle böyle değil....
  • push mailin değerini bilen bilir ancak :D
  • Arkadaşlar;

iPhone'un kendi mail uygulamasının Gmail için Push desteği yok, push desteği ile kullanmak içinde iPhone'da hesaplardan Exchange hesabın kurulması lazım Gmail kullancı bilgilerinizle. Bu şekilde kurulan mail hesabında da silinen iletiler çöp kutusuna gitmek yerine arşivleniyor.

Exchange'de silinen iletilerin arşivlenmesi yerine çöp kutusuna taşınması için;

Web tarayıcınız üzerinden Gmail'de Ayarlar - Yönlendirme ve POP/IMAP sekmesinde

• arkadaşlar program bence iki şekilde gerekli

birincisi telefonunuzu isteyim ya bi maillerime bakabilir miyim diyenler için basitçe bu programı gösterirsiniz, telefonun mail ayarlarıyla uğraşmaz. sizi bilmem ama benden çok telefon istiyorlar bu amaçla, bende bu programı bulunduruyorum, rahat rahat hallediyor işlerini arkadaşlar.

ikinci neden ise eğer hesabınızda filtreler vs kullanıyorsanız telefonun kendi e psota sisteminde bunları göremiorsunuz ama gmail programında bunlar da ayrı olarak görünüyor ve daha rahat ediyorsunuz. eğer gmail i hemen her şeyiyle kullanıyorum diyorsanız bu program daha uygun.

ama hala ve hala benim için en büyük sorun tek hesap desteklemesi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: monsterazor

Arkadaşlar;

iPhone'un kendi mail uygulamasının Gmail için Push desteği yok, push desteği ile kullanmak içinde iPhone'da hesaplardan Exchange hesabın kurulması lazım Gmail kullancı bilgilerinizle. Bu şekilde kurulan mail hesabında da silinen iletiler çöp kutusuna gitmek yerine arşivleniyor.

Exchange'de silinen iletilerin arşivlenmesi yerine çöp kutusuna taşınması için;

Web tarayıcınız üzerinden Gmail'de Ayarlar - Yönlendirme ve POP/IMAP sekmesinde

Ben bunude denemistim pek ise yaramadi ama.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.