Şimdi Ara

iOS 9 [ANA KONU] (746. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32.669
Cevap
114
Favori
891.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 744745746747748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. iPhone 5sim var. Ben gm sürümünü yüklesem final çıktığında nasıl final sürümünü yüklerim ? Yardımlarınızı cevaplarınızı bekliyorum .Teşekkürler
  • 6 Plus ile iOS 9 GM ile çok kötü tecrübem oldu.

1- Pusula kalibrasyonu yapılamıyor. Telefonu döndürmeye başlar başlamaz kalibrasyon yapılmış gibi hemen pusulaya geçiyor ama kuzeyi doğuda gösteriyor. Bu nedenle bir çok nav. programı sapıtıyor. (Benim telefonda son zamanlarda bir gyro arızası oluşmuş olabilir işletim sistemindense çok can sıkıcı )

2- Yerli yersiz kasılmalar takılmalar çok fazla (Zamanla düzel can sıkıcı değil)

3- Spotlight search ekranını açtığımda ikonlar ekranda saçma sapan yerde çıkıyor. Parmağınızı kaydırarak açtığınız spotlight search çoğu zaman tekrar kaydırılarak kapatılamıyor. (Can sıkıcı)

4- 9 GM'i ilk kurduğumda Hoş geldiniz ekranında birden apple logosu gözüktü ve 1-2 dakika kaldı.
    Sonra bir sıkıntı oldu diyerek yeniden 2-3 defa daha kurdum sorun geçti ama bu sefer de arada sırada o ekranı görüyorum. Sanırım telefon soft reset atıyor.
    (Can sıkıcı çünkü restart sorunu temelde bir sorun varsa olur ve bu kararsızlık, pil, tüketiminin artması, ısınma, performans kaybı olarak bize döner.)

5- Siriyi kullanırken sık sık göçüyor. (Göreceli olarak can sıkıcı ve Apple'a yakışmıyor.)

Şimdi iOS 9.1'i deneyeceğim olmadı hemen 8.4.1'e geri dönüp iOS 9.1.1'i beklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infom@n -- 12 Eylül 2015; 2:19:06 >

• infom@n kullanıcısına yanıt
    ben de naçizane 2 günlük tecrübelerimi aktarayım :)

öncelikle iOS 8 ilk sürümüne göre daha stabil geldi bana,tabi frame düşmeleri mevcut,bunu da ilk sürüm olmasına veriyorum,ayrıca çoğu uygulama da henüz iOS 9 desteği almadı..bu hafta App Store'da tam anlamıyla güncelleme cümbüşü olacak :)

özellikle oynadığım subway surfers oyununda bariz frame düşmeleri var,çok rahatsız etmiyor ama gene de 8.4.1'in verdiği rahatlığı vermiyor. control center ve bildiğim merkezi arada takılarak açılıyor,keza spotlight da öyle. yeni 6s ve 6s plus gelince inceleyeceğim bakalım onlarda da olacak mı bu tarz sıkıntılar.

şarj konusunu ben hiçbir zaman problem etmedim..batarya gene aynı düzeyde gidiyor..güç tasarruf modu gece açılırsa yatmadan önce sabah kalktığınızda bataryadan maksimum %5 güç düştüğünü göreceksiniz. işe yarıyor,normal kullanımda da herhangi bir performans kaybı yaratmıyor.

soft reset olayı bende 8.3'den beri var, özellikle uygulama güncellemeleri esnasında aynı anda 5-6 uygulama güncellerken arada elma ekranına attığı oluyordu, 8.4.1 ile 1 kere yaşadım,şimdi sen söyleyince moralim bozuldu,hala düzeltememişler demek :) o kadar bildirime rağmen. Sanırım artık iOS 6 stabilitesi beklemek hata olur..

sonuç olarak, yüklemek için acele edilmemeli.. 8.4.1 de bir süre daha kalınabilir, çünkü bariz bir performans düşümü var,bizim cihazları yavaş yavaş öldürüyor da olabilirler.. (4s,5,5s)

ay sonunda veya önümüzdeki ay ortasında 9.1 gelir,bir nebze daha sıkıntılar çözülmüş olur kanaatindeyim.

• Ya kimse beğenmemiş bu ios 9 u. Oysaki ben çıktığı gibi güncellemeyi düşünüyordum. İos tarihimin en berbat deneyimini yaşıyorum 8.4.1 ile. Bundan daha kötüsü ne olabilir diye düşünmeden edemiyorum.
    Umarım gm sürümünden farklı olur final sürümü
    Apple yapsın bi çılgınlık.
    Bide merak ettiğim bir diğer şeyde apple tanıtımlarında neden bu sorunların hiçbiri olmuyor acaba
    Mesela bir tanıtım sırasında tam telefon ekranı büyük ekrana yansımışken birden soft reset atsın telefon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 9GM yükledim ve bugün ilk tam şarj yaptım sanki %100 Şarj olma süresi daha uzun sürdü belki iyiye işarettir.Ben kararımı verdim bu sürümde kalacağım ufak tefek aksaklıklar bir iki güncelleme ile düzeltilir
  • bu candy-soda crash gibi oyunlarda külçe altın alıyormuşuz gibi yapıp hesaba ekliyor ya ilk başta. bunu bir daha yaptırmıyor. ne yapmak lazım tekrar alabilmek için.
  • Bende dün yaşadığım olayları anlatayım ki arkadaşlara yardımcı olabileyim.
    Dün tereddüt ettim yüklesem mi yüklemesem mi diye hatta bazı arkadaşlara sordum bana yardımcı oldular. Yükledim ve bu arka planda çalışan uygulamarın olduğu yeri açtığım bariz bi kasma var ama bunu arka arkaya tekrarladığınızda gidiyor kasma. Hele spotlight aramasında acayip şekilde takılma var. Ben büyük ihtimalle 8.4.1 de kalacağım çünkü apple'ın ekonomi politikası mı denir bilmiyorum ama eski cihazlara güncelleme veriyor eyvallah ama çok hantallaştırıyor. Ben ilk kez dün bariz donmalar yaşadım ios 9 da düzeltirlerse geçerim ama düzeltecek gibi görünmüyorlar .
  • 1 günlük bir deneyimim oldu, iOS 9.1 Beta ile.

Pil performansı berbatın da altında, 4-5 saat yoğun olmayan kullanımda bile içiyor bataryayı.
    8.4.1'e geri döndüm. 16'sını bekliyoruz :)
  • artılarını da yazayım unutmadan :)

multi task ekranı hoş olmuş. değişik bir cihaz kullanıyorsun hissi veriyor

müzik çalar da albüm indexleme de geliştirilmiş, çıkış tarihlerine göre alttan üste sıralıyor. özellikle Apple Music kullananların hoşuna gidecek

ayrıca iOS 9 gelcek vaadediyor..iOS 8'in ilk sürümünü hatırlıyorum da.hatadan geçilmiyordu,bunda en azından biraz frame düşmeleri biraz da control center ve bildirim merkezinde tekleme dışında ciddi bir sıkıntıya rastlamadım..bir de ayarlar ekranının ortadan açılması (uçuş modunu pas geçiyor) sıkıntı yaratmış..o kadar da büyütmemek lazım bir iki yukarı kaydır başa alırsın zaten :)
  • GM ile 9.1 Beta arasındaki fark nedir ?
  • KapıcıHamza kullanıcısına yanıt
    9.1 GM den sonra gelecek olan sürüm, şu an test aşamasında :) farkları nedir dersen test etmedim ama hata düzeltmeye yönelik bir güncelleme olacağı aşikar.

tabi 9.1 gelene kadar 9.0.1 ve 9.0.2 güncellemeleri de almamız mümkün, geçmiş iOS 7 ve iOS 8 de çıkış tarihinden 1 hafta sonra hata düzeltme güncellemeleri yayınlandı.
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt
    peki GM sürümünü mü yoksa 9.1 Betayı mı yüklemek daha sağlıklı olur?
  • 8.4.1'e geri döndüm. Bu sefer yeni iPhone olarak ayarladım. Arkadaş telefonu sıfırdan ne zormuş yav :) Note 2'yi 1-2 aya bir sıfırlar ve yedekleme olmadığı için mecburen sıfırdan kurar ayarlardım :) Resmen amelelikmiş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Leame

Ya kimse beğenmemiş bu ios 9 u. Oysaki ben çıktığı gibi güncellemeyi düşünüyordum. İos tarihimin en berbat deneyimini yaşıyorum 8.4.1 ile. Bundan daha kötüsü ne olabilir diye düşünmeden edemiyorum.
    Umarım gm sürümünden farklı olur final sürümü
    Apple yapsın bi çılgınlık.
    Bide merak ettiğim bir diğer şeyde apple tanıtımlarında neden bu sorunların hiçbiri olmuyor acaba
    Mesela bir tanıtım sırasında tam telefon ekranı büyük ekrana yansımışken birden soft reset atsın telefon

Belki animasyon yapıyorlardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KapıcıHamza kullanıcısına yanıt
    betalar sıkıntıya daha açık olduğu için ben final sürümünü yüklemeni öneririm
  • Arkadaşlar iOS 9 veya 9.1'de pusulanın kalibrasyonunu başarılı bir şekilde yapabilen var mı?
    Pusulayı kapatıp açtığınızda kalibrasyon ekranı tekrar çıkıyor mu?
    Doğru yönü gösteriyor mu?

Lütfen deneyip alıntılayarak cevap yazar mısınız?
    Sorun cihazımda mı yoksa iOS 9 Kaynaklı mı bilmek istiyorum.
    Teşekkürler.

• iOS 8.4.1 için imzalar ne zaman kapanıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emou

iOS 8.4.1 için imzalar ne zaman kapanıyor?

Daha 9 cikmadi hocam. 8.4.1 in imzasi nasil kapansin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: infom@n

Arkadaşlar iOS 9 veya 9.1'de pusulanın kalibrasyonunu başarılı bir şekilde yapabilen var mı?
    Pusulayı kapatıp açtığınızda kalibrasyon ekranı tekrar çıkıyor mu?
    Doğru yönü gösteriyor mu?

Lütfen deneyip alıntılayarak cevap yazar mısınız?
    Sorun cihazımda mı yoksa iOS 9 Kaynaklı mı bilmek istiyorum.
    Teşekkürler.

Hocam pusula sorunu var ve bu navigasyonu da etkiliyor bu ciddi bir sorun .Navigasyonu sık kulllanan biri olarak üzülerek te olsa 8.4.1 e geri döneceğim.
  • Arkadaşlar merhaba,

Ipad Air kullanıyorum ve Public Beta sürümlerini kullanıyorum, hala ios 9 pb 3'teyim. Yedek almayı unutmuştum direk yüklemeyi yapmıştım :)

8.4.1 sürümüne nasıl geri dönebilirim? Public Beta kullanıcısından nasıl ayrılabilirim?
  • 
Sayfa: önceki 744745746747748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.