Şimdi Ara

iOS 8'den sonra çıldıran Autocorrect...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda bu konu açılmadı diye gördüm, açıldıysa affola uzun zamandır her konuyu irdeleyemiyorum kaçmış olabilir.

Sıkıntı birçok insanın da yaşadığını gördüğüm Autocorrect sorunu.

Türkçe dil kullanırken autocorrect cümle içinde bazı kelimelerin baş harflerini büyük yazıyor kafasına göre, özel isim olmasa dahi. ( son örneklerim: Düzey, Tarafından, Türev, Sınav(hatta bunu özel isim sayıp kesme ile ayırıyor kelimeyi))
    Bazen de bir kelimeyi tamamen büyük harflerle yazmaya karar verip o şekilde yazıyor.

Bu sorunu yaşayan arkadaşlar bir çözüm bulabildi mi ? Veya sadece bende mi oluyor( 3 4 kişide gördüm o yüzden buna az ihtimal veriyorum )

Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

İyi forumlar

• Bende de oluyor maalesef. Çözümünü bekliyor Olacağım. Bak işte olacağım"ı büyük harfle başlattı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayarlardan kapat otomatik yazım düzeltmesini

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • iOS 7'de mis gibi çalışıyordu. Ben de aynı saçmalıktan yakınıyorum. Komple kapatmak dışında şimdilik benim bildiğim Çözümü yok maalesef.

• Aynı sorun bende de var. Otomatik düzeltme olmadan klavye kullanmak işkenceden ibaret. Bir şekilde güncelleme ile çözülmesi lazım bu sorunun.

• Kapatmak istemiyorum, bence çok yararlı iOS7'deki gibi işlese.

Çözümü bilen varsa paylaşabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: System32.dll

Kapatmak istemiyorum, bence çok yararlı iOS7'deki gibi işlese.

Çözümü bilen varsa paylaşabilir mi ?

Hocam bende ayni dertten muzdaribim. Tam olarak çözüm olmasada yanlış yazan kelimeleri kisayol olarak ekleyebilirsiniz en azından ben kesme işareti ile yanlış yazdıklarını ekledim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şuan için çözüm yok görünüyor. Güncelleme bekliyoruz.

• Ayni durum bir de Lumia telefonumda Başıma gelmişti. Wp 8.0 da iken mükemmel olan kelime tahmini ve düzeltmesi wp8.1 ile çöpe dönmüştü. Şimdi de iPhone da yaşıyorum ve çok da rahatsız oluyorum. Zaman zaman hızlı yazmam ve göndermem gerekiyor (whatsapp, viber) ama bu sefer de başka başka kelimeler gidiyor ve mahçup oluyorum. Önemli mail yazışmalarımda dahi olur olmaz baş harfi büyük yazmaları veya kelimenin tamamını büyük yazmasından dolayı sürekli el ile düzeltmeye ihtiyaç duymam ise tam bir fiyasko diyebilirim. Yeni gelecek güncelleme ile inşallah bu soruna çözüm bulunur.
    ( şu yazımda bile sayısız olarak el ile düzeltmeler yapmak zorunda kaldım)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme bekliyoruz da acaba haberdar mı Apple'dakiler bu sorundan :(
  • Daha önce de konusu açılmıştı, orada bazı arkadaşlar iPhone yazılarınızı öğreniyor, yazmaya devam edin demişti, biz de biliyoruz tabi bunu, ilk iPhone'dan bu yana iPhone ekrana basış açınızı bile öğreniyor, lakin iOS8 ile sapıttı ve düzelmiyor, ben 3 ay dayandıktan sonra çözümü kapatmakta buldum, başka çaresi yok.
  • Öğrendiği şey başka bir şey bunlarla alakası yok. iOS 8'de sorun var çok net bir şekilde..
  • Aynı dertten müzdaribiz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunu çözmenin en iyi yolu şimdilik aynı kelimeleri tekrar tekrar yazmak. Mesela "çalışıyor" yazdığımızda otomatik olarak baş harfini büyük olarak düzeltiyor. Ancak 4-5 kere aynı kelimeyi inatla küçük yazarsanız artık baş harfini büyütmüyor. Gördüğüm kelimeleri bu şekilde düzeltiyorum şimdilik. Umarım yeni güncelleme ile bu sorun ortadan kalkar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.