İlk olarak iPhone’da kullanılan ve iPhone OS adı verilen Apple’ın mobil işletim sistemi, daha sonra iOS adını aldı. Bunun sebebi belki de artık bu işletim sisteminin sadece iPhone ait olmamasıydı. Artık iPhone’un yanında iPad, iPod Touch ve Apple TV de küçük farklılıklarla birlikte aynı işletim sistemini kullanıyor.
Apple, uygulama desteğinde olduğu kadar iOS konusunda da kullanıcılarına başarılı bir destek sunuyor. Android’li bir akıllı telefon aldığınızda 2 güncellemeden fazla alamayacağınız neredeyse kesin gibi. Fakat Apple, iPhone 3G’ye desteğini çok kısa bir süre önce kesti. Dolayısıyla iOS güncellemeleri Apple’ın önemli avantajlarından biri.
Fakat son yıllarda iOS cihazları ciddi biçimde gelişti. Donanım ve yazılım konusunda yaşanan gelişmeler sonucunda artık güncellemelerin boyutları da oldukça büyük. Örneğin sadece takip dosyalarını düzenleyen iOS 4.3.3 güncellemesi bile 666.2 MB büyüklüğünde. Büyük güncellemeler ise 800MB’ın üzerine çıkabiliyor. Bu güncellemeleri yüklemenin tek yolu ise telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamak ve uzunca bir süre beklemek.
Bu sebeple Apple ve Verizon’un yeni bir güncelleme yükleme sistemi üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor. Android’in kullandığı ‘OTA’ yani kablosuz güncelleme özelliğine benzeyeceği belirtilen sistem, kablo üzerinden bilgisayara bağlanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Yani örnek vermek gerekirse iOS 5 yayınlandığında siz cihazınızdan ‘yükle’ seçeneğini tıklayacaksınız ve siz hayatınıza devam ederken güncelleme Wi-Fi ya da 3G üzerinden cihazınıza yüklenecek.
Apple’ın Verizon ile birlikte çalışıyor olması bu sistemin öncelikle Verizon iPhone 4’e geleceği yönünde söylentiler doğuruyor. Ancak iOS 5 ile birlikte tüm iOS cihazlarının bu özellikten faydalanması bekleniyor.
Kaynak Scroll
Vaay çok iyi
yılda 10 kere update çıkıyor zaten, 10 kere kabloya takmışım update etmişim ne farkeder ki. kablosuz sync, şarkı atma vs özelliği gelecekse o zaman iyi olur. sadece update için kullanılacaksa gereksiz bir özellik.
bu gerçeten çok iyi oldu evet 3 saat boyunca telim pc ye bağlı hata yapıyorsun ve düzeltmek için yine bir versiyon inş bir an önce gelirde kablolardan kurtulmuş oluruz...
Gercekten cok iyi olur, bir guncelleme geldiginde bilgisayara bagli kalmak zor geliyor insana..
daha çok basit kullanıcıların işine yarar sanırım
quote:
Orijinalden alıntı: sezersunar
Gercekten cok iyi olur, bir guncelleme geldiginde bilgisayara bagli kalmak zor geliyor insana..
AYNEN MESELA BEN 29 NİSANDA Türkiyeden iPad 2 aldım o günden beri bilgisayar açmamıştım şimdi güncelleme diye açtım
yılda 10 kere update çıkıyor zaten, 10 kere kabloya takmışım update etmişim ne farkeder ki. kablosuz sync, şarkı atma vs özelliği gelecekse o zaman iyi olur. sadece update için kullanılacaksa gereksiz bir özellik.
Buna tamamıyla katılıyorum. Update lerin kablosuz yapılabilmesi neredeyse hiç önemli değil. Yılda kaç kere update yapıyoruz ki? Önemli olan senkronizasyonun kablosuz yapılabilmesi.
eğre böyle olursa Apple en büyük eksikliğini gidermiş olur...
tek iphone veya ipad olsa cok farketmez ama benim gibi zamanında 80 adet ipad i tek tek update etmiş bir insan olarak bu özelliğin gelecek olmasına sevindim.
quote:
Orijinalden alıntı: Takao
daha çok basit kullanıcıların işine yarar sanırım
+1...Aynen öyle...
3g den destegni cekti derken?
Jailbreak güncellemeride OTA desteği olarak gelirmiş
Hoş zaten öyle değil mi
ota pek de güzel bir şey değil bence. mobil olarak indirmeler bilgisayardaki kadar stabil olmuyor. ben torrent ile 800 mb indirmiştim hız sürekli iniyor çıkıyordu, hem de gayet merkesi bir yerdeydi bu. ota işini biraz abartıyorlar gibi geldi 800 mb ye kadar çıkıyor diyorlar zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: Peterez 3g den destegni cekti derken?
İphone 3G 4.2.1 den sonrasini desteklemiyor yani su anda aktif olan 4.3.3 ü ve daha oncelerinde cikan 4.3.2 4.3.1 ve 4.3 ü desteklemiyor
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme